() () () () () () () () () ()

Artikel Terkini

Mengidam beli rumah?

Jom kita fokus kepada 5 lokasi strategik hartanah yang menguntungkan

Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary

Kita ini hendak mewah setakat mana, hendak pakai baju banyak mana

Kenapa Tak Suka Ejen Takaful?

Kalau hari-hari cerita musibah dekat status buat orang turned off

Cawangan Bank of America Tanpa Staf

Pelanggan boleh menggunakan ATM dan berinteraksi menerusi sidang video dengan kakitangan bank

Rugi Bayar Takaful?

Korang tak rasa rugi ke bayar Takaful tiap tiap bulan tapi tak pernah claim?

Simapanan SSPN-i Plus

Mak ayah jangan buat-buat lupa. Anak-anak bila membesar akan memerlukan duit yang banyak untuk membiayai pendidikan mereka.

Bangsa Cina di Malaysia Lebih Kaya

Pernah terfikir mengapa majoriti bangsa Cina di Malaysia lebih kaya dan berharta?

Modal beli rumah

Langkah pertama yang perlu kita lakukan sebelum nak beli rumah adalah fahamkan dulu cara pengiraan

Top 40 Terkaya di Malaysia

Tahu tak kekayaan mereka semua ni bukan kira berapa banyak duit ada dalam bank?

Golongan melayu muslim kena sentiasa ingat satu benda. Di dalam Islam, hanya 'pelaburan' riba yang menjanjikan keuntungan.

Kemungkinan terdapat segelintir ahli politik mahupun wartawan yang sengaja mengelirukan orang ramai dengan mencampur-adukkan Felda dan FGV

Kalau kita simpan RM2.50-RM3.00 sehari, sebulan boleh dapat RM75-90

jenis-jenis pelabur saham

Kenali jenis-jenis pelabur saham yang wujud di kalangan kita

Pakai Kereta Sekadar Berharga Setahun Gaji

Kadar gaji dan kemampuan beli kereta dihitung berdasarkan pendapatan tahunan

FinTech vs Bank

Bank telah menjadi tulang belakang kepada ekonomi moden sejak penubuhannya

Pengeluaran Akaun 2 KWSP

Kita boleh keluarkan duit KWSP Akaun 2 masa muda. Bukan masa nak pencen saja

Asas Technical Analysis Pelaburan Saham

Bila masa yang sesuai nak beli saham ni? Salah timing, memang ke laut jawabnya

“Jomlah join aku, kau letak duit RM10,000, tiap-tiap bulan dapat RM1,000 untuk 2 tahun”

Ejen hartanah malaysia

Ambil tahu jenis-jenis ejen hartanah di Malaysia. Ramai rasa tak penting pun maklumat seperti ini.

69.8% orang telah diisytihar bankrap disebabkan 3 punca utama

Hebahan

Topik Mengikut Kategori