Takrifkan Intipati Masa Depan, Pertandingan Reka Bentuk Tema Telefon Pintar Global DIGIX HUAWEI Dilancar Secara Rasmi

SHENZHEN, China, 16 April 2019 /PRNewswire/ — Pertandingan Reka Bentuk Tema Telefon Pintar Global DIGIX HUAWEI dilancarkan secara rasmi pada 11 April, mengundang pereka-pereka hebat dan peminat-peminat seni dari seluruh dunia untuk menghantar reka bentuk antara muka tematik mereka, termasuk ilustrasi, animasi dan grafik 3D. Menerusi tema ‘Hello, New Art’, pertandingan ini bertujuan untuk menghasilkan gabungan antara seni dan teknologi, berkongsi reka bentuk terkini dan trend estetik bersama pengguna global.

Hakim-hakim Berwibawa global memudahcarakan untuk mewujudkan arena reka bentuk profesional antarabangsa

Panel hakim yang hebat telahpun dilantik termasuk Xiaokang Liu (Pengasas KL&K Creative Strategics), Jun Fei (Profesor Sekolah Reka Bentuk, Central Academy of Fine Arts), Bai Cha (Salah Seorang Kartunis Paling Popular China), María José Pérez-Luque (Ketua program Multimedia dan Reka Bentuk Grafik, ESNE, Madrid), Alejandro Magallenes (Anggota Alliance Graphique Internationale), Jun Liang (Ketua Pengarah Reka Bentuk Pengalaman Pengguna Huawei UCD), Alexandre Plicque Gurlitt (Pereka Visual Kanan, Paris Aesthetic Research Center) dan pakar-pakar reka bentuk terkemuka yang lain agar dapat mewujudkan arena reka bentuk yang paling berpengaruh dalam industri telefon mudah alih.

Pereka-pereka jemputan istimewa bakal cipta hasil kerja konsepsi, menafsirkan intipati seni baharu

Sebagai persediaan untuk pertandingan ini, panel berpengaruh yang terdiri daripada pakar-pakar reka bentuk diundang untuk menghasilkan himpunan karya agung yang bergaya dan imaginatif, bagi menunjukkan kepada audiens definisi seni baharu. Senarai panel adalah seperti berikut:

Ye Luying, pengilustrasi yang tersenarai dalam Senarai Forbes Under 30 Asia
Wu Sijun, artis muda
LOST7, pengilustrasi popular
Paulo Villagrán, Salah Seorang Pengilustrasi Paling Terkenal Mexico
Wang Yunfei, pengilustrasi popular
FIREYE, pengilustrasi popular

Bebas menunjukkan kekuatan anda dalam empat kategori utama

Pertandingan Reka Bentuk Tema Global tahun ini dibahagikan kepada empat kategori berasingan termasuk ilustrasi, animasi, grafik 2D dan grafik 3D. Para pereka boleh memilih untuk menghantar hasil kerja ke dalam mana-mana kategori untuk bersaing bagi memenangi hadiah dan mendemonstrasikan keunikan mereka dalam bidang seni tertentu.

Menerusi pertandingan reka bentuk bertaraf dunia ini, pereka-pereka dari seluruh dunia akan bersaing di pentas yang sama dan menafsirkan seni baharu dengan daya kreativiti yang luar biasa. Reka bentuk seni akan digiatkan semula oleh pereka-pereka berbakat berkenaan dalam usaha menerokai estetik futuristik.

Ganjaran besar untuk bakat reka bentuk anda

Lapan anugerah utama disediakan untuk 134 pemenang, dengan hadiah keseluruhan bernilai lebih $330,000 dolar AS dan termasuk Hadiah Utama Pemenang Global, Anugerah Bintang Masa Depan, Anugerah Paling Popular dan sebagainya. Selain ganjaran tunai, sebagai sebahagian daripada program sokongan pereka, Dana Kreatif istimewa diwujudkan bagi memberi insentif kepada hasil ciptaan karya seni dan menjamin artis-artis dengan pendapatan yang sepadan. Dalam masa yang sama, pertandingan ini akan dilancarkan di lebih 170 negara dan wilayah. Semua penyertaan akan berpeluang menerima pendedahan daripada berbilion-bilion melalui saluran dalam talian dan luar talian seluruh dunia, lalu membawakan pengalaman luar biasa kepada ratusan juta pengguna telefon pintar Huawei.

Tema-tema mudah dihasilkan dengan menggunakan Huawei Themes Development Tool 9.0

Sejajar dengan pertandingan ini, Huawei melancarkan secara rasminya Theme Development Tool 9.0. Alatan pembangunan tema yang baru dinaik taraf itu menyokong penyuntingan visualisasi tema, prebiu dalam talian berbilang kesan dan pempakejan satu klik bahan-bahan, seraya membolehkan para pereka menghapuskan pembangunan skrip skrin kunci yang rumit dan sebagainya, mewujudkan persekitaran mesra pereka dan memberi lebih banyak masa untuk kerja-kerja penciptaan.

Maklumat acara yang tidak boleh dilepaskan: Penyertaan anda akan memberi kesan kepada masa depan estetik reka bentuk tema telefon pintar 

Tema ini merupakan salah satu ukuran artistik utama telefon pintar dan pereka tema merupakan pakar dalam menjayakan gabungan antara seni dan teknologi. Selain itu, ratusan juta pengguna akan dipengaruhi oleh setiap perincian pada reka bentuk tema tersebut.

Kami percaya bahawa sebilangan besar pereka dari seluruh dunia akan mengambil bahagian dalam pertandingan ini dengan begitu bersemangat! Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi laman sesawang rasmi: https://themes.cloud.huawei.com/contest/index.html atau buka aplikasi Huawei Themes untuk masuk ke halaman pendaftaran pertandingan dan mendaftar untuk mengambil bahagian!

Latar Belakang Huawei Consumer Business Group

Produk dan perkhidmatan Huawei boleh didapati di lebih 170 negara dan digunakan oleh satu pertiga daripada penduduk dunia. Sebanyak empat belas pusat penyelidikan & pembangunan (R&D) ditubuhkan di Amerika Utara, Eropah, Jepun, IndiaChina dan sebagainya. Huawei Consumer BG ialah salah satu daripada tiga unit perniagaan Huawei dan merangkumi telefon pintar, komputer peribadi (PC) dan tablet, peranti boleh pakai, peranti jalur lebar mudah alih, peranti keluarga dan perkhidmatan awan peranti, merupakan pengeluar telefon pintar ketiga terbesar di dunia. Kelebihan rangkaian global, kapasiti operasi global dan perkongsian global Huawei dibina menerusi 20 tahun kepakaran dalam industri telekomunikasi. Huawei Consumer BG dikhususkan untuk menyediakan teknologi terkini kepada pengguna di seluruh dunia dan berkongsi kegembiraan kemajuan teknologi bersama lebih ramai orang di seluruh dunia. Tunaikan janji dan jadikan impian suatu kenyataan.

Untuk maklumat lanjut sila kunjungi: http://consumer.huawei.com/en

Sumber: Huawei

Pautan Berkaitan:

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UOB Malaysia Ubah Pengalaman Perbankan Digital Untuk Pelanggan Korporat Melalui UOB Infinity

Kuala Lumpur, Malaysia, 10 Ogos 2022 – Pelanggan korporat UOB Malaysia dapat mengurus keperluan perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah dan diperibadikan tidak lama lagi.

UOB Infinity menawarkan papan pemuka dalam talian yang boleh disesuaikan, justeru membenarkan pelanggan memberi keutamaan dan memaparkan maklumat yang paling penting bagi mereka secara visual. Pelanggan korporat, dengan sepintas lalu, dapat melihat keadaan kewangan syarikat, termasuk pasaran luar negara mereka.

Pada platform digital ini, pelanggan boleh menguruskan pelbagai aktiviti perbankan domestik dan rentas sempadan, daripada menyemak akaun UOB di beberapa pasaran sehinggalah kepada melakukan pembayaran tempatan dan antarabangsa, tanpa perlu log masuk ke berbilang platform.

Untuk pelanggan dalam perjalanan, UOB Infinity juga boleh dimuat turun sebagai aplikasi mudah alih. Log masuk biometriknya melalui soft token membolehkan akses yang lebih pantas dan kebenaran transaksi yang dipermudahkan sambil mengekalkan keselamatan. Soft token aplikasi mudah alih ini dilengkapi dengan pengesahan berbilang faktor bagi membolehkan syarikat meluluskan dan menjelaskan transaksi.

Puan Ng Wei Wei, Ketua Pegawai Eksekutif, UOB Malaysia, berkata, “Pelancaran UOB Infinity hari ini merupakan satu lagi bukti komitmen UOB Malaysia dalam membantu syarikat korporat menyesuaikan diri dengan realiti baharu ekonomi digital. Kami telah membangunkan UOB Infinity untuk menangani pelbagai keperluan korporat selepas mempertimbangkan pandangan daripada pelanggan kami. Ini termasuk keperluan perdagangan dan keupayaan untuk menjejaki syarikat mereka dalam masa nyata di semua pasaran di mana mereka beroperasi. Matlamat kami adalah untuk membantu pelanggan meningkatkan kecekapan operasi mereka dan membuat keputusan perniagaan yang lebih baik melalui pendigitalan, selain membantu mereka merebut peluang serantau melalui kesalinghubungan Bank.”

Kepastian dan ketelusan yang lebih tinggi apabila membuat pembayaran rentas sempadan

UOB Infinity juga menangani kekurangan penjejakan dalam masa nyata apabila pelanggan korporat membuat pembayaran rentas sempadan. Penyelesaian digital ini menyediakan pemberitahuan masa nyata kepada perniagaan melalui SMS atau e-mel apabila pembayaran mereka berjaya dikreditkan ke dalam akaun penerima, oleh itu mereka tidak perlu bersusah payah menyemak status transaksi secara manual.

Pelanggan juga akan dimaklumkan tentang caj untuk transaksi rentas sempadan, termasuk caj daripada bank perantara. Ciri ini memberi perniagaan lebih ketelusan tentang kos yang ditanggung untuk transaksi tersebut. Ini membantu mengelakkan berlakunya pertikaian dalam jumlah akhir yang diterima oleh penerima akibat caj yang terlibat.

Encik Lucas Chew, Ketua Negara Perbankan Transaksi, UOB Malaysia berkata, “Dengan UOB Infinity, pelanggan korporat kami dapat mengurus perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah, bijak dan diperibadikan melalui antara muka mesra pengguna dan kefungsian baharu yang lebih luas. Syarikat korporat juga dapat mengurus aliran tunai mereka dengan lebih cekap selain melihat maklumat akaun dalam masa nyata di beberapa pasaran dan juga mengakses pelbagai transaksi perbankan domestik dan rentas sempadan secara dalam talian. Melangkaui kemudahan ini, kami juga telah memastikan bahawa transaksi mereka boleh dijalankan dengan selamat melalui token digital Infinity Secure kami.”

Aplikasi mudah alih dengan rangkaian fungsi pembayaran yang komprehensif

Peningkatan dalam penggunaan pembayaran elektronik untuk transaksi perniagaan pada masa kini bermakna aplikasi UOB Infinity membolehkan pelanggan korporat mengurus semua keperluan pembayaran mereka dengan cekap melalui peranti mudah alih.

Pelanggan boleh membuat pelbagai jenis pembayaran – daripada pembayaran bil tempatan kepada pemindahan dana domestik dan rentas sempadan. Aplikasi ini menyokong perkhidmatan seperti GIRO Antara Bank, DuitNow, JomPAY, Sistem Pemindahan Dana dan Sekuriti secara Elektronik Masa Nyata (RENTAS) dan juga pemindahan bertelegraf.

UOB sentiasa menyokong pelanggannya dalam usaha mereka ke arah mengamalkan pembayaran dan kutipan secara digital. Pada separuh pertama 2022, UOB Malaysia menyaksikan peningkatan lebih lima kali ganda dalam bilangan transaksi korporat DuitNow berbanding tempoh yang sama pada tahun lepas.

Untuk terus memacu penggunaan kutipan tanpa sentuh, pelanggan juga boleh menjana kod QR melalui UOB Infinity untuk meminta bayaran DuitNow daripada pembeli mereka.

Aplikasi mudah alih UOB Infinity boleh dimuat turun daripada Google Play dan Apple App Store. Pelanggan juga boleh menyediakan log masuk biometrik mereka sendiri untuk mengakses aplikasi mudah alih ini dengan lebih mudah. Pengguna platform perbankan internet perniagaan sedia ada UOB Malaysia, UOB BIBPlus, boleh log masuk ke UOB Infinity dengan maklumat yang sama.

Untuk maklumat lanjut tentang UOB Infinity, sila layari: www.uob.com.my/infinity.