HP ZBook Studio G9 Perkasakan Profesional Masa Kini Untuk Mencipta Tanpa Batasan

KUALA LUMPUR, 21 July, 2022 – HP Inc. Malaysia telah memperkenalkan HP ZBook Studio G9 serba baharu hari ini, untuk membantu meningkatkan produktiviti profesional kreatif yang memerlukan kelebihan dari segi kuasa dan prestasi, keupayaan bekerjasama yang lancar dan mencipta tanpa batasan.

Golongan profesional memerlukan alat yang  berkuasa untuk mencipta dengan pantas dan mudah di mana sahaja mereka berada. Keperluan ini dapat dipenuhi dengan ZBook Studio G9, yang dilengkapi dengan pemproses Intel® Core™ i9 Gen Ke-12 dan grafik NVIDIA RTX ™.  Pengguna yang sentiasa bergerak boleh memanfaatkan teknologi yang berkuasa tinggi dan fleksibel, untuk mempercepatkan pelaksanaan beban kerja yang paling mendesak dan membolehkan kerjasama dilakukan dengan lancar.

“Karyawan profesional bergantung kepada teknologi yang berkuasa tinggi dan fleksibel yang tidak menganggu atau menghalang aliran kerja mereka untuk meneroka sempadan kreativiti,” kata Alex Tan, Pengarah Urusan HP Inc, Malaysia. “Dengan ZBook Studio, setiap idea boleh dizahirkan dengan serta-merta – di mana sahaja mereka mendapat ilham.”

“NVIDIA RTX™️ ialah platform paling canggih bagi teknologi AI dan penyurihan sinar, yang bakal mengubah sama sekali cara kita bermain dan mencipta,” kata Raghavender Rao Ganti, Pengurus Jualan Serantau, Pemvisualan Profesional, Perisian Perusahaan di NVIDIA. “Dengan ZBook Studio, profesional kreatif akan dapat melaksanakan tugasan reka bentuk dan kejuruteraan paling mencabar menggunakan stesen kerja yang dilengkapi kuasa komputer meja mudah alih — usaha sama kami dengan HP sentiasa berusaha menyuntik semangat kepada para pereka, jurutera dam karyawan untuk menzahirkan wawasan masa depan masing-masing.”

Komputer riba HP ZBook Studio G9 dilengkapi skrin HP DreamColor 16” dengan kadar segar semula 120Hz1, pada nisbah aspek 16:10. Stesen kerja mudah alih ini, dengan casis aluminium penuh dan kekuatan MIL-STD 810, sememangnya direka cipta untuk tahan lama, dengan sentuhan premium yang tersendiri dan paparan warna tepat.

Dengan model paling ringan seberat hanya 1.73 kg,2 HP ZBook Studio G9 ialah stesen kerja Zbook hebat HP, yang direka untuk profesional yang mahukan prestasi hebat di mana sahaja. Dilengkapi dengan pemproses Intel®️ Core™️ i9 vPro® generasi akan datang,3,4 dan GPU Komputer Riba NVIDIA RTX™️ A5500 atau NVIDIA GeForce RTX™ 3080 Ti 4 dengan memori sehingga 64GB DDR56,4 HP ZBook Studio G9 mengendalikan bebanan kerja berat dan aplikasi paling mendesak tanpa sebarang kerenah. Nikmati muzik sebagaimana yang  dibayangkan oleh jurutera audio, menggunakan pembesar suara Bang and Olufsen yang ditala khas, manakala ciri Pengurangan Bunyi Bising melalui teknologi AI5 memendamkan bunyi latar semasa panggilan. Wi-Fi 6E6,7 generasi akan datang tetap memberikan keterhubungan tanpa wayar yang kukuh sekalipun dalam persekitaran yang sesak. Model yang dilengkapi dengan GPU NVIDIA RTX™ dan GeForce RTX™ ditentusahkan oleh program NVIDIA Studio.  Program ini mengoptimumkan prestasi dan penstabilan bagi aplikasi kreatif paling popular, serta memberikan akses kepada perisian NVIDIA Studio percuma: iaitu Omniverse, Broadcast, dan Canvas.

  • Kuasa Untuk Menjangkaui Batasan – Dilengkapi dengan CPU Intel® Core™ dan GPU NVIDIA RTX™, ZBook Studio G9 menjanjikan prestasi tahap pro dalam pakej yang serba bergaya dan tahan lama.  Daripada reka bentuk 3D kepada ciri pembelajaran mesin, PC bertenaga ini menyediakan prestasi tanpa kelewatan supaya pengguna boleh bekerja tanpa sebarang gangguan.
  • Berkarya dan Bekerjasama Di Mana Sahaja dengan reka bentuk komputer riba tipis lagi ringan yang memperkasakan pengguna untuk mengendalikan perisian yang diperlukan di mana sahaja mereka berada. Bekerja dan berganding bahu secara berkesan dari mana-mana dengan ciri pemendaman bunyi AI5 dan Wi-Fi 6E.6,7 Pelbagai tugasan boleh dilakukan serentak dan tidak perlu menggunakan pemacu luar dengan kemudahan simpanan besar 4 TB PCIe®Gen4x4NVMe™ yang disediakan.4,8
  • Komputer Riba Kerja Sesuai Untuk Permainan Canggih – Nikmati permainan dengan pantas menggunakan GPU Komputer Riba NVIDIA RTX™ atau GeForce RTX™.4 Komputer akan kekal dingin walaupun perlu menampung bebanan kerja berat dengan HP Vaporforce Thermals,9 yang mempunyai bilah melengkung baharu untuk melindungi stesen kerja ini daripada menjadi terlampau panas, supaya pengguna boleh melakukan kerja paling berat dengan kuasa pemprosesan puncak.

HP ZCentral Connect

Kerjasama jarak jauh kini semakin penting dalam persekitaran kerja hibrid.  Dalam pada itu, kita perlu menyediakan pengalaman perkomputeran peribadi dan penyelesaian IT yang bersesuaian. HP turut menyediakan penyelesaian ZCentral yang memudahkan karyawan mendapatkan kemudahan akses jarak jauh kepada komputer stesen kerja mereka yang dipacu perisian ZCentral Remote Boost yang telah memenangi anugerah Emmy®. Keupayaan bekerjasama dalam masa sebenar penyelesaian ini memanfaatkan sepenuhnya sumber, kuasa komputer dan infrastruktur lengkap pejabat atau studio penerbitan, sambil bekerja dari mana-mana jua.

Kini dengan alat-alat baharu untuk menguruskan dan memantau sambungan ZCentral Remote Boost 14, pengguna boleh menyesuaikan lagi persekitaran sistem komputer masing-masing.   Malah, pengurus IT kini boleh menerima pemberitahuan bagi stesen kerja Z masing-masing di dalam konsol pentadbir untuk membolehkan mereka memantau status rangkaian komputer berpusat.

Keselamatan

HP ZBook Studio G9 dilengkapi dengan pelbagai aspek keselamatan oleh HP, yang melindungi pengguna, data dan syarikat daripada ancaman luar. Ciri keselamatan ini termasuk ciri Pengesahan Berbilang Faktor HP untuk melindungi sistem daripada akses tanpa izin. Ia juga termasuk HP Sure Sense15 dan HP Sure Run16 bagi memastikan perniagaan tidak akan dihalang oleh perisian jahat dan pelaku yang berniat jahat. HP Wolf Security untuk Perniagaan menyediakan benteng pertahanan mantap yang sentiasa tersedia dan disokong oleh perkakasan – daripada BIOS kepada pelayar, di dalam dan di bawah OS – sekali gus memberi ketenangan fikiran kepada bahagian IT.

Kelestarian HP berbangga untuk membantu pelanggan memenuhi matlamat kelestarian dengan portfolio19 PC paling lestari di dunia. HP menggunakan 100% tenaga elektrik boleh diperbaharui untuk menghasilkan kuasa bagi pemasangan akhir 90% daripada PC dan produk skrin yang dikeluarkan di seluruh dunia20. ZBook Studio terus menambah produk lestari dengan menggunakan bahan-bahan kitar semula dan sisa plastik21, di samping mempelopori inovasi dalam segala aspek proses pengeluaran, daripada pembungkusan kepada penjimatan tenaga. Malah, HP ZBook Studio mematuhi sepenuhnya peraturan bahan yang disekat dan HP juga memilih sebatian yang memenuhi metodologi GreenScreen® bagi Bahan Kimia Lebih Selamat.

Harga HP ZBook Studio G9 di Malaysia akan diumumkan pada bulan Julai. Pelanggan boleh menghubungi talian khas HP Untuk Perniagaan di +603 7627 6550 untuk mendapatkan maklumat lanjut atau kunjungi https://www.hp.com/my-en/workstations/zbook-studio.html bagi mendaftar untuk mendapatkan HP ZBook Studio G9 hari ini.

Previous ArticleNext Article

MINI Malaysia Lancar 4 Varian Model Baharu Dengan Harga Bermula Daripada RM193,888

PETALING JAYA, 12 Julai (Bernama) — MINI Malaysia, jenama di bawah BMW Malaysia Sdn Bhd melancarkan empat varian model baharu dalam rangkaian Keluarga MINI Baharu, dengan harga bermula daripada RM193,888 seunit.

Jenama automotif premium kompak itu berkata barisan model baharu tersebut menampilkan dua model elektrik sepenuhnya dengan MINI Cooper SE membuat penampilan elektrik sepenuhnya yang pertamanya di Malaysia.

Selain Cooper SE, tiga model baharu yang lain iaitu MINI Countryman SE ALL4, MINI John Cooper Works Countryman ALL4, dan MINI Cooper S telah diperkenalkan sewaktu pameran Malaysia Autoshow 2024 pada Mei lepas.

Pengarah Urusan BMW Group Malaysia Benjamin Nagel berkata pelancaran Keluarga MINI Baharu akan menunjukkan pelbagai produk yang ditawarkan oleh MINI.

“Produk kami semakin berkembang. Kami mempunyai MINI Cooper dan kini MINI Countryman, dan ia semakin meluas dan akan menarik lebih ramai pelanggan Malaysia.

“Laluan pertumbuhan syarikat akan diteruskan dengan penawaran produk yang lebih meluas, memenuhi semua keperluan daripada enjin petrol kepada kenderaan elektrik sepenuhnya,” katanya kepada pemberita, di sini, hari ini.

Sementara itu, Naib Presiden MINI Rantau Asia-Pasifik, Eropah Timur, Timur Tengah dan Afrika, Florian Kuenstner berkata pengenalan model baharu ini berperanan sebagai momentum bagi syarikat untuk bergerak ke hadapan di peringkat tempatan dan global pada tahun-tahun yang akan datang.

Kuenstner berkata tahun lepas, MINI berjaya menjual lebih daripada 295,000 unit di seluruh dunia. 

Di Malaysia, lebih daripada 1,750 unit dijual pada 2023, menunjukkan pertumbuhan yang mengagumkan sebanyak 42 peratus tahun ke tahun, katanya.

Model Keluarga MINI Baharu boleh didapati bermula hari ini, dan pelanggan boleh membuat tempahan awal melalui pengedar sah MINI Malaysia di negara ini.

— BERNAMA