Sarung Catalyst untuk AirPods Kini Di Apple Stores Terpilih Seluruh Dunia

HONG KONG, 23 Januari 2019 /PRNewswire/ — Catalyst, pengeluar yang memenangi anugerah bagi sarung pelindung kalis air, hari ini mengumumkan pelancaran peluasan sarung Edisi Istimewa mereka untuk AirPods agar mencapai pelanggan seluruh dunia. Tiga variasi warna sarung AirPods diperkenalkan di seluruh Amerika Syarikat dan Kanada pada Disember lalu dan kini disediakan di apple.com, Apple Stores terpilih di seluruh dunia dan Catalystcase.com.

Sarung AirPods dicipta, dibangunkan dan dibaluti dengan bahan-bahan berkualiti tinggi dan tahan lasak, demi memberi perlindungan kalis air AirPods ke tahap tinggi: Sarung Catalyst Edisi Istimewa untuk AirPods menawarkan kadar kalis air IP67 kepada 3.3 kaki (1m) dan perlindungan tahan jatuh kepada 4 kaki (1.2m). Dengan harga jualan $29.95 (USD), ia menjadi aksesori yang penting.

“Kami teruja untuk meluaskan ketersediaan Sarung Edisi Istimewa untuk AirPods,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Catalyst June Lai. “Sarung kami terbukti tiada tandingan dalam pasaran dari segi gaya, kemudahan dan perlindungan. Ia merupakan gandingan sempurna.”

Menawarkan perlindungan kalis air untuk sarung pengecasan AirPods, Sarung Catalyst Edisi Istimewa untuk AirPods direkayasa dengan silikon yang lembut dan tahan lasak. Tersedia dengan tiga warna eksklusif, sarung kalis air berpaten ini turut menyediakan karabiner ringan premium dengan kemasan pusam. Karabiner ini direka dengan kancing menghadap ke dalam intuitif yang menjadikannya lebih mudah untuk dicangkuk pada gelung tali pinggang, beg dan barang kepunyaan yang lain. Sama seperti sarung Catalyst AirPods asal, sarung ini membolehkan akses mudah kepada port pengecasan melalui lapisan bawah dan dengan melipat ke belakang kelepak atas sarung berkenaan, pengguna dapat membuka penutup bagi mengakses AirPods mereka bagi membuat panggilan bebas tangan atau mendengar ketika bergerak.

Sarung Catalyst untuk AirPods menjadi produk yang laris terjual sejak dilancarkan pada April 2017, memenangi pelbagai anugerah dan pengiktirafan sebagai sarung pelindung unik yang menjadi aksesori harian yang bergaya dan penting. Pengguna-pengguna melaporkan bahawa sarung pelindung AirPods memberi tahap perlindungan yang tinggi terhadap air dan serpihan, malah dapat memberi perlindungan daripada kitaran mesin basuh. Catalyst diiktiraf di seluruh dunia atas inovasi berterusannya dan reka bentuk yang unik, selain memperoleh anugerah-anugerah berprestij termasuk International Design Award pada tahun 2017, Penerima CES Innovation Awards pada tahun 2018 dan iPhone Life’s Best bagi CES2018.

Sumber Berkaitan: https://catalystcase.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bursa Malaysia Securities Mengeluarkan Teguran Awam Dan/Atau Mengenakan Denda Ke Atas Computer Form (Malaysia) Berhad Serta Lapan Orang Pengarah

Bursa Malaysia Securities Berhad (“Bursa Securities”) telah mengeluarkan teguran awam terhadap Computer Forms (Malaysia) Berhad (CFM) dan lapan (8) orang pengarahnya kerana melanggar Keperluan Penyenaraian Pasaran Utama Bursa Malaysia (Main Market Listing Requirements, MAIN LR).

Selain teguran awam, lapan pengarah terbabit turut dikenakan denda berjumlah RM2 juta.

Pelanggaran utama oleh CFM

CFM didapati melakukan beberapa pelanggaran serius berkaitan pendedahan maklumat kepada pelabur, antaranya:

1. Gagal mendedahkan syarat penting dalam usaha sama (Joint Venture Agreement – JVA)

Dalam pengumuman bertarikh 5 Januari 2023, CFM gagal mendedahkan beberapa fakta material berkaitan perjanjian usaha sama dengan EA Mobility Holding Co. Ltd., termasuk:

  • Perjanjian Pemegang Saham (Shareholders Agreement) yang ditandatangani pada hari yang sama.
  • Klausa Put Option yang membolehkan EA Mobility menjual keseluruhan pegangannya dalam syarikat usaha sama kepada CFM sekiranya CFM gagal mendapatkan:
    • Tempahan disahkan (Affirmed Orders) sekurang-kurangnya 200 buah kenderaan elektrik (EV); dan
    • Bayaran deposit atau harga pembelian sekurang-kurangnya RM12.5 juta sebelum 30 Jun 2023.
  • Hakikat bahawa Perjanjian Usaha Sama (JVA) akan terbatal secara automatik sekiranya mana-mana pihak tidak lagi memiliki saham dalam syarikat usaha sama.

2. Siaran media 3 Julai 2023 mengelirukan pelabur

CFM mengeluarkan kenyataan media yang menggambarkan usaha sama tersebut masih berada pada landasan positif.

Namun, syarikat gagal mendedahkan bahawa:

  • Sasaran tempahan 200 EV tidak berjaya dicapai.
  • Bayaran minimum RM12.5 juta juga gagal diperoleh.
  • Kegagalan tersebut membuka ruang kepada EA Mobility untuk melaksanakan Put Option yang boleh menyebabkan penamatan usaha sama.

3. Lewat mengumumkan notis Put Option

Pada 10 Julai 2023, EA Mobility memaklumkan hasrat untuk melaksanakan Put Option.

Bagaimanapun, CFM hanya membuat pengumuman kepada Bursa pada 20 Julai 2023, iaitu selepas kelewatan lapan hari dagangan.

4. Pengumuman berkaitan penamatan usaha sama tidak lengkap dan mengelirukan

Dalam beberapa pengumuman antara 20 Julai hingga 1 September 2023, CFM menyatakan bahawa:

  • Operasi syarikat usaha sama masih berjalan seperti biasa.
  • Rundingan dengan EA Mobility masih diteruskan.

Namun syarikat tidak memaklumkan bahawa:

  • Penamatan JVA akan berlaku selepas pemindahan saham EA Mobility kepada CFM.
  • Maklumat mengenai penamatan hanya diumumkan pada 5 September 2023, hampir dua bulan selepas notis Put Option dikeluarkan dan hanya selepas Bursa Malaysia meminta penjelasan lanjut.

5. Memberikan maklumat tidak tepat kepada Bursa Malaysia

CFM turut didapati gagal memberikan maklumat yang tepat apabila:

  • Memaklumkan bahawa tiada perjanjian lain selain JVA.
  • Tidak menyerahkan salinan Perjanjian Pemegang Saham (Shareholders Agreement) walaupun diminta oleh Bursa Malaysia.
  • Perjanjian tersebut hanya diserahkan pada 25 September 2023 selepas beberapa kali pertanyaan dibuat.

Denda terhadap lapan pengarah

Kesemua lapan pengarah didapati membenarkan syarikat melakukan pelanggaran tersebut dan dikenakan teguran awam serta denda seperti berikut:

PengarahJumlah Denda
Tan Sri Datuk Mazlan Bin LazimRM300,000
Datuk Seri Tan Choon HwaRM100,000
Datuk Wira Justin Lim Hwa TatRM150,000
Datuk Hoo Swee GuanRM450,000
Pang Nan YewRM300,000
Wong Kok SeongRM300,000
Kho See YiingRM300,000
Tan Li SinRM100,000

Jumlah keseluruhan denda: RM2 juta.

Mengapa tindakan ini diambil?

Bursa Malaysia memaklumkan bahawa keputusan tersebut dibuat selepas proses siasatan lengkap dengan mengambil kira:

  • Keseriusan pelanggaran yang dilakukan.
  • Kesan terhadap pemegang saham dan pelabur.
  • Peranan serta tahap penglibatan setiap pengarah.

Menurut Bursa Malaysia, pendedahan maklumat yang tepat, lengkap dan dibuat tepat pada masanya amat penting bagi membolehkan pelabur membuat keputusan pelaburan yang bermaklumat, di samping memastikan pasaran modal kekal teratur, telus serta mengekalkan keyakinan pelabur.

Latar belakang kes

Pada 5 Januari 2023, CFM memeterai Perjanjian Usaha Sama (JVA) dan Perjanjian Pemegang Saham (SA) dengan EA Mobility bagi projek kenderaan elektrik (EV) di Malaysia.

Walaupun perjanjian tersebut mengandungi syarat penting yang boleh menyebabkan usaha sama ditamatkan sekiranya sasaran tempahan EV dan kutipan deposit RM12.5 juta tidak dipenuhi sebelum 30 Jun 2023, syarat tersebut tidak didedahkan kepada pasaran.

CFM kemudiannya gagal memenuhi syarat berkenaan, menyebabkan EA Mobility melaksanakan Put Option pada 10 Julai 2023. Namun, perkembangan material tersebut tidak didedahkan secara segera dan lengkap kepada pelabur, sekali gus mendorong Bursa Malaysia mengambil tindakan penguatkuasaan terhadap syarikat dan para pengarahnya.