Kejayaan Di Jepun: Infineon Berkembang Lebih Pantas Berbanding Mana-Mana Pembekal Utama Semikonduktor Automotif Lain

MUNICH dan TOKYO, 24 April 2019 /PRNewswire/ — Pertumbuhan kukuh dalam pasaran yang penting secara strategik: Menurut kajian terkini daripada Strategy Analytics*, Infineon Technologies AG (FSE: IFX / OTCQX: IFNNY) meningkatkan perniagaan automotifnya di Jepun sebanyak hampir 25 peratus pada tahun 2018. Ia berkembang lebih pantas berbanding mana-mana daripada sepuluh pembekal semikonduktor automotif terbaik yang lain di negara ini. Jepun menyumbang kira-kira sebanyak 10 peratus daripada pengeluaran kereta global. Tunggak utama kejayaan Infineon ialah strategi kepimpinan berkualitinya. Jumaat lalu, pengeluar kereta Jepun yang terbesar, Toyota sekali lagi memberi penghormatan kepada Infineon untuk kejayaan lima tahun penyerahan tanpa kecacatan kepada kilang Hirose miliknya.

“Kehendak kualiti adalah tinggi khususnya dalam kalangan pengeluar kereta Jepun,” kata Peter Schiefer, Presiden Bahagian Automotif di Infineon. “Penerimaan anugerah bagi separuh dekad penghantaran yang sempurna membuatkan kami berasa amat bangga. Komitmen kukuh kami terhadap kecacatan sifar merupakan salah satu faktor yang membuatkan kami terus berkembang lebih pantas dalam pasaran semikonduktor automotif di Jepun sejak tahun 2010.” Data daripada Strategy Analytics menunjukkan bahawa Infineon telah meningkatkan bahagian pasaran masing-masing sebanyak lebih dua kali ganda sejak awal dekad ini.

Sekali setahun, kilang Hirose Toyota memberi penghormatan kepada pembekal-pembekal atas kualiti tinggi mereka. Infineon menyerahkan alat penghantar-terima CAN kepada kilang tersebut – alat yang membolehkan pelbagai unit kawalan elektronik di dalam kereta bertukar-tukar data. Buat kali kedua berturut-turut, Infineon telah menerima hadiah yang paling berprestij: Honor Quality Award, yang disampaikan hanya kepada pembekal-pembekal yang memegang rekod kualiti sempurna selama empat tahun berturut-turut.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Infineon turut menerima anugerah-anugerah daripada pengusaha-pengusaha global automotif yang lain seperti Hyundai-Kia, Bosch, UAES, Denso dan Mitsuba. Pada tahun fiskal 2018, Infineon menghantar lebih tujuh bilion komponen automotif ke seluruh dunia – walau hanya 0.00001 peratus daripadanya tidak menjadi bahan aduan pelanggan.

Maklumat lanjut disediakan di www.infineon.com

Ikuti kami:
Twitter – Facebook – LinkedIn

*Strategy Analytics Ltd., “Automotive Semiconductor Vendor 2018 Market Shares”, April 2019. Maklumat berkenaan bukan satu pengendorsan untuk Infineon Technologies AG. Sebarang kebergantungan kepada keputusan ini adalah atas risiko pihak ketiga itu sendiri. Kunjungi strategyanalytics.com untuk butiran lanjut.

Sumber: Infineon Technologies Asia Pacific Pte Ltd

Previous ArticleNext Article

Letusan Gunung Ruang: Beberapa Penerbangan Malaysia Airlines, AirAsia Ke Sabah & Sarawak Dibatalkan

KOTA KINABALU, 18 April (Bernama) — Beberapa penerbangan Malaysia Airlines dan AirAsia antara Sabah, Sarawak dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dibatalkan hari ini berikutan letusan gunung berapi di Gunung Ruang, Indonesia.

Malaysia Airlines dalam kenyataan di akaun media sosial rasmi X hari ini memaklumkan syarikat penerbangan itu akan membatalkan beberapa penerbangan yang terjejas dan menasihatkan penumpang untuk menyemak status penerbangan terkini dan saranan perjalanan masing-masing.

“Pembatalan penerbangan pada 18 April 2024 berikutan letusan gunung berapi Gunung Ruang. Berikutan letusan gunung berapi yang berlaku di Gunung Ruang, Indonesia, Malaysia Airlines akan membatalkan beberapa penerbangan ke/dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KUL) ke Sabah dan Sarawak,” kata kenyataan itu.

Sementara itu, pejabat Timbalan Menteri Pertanian dan Keselamatan Makanan Datuk Arthur Joseph Kurup dalam kenyataan berkata penerbangan membawa mendiang Tan Sri Joseph Kurup (pengasas Parti Bersatu Rakyat Sabah dan bekas Timbalan Ketua Menteri Sabah) ke Kota Kinabalu yang dijadualkan hari ini telah dibatalkan.

“Saya akan memaklumkan masa penerbangan terkini selepas menerima maklum balas daripada MAS (Malaysia Airlines),” katanya.

AirAsia dalam kenyataan pula berkata lapan daripada penerbangan berjadual antara KLIA dan Tawau telah dibatalkan. Turut dibatalkan adalah lapan penerbangan antara KLIA dan Kota Kinabalu, menjadikan sebanyak 16 penerbangan yang terjejas antara KLIA, Kota Kinabalu dan Tawau.

Menurutnya ia telah memaklumkan kepada semua penumpang yang terjejas, manakala penumpang dalam perjalanan ke atau dari destinasi yang terkesan digalakkan untuk menyemak e-mel dan telefon mudah alih berdaftar mereka untuk pemberitahuan mengenai pembatalan.

“Para tetamu AirAsia yang melakukan perjalanan ke/dari destinasi yang terjejas digalakkan untuk menyemak status penerbangan terkini mereka di airasia.com/flightstatus.

“AirAsia akan terus memantau situasi gunung berapi Gunung Ruang dan akan memberikan lebih banyak maklumat perkembangan terkini,” kata kenyataan itu.

— BERNAMA