Pengguna Grab Berusia 30 ke atas Selalu Terlepas Benda Ini

Tim Majalah Labur adalah antara pengguna setia aplikasi Grab. Kewujudan Grab memang memudahkan kami untuk bergerak ke mana-mana.

(Teruja nak tulis pasal ni sebab tak sangka dah berjaya kumpul beribu mata ganjaran)

Sekarang Grab dah dilengkapi dengan GrabPay, jadi naik GrabCar menjadi semakin mudah dan selamat. Kalau lupa bawa dompet pun tak ada masalah. Kita hanya perlu masukkan info kad kredit/debit dan segala pembayaran selepas ini akan ditolak secara automatik.

GrabPay ini sama je konsep macam e-wallet lain. Contoh e-wallet yang lain adalah Boost, Razer Pay, Maybank Pay, Samsung Pay, Apple Pay, AliPay dan WeChat Pay.

Kegunaan GrabPay bukan hanya sekadar bayar semasa guna GrabCar atau GrabFood tetapi banyak lagi kelebihan lain.

GrabPay Credits

Kemaskini terbaru GrabPay adalah termasuk tambah nilai GrabPay Credits. Boleh tambah nilai credit yang ada dalam wallet ni dengan online banking, credit/debit atau boleh pergi ke kedai 7-Eleven yang berdekatan untuk topup. Ciri ini membolehkan pengguna untuk menikmati pelbagai servis daripada Grab seperti tempahan perjalanan GrabCar, penghantaran makanan GrabFood dan juga pembayaran di kedai seperti Tealive.

Apa bagusnya GrabPay Credits ni?

Contohlah…Katakan anak anda tiba-tiba tak cukup duit nak bayar GrabCar.
Jangan risau. Transfer sahaja kredit tadi dengan masukkan nombor telefon anak. Mudah bukan?

Bukan itu sahaja, malah anda juga boleh topup kredit ke dalam telefon sendiri menggunakan GrabPay untuk semua rangkaian termasuklah Digi, Maxis, U Mobile dan Celcom. 

Paling best siap boleh dapat mata ganjaran (reward points) bagi setiap transaksi tadi. Mata ganjaran ni pula kita tebus balik untuk dapat ganjaran (rewards). 

Rewards GrabPay Sememangnya Tidak Mengecewakan!

Tahukah anda setiap kali anda menggunakan servis yang ada dalam Grab anda dapat kumpul mata ganjaran?

Sebelum ni memang tak perasan, tapi rupa-rupanya dah ada kumpul dekat 6,096 points. Jadi dah godek ke belum rewards apa yang anda dah layak dapat? *Mengikut kajian kami, mereka yang berusia 30 ke atas memang selalu tak perasan ada benda ni.

Fuh, macam-macam ada bro…Dari diskaun sampailah boleh dapat barang-barang free.

Baik hati betul Grab ni.

Tapi kena tolak dari mata ganjaran yang anda dah kumpul bila hari-hari naik GrabCar atau pesan makanan dari GrabFood.

Perlu diingat bahawa mata ganjaran anda yang tidak digunakan akan tamat pada akhir selepas tempoh ganjaran selepas ia diperolehi.

Jom tengok GrabRewards yang boleh kita tebus menggunakan mata ganjaran yang dah dikumpul.

Grab:
Boleh guna untuk dapatkan diskaun semasa guna GrabCar atau GrabFood.

RM5 off untuk GrabCar (590 points)
RM10 off untuk GrabCar (1,150 points)
RM20 off untuk ke Lapangan Terbang (2,370 points)
RM5 off untuk tempahan GrabFood (590 points)

Food & Beverage:

The Coffee Bean & Tea Leaf – RM3 off (250 points)
Llaollao – RM10 off (1,200 points)
Baskin Robbins – RM5 off (800 points), percuma 1 scoop junior (900 points), percuma 10 pints (20,000 points)
Starbucks – RM3 off (500 points)
Texas – percuma Chicken Combo (800 points)

Haritu sempat juga tebus 1 minuman percuma Tealive (900 points). Tapi promosi tu dah habis, tak sempat nak screenshot.

Shopping:

Sephora – RM10 off (1,500 points)
Hermo – RM 5 gift voucher (300 points)
Zalora – RM10 off (1,500 points)

Entertainment:

MBO – 1 movie voucher (1,600 points)
TGV – 1 movie Ticket (1,600 points)
GSC – RM5 off online (800 points)

 

Lagi banyak naik GrabCar dan order GrabFood, lagi banyak dapat rewards point. Maka lagi banyaklah boleh tebus reward dia.

 

Komen

komen

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend