() () () () () () () () () ()

Artikel Terkini

Pakai Kereta Sekadar Berharga Setahun Gaji

Kadar gaji dan kemampuan beli kereta dihitung berdasarkan pendapatan tahunan

FinTech vs Bank

Bank telah menjadi tulang belakang kepada ekonomi moden sejak penubuhannya

Pengeluaran Akaun 2 KWSP

Kita boleh keluarkan duit KWSP Akaun 2 masa muda. Bukan masa nak pencen saja

Asas Technical Analysis Pelaburan Saham

Bila masa yang sesuai nak beli saham ni? Salah timing, memang ke laut jawabnya

“Jomlah join aku, kau letak duit RM10,000, tiap-tiap bulan dapat RM1,000 untuk 2 tahun”

Ejen hartanah malaysia

Ambil tahu jenis-jenis ejen hartanah di Malaysia. Ramai rasa tak penting pun maklumat seperti ini.

69.8% orang telah diisytihar bankrap disebabkan 3 punca utama

Harga rumah akan jatuh?

Sebenarnya nak marah dekat pemaju yang degil tak nak turunkan harga

Fintech di Malaysia

Dalam kebangkitan FinTech dan penerimaan daripada institusi kewangan tempatan, ini adalah senarai 5 firma FinTech yang paling menonjol di Malaysia

Siapa dekat sini yang tiada hutang? Hutang kereta, hutang rumah, hutang PTPTN, hutang down payment beli rumah, hutang kad kredit

Salahguna rumah PPA & PPR

Jangan zalim dan ambil hak 60,000 orang lain yang menunggu

Fintech Malaysia. Evolusi Institusi Kewangan

FinTech telah bertapak di Malaysia sejak 2015 dan perkembangannya dipelopori 3 bank terbesar di Malaysia.

Kata-kata hikmah warren buffet

Bila antara orang yang terkaya di dunia bermurah hati memberi nasihat, rasa-rasa patut tak kita dengar?

Tidak ramai yang ikut susun atur dalam kewangan, ramai yang ikut suka

Tak mampu beli rumah

Bila orang tanya “Dah beli rumah ke?” kita mesti akan jawab “Harga rumah mahal kot, mana mampu nak beli lagi"

FinTech Malaysia

Memang best bila pengguna boleh menghantar dan meminta wang secara selamat melalui Facebook

Saham IPO

Ramai berpendapat kalau kita dapat beli saham IPO ni, confirm untung punya lah.

Bila tahu jenis-jenis saham yang ada, lebih mudah untuk pilih saham syarikat mana yang sesuai untuk dibeli

melabur tanpa modal

Memang seronok bila dapat tahu ada teknik untuk melabur saham tanpa modal

Laporan ini menunjukkan pinjaman yang pernah di pohon sebelum ini dan status sama ada pending, approve atau reject

Hebahan

Topik Mengikut Kategori