Saham syarikat paling untung tahun 2015

“Saham Genting, Carlsberg mesti untung gila-gila kan?”

Eh, dah kenapa pula cakap macam tu? Mereka ingat saham syarikat-syarikat yang patuh syariah dekat Bursa Malaysia tu tak bagus ke?

Zoom betul-betul gambar bawah ini (baris warna hijau), majoriti syarikat ini mencatat keuntungan lebih 6% pada tahun 2015

  1. Top Glove untung 206%
  2. Petronas Dagangan untung 40%
  3. Dutch Lady untung 12%
  4. Malaysian Pacific Industries untung 112%
  5. Kossan Rubber untung 113%

Ini bukan data rekaan. Info ini datangnya dari Islamic Capital Market, Bursa Malaysia

Saham kan perniagaan. ada masa untung ada masa rugi.

Jika ada masa, tuan puan boleh buat research sendiri tentang harga saham semasa syarikat-syarikat ini.

 

saham-paling-untung-2015

Tahun 2016 pun sudah hampir ke penghujung, saham syarikat mana agaknya yang paling memberikan keuntungan?

Komen

komen

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend