Lazada Dedahkan Tawaran Tengah Malam Eksklusif Baharu Sempena Jualan 9.9

Dengan hanya kurang daripada 12 jam lagi menjelang Lazada 9.9 Biggest Brands Sale yang bermula tepat jam 12 tengah malam ini pada 9 September 2021, Lazada Malaysia menyediakan kalendar LazMall bulan September sebagai panduan untuk membantu pembeli dalam talian merebut  tawaran terbaik sepanjang bulan ini – bermula dengan LazMall Crazy Brand Mega Offers (https://lzd.co/LazMallBrandMegaOffersMY) dan Exclusive Midnight Deals pada jam 12 tengah malam hingga 2 pagi pada 9 September.

Sebagai persiapan untuk mendapatkan tawaran terbaik di pasaran di LazMall Crazy Brand Mega Offers dalam masa dua jam pertama Jualan 9.9 Lazada, pastikan untuk menambah nilai Lazada Wallet terlebih dahulu sebelum tengah malam ini.

Sambil rakyat Malaysia berlumba untuk merebut tawaran jenama terbaik sepanjang acara LazMall Crazy Brand Mega Offers, Lazada juga telah memperkenalkan Exclusive Midnight Deals baharu yang akan memberi pelanggan baucar tambahan 10% dan 999 LazCoins*, di samping promosi sedia ada dari jam 12 malam hingga 2 pagi pada 9 September.

Baucar diskaun 10% tambahan, yang boleh digunakan bersama LazMall Crazy Brand Mega Offers, akan disediakan di laman Jualan 9.9 Lazada tepat pada jam 12 malam pada 9 September dan boleh ditebus dalam masa 2 jam pertama jualan bagi produk terpilih di laman tersebut*. Apabila anda melengkapi proses pembelian bagi mana-mana LazMall Crazy Brand Mega Offers sebelum jam 2 pagi, 999 LazCoins akan dikreditkan secara automatik kepada akaun anda dalam aplikasi Lazada*.

Selain daripada LazMall Crazy Brand Mega Offers dan Exclusive Midnight Deals dari jam 12 tengah malam hingga 2 pagi ini pada 9 September, diskaun RM9 bagi setiap perbelanjaan RM99 melalui Lazada Bonus, baucar Penghantaran Percuma, dan diskaun sehingga 60% juga ditawarkan sepanjang Jualan 9.9Lazada dari 9 September hingga 11 September.

Dengan lebih 10,000 jenama yang boleh didapati di LazMall Malaysia, 3,800 lebih banyak berbanding tahun lepas, pengguna Lazada mempunyai pelbagai pilihan barangan bermutu tinggi yang meliputi semua kategori sempena Jualan 9.9 Lazada.

Super Brand Day dan Brand Spotlight sepanjang bulan di LazMall

Selepas Lazada 9.9 Biggest Brands Sale, pesta beli-belah dalam talian tidak berakhir di LazMall, destinasi jenama terulung Lazada yang dijamin tulen. Setiap hari, LazMall akan menganjurkan Super Brand Day atau Brand Spotlight bersama rakan jenama istimewa untuk memberi tawaran hebat kepada pelanggan sepanjang bulan September.

Berikut ialah senarai tawaran jenama harian di LazMall pada bulan ini:

(15 September) Logitech: https://lzd.co/LogitechLazMallMY (15 September) Razer: https://lzd.co/RazerLazMallMY (15 September) Acer: https://lzd.co/AcerLazMallMY (16 September) Carote: https://lzd.co/CaroteLazMallMY (17 September) Huggies: https://lzd.co/HuggiesLazMallMY (17 September) Grocery Store – Kleenex: https://lzd.co/GroceryLazMallMY (17 September) Watsons – Kotex: https://lzd.co/WatsonsLazMallMY (18 September) JBL: https://lzd.co/JblLazMallMY (19 September) Eucerin: https://lzd.co/EucerinLazMallMY

(20 September) Unilever: https://lzd.co/UnileverLazMallMY (21 September) Russell Taylors: https://lzd.co/RussellTaylorsLazMallMY (23 September) Samsung Super Brand Day: https://lzd.co/SamsungLazMallMY (24 September) Philips: https://lzd.co/PhilipsLazMallMY (25 September) Teclast: https://lzd.co/TelcastLazMallMY

(26 September) Johnson & Johnson: https://lzd.co/JohnsonJohnsonLazMallMY (27 September) KOSE: https://lzd.co/KoseLazMallMY (28 September) LANEIGE Super Brand Day: https://lzd.co/LaneigeLazMallMY (29 September) Colgate: https://lzd.co/ColgateLazMallMY (30 September) Timberland Super Brand Day: https://lzd.co/TimberlandLazMallMY

Untuk maklumat lanjut tentang Lazada 9.9 Biggest Brands Sale, sila kunjungi: https://lzd.co/MegaSale

Untuk maklumat lanjut mengenai LazMall, sila layari: https://lzd.co/LazMallBrandMegaOffersMY

Maklumat lanjut tentang Penghantaran Percuma Lazada di sini: https://lzd.co/LazadaMYFreeShipping

Mengenai Kumpulan Lazada

Diasaskan pada 2012, Kumpulan Lazada adalah peneraju platform eDagang di Asia Tenggara. Kami kini menjadi pemangkin untuk kemajuan di Indonesia, Malaysia, Filipina, Singapura, Thailand dan Vietnam melalui perdagangan dan teknologi. Dengan rangkaian pembayaran dan logistik terbesar di rantau ini Lazada kini telah menjadi sebahagian daripada keperluan seharian pengguna dan kami bertekad untuk mencapai 300 juta pelanggan pada 2030. Sejak 2016, Lazada telah menjadi platform utama Kumpulan Alibaba di Asia Tenggara disokong oleh infrastruktur teknologinya yang bertaraf dunia.

Previous ArticleNext Article

Maybank Investment Bank & UOB Malaysia Menaja Jamin Bersama Kemudahan Islam Berjumlah RM2 Bilion Bagi Pengambilalihan Malayan Cement Berhad

Maybank Investment Bank dan UOB Malaysia hari ini mengumumkan pelantikan mereka sebagai penaja jamin dan bookrunner,  secara bersama, untuk kemudahan Islam bernilai RM2.0 bilion yang disediakan kepada Malayan Cement Berhad (MCB).

Kemudahan ini akan digunakan untuk membiayai pengambilalihan 10 syarikat dalam sektor simen dan konkrit siap campur di Malaysia oleh MCB dari syarikat induk, YTL Cement Berhad (YTL Cement). Kemudahan pembiayaan  berjangka bersindiket Islam ini adalah berdasarkan prinsip Syariah Komoditi Murabahah

MCB akan menggunakan kemudahan Islam ini untuk membiayai pertimbangan tunai bagi pengambilalihan keseluruhan kepentingan ekuiti 10 syarikat dan anak syarikat masing-masing  (syarikat yang diambilalih) dari YTL Cement untuk jumlah pertimbangan yang dianggarkan pada RM5.2 bilion. 

Encik Fad’l Mohamed, Ketua Pegawai Eksekutif, Maybank Investment Bank, berkata, “Kami  ingin mengucapkan terima kasih kepada MCB atas kepercayaan yang diberikan kepada  Maybank untuk mengambil bahagian dalam transaksi mercu tanda ini sebagai Pengatur Utama Dimandatkan, ‘Bookrunner’ dan Penaja Jamin untuk penyelesaian pembiayaan Islam serta Penasihat Utama Tunggal untuk pelaksanaan pengambilalihan dan juga Penasihat  Syariah untuk kemudahan Islam. Kami berharap untuk bekerjasama lebih lanjut dengan MCB  apabila syarikat meneruskan perjalanan transformatif sebagai salah satu daripada perintis industri dalam bahan binaan tempatan. 

Puan Ng Wei Wei, Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif, UOB Malaysia berkata, “Kami berbesar hati menyokong keperluan pembiayaan MCB bagi transaksi yang amat penting ini. Sebagai Pengatur Utama Dimandatkan, ‘Bookrunner’ dan Penaja Jamin untuk transaksi ini, kami menggunakan keupayaan pembiayaan Islam kami dalam membantu MCB memenuhi aspirasi  perkembangannya. Perjanjian ini juga dimeterai berikutan penerimaan anugerah Sukuk  Baharu Terbaik (Korporat) dan Sekuritisasi Terbaik di Malaysia di Anugerah Kewangan Islam The Asset Triple A pada Ogos 2021, satu lagi bukti komitmen kami dalam memenuhi  keperluan kewangan pelanggan kami.”

Dato’ Sri Michael Yeoh Sock Siong, Pengarah Urusan YTL Cement and MCB berkata, “Usaha  pengambilalihan oleh MCB ini akan membolehkan kami memperkemas dan meningkatkan kecekapan operasi dalam memanfaatkan sumber, kepakaran dan pengalaman masing masing. Penggabungan ini akan membantu kami mencapai skala ekonomi, meningkatkan  kehadiran pasaran, mengurangkan fungsi pendua, dan akhirnya memberikan penyelesaian  yang lancar kepada pelanggan kami. Kami merasa sukacita atas suatu pencapaian utama  yang akan membawa kami maju selangkah kehadapan dalam merealisasikan rancangan  pertumbuhan bagi MCB. Kami juga mengucapkan terima kasih kepada Maybank Investment  Bank dan UOB Malaysia atas kerjasama mereka ketika kami menempuhi fasa baru dalam  perjalanan korporat kami.” 

MCB (dahulu dikenali sebagai Lafarge Malaysia Berhad) disenaraikan di Pasaran Utama Bursa Malaysia. Kegiatan utama MCB adalah sebagai syarikat pegangan pelaburan. Melalui  anak syarikatnya, MCB terlibat dalam pengeluaran, pembuatan dan perdagangan simen, klinker, konkrit siap campur dan bahan binaan lain serta produk berkaitan.