() () () () () () () () () ()

Artikel Terkini

"Eh, ada ke orang yang untung apabila ringgit jatuh teruk berbanding US dolar?"

Amanah Saham Bumiputera

Kajian yang telah dilakukan oleh Khazanah Research Institute ini sememangnya merisaukan

Beli saham bukan sekadar teka meneka harga.

kesilapan kewangan

Buat yang masih muda tu korang boleh baca kesilapan-kesilapan ini sebagai iktibar

Melabur dalam ASB atau unit trust?

"Bang, antara ASB, ASB2 ataupun Unit Trust, yang mana lagi elok untuk melabur?"

"Bang, macam mana nak beli rumah? Maaf baru ada kesedaran. Tak nak menyewa sampai ke tua. Macam mana nak mula?"

Kepentingan Takaful

Jika anda seorang suami yg bergaji RM 5,000 sebulan, anda memerlukan perlindungan sekurang-kurangnya RM 1 juta

Cara langsai loan rumah dalam masa 10 tahun

Perkongsian yang bermanfaat berkaitan pinjaman dan interest rate.

Apabila seorang 'otai' berkongsi sesuatu, kita seharusnya membuka mata dan telinga kerana ilmu yang mereka miliki sudah tentu sangat berharga.

Maskot Bursa Malaysia

Bullish market, bearish market...ini istilah popular bagi pelabur saham. Apa maksudnya?

Unit Amanah Patuh Syariah

Nak tahu dana unit trust patuh syariah paling untung di Malaysia bagi tahun 2016?

Apa itu Fundamental Analysis

Saham mana yang bagus untuk dibeli? (What to buy?)

Pelaburan sah di Malaysia

Berikut adalah jenis-jenis pelaburan sah yang terdapat di Malaysia.

Berminat nak melabur dalam Unit Trust? Baca 9 tips ini dulu

unit-trust-patuh-syariah-malaysia

"Kawan saya ajak melabur dalam Unit Trust, bagus kata dia. Saya join je, tapi apa benda Unit Trust ni sebenarnya?"

Install apps ini

Kami tahu ramai pelabur saham yang masih bekerja dan dah tentu sibuk. Senarai Aplikasi Android dan iOS ini mungkin membantu menjimatkan masa.

Perhatian kepada para pelabur di Bursa Malaysia! Sila pastikan saham-saham dalam portfolio anda adalah saham yang patuh syariah.

Kos Jual Beli Saham

Seperti membeli rumah, terdapat beberapa kos lain yang terlibat bagi melengkapkan transaksi jual beli saham.

Siapa itu remisier?

Jangan biarkan remiser anda goyang kaki, gunakan khidmat mereka sepenuhnya

Checklist jika nak melabur saham

Jika anda serius nak buat untung, nak buat duit, nak berjaya di pasaran saham Bursa Malaysia Ikut panduan ini

Hebahan

Topik Mengikut Kategori