() () () () () () () () () ()

Artikel Terkini

Beberapa syarikat automotif dunia terpaksa menghentikan pengeluaran kenderaan mereka buat sementara waktu

Jom kita fahamkan mengenai MACD, RSI dan Bollinger Band yang cukup popular di kalangan pelabur dan pedagang saham

Perkembangan mata wang digital kini berada di dalam fasa yang baru. Wang digital yang paling popular adalah Bitcoin di mana …

Burger King Malaysia melabur RM30 juta untuk meluaskan pasaran sebanyak 20% menjalang akhir tahun

Pasaran e-commerce di Indonesia dijangka akan berkembang menjadi USD124 bilion dalam tempoh sepuluh tahun yang akan datang

Walaupun gagal IPO dan pengasasnya dipaksa meletakkan jawatan, beliau masih mendapat pampasan sebanyak USD1.7 bilion daripada SoftBank

Agak-agak bila dah pulih, harga rumah akan turun atau naik?

Dulu private mandate hanya untuk individu high net worth saja, tetapi sekarang tak perlu modal berjuta ringgit untuk mula

Ramai yang menyangka bahawa Elon Musk adalah pengasas Tesla, tetapi beliau merupakan pelabur terawal dan CEO keempat syarikat ini

Warren Buffett jarang melabur ke dalam syarikat teknologi dan jarang beli saham syarikat yang belum disenaraikan di pasaran saham

Jom kita tengok cara-cara untuk menjual Bitcoin dengan menggunakan platform Luno ini, sangat mudah

Ini membolehkan Bursa Malaysia meningkatkan kestabilan pasaran dan memperkukuh integriti pasaran modal

Bila sebut saja trader saham, kita dah boleh terbayangkan seseorang yang duduk di depan komputer sambil melihat 3-4 biji skrin

Projek yang dijangka siap pada tahun 2025 ini bakal dilengkapi dengan bulan dan hujan buatan manusia, teksi terbang dan robot sebagai orang gaji

Setiap pelaburan terdedah kepada risiko, namun ianya dapat dikurangkan sekiranya pelaburan dapat dilihat dalam bentuk angka

Secara teorinya, teknik, strategi atau kaedah yang berjaya pada masa lalu, ianya cenderung untuk berjaya pada masa akan datang

Setiap negara mempunyai sejarah silam yang berbeza-beza, inilah yang mencorak pemerintahan sesebuah negara

Kebanyakan platform jual beli saham global hanya menawarkan akaun konvensional, bagaimana nak atasi riba dalam hal ini?

Diketuai oleh Cathie Wood, Ark Investment berjaya memperolehi keuntungan sebanyak 152% pada tahun 2020

Korang prefer rumah dekat dengan taman permainan atau shopping mall?

Biasanya ketika seorang bapa atau ibu sudah di hujung usia, mereka akan membuat ‘wasiat’ untuk mengagihkan harta-harta miliknya

Kerjasama baharu memperkasa Boost sebagai keperluan asas untuk urusan dalam dan luar talian pada era ‘Norma Sekarang’

300 lokasi drop-off barangan untuk penjual; membolehkan penghantaran hari berikutnya di Semenanjung Malaysia bersempena 3.3 Jualan Pasar Raya

Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) memohon maklumat daripada orang ramai untuk mengesan Uzir Abdul Samad yang juga dikenali sebagai Haji Uzir

Industri mee segera dijangka mencecah USD32 bilion pada tahun 2027 dengan hampir 100 bilion mangkuk dimakan setiap tahun

Ada orang spend FB Ads beribu tak ada sales. Ada buat satu post terus terjual

Jom beli aset digital seperti Bitcoin, Ethereum Litecoin dan Ripple hanya dengan 5 langkah mudah

Jom kita dengarkan perkongsian daripada pihak Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) mengenai topik ini

Domino's Pizza hampir bankrap pada tahun 2008, namun segalanya berubah apabila melantik CEO baru untuk mengemudi syarikat

Pelik juga kan, tapi lepas baca artikel ini baru tahu kenapa ianya berlaku

Hebahan

Topik Mengikut Kategori

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!