() () () () () () () () () ()

Artikel Terkini

Ianya berdasarkan faktor projek mega yang bakal bermula, pendapatan korporat yang baik dan kemasukan semula dana asing. Juga ada 5 Buy Call yang diberikan

Pasaran saham sedunia tengah merudum, maka ramailah yang buat duit dengan aktiviti short-selling ni

Perang perdagangan di antara Amerika Syarikat memasuki fasa baru, pasaran saham global semuanya merudum

Kenali jenis-jenis bank yang ada, serta fungsi-fungsi mereka yang berbeza-beza. Ianya lebih daripada sekadar tempat simpanan dan pengeluaran duit

Memang hebat pemilik Lous Vuitton ni, sangat kaya sehingga menyumbang kepada 3% GDP negara Perancis. Sambil beli beg LV tu, beli sekali saham syarikat

Penyedia awan terkemuka tandatangani MOU dengan Bank Muamalat untuk gunakan Data Raya dan AI bagi percepatkan rangkuman kewangan

Fahamkan dulu kenapa syarikat asyik declare rugi setiap tahun, walaupun perolehan syarikat meningkat

Siapa yang suka dengan Analisa Fundamental atau Fundamental Analysis, kena ambil tahu apakah maksud dan perbezaan di antara kedua-duanya

Dengarkan nasihat Sam Dogen iaitu pengasas Financial Samurai, bagaimana beliau berjaya menjadi jutawan seawal usia 28 tahun

Nak tahu tak dulu Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Elon Musk, Steve Jobs dan ramai lagi kerja apa sebelum mereka jadi kaya-raya dan terkenal?

Dengarkan kisah beliau yang bangkit semula selepas menemui kegagalan, semoga menjadi inspirasi untuk kita semua

AXA Affin General Insurance Berhad (AXA) merangkul tiga kemenangan di Anugerah Perbankan Kewangan dan Insurans Asia 2019

Lepas ni kalau ada masalah berkaitan produk atau perkhidmatan kewangan, dah tahu nak komplen kat siapa. Juga ada contoh masalah yang biasa dihadapi orang ramai

Belum lagi reda perang perdagangan di antara Amerika Syarikat dan China, kini perang minyak pula bakal berlaku

Memang power tips yang diberikan beliau, #8 tu terkena batang hidung sendiri

Perolehan meningkat, keuntungan meningkat, pasaran eksport pun meningkat. Maka, harga saham pun turut sama meningkat

Beri perhatian kepada lima perkara ini yang bakal menentukan hala tuju pasaran global dan Malaysia

Siapa yang tak kenal dengan Datuk Sri Siti Nurhaliza, rindu pula nyanyian beliau. Orang kata rezeki anak, Alhamdulillah

Dana dikumpul akan diguna tembusi pasaran-pasaran tambahan di wilayah ini dan percepat pembangunan produk pelaburan

Ada yang berasa stres atau tertekan dengan pekerjaan? Cuba lakukan 5 perkara ini untuk membantu kita menanganinya

Hebahan

Topik Mengikut Kategori