() () () () () () () () () ()

Artikel Terkini

Maskot Bursa Malaysia

Bullish market, bearish market...ini istilah popular bagi pelabur saham. Apa maksudnya?

Unit Amanah Patuh Syariah

Nak tahu dana unit trust patuh syariah paling untung di Malaysia bagi tahun 2016?

Apa itu Fundamental Analysis

Saham mana yang bagus untuk dibeli? (What to buy?)

Pelaburan sah di Malaysia

Berikut adalah jenis-jenis pelaburan sah yang terdapat di Malaysia.

Berminat nak melabur dalam Unit Trust? Baca 9 tips ini dulu

unit-trust-patuh-syariah-malaysia

"Kawan saya ajak melabur dalam Unit Trust, bagus kata dia. Saya join je, tapi apa benda Unit Trust ni sebenarnya?"

Install apps ini

Kami tahu ramai pelabur saham yang masih bekerja dan dah tentu sibuk. Senarai Aplikasi Android dan iOS ini mungkin membantu menjimatkan masa.

Perhatian kepada para pelabur di Bursa Malaysia! Sila pastikan saham-saham dalam portfolio anda adalah saham yang patuh syariah.

Kos Jual Beli Saham

Seperti membeli rumah, terdapat beberapa kos lain yang terlibat bagi melengkapkan transaksi jual beli saham.

Siapa itu remisier?

Jangan biarkan remiser anda goyang kaki, gunakan khidmat mereka sepenuhnya

Checklist jika nak melabur saham

Jika anda serius nak buat untung, nak buat duit, nak berjaya di pasaran saham Bursa Malaysia Ikut panduan ini

FAQ tentang saham

Melabur dalam pasaran saham di Bursa Malaysia bukanlah rumit sangat macam nak masak ikan tiga rasa

Macam tak percaya pula wanita lebih pandai melabur berbanding lelaki

Hasil dividen tabung haji

RM62.5 bilion? Wow, dekat manalah agaknya Tabung Haji laburkan duit kita tu ye?

Akaun CDS hong-leong

Tahukah anda hanya RM10.60 (termasuk GST) diperlukan untuk buka akaun saham?

Beza forex dengan saham

“Apa beza saham dengan forex ni? Saham tu forex ke?”

Kelebihan melabur saham

"Nampak tak bank tu..? Itu saya yang punya"

Muslim masih kkeptikal tentang saham

"Tak payahlah 'main-main' saham ni, aku 'main' dulu asyik rugi jer....susah nak untung. Menyesal kau nanti!

Lepasan graduan juga boleh melabur

Beberapa tahun pertama kena buat-buat miskin. Biarlah kawan-kawan nak mengata.

Saham bukan judi

"Eh bro, saham apa yang rasa untung minggu ni? Kasi la tips sikit"

Hebahan

Topik Mengikut Kategori