() () () () () () () () () ()

Artikel Terkini

Ada orang kata salah pemaju hartanah, ada yang kata salah PBT. Mana satu?

Di Malaysia, asal-usul pengamalan pembahagian harta sepencarian adalah datang daripada amalan adat dalam kalangan masyarakat Melayu

Supermax masuk indeks FBM KLCI, syarikat KLCC pula yang terkeluar

Hari yang ditunggu-tunggu ramai orang, sehingga ada yang mati kerana berebut barang

Ingatkan penny stock je yang menjunam, rupanya saham bangsawan pun ada yang jatuh banyak

Dulu orang taknak pun beli rumah sini, sekarang ramai yang berebut

FBM KLCI membuat reversal yang baik pada bulan November, ramai trader yang senyum sampai ke telinga

Pusat membeli-belah, pawagam, dan peruncit luar talian kukuhkan sinergi bersama Shopee
di 12.12 Jualan Ulang Tahun

Kita biasa dengar money laundering, tapi sekarang ada sportswashing pula

Kini pengguna Android yang mencecah seramai 2.5 bilion orang, maklumat peribadi akan lebih mudah diperolehi oleh pihak Google

Biasalah bisnes ada jatuh dan bangun. Apabila jatuh kita boleh mula balik dengan modal yang rendah sampai jumpa mana yang serasi dengan diri

Faraid kan dah ada, jadi mengapa kita perlu buat hibah?

Ianya pengiktirafan di atas sumbangan dan pencapaian yang besar dalam tadbir urus persekitaran, sosial dan korporat (ESG), kelestarian dan pengurusan aset di Asia

Dunia dikejutkan dengan pengumuman yang dibuat oleh China yang telah menghalang IPO untuk Kumpulan Ant pada awal November, apa sebabnya?

Pasaran hartanah akan sesak dengan iklan pemilik rumah yang terdesak

Ramai yang tunggu peluang untuk mengambil kesempatan di atas kesempitan orang lain

Kini ramai yang dah ada kesedaran dan mula memikirkan tentang perancangan persaraan, tahniah diucapkan

Beliau menggabungkan teknik Jim Simons, seorang pakar matematik dan Ed Seykota, trader yang mempopularkan teknik trend following

Ini sebabnya kenapa Walmart begitu berminat untuk mendapatkan Tik Tok walaupun macam tiada kaitan di antara dua bisnes ini

Rumah belum dikira aset mutlak dan masih milik bank jika bayaran penuh belum dilunaskan

500 syarikat terbesar dunia menggunakan sepenuhnya khidmat syarikat Big Four ini bagi mengaudit syarikat mereka

Mengukuhkan komitmen sebagai rakan kerja teknologi strategik yang memenuhi keperluan institusi kewangan di Malaysia dalam ekonomi digital

Dunia bola sepak dikejutkan dengan berita kematian lagenda bola sepak dunia, Diego Armando Maradona pada 25 November 2020. Sesiapa yang …

"Bank boleh pulak trade forex, kenapa individu tak boleh?"

Rumah dah 10 tahun terbengkalai, waris masih bergaduh soal pembahagian harta

“Sedekah kepada orang miskin terhitung pahala satu sedekah. Sedekah kepada kaum kerabat mendapat dua pahala (iaitu) pahala sedekah dan pahala menyambung silaturahim.”

715 daripada 903 saham yang disenaraikan di Papan Utama (Main Market) dan Papan ACE (ACE Market) adalah patuh syariah

Beliau berjaya mengatasi Bill Gates dan kini di belakang Jeff Bezos, gara-gara harga saham Tesla yang naik 586% sepanjang tahun ini

Sistem kewangan Islam ini membolehkan umat Islam untuk berurus niaga menggunakan sistem yang berlandaskan Syariah

Hebahan

Topik Mengikut Kategori

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!