Nestlé Malaysia Semakin Mantap Dengan Pertumbuhan Jualan e-Dagang

KUALA LUMPUR: Nestle (Malaysia) Bhd berkata jualannya meningkat sekali ganda menerusi e-dagang Shopee Malaysia dalam tempoh setahun usaha samanya dengan pasaran dalam talian itu.

Ketua e-Dagang dan Nescafé Dolce Gusto, Nestle Malaysia, Joshua Zhu, berkata pada Mac 2017, pihaknya menyertai Shopee Malaysia sebagai peluasan berterusannya dalam ruang e-dagang, yang membolehkan kumpulan nutrisi, kesihatan dan kesejahteraan itu menembusi segmen baharu pengguna dan membangunkan pangkalan asas pembeli setia dalam talian.

“Kami bangga menjadi antara syarikat awal yang mengguna pakai e-dagang dalam kalangan penggiat makanan dan minuman di Malaysia.

“Pendekatan peniagaan kami yang progresif adalah demonstrasi pandangan kehadapan dan fleksibiliti kami dalam mengaplikasikan teknologi bagi merealisasikan kehidupan yang lebih sihat dan bahagia dalam kalangan individu dan keluarga Malaysia,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Yang Berbahagia Datuk Muez bin Abd Aziz, Deputy Secretary General of Consumerism and Management [second from left] together with Mr. Chew Soi Ping, Executive Director, Sales Nestlé Malaysia Berhad [first from left], Mr. Joshua Zhu, Head of E-commerce & NDG Nestlé Malaysia Berhad [third from left] and Mr Ian Ho, Regional Managing Director of Shopee [fourth from left] taking away the Shopee Seller of the Year Award.
Dengan menyertai semua kempen Shopee, Nestlé dapat mencapai segmen pengguna baharu dan membangunkan asas pembeli dalam talian yang setia.

Sehingga kini, Nestlé mempunyai lebih daripada 700 produk unik yang tawarkan menerusi platform e-dagang, termasuk Milo, Maggi, Nescafe dan Lactogrow yang memenuhi keperluan pengguna setiap kumpulan umur.

Prestasi kukuh itu berjaya menempatkan Nestlé pada kedudukan teratas dalam kategori runcit di Shopee, yang membawa kepada kemenangan kumpulan itu sebagai Penjual Terbaik Tahunan pada Anugerah Penjual Shopee 2018.

Pengurus Kategori Shopee Malaysia, Tan Ming Kit, berkata 2018 adalah tahun kejayaan bagi Nestle dengan banyak produknya laris di Shopee.

“Kami menyambut baik pendekatan mereka dan yakin bahawa tahun 2019 akan menjadi tahun yang lebih besar dan lebih baik untuk Nestlé dan Shopee,” katanya. –BERNAMA

Kredit: BH Online / Bernama

Jualan Meningkat, Harga Saham Meningkat Sama?

Sumber: Bursa Marketplace

Masih ramai ke yang tak tahu bahawa saham Nestle ada disenaraikan di Bursa Malaysia? Dan ianya merupakan saham paling mahal harganya, mencecah RM140 seunit.

Ini bermakna, minima pembelian saham Nestle bersamaan dengan 1 lot, kosnya mencecah RM14,000!

Tengok sendiri bagaimana keuntungan syarikat adalah sebanyak RM668 juta? Apa akan jadi kalau jualan dijangka meningkat pada tahun 2019? Harga saham akan naik lagi atau tidak?

Lumrahnya, apabila permintaan terhadap barang keluaran syarikat meningkat, keuntungan syarikat meningkat, dicampur dengan pemberian dividen yang konsisten setiap tahun. Minat pembelian saham daripada orang ramai juga meningkat.

Bila semakin ramai orang minat nak beli saham syarikat, harga saham pun meningkat naik.

Bagi mereka yang baru nak kenal dengan pelaburan saham ni, jemput baca Ini 15 Panduan Beginner Perlu Tahu Tentang Pelaburan Saham di Bursa Malaysia.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Unifi Lancar Pelan Pascabayar UNI5G Unstoppable Terbaharu

KUALA LUMPUR, 1 Dis (Bernama) — Cabang perniagaan kepada pengguna Telekom Malaysia Bhd, Unifi, hari ini melancarkan pelan pascabayar dan pelan keluarga UNI5G #Unstoppable terbaharunya, memenuhi pelbagai keperluan rakyat Malaysia dan membawakan pengalaman 5G dalam kehidupan seharian mereka.

Ketua Pegawai Komersial Segmen Pengguna Unifi Jasmine Lee berkata pelan mudah alih baharu ini menyediakan pelbagai nilai tambahan, membentuk semula sempadan ketersambungan dan digital yang memenuhi keperluan individu dan keluarga.

“Dalam memperkasakan negara digital, pelan baharu ini menjadikan teknologi 5G lebih mudah diakses oleh rakyat Malaysia, dengan tumpuan penggunaan untuk seluruh keluarga.

“Dengan liputan mudah alih yang merangkumi lebih 95 peratus daripada populasi negara dan baru-baru ini dinobatkan sebagai pemenang Ookla® 2023 dalam menyampaikan pengalaman video mudah alih terbaik di Malaysia, pelan UNI5G kami memperkasakan individu dan keluarga untuk memanfaatkan 5G, tanpa menjejaskan kualiti dan dengan harga mampu milik,” katanya kepada media selepas pelancaran produk itu di sini hari ini. 

Ookla adalah peneraju global dalam risikan rangkaian dan pandangan berkaitan ketersambungan.

Pelanggan boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai pelan mudah alih baharu melalui laman web Unifi di https://unifi.com.my/mobile/postpaid. 

— BERNAMA