6 Kelebihan Sri Melaka Residensi Yang Perlu Anda Tahu

Bila kita sebut pasal Melaka, semua orang tahu bahawa Melaka adalah merupakan destinasi pelancongan utama Malaysia. Bila hujung minggu atau cuti sekolah, mesti ramai yang berpusu-pusu ke Melaka untuk menghabiskan masa bersama keluarga dan rakan-rakan.

Bila sebut pasal hartanah pula, perkara yang paling penting adalah lokasi. Perkara kedua penting adalah lokasi dan perkara ketiga penting adalah lokasi.

Di Melaka inilah, terletaknya sebuah hartanah yang sangat ‘panas’. Memang menepati mantra “lokasi, lokasi, lokasi” idaman yang dicari-cari selama ini.

Jom kita tengok apa yang bestnya pasal Sri Melaka Residensi ni.

1. Berhampiran Dengan Bandaraya Melaka

Sri Melaka Residensi berada di Bukit Serindit iaitu 3 kilometer daripada bandar Melaka Raya, di mana terletaknya tarikan pelancong seperti Jonker Walk, Mahkota Parade, Dataran Pahlawan dan bermacam-macam lagi. Ianya juga berhampiran dengan kemudahan-kemudahan lain seperti sekolah, hospital, balai polis dan pasaraya terkemuka.

Senang cerita, Sri Melaka Residensi memang terletak di lokasi yang sangat strategik. Sesuai untuk mereka yang bekerja di sekitar Melaka, dekat sangat nak ke mana-mana. Juga bagi mereka yang suka berjalan-jalan, nak pergi ke tempat tumpuan pelancong pun dekat. Nak pergi shopping pun boleh sangat.

2. Dikelilingi Rimbauan Hijau Taman Rekreasi Bukit Serindit

Siapa kata kehidupan di bandar Melaka tak boleh dikelilingi suasana kehijauan? Sri Melaka Residensi ini dikelilingi Taman Rekreasi Bukit Serindit, taman rekreasi yang sangat popular di kalangan orang Melaka.

Setelah penat balik daripada kerja, pastinya terubat dengan pemandangan hijau di sekeliling kawasan. Bagi yang suka beriadah, pastinya ia satu bonus untuk anda. Balik kerja, boleh terus ke taman rekreasi. Tak pun bangun awal pagi, boleh satu dua round keliling taman dulu sebelum ke tempat kerja.

Tak perlu pergi jauh-jauh untuk bersenam lepas ni.

3. Lengkap Dengan Kemudahan Umpama Gaya Hidup Mewah

Kalau nak rasai gaya hidup moden di Melaka, maka Sri Melaka Residensi adalah jawapannya.

Nak senaraikan memang banyak, di antaranya:

  • Komuniti Berpagar (Gated & Guarded)
  • Gimnasium
  • Kolam Renang
  • Gelanggang Bola Keranjang
  • Gelanggang Badminton
  • Gelanggang Futsal
  • Taska
  • Taman Permainan
  • Dewan Serbaguna
  • Deretan Kedai

Boleh dikatakan kemudahan yang disediakan memang cukup lengkap, samada untuk keluarga atau pun yang bujang; tua mahu pun muda. Di sini terdapat bermacam-macam aktiviti yang boleh dilakukan.

4. Harga Tersangatlah Berpatutan

Taknak cakap banyak, tengok saja harga Sri Melaka Residensi berbanding harga projek-projek lain:

Negeri Nama Projek Harga Harga Selepas Diskaun 7% Bumiputera Keluasan Harga / kps Bilik Bilik Air
Melaka Sri Melaka Residensi, Bukit Serindit RM232,000 RM208,800 (Diskaun 10% Bumiputera) 1000 kps RM208 3 2
Selangor Canopy Hills, Kajang RM230,000 RM213,900 590 kps RM362 2 1
Kuala Lumpur M Centura, Sentul RM350,000 RM325,500 650 kps RM500 2 1
Johor Vida Heights, Larkin RM278,000 RM258,540 549 kps RM470 2 1
Penang Utropolis, Batu Kawan RM270,000 RM251,100 500 kps RM502 1 1

Kalau di kawasan bandar-bandar lain seperti Kajang, Sentul, Larkin dan Batu Kawan; memang ada projek perumahan berpatutan iaitu pada sekitar RM300,000.

Tapi tak boleh menandingi daripada segi harga Sri Melaka Residensi yang bermula daripada RM208,800 selepas 10% diskaun untuk Bumiputera. Hanya RM208 saja untuk sekaki persegi. Yang lain hanya mampu menyediakan satu atau dua bilik, Sri Melaka Residensi ada TIGA bilik. Yang lain hanya ada satu bilik air, Sri Melaka Residensi ada DUA bilik air.

Murah pun murah, luas pun luas, memang berbaloi-baloi.

5. Hartanah Di Melaka Yang Semakin Meningkat Naik

Orang ramai mesti ingat hartanah di Melaka ni tak bernilai dan tak meningkat naik sangat kan? Untuk mendapatkan info mengenai hartanah di Melaka, kita akan lihat data yang diperolehi daripada laman web NAPIC (National Property Information Centre) yang merupakan Pusat Maklumat Harta Tanah Negara. Ianya dikeluarkan oleh Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta, sebuah jabatan di bawah Kementerian Kewangan Malaysia.

Lihat sendiri bagaimana harga rumah di Melaka didapati meningkat dari setahun ke setahun. Siapa sangka bahawa harga rumah di Melaka naik sebanyak 52.4 mata dari tahun 2010 sehingga 2017. Kenaikan yang dicatatkan adalah sebanyak 52.4% dalam masa 7 tahun atau 7.49% setahun.

Agak-agak tahun 2018 yang lalu harga hartanah naik ke tak? Tahun 2019 ni bagaimana pula?

Siapa lambat, memang makin naiklah hartanah di Melaka.

Siapa lambat beli unit Sri Melaka Residensi ni, jangan menyesal kalau ianya sold-out tak lama lagi. Dahlah harga tak masuk akal.

6. Dibangunkan Oleh Pemaju Yang Berkaliber

Rumah dahlah murah, tapi mesti ada udang di sebalik batu. Boleh percaya ke dengan pemaju Sri Melaka Residensi ni?

Kalau nak tahu, syarikat di sebaliknya adalah Potensi Lestari Sdn Bhd. Mungkin tak pernah dengar, tapi syarikat ini adalah sebahagian daripada Setia Awan.

Alah, Setia Awan pemaju yang terkenal di Perak tu. Di antara projek terkemuka yang telah siap dibina oleh Setia Awan adalah:

  • Taman Lestari Baru
  • Taman Serdang Bestari
  • Taman Wangsa Permai
  • Lekir Apartment
  • D Mall
  • D Hotel
  • Seri Iskandar Business Centre
  • Lavender Heights

Rumah atas tanah ada, rumah bertingkat-tingkat ada, bangunan komersial ada, hotel pun ada.

Jadi anda tak perlu risau, developer memang trusted.

Selain daripada itu, terdapat lagi satu projek hartanah yang konfem ada permintaan sebab ianya disasarkan kepada golongan pelajar universiti.

UniSuites di Kampar, Perak yang sedang dibangunkan oleh Setia Awan ini sangat berhampiran dengan beberapa kolej dan universiti terkenal di sana. Ianya bakal jadi perumahan pelajar-pelajar yang ‘cool’, lengkap dengan kemudahan moden dan boleh jalan kaki saja ke tempat pengajian.

Sesuai sangat untuk pelabur hartanah, senang nak cari penyewa di kalangan pelajar. Dan katanya, harga pun tersangatlah berpatutan.

Ketahui lebih lanjut mengenai UniSuites di sini.

Bertindaklah Hari Ini

Tengok sendiri video Sri Melaka Residensi di bawah:

Apa tunggu lagi? Pergi cepat ke rumah contoh dan tengok sendiri. Untuk maklumat lanjut, layari laman web Sri Melaka Residensi atau Facebook Sri Melaka Residensi untuk dapatkan info terkini berkenaan projek terbaik ini.

 

Komen

komen

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend