() () () () () () () () () ()

Artikel Terkini

“Takut lah aku nak melabur dalam saham, tu kan game orang kaya je.”

Beza pelaburan saham dengan hartanah

“Untung betullah aku beli rumah daripada pemaju hari tu. Tak perlu keluar modal satu sen pun

Berapa modal untuk melabur saham?

Modal bukan perkara utama untuk melabur saham di Bursa Malaysia, yang utama adalah kita sudah buka akaun saham (CDS)

Bagaimana buat duit dengan hartanah

Sana sini orang sembang kata boleh buat duit dengan hartanah? Macam mana caranya tu?

Buka Akuan CDS

"Semangat sangat nak melabur saham tu, akaun saham dah buka belum bro?"

Ini merupakan 30 alasan popular kenapa Bumiputera kurang terlibat dengan pasaran saham di Bursa Malaysia

“100% pegangan untuk RM1 juta lebih baik atau 51% pegangan untuk RM50 juta lebih baik”?

“Pelaburan patuh syariah biasanya tak untung”, ungkapan yang sering kita dengar. Betul ke?

“Kau tak nak join aku ke melabur dalam forex ni? Duduk je depan komputer, boleh buat duit tau. Sehari 2-3 ribu jugak lah.”

“Labur dekat ASB dapat 7-8% keuntungan setahun. Cukuplah tu.” Abu berkata kepada Ahmad

Maksud mudahnya, katakan kita melabur RM1,000; kita nak tengok duit kita berkembang jadi RM1,100

Ali melabur RM1,000 ke dalam ASB. Setelah setahun duitnya disimpan, ASB isytihar dividen 8%. Ini bermaksud selepas setahun dalam ASB, duit Ali kini menjadi RM1,080

Hebahan

Topik Mengikut Kategori