Syarikat Barangan Pengguna Catat ‘Peningkatan Ketara’ dalam Menyokong Kehidupan Lebih Sihat, Menurut Data Baharu

 • Penyertaan peruncit dan pengilang barangan pengguna dalam program bank makanan dan sekolah terus meningkat.
 • 320,000 produk telah dirumus semula bagi mengurangkan paras gula dan garam, serta lain-lain, sejak tinjauan bermula pada tahun 2015.
 • Sebahagian 2,000,000 kakitangan kini terlibat dalam program kesihatan dan kesejahteraan yang diterajui syarikat.

PARIS, 9 Mac 2019 /PRNewswire/ — Forum Barangan Pengguna (The Consumer Goods Forum, CGF) hari ini menerbitkan keputusan terkini daripada tinjauan globalnya yang melihat pada setakat mana peruncit dan pengilang barangan pengguna membantu memperkasa pengguna yang lebih sihat di seluruh dunia. Data daripada Laporan Kemajuan Kesihatan & Kesejahteraan 2019, yang dibangunkan bersama-sama dengan Deloitte, membuktikan kemajuan yang baik dalam semua kategori dan peningkatan ketara dalam pencapaian semua komitmen Kesihatan & Kesejahteraan CGF.

Ini merupakan edisi kelima laporan yang mengukur kemajuan resolusi dan komitmen CGF. Hasil keputusan lima tahun membuktikan bahawa ahli CGF telah memenuhi jangkaan pengguna dan menunaikan cita-cita industri untuk memperkasakan pengguna bagi menikmati kehidupan yang lebih sihat. Secara lebih khusus, data tahun 2018 menunjukkan:

 • 98% daripada syarikat telah melaporkan perumusan semula sekurang-kurangnya pada beberapa bahagian portfolio produk mereka untuk diselaraskan dengan dasar kesihatan dan kesejahteraan. Sejak tahun 2015, lebih 320,000 produk telah dirumus semula.
 • Lebih 70% daripada syarikat telah melaporkan perumusan semula garam dan gula dalam produk mereka.
 • 84% daripada syarikat telah melaporkan bahawa produk penjagaan diri dan kebersihan mereka memaparkan penggunaan produk yang jelas mengenai pembungkusan.
 • Hampir dua juta kakitangan telah mengambil bahagian dalam inisiatif kesihatan dan kesejahteraan pada tahun 2018 berbanding 1.6 juta pada tahun 2017 dan 1.3 juta pada tahun 2016.
 • 61% telah mengambil bahagian dalam program bank makanan (hampir 93,000 tan makanan disumbang).
 • Perkongsian dengan pihak berkuasa pendidikan mengenai inisiatif kesihatan dan kesejahteraan untuk lebih 550,000 buah sekolah.

Diinspirasikan oleh komitmen ahli CGF untuk menjadi sebahagian daripada penyelesaian kepada cabaran kesihatan dan gaya hidup terbesar hari ini, inisiatif yang didorong oleh ahli ini ditaja bersama di peringkat Lembaga CGF oleh CEO Nestlé dan Ahold Delhaize serta dipengerusikan bersama di peringkat Jawatankuasa Pemandu oleh Danone dan Walmart. Sepanjang beberapa tahun yang lalu, ia telah disokong oleh beberapa jenama dan peruncit produk pengguna terbesar di dunia. 75 ahli CGF menjawab tinjauan kali ini.

Sharon Bligh, Pengarah, Kesihatan & Kesejahteraan di Forum Barangan Pengguna, menyatakan, “Kami telah melangkah sejauh ini sejak tinjauan ini bermula lima tahun yang lalu, namun, tugas kami masih belum selesai dan masih banyak perkara yang perlu dilakukan. Hebat untuk melihat bagaimana, dalam komuniti di mana ahli kami bekerja dan menetap, syarikat dan warga kerja mereka menitikberatkan isu kesihatan dan kesejahteraan berbanding sebelumnya. Ia membuktikan bahawa apabila kami beralih kepada rancangan lima tahun kami yang akan datang, tindakan usaha sama akan terus menjadi daya penggerak untuk kebaikan dan komponen penting memacu perubahan positif pada skala yang disasarkan. Pengguna dan kakitangan kami mahu diperkasa untuk membawa perubahan kepada kesihatan dan kesejahteraan mereka, jadi mereka boleh menikmati kehidupan yang lebih sihat dan lebih banyak gaya hidup aktif bagi tempoh yang lebih lama. Orang menginginkan perubahan dan kami mengakui peranan industri kami dalam mencegah penyakit dan juga memperkasa orang ramai menjalani kehidupan yang lebih sihat”.

Edisi terkini tinjauan ini akan menamatkan strategi lima tahun permulaan CGF mengenai kesihatan dan kesejahteraan. Sebagai sebahagian daripada rancangan lima tahun yang akan datang, tumpuan kini akan beralih kepada inisiatif perdana pasukan iaitu ‘Kerjasama untuk Kehidupan Lebih Sihat’ (Collaboration for Healthier Lives, CHL). Melalui kerjasama, ahli CGF akan menguji pendekatan baharu dan berkongsi amalan terbaik dalam mendorong tingkah laku warga kerja kepada amalan yang lebih sihat. Ahli CGF mengakui potensi yang sangat besar bagi inisiatif berasaskan komuniti dan keperluan untuk ketelusan yang lebih tinggi untuk menyampaikan perubahan tingkah laku yang bermakna, gerakan yang disokong oleh data tinjauan yang dikumpul sepanjang beberapa tahun yang lalu.

Mengenai Forum Barangan Pengguna

Forum Barangan Pengguna (“The Consumer Goods Forum, CGF”) ialah sebuah rangkaian industri global berasaskan pariti yang didorong oleh ahlinya bagi menggalakkan penerimaan amalan dan standard global yang mengendalikan industri barangan pengguna di seluruh dunia. Ia menyatukan CEO dan pengurusan kanan sebahagian 400 peruncit, pengilang, pembekal perkhidmatan dan pihak berkepentingan lain merentasi 70 buah negara dan ia mencerminkan kepelbagaian industri dari segi geografi, saiz, kategori dan format produk. Syarikat ahlinya merekodkan gabungan jualan sebanyak EUR 3.5 trilion dan secara langsung menggaji hampir 10 juta pekerja, dengan 90 juta selanjutnya kerja berkaitan yang dianggarkan di sepanjang rantaian nilai. Ia ditadbir oleh Lembaga Pengarahnya, yang terdiri daripada lebih 50 pengilang dan CEO peruncit. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila lawati: www.theconsumergoodsforum.com.

Sumber: The Consumer Goods Forum

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gaming+ Revolusioner HONOR Tingkatkan Prestasi Grafik di MWC 2019

BARCELONA, Sepanyol, 1 Mac 2019 /PRNewswire/ — HONOR, jenama telefon pintar yang terkemuka, memperkenalkan teknologi Gaming+ revolusioner di Kongres Dunia Mudah Alih 2019 (MWC 2019). Gaming+ melibatkan beberapa pengemaskinian teknologi yang meningkatkan prestasi, kualiti grafik dan definisi imej permainan mudah alih pada HONOR View20 dengan ketara. Penaiktarafan ini dibuat tatkala HONOR turut mengumumkan satu ekosistem aplikasi yang menggunakan kamera TOF 3Dnya yang menandakan era baharu kehidupan AR.

En. George Zhao, presiden HONOR, berkata: “HONOR berasa gembira untuk mengumumkan ahli terkini dalam siri View HONOR, HONOR View20, yang telahpun meraih pencapaian 1.5 juta jualan. Kami kini bergerak selangkah lebih hampir dengan matlamat kami untuk menjadi lima jenama telefon pintar utama dalam tempoh tiga tahun. Menerusi teknologi Gaming+ revolusioner, kami dapat meningkatkan lagi prestasi grafik telefon pintar, memuaskan kehendak pengguna muda yang semakin meningkat terhadap pengalaman permainan mudah alih yang lebih baik. Bersama-sama aplikasi kamera 3D TOF futuristik, HONOR memberikan pengguna dengan pengalaman yang paling pelbagai dan luar biasa.”

En. George Zhao, Presiden HONOR di MWC 2019

GAMING+ DAN LEBIH KESERONOKAN UNTUK PEMAIN

HONOR View20 diperkenalkan di Paris pada bulan lalu dengan lima ciri yang pertama di dunia termasuk: kamera telefon pintar 48MP, kamera depan dalam skrin 25MP, cipset AI 7nm Kirin 980, teknologi Wi-Fi Tiga-Antena AI dan reka bentuk nanotekstur aurora. Gaming+ dapat meningkatkan pengalaman permainan dengan menaik taraf seluruh sistem dengan penaiktarafan kecekapan GPU, pengoptimuman beban GPU, berdefinisi tinggi dan teknologi ramalan pemuatan AI. Menerusi kemajuan ini pada cipset Kirin 980, HONOR View20 berusaha untuk mencapai tahap tertinggi dalam prestasi permainan mudah alih.

Gaming+ serba baharu meningkatkan tahap kecekapan tenaga SOC sebanyak 20.34%[1]. Penaiktarafan cipset Mali-G76 GPU pada Kirin 980 termasuk pengoptimuman transformasi, yang meningkatkan penjadualan kerja dan pengkomputeran selari. Ini dapat mengurangkan arahan duplikasi dan lampau ambil GPU, selain meningkatkan kelajuan pemindahan data antara CPU, GPU dan memori. Selain itu, Kirin 980 GPU beroperasi lancar dengan teknologi penjadualan modulasi frekuensi AI yang inovatif bagi meramal beban tugas dengan memantau kadar kerangka sesaat (fps), kualiti imej dan input skrin sentuh pada waktu nyata serta mengenal pasti kesendatan prestasi dengan pintar. Untuk permainan, teknologi AI baharu dapat meningkatkan ketepatan ramalan beban bagi setiap kerangka sebanyak lebih 30% berbanding kaedah-kaedah tradisional. Satu lagi ciri utama, pengoptimuman GPU, meningkatkan kualiti imej serta mengurangkan penggunaan kuasa. Penaiktarafan ini turut membawakan keupayaan berdefinisi tinggi kepada permainan, justeru dapat mencapai kontras yang lebih baik, tahap kecerahan yang lebih tinggi dan palet warna yang lebih luas.

Hasil daripada penaiktarafan Gaming+, versi Fortnite Vulkan juga dapat disokong pada HONOR View20, seraya membawakan pengalaman[2] yang lebih pantas dan lebih lancar kepada pemain. Di samping itu, permainan mudah alih yang popular seperti QQ Speed dan Arena of Valor telahpun dioptimumkan bagi menyokong ciri berdefinisi tinggi. Pemain-pemain kini dapat merasai kejelasan yang lebih hebat dan memperoleh lebih banyak butiran.

Di samping itu, kamera 3D TOF HONOR View20 dapat menghasilkan dimensi baharu permainan interaktif dan lebih banyak kemungkinan untuk generasi seterusnya bagi kehidupan AR. Kamera ini dilengkapi dengan penderiaan mendalam, pengecaman rangka dan keupayaan tawan gerakan waktu nyata, membolehkan pengguna menikmati pelbagai fungsi interaktif seperti pembentukan 3D, pengiraan kalori AI, Magic AR serta permainan kawalan gerakan 3D. Brave Jelly ialah permainan kawalan gerakan terkini yang ditambah kepada koleksi ini. Pada masa depan, HONOR merancang untuk bekerjasama dengan lebih ramai pihak ketiga bagi mencipta ekosistem TOF 3D bersepadu yang membuka era baharu untuk ukuran AR, media sosial dan aktiviti membeli belah.

HONOR VIEW20 TERIMA PELBAGAI PUJIAN MEDIA                    

Sejak pelancaran globalnya pada Januari lalu, reka bentuk dan ciri-ciri hebat HONOR View20 diiktiraf secara meluas oleh pakar-pakar industri dan juga para pengguna. Ia turut menerima pujian daripada rakan media dan pihak-pihak berpengaruh, termasuk mendapat penilaian 5-bintang daripada rakan media yang paling berprestij dalam industri:      

 • Penilaian 5-bintang daripada Stuff – “Honor memasuki liga besar dengan salah satu telefon yang paling mengagumkan dalam kelasnya.”
 • Penilaian 5-bintang daripada The Guardian – “Ini merupakan telefon pertama dari permulaan dengan takuk tebukan-lubang.”
 • Penilaian 5-bintang daripada T3 – “Secara keseluruhan Honor View 20 ialah telefon pintar terbaik berkualiti sederhana yang terdapat dalam pasaran hari ini.”
 • Penilaian 5-bintang daripada Expert Reviews – “Menerusi kamera swafoto dalam skrinnya dan kamera belakang 48-megapiksel, Honor View 20 ialah salah satu telefon paling menarik yang pernah kami lihat selama ini.” 

Di peringkat serantau, HONOR View20 turut mencapai prestasi jualan yang hebat. Di China, HONOR View20 dinobatkan sebagai dwijuara (jualan dan pendapatan jualan) pada platform-platform dalam talian pada lingkungan harga RMB 3,000 ke atas. Pada minggu pertama setelah dilancarkan di Perancis, produk unggulan terkini ini menjadi Produk Terlaris No.1 Amazon bagi kategori EUR 499 ke atas. Ia turut menerima gelaran Telefon Pintar Unggulan Paling Laris di Senheng, salah satu penjual bebas yang terkemuka di Malaysia.

HONOR 8X DENGAN WARNA PHANTOM BLUE BAHARU

Untuk HONOR 8X, HONOR membawakan warna phantom blue baharu kepada peminat-peminat di Eropah Barat. HONOR 8X mempunyai badan kaca aurora dwitekstur 2.5D dengan kesan parutan, memberikan rupa dan rasa yang elegan dan lembut. Sejak dilancarkan pada September lalu, lebih 10 juta siri Honor 8X dihantar ke seluruh dunia. Bermula pada awal Mac, warna phantom blue HONOR 8X baharu akan dijual di Fnac, Perancis, di Amazon, Jerman, di Hihonor, U.K., dalam pasaran terbuka di Itali (termasuk Mediaworld, Unieuro dan sebagainya).

Latar Belakang HONOR

HONOR ialah e-jenama telefon pintar yang terkemuka. Jenama ini dicipta bagi memenuhi keperluan pengguna natif digital menerusi produk-produk yang dioptimumkan dengan fungsi internet, yang menawarkan pengalaman pengguna yang unggul, mengilhamkan tindakan, memupuk daya kreativiti dan memperkasa golongan muda untuk mencapai impian mereka. Dengan berbuat demikian, HONOR telah menjadikan dirinya unik dengan menonjolkan keberaniannya melakukan perkara dengan cara berbeza serta mengambil langkah yang diperlukan untuk mengalu-alukan kehadiran teknologi dan juga inovasi terkini untuk pelanggannya.

Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi HONOR secara dalam talian di www.hihonor.com atau ikuti kami di:
https://www.facebook.com/honorglobal/
https://twitter.com/Honorglobal
https://www.instagram.com/honorglobal/
https://www.youtube.com/c/honorofficial/

[1]  Diuji dalam permainan Vulkan 60fps di makmal HONOR
[2]  Versi Fortnite Vulkan akan diperkenalkan tidak lama lagi melalui HONOR View20

Sumber: Honor

Iklan

TalariaX Lancar Salah Satu Platform Pemesejan Omnisaluran Paling Bersepadu, sendQuick.io

SINGAPURA, 10 Januari 2019 /PRNewswire/ — TalariaX, pengusaha industri yang utama bagi penyelesaian pemesejan mudah alih perusahaan, melancarkan platform pemesejan omnisaluran dan penyelesaian unggulan yang menggabungkan 10 platform penyampai sosial yang popular iaitu – Facebook Messenger, Webex Teams, WeChat, Telegram, Slack, Microsoft Teams, WeChat Work, Line, WhatsApp (penyepaduan selesai, tidak dilancarkan) dan Viber (penyepaduan selesai, tidak dilancarkan) – menggunakan Antara Muka Pengaturcaraan Aplikasi (API) tunggal.

sendQuick.io, salah satu platform penyampai paling bersepadu yang kini tersedia untuk perusahaan dan pasaran syarikat telekomunikasi di Asia, membolehkan organisasi-organisasi berhubung dan memanfaatkan pelbagai aplikasi (Peringatan, Pemberitahuan, Amaran, Khidmat Pelanggan, OTP dan banyak lagi) serta sistem rangkaian merentas kesemua 10 penyampai sosial popular dan saluran kolaborasi, justeru memudahkan secara meluas proses langganan.

Bilangan pengguna aplikasi pemesejan telefon bimbit seluruh dunia diunjurkan berkembang kepada 2.48 bilion pada tahun 2021. Tahun ini[1], pengguna akan lebih dapat berhubung dengan perniagaan untuk sokongan pelanggan melalui pemesejan berbanding melalui media sosial[2], menakrifkan semula komunikasi digital. “sendQuick.io merupakan bukti kepada tawaran versatil TalariaX yang dapat menampung keperluan berubah-ubah organisasi-organisasi terhadap penyepaduan lancar, meningkatkan produktiviti dan menyediakan penglibatan pelanggan yang cemerlang. Tawaran holistik dan ringkas ini bukan sahaja merupakan proposisi penyelesaian yang berkesan kos, tetapi juga merupakan perkhidmatan yang menawarkan perbualan yang mudah dengan lancar merentas berbilang saluran,” kata JS Wong, Ketua Pegawai Eksekutif TalariaX.

ciri-ciri utama sendQuick.io termasuk:

 • Pemesejan Omnisaluran: Berhubung dengan pelanggan pada waktu nyata melalui penyampai sosial
 • Konfigurasi Mudah: Membolehkan organisasi-organisasi mengkonfigurasi seberapa banyak pemesejan sosial atau instrumen kolaborasi; Persediaan lebih pantas dan kos kemasukan rendah
 • Penyepaduan Aplikasi Seragam: API tunggal dan seragam menyepadukan semua aplikasi dan sistem dengan lancar
 • Pemesejan Siaran: Menghantar pemberitahuan, amaran dan peringatan serta merta kepada pelanggan tentang promosi terkini, transaksi dan perkembangan terkini
 • Akses Data: Boleh diakses melalui awan pada sebarang pelayar/peranti dan boleh direkodkan, disimpan dan boleh diakses untuk dibuka kembali dengan mudah

“Platform kami yang sedia bersepadu membolehkan organisasi-organisasi menyelaraskan proses dengan mudah, mendayakan langganan/konfigurasi dengan mudah dan sekaligus memudahkan penggunaannya sebanyak 90%,” tambah Wong.

Perintis sebenar dalam gerbang pemesejan mudah alih dan pengusaha SMS dan pemesejan mudah alih utama di Singapura, Malaysia dan rantau Asia Pasifik, TalariaX turut melancarkan ‘Conversation’, instrumen pemesejan berasaskan web seragam untuk ejen dan kakitangan agar mudah bersembang dan berinteraksi dengan semua pengguna penyampai pada antara muka tunggal.

Instrumen yang sedia digunakan ini membolehkan syarikat-syarikat untuk memanfaatkan log masuk berbilang pengguna dan berbilang jabatan, berperanan sebagai fungsi khidmat/sokongan pelanggan seperti kaunter bantuan, serta bertindak sebagai instrumen pemasaran untuk maklum balas pengguna, pertanyaan dan interaksi berdepan pelanggan yang lain.

Dalam persekitaran perniagaan dan dunia terhubung yang pantas hari ini, instrumen dan perkhidmatan TalariaX membantu organisasi-organisasi meningkatkan kecekapan operasi, mengurangkan kos overhed dan memudahkan proses demi komunikasi pelanggan yang paling berkesan dan cekap.

Latar Belakang TalariaX Pte Ltd

TalariaX™ membangunkan dan menawarkan penyelesaian pemesejan mudah alih perusahaan bagi meningkatkan aliran kerja dan produktiviti perniagaan. Rangkaian penyelesaian pemesejan mudah alih perniagaan kami dikhususkan untuk membantu syarikat-syarikat menggunakan penyelesaian pemesejan untuk semua aplikasi perusahaan dengan mudah. Ini termasuk Amaran & Pemberitahuan IT, Akses Jarak Jauh Selamat melalui Pengesahan 2-Faktor, Pemesejan Kecemasan & Siaran, Pengautomatan Proses Perniagaan dan Pengawasan Ketersediaan Sistem.

Produk utama kami, sendQuick, ialah gerbang pemesejan gred perusahaan, disediakan pada perkakas, mesin maya dan perkhidmatan awan. sendQuick digunakan oleh lebih 1,500 syarikat termasuk banyak syarikat Fortune Global 500, di 40 negara merentas pelbagai vertikal industri.

Sumber: TalariaX

Iklan

CyberScout Bangunkan Model Pengedaran Insurans Siber Inovatif dengan Dua Perkongsian Baharu di Asia Tenggara

CyberScout jalin kerjasama dengan Pioneer Insurance & Surety Corp. (Pioneer Insurance) dan MSIG Mingtai Insurance Co. untuk bawakan tawaran insurans siber berasaskan retainer dan terbenam yang pertama kepada pasaran Asia Tenggara. Mereka akan bersama-sama menyediakan perkhidmatan yang memenangi anugerah, termasuk respons pelanggaran 24/7 berbilang bahasa, bantuan siber pengguna, perkhidmatan perunding jarak jauh dan forensik data kepada individu dan perniagaan bersaiz kecil serta sederhana di Taiwan dan Filipina.

SCOTTSDALE, Arizona, 28 Februari 2019 /PRNewswire/ — CyberScout, standard emas untuk identiti dan perkhidmatan pertahanan data, dengan sukacitanya mengumumkan dua perkongsian global baharu yang akan memperkenalkan penyelesaian insurans siber yang boleh diakses di Asia Tenggara. Individu-individu dan perniagaan-perniagaan bersaiz kecil hingga sederhana akan menerima perkhidmatan CyberScout yang memenangi anugerah dan terbaik dalam kelasnya melalui model pengedaran yang mantap dan inovatif yang direka untuk mendekati pasaran besar-besaran Asia yang kurang mendapat perhatian.

Pasaran insurans siber global dijangka mencecah nilai $14 bilion menjelang tahun 2022, dengan kadar pertumbuhan tahunan kompaun sebanyak 28 peratus, menurut Laporan Pasaran Insurans Siber. Walau bagaimanapun, sifat rumit risiko-risiko siber dan model-model pengedaran lapuk dahulunya pernah mengehadkan pertumbuhan pasaran untuk segmen-segmen pasaran yang sebelumnya diabaikan ini.

Jaringan respons global dalaman CyberScout mengatasi halangan-halangan berkenaan dan dikuasakan oleh perkhidmatan termasuk respons pelanggaran 24/7 dan bantuan siber pengguna, platform pengurusan risiko antarabangsa, sokongan berbilang bahasa, perkhidmatan perundingan jarak jauh dan forensik IT/data serta sokongan jualan dan pemasaran untuk rakan-rakan kongsi baharu.

Penyelesaian ini dibenamkan ke dalam portfolio produk, perkhidmatan dan pelanggan sedia ada tanpa perlu memilih untuk terlibat bagi memberi khidmat. Ini benar-benar menganggap Insurans Siber sebagai Insurans Kebakaran baharu; risiko sejagat yang tidak dapat diabaikan oleh mana-mana individu mahupun perniagaan.

“Kedua-dua perkongsian baharu ini akan menyediakan akses kepada keupayaan respons global yang berkualiti tinggi kepada pengguna dan audiens Asia pasaran besar-besaran yang mana dahulunya tidak disediakan kepada mereka,” kata Pengarah Urusan CyberScout Matt Cullina. “Pioneer Insurance dan MSIG Mingtai merupakan rakan-rakan kongsi sempurna untuk menyebarkan pesanan bersama kami bahawa industri insurans akan bangkit dan melindungi perniagaan bersaiz kecil hingga sederhana yang lemah serta pengguna yang dahulunya tidak mendapat akses kepada insurans siber.”

“Produk-produk pasaran besar-besaran berkualiti tinggi yang dapat dibenamkan dalam seluruh portfolio pelanggan sedia ada dapat merendahkan risiko pengagregatan, menonjolkan inovasi dan mengurangkan perselisihan dalam proses penajajaminan,” tambah Tom Spier, Pengarah Komersial, Pasaran Global CyberScout. “Kami berasa gembira untuk menjadi bahagian kecil dalam evolusi dari segi bagaimana siber akan diagihkan pada masa depan. Respons pakar global akan menyokong kepakaran tempatan dari perspektif bahasa, perundangan dan perundingan. Kami yakin bahawa ini akan bersama-sama menjadi antara portfolio paling pantas berkembang seumpamanya dengan permintaan pelanggan yang sebenar menyokongnya.”

Latar Belakang CyberScout
CyberScout menetapkan standard emas untuk identiti dan perkhidmatan pertahanan data—bermula dengan perlindungan proaktif kepada pendidikan serta resolusi yang berjaya. Sejak tahun 2003, CyberScout menggabungkan pengalaman di lapangan dengan perkhidmatan peribadi sentuhan tinggi bagi membantu pelanggan-pelanggan komersial dan individu-individu mengurangkan risiko dan memaksimumkan pemulihan. Untuk mengetahui lebih lanjut, kunjungi www.CyberScout.com .

Source: CyberScout

Related Links:

Iklan

Gelak Ketawa Penawar Paling Mujarab Di Dalam Talian

 • Pelawak terkenal Harith Iskander sertai Skuad Selebriti Shopee
 • Klik untuk gelak ketawa kerana The Joke Factory by Harith Iskander kini di Shopee

KUALA LUMPUR, 19 Disember 2018 – Bak kata pepatah Inggeris lama, “Laughter is the Best Medicine” (Gelak Ketawa Penawar Paling Mujarab). Menyedari hakikat ini, Shopee membawakan lawak jenaka kepada pelanggan menerusi pelawak disanjungi ramai, Harith Iskander.

Memandangkan hidup kita begitu sibuk sekarang dengan mengejar sasaran mingguan, menghadiri pelbagai mesyuarat dan membersihkan rumah selepas penat bekerja sehari suntuk, ada di antara kita yang mungkin tidak sempat untuk berehat, malah tiada masa untuk ketawa. Kajian dan penyelidikan mendapati bahawa terdapat hubung kait antara ‘gelak ketawa’ dan ‘kesihatan’, kerana gelak ketawa ternyata baik untuk kesihatan.

Untuk menggalakkan rakyat Malaysia melapangkan fikiran dan menghiburkan hati, Harith akan menyertai Shopee Celebrity Squad (Skuad Selebriti Shopee) dan membuka kedai rasmi The Joke Factory (TJF) di platform tersebut.

Beliau menyusuli Dato’ Sri Siti Nurhaliza Tarudin, Dato’ Seri Dr. Hajah Vida, Scha Alyahya & Awal Ashaari, Ummi Nazeera, Shuib Sepahtu dan Siti Sarah yang juga mempunyai kedai rasmi di Shopee.

Di kedai rasmi TJF, pengguna Shopee mempunyai pelbagai pilihan persembahan harian yang boleh disaksikan mereka, dan membeli tiket untuk persembahan tersebut dengan mudah. Kedai tersebut juga akan menjual barangan dan pakej makanan untuk menawarkan pengalaman komedi yang menghiburkan rakyat Malaysia.

The Joke Factory di Publika Shopping Gallery, Kuala Lumpur, diperkenalkan oleh Harith dan isterinya Dr. Jezamine Lim Iskander pada Ogos 2018. Sebagai Pentas Komedi Terulung di Malaysia, ‘kilang’ ini sedia menawarkan hiburan ala Malaysia bertaraf antarabangsa dan juga makan minum untuk menambat selera penonton.

Selain daripada pementasan dalam Bahasa Inggeris, terdapat juga barisan penghibur yang membawakan persembahan lawak jenaka dalam Bahasa Malaysia, Tamil, Kantonis dan Mandarin.

Di sinilah juga tempatnya kedai rasmi TJF by Harith Iskander di Shopee, dilancarkan dan disaksikan oleh tetamu jemputan dan wakil media. Mereka juga berpeluang menyaksikan persembahan oleh Harith sendiri, dan semua tidak kering gusi dan terhibur dengan lawak jenaka dan gelagatnya di atas pentas.

Harith telah meningkat naik daripada seorang pelawak tempatan menjadi juara lawak dunia yang mengharumkan nama Malaysia di persada komedi antarabangsa sebanyak dua kali. Beliau bukan sahaja memenangi gelaran “Funniest Person In The World” (Orang Paling Lawak Di Dunia) 2016 anjuran Laugh Factory, tetapi turut merupakan pelawak pertama di Asia Tenggara yang mempunyai rancangan komedi khas original bertajuk “I Told You So” di Netflix.

“Memang misi saya adalah untuk menyebarkan senyuman dan keceriaan dalam pelbagai cara kepada rakyat Malaysia. Saya dan isteri sentiasa mencari cara yang menarik untuk memastikan dunia hiburan tempatan kekal segar dan relevan. Kami teruja untuk menyertai Skuad Selebriti Shopee dengan barisan selebriti luar biasa yang menawarkan produk masing-masing di Shopee.

Platfrom Shopee membolehkan kami mencapai 16 juta pengguna, membawakan kami mendekati rakyat Malaysia sambil kami terus berusaha menyebarkan keseronakan dan berkongsi lawak jenaka yang menceriakan hidup dan menghiburkan hati mereka. Kami berharap untuk terus menjalin kerjasama jangka panjang yang menyeronokkan sambil kami berkembang maju bersama menawarkan yang terbaik kepada rakyat Malaysia,” ujar pelawak terkenal dan pengasas bersama TJF ini.

Skuad Selebriti Shopee dilancarkan pada bulan Mei 2018, untuk membolehkan peminat dan pengguna Shopee membeli produk yang ditawarkan khas oleh selebriti kegemaran mereka dengan mudah.

Setakat ini, terdapat lebih 20 selebriti yang memanfaatkan platform ini dan lebih ramai lagi yang akan turut serta pada bulan-bulan akan datang.

Dengan matlamat untuk meluaskan pendedahan jenama masing-masing, Skuad Selebriti Shopee akan menggunakan pelbagai saluran pemasaran termasuk portal dalam aplikasi, media sosial dan banyak lagi. Selain daripada menyediakan platfrom digital untuk selebriti mengetengahkan jenama mereka, Shopee juga bekerjasama dengan selebriti dalam pelbagai aktiviti luar talian yang merapatkan hubungan antara peminat dan selebriti. Ini termasuk sesi bertemu peminat, pameran bergerak dan acara.

“Menerusi pelbagai inisiatif ini, Shopee telah membantu meningkatkan jualan kedai-kedai yang turut serta sebanyak 10 kali ganda. Sebagai bukti, SIMPLYSITI oleh Dato’ Sri Siti Nurhaliza Tarudin mencatatkan peningkatan pesanan sebanyak 112% pada Shopee 9.9 Super Shopping Day (Hari Beli-Belah Hebat 9.9 Shopee) berbanding hari biasa. Pada hari Shopee 11.11 Big Sale (Jualan Besar-Besaran 11.11 Shopee), Skuad Selebriti Shopee menerima purata 7 kali peningkatan pengunjung berbanding hari biasa. Dengan penyertaan The Joke Factory oleh Harith di platform ini, Shopee boleh menambah satu lagi pilihan produk menarik kepada pengguna kami. Pengguna kami pasti gembira untuk mendapatkan maklumat terkini dan juga promosi menarik yang ditawarkan oleh The Joke Factory menerusi platfrom ini,” kata Rachel Tan, Ketua Pemasaran, Shopee Malaysia.

Tiket persembahan menerusi kedai rasmi The Joke Factory di Shopee boleh didapati mulai 20 Disember 2018 untuk persembahan yang akan diadakan pada 2019 kerana tirai pementasan pada tahun ini sudah dilabuhkan. Dari 20 Disember hingga 27 Disember 2018, pengguna Shopee berpeluang untuk mendapat potongan 30%, terhad kepada RM20 untuk tiket persembahan. Taip kod promosi HARITH20 sebelum membuat pembayaran; terhad kepada satu kod setiap pengguna.

Untuk maklumat lanjut, layari https://shopee.com.my/thejokefactory.os


Mengenai The Joke Factory

The Joke Factory dijangka menjadi tempat persembahan stand-up komedi utama di Asia yang menampilkan pelawak tempatan dan antarabangsa. Selain menjadi sebuah gelanggang untuk persembahan live komedi di Lembah Klang, The Joke Factory bertujuan untuk menjadi sebuah hab komunal untuk Pendidikan Komedi & Kesenian serta pusat pergerakan belia untuk menggalakkan program tanggungjawab sosial dalam usaha untuk mewujudkan tujuan kedermawanan di sebalik penubuhannya. Ia juga bertujuan untuk menyokong program pembangunan dan kesedaran mengenai isu-isu sosial mengenai kanak-kanak berkeperluan khas, yang kurang bernasib baik serta isu-isu kesihatan yang menjejaskan kesejahteraan komuniti hari ini.

Mengenai Shopee

Shopee adalah platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan. Platform ini direka khusus untuk rantau ini, memberikan pengguna pengalaman membeli-belah yang mudah, selamat dan cepat dengan sokongan pembayaran dan logistik yang kukuh.

Shopee akan terus meningkatkan prestasi platformnya dan menjadi destinasi e-Dagang pilihan di rantau ini. Shopee mempunyai pilihan produk yang pelbagai dari kategori seperti elektronik, perkakas rumah, kesihatan & kecantikan, bayi & permainan, fesyen dan peralatan kecergasan.

Shopee, sebuah syarikat Sea, mula dilancarkan di Singapura sejak 2015 dan telah berkembang ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam dan Filipina. Sea merupakan peneraju dalam industri hiburan digital, eDagang dan perkhidmatan kewangan digital di rantau Asia Tenggara dan Taiwan. Misi Sea adalah untuk menaiktaraf kualiti kehidupan pengguna dan perniagaan kecil menerusi penggunaan teknologi dan telah disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE) dengan simbol SE.

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!