() () () () () () () () () ()

Artikel Terkini

Selain daripada mengambil manfaat daripada ilmu pelaburan, kita juga boleh contohi Warren Buffett tentang cara beliau uruskan masa

Walaupun kemudahan Cash Advance ini ada di hujung jari saja, tapi berhati-hatilah daripada menggunakannya

Kita mungin biasa dengar common share dan preference share, tapi ada juga bearer share seperti yang digunakan Jho Low dalam kes 1MDB

Walaupun market tengah sendu, masih ada kaunter-kaunter yang naik dengan padu

Mengikut kajian, hampir 40% pemain bola sepak profesional yang terkenal akan muflis disebabkan boros berbelanja dan tiada ilmu kewangan

Satu lagi rahsia formula pelaburan hartanah didedahkan

Wang di dalam KWSP tidak boleh dihibahkan, melainkan ......

Katanya prestasi syarikat lebih tinggi bagi mereka yang mengamalkannya, apakah dia sebenarnya?

Jom tengok contoh yang baru saja berlaku, iaitu Encik Jalil Rasheed di Berjaya Corporation

NFT adalah produk seni digital yang digabungkan dengan teknologi blockchain dan karya termahal pernah dijual berhaga USD69 juta

Lebih daripada RM70 bilion harta tak dituntut sebab masyarakat kita tiada ilmu pengurusan harta

Bila harga saham jatuh dan tak mampu nak top-up, maka saham yang dipegang terpaksa 'forced selling'

Berhati-hati ketika menilai peluang pelaburan, terutamanya yang menjanjikan pulangan yang sangat tinggi degan sedikit atau tanpa risiko

Ada sebuah start-up yang giat membangunkannya, sehingga mendapat pelaburan daripada Temasek Holdings, Equinor, dan ENI Group

Nak melabur tapi takde modal, apa boleh buat?

Ini adalah beberapa kesilapan ejen Takaful yang sering dilakukan sehingga menyebabkan prospek lari

Pastikan anda tahu kelebihan dan kekurangan sebelum membuat pilihan nak guna yang mana satu

Permintaan hartanah kediaman sewa di seluruh negara pada 2020 merosot -12.6%, disebabkan oleh peningkatan senarai hartanah kediaman sewa mengatasi jumlah pengunjung di kalangan penyewa

Program mini Alipay baharu sedia membantu perniagaan tempatan mencapai lebih ramai pelanggan

Di kala penerbangan komersial suram, mujur mereka turut membina peralatan ketenteraan serta terlibat dalam industri angkasa lepas

Loan rumah dah mula bayar, tapi dinding rumah pun tak naik lagi

Jom dengarkan nasihat berharga daripada beliau yang berjaya memperolehi keuntungan purata sebanyak 29% setahun

20% pangkalan pengguna Luno Malaysia adalah wanita, meningkat daripada 12% semenjak 2019

Penggunaan QR DuitNow bakal membolehkan capaian luas, selamat dan tanpa kontak untuk warga Malaysia ketika PKPB dan PKPP

Hutang perlu dilunaskan atau kita berdepan dengan tindakan disenaraihitam atau lebih teruk lagi, jatuh muflis

Jom kita dengarkan penjelasan daripada pihak Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia

Menjelang bulan Ramadhan, pasti akan berkumandang iklan jenama terkenal ini di corong radio

Dengan cara yang betul, pelaburan saham mampu memperbaiki kedudukan kewangan peribadi dan keluarga

Kalau anda merupakan seorang yang bijak berbelanja, penggunaan lebih daripada satu kredit kad ada banyak manfaat sebenarnya

Kita kena percaya bahawa di sebalik musibah, pasti ada 'sinar di hujung teworong'.

Hebahan

Topik Mengikut Kategori

Majalah Labur