WCG 2019 Xi’an Umum Permainan New Horizons

SEOUL, Korea Selatan dan XI’AN, China, 27 Mei 2019 /PRNewswire/ —

  • Pembeza utama WCG ialah kategori ‘New Horizons’. Merintis masa depan sukan berdasarkan teknologi baharu
  • Mempersembahkan hiburan masa depan baharu termasuk Robot Wars, Kejohanan VR, Pertandingan AI, Scratch(Pengekodan) dan Pertandingan Pengekodan Blok menggunakan Lego

World Cyber Games (WCG) mendedahkan butiran sektor ‘New Horizons’, yang mempelopori sukan masa hadapan berasaskan teknologi baharu.

WCG 2019 Xi’an ialah kemunculan semula WCG, satu pameran yang sama sekali berbeza daripada acara-acara WCG yang lalu. Unsur yang paling penting yang membezakan WCG baharu ialah kategori ‘New Horizons’.

Matlamat utama kategori New Horizons WCG adalah untuk membina kawasan sukan masa depan, untuk mewujudkan budaya permainan yang membolehkan sesiapa sahaja dengan mudah mengambil bahagian dan menikmati teknologi baharu. WCG akan diadakan di Xi’an, China pada bulan Julai dan akan menghasilkan empat acara termasuk robot, AI, VR, dan scratch.

Dalam bidang robotik, WCG akan mengadakan ‘Kejohanan Perlawanan Robot WCG: GANKER ARENA’ dengan GJS ROBOT, pemaju robot pertempuran global yang berpangkalan di Shenzhen, China. Pertandingan ini diadakan menggunakan robot pertempuran (nama robot: GANKER EX) yang mengiktiraf gerakan badan, menggunakan teknologi kawalan gerakan lanjutan. Dalam erti kata lain, versi sebenar pertandingan pertempuran robot yang dilihat dalam filem ‘Real Steel’ boleh dilihat di WCG 2019 Xi’an. Ini bukan hanya lonjakan besar dalam membawa pertarungan meka dari fiksyen sains ke realiti tetapi juga akan membuka ‘era baharu’ yang hebat yang melibatkan pertempuran robot sebagai sukan masa depan.

‘WCG AI Masters’ ialah cara mengatur pasukan bola sepak AI oleh para pemain, yang dikembangkan mengikut aturan permainan Futsal. Pemain boleh menggunakan platform pembelajaran dalam talian yang direka dengan baik oleh WCG untuk membangunkan algoritma dan meningkatkan keupayaan bermain AI. Kelayakan adalah untuk semua orang yang dalam pengajian dan mempelajari AI, dan sudah lebih dari 100 pasukan dari 38 negara yang memohon untuk pusingan awal.

‘Kejohanan WCG VR’ ialah pertandingan olahraga permainan VR menggunakan strategi simulasi strategi VR Final Assault, yang dibangunkan oleh Phaser Lock Interactive (PLI). Fungsi pemerhati yang ditingkatkan dan penyiaran MR (Realiti Campuran) sangat luar biasa. Kejuaraan VR memilih penstrim yang layak untuk mewakili rantau Amerika Utara, Eropah, dan APAC daripada pusingan awal yang disiarkan. Para penstrim ini akan bertanding di pusingan akhir WCG 2019 Xi’an.

Akhir sekali, ‘Cabarana Kreatif Scratch WCG’ akan menganjurkan ‘Pertandingan Program Pengekodan Blok’, yang akan menggunakan program pengekodan Scratch 3.0 dan kit baharu Lego Education untuk mencipta karya imaginatif. Profesor Mitchel Resnick dari Makmal Media Institut Teknologi Massachusetts (MIT), pengasas Scratch, akan mengambil bahagian secara langsung dengan para pelajar di bandar Xi’an. Ia dijangka menjadi forum untuk berkongsi inspirasi baharu.

Ketua Pegawai Eksekutif WCG, Lee Jung Jun berkata, “WCG baharu akan menyediakan budaya permainan baharu yang boleh dinikmati oleh orang di seluruh dunia, yang mempamerkan lebih daripada satu kejohanan e-sukan. Melalui kandungan beraneka New Horizons, saya harap anda akan mendapat inspirasi masa depan hiburan. ”

Acara WCG 2019 Xi’an akan diadakan mulai Khamis, 18 Julai hingga Ahad, 21 Julai di Daerah Baharu Qujiang di Xi’an, China. WCG kini mempamerkan minat peminat sukan esukan di seluruh dunia dengan menarik kira-kira 40,000 pemain global dari 111 negara dalam sektor Game Sports.

WCG telah memuktamadkan 336 peserta pusingan awal Game Sports yang akan mengambil bahagian dalam peringkat akhir serantau. Pusingan akhir rantau WCG 2019 Xi’an akan diadakan di 4 wilayah, AsiaAmerika Utara, Eropah dan China, bermula dari 27 Mei. Pertandingan peringkat serantau akan menentukan pemain yang memasuki pusingan akhir WCG 2019 Xi’an. Sebagai tambahan kepada Game Sports dan New Horizon, WCG juga akan memaklumkan butiran ‘Esports Conference’ untuk berkongsi pengetahuan dan ‘Festival’ yang akan menambah pelbagai acara untuk keseronokan anda.

Maklumat lanjut mengenai WCG 2019 Xi’an boleh didapati di WCG.com.

Latar Belakang WCG

WCG ialah festival esukan global yang bertujuan untuk mewujudkan dunia yang lebih baik dengan menyatukan orang dari seluruh dunia melalui keseronokan bersama permainan dan budaya digital. Dengan menganjurkan World Cyber Games sebagai acara global dengan pelbagai program, WCG menyasarkan untuk menjadi bukan sekadar pertandingan esukan bahkan satu perayaan keharmonian global.

Sumber: World Cyber Games

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UOB Malaysia Ubah Pengalaman Perbankan Digital Untuk Pelanggan Korporat Melalui UOB Infinity

Kuala Lumpur, Malaysia, 10 Ogos 2022 – Pelanggan korporat UOB Malaysia dapat mengurus keperluan perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah dan diperibadikan tidak lama lagi.

UOB Infinity menawarkan papan pemuka dalam talian yang boleh disesuaikan, justeru membenarkan pelanggan memberi keutamaan dan memaparkan maklumat yang paling penting bagi mereka secara visual. Pelanggan korporat, dengan sepintas lalu, dapat melihat keadaan kewangan syarikat, termasuk pasaran luar negara mereka.

Pada platform digital ini, pelanggan boleh menguruskan pelbagai aktiviti perbankan domestik dan rentas sempadan, daripada menyemak akaun UOB di beberapa pasaran sehinggalah kepada melakukan pembayaran tempatan dan antarabangsa, tanpa perlu log masuk ke berbilang platform.

Untuk pelanggan dalam perjalanan, UOB Infinity juga boleh dimuat turun sebagai aplikasi mudah alih. Log masuk biometriknya melalui soft token membolehkan akses yang lebih pantas dan kebenaran transaksi yang dipermudahkan sambil mengekalkan keselamatan. Soft token aplikasi mudah alih ini dilengkapi dengan pengesahan berbilang faktor bagi membolehkan syarikat meluluskan dan menjelaskan transaksi.

Puan Ng Wei Wei, Ketua Pegawai Eksekutif, UOB Malaysia, berkata, “Pelancaran UOB Infinity hari ini merupakan satu lagi bukti komitmen UOB Malaysia dalam membantu syarikat korporat menyesuaikan diri dengan realiti baharu ekonomi digital. Kami telah membangunkan UOB Infinity untuk menangani pelbagai keperluan korporat selepas mempertimbangkan pandangan daripada pelanggan kami. Ini termasuk keperluan perdagangan dan keupayaan untuk menjejaki syarikat mereka dalam masa nyata di semua pasaran di mana mereka beroperasi. Matlamat kami adalah untuk membantu pelanggan meningkatkan kecekapan operasi mereka dan membuat keputusan perniagaan yang lebih baik melalui pendigitalan, selain membantu mereka merebut peluang serantau melalui kesalinghubungan Bank.”

Kepastian dan ketelusan yang lebih tinggi apabila membuat pembayaran rentas sempadan

UOB Infinity juga menangani kekurangan penjejakan dalam masa nyata apabila pelanggan korporat membuat pembayaran rentas sempadan. Penyelesaian digital ini menyediakan pemberitahuan masa nyata kepada perniagaan melalui SMS atau e-mel apabila pembayaran mereka berjaya dikreditkan ke dalam akaun penerima, oleh itu mereka tidak perlu bersusah payah menyemak status transaksi secara manual.

Pelanggan juga akan dimaklumkan tentang caj untuk transaksi rentas sempadan, termasuk caj daripada bank perantara. Ciri ini memberi perniagaan lebih ketelusan tentang kos yang ditanggung untuk transaksi tersebut. Ini membantu mengelakkan berlakunya pertikaian dalam jumlah akhir yang diterima oleh penerima akibat caj yang terlibat.

Encik Lucas Chew, Ketua Negara Perbankan Transaksi, UOB Malaysia berkata, “Dengan UOB Infinity, pelanggan korporat kami dapat mengurus perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah, bijak dan diperibadikan melalui antara muka mesra pengguna dan kefungsian baharu yang lebih luas. Syarikat korporat juga dapat mengurus aliran tunai mereka dengan lebih cekap selain melihat maklumat akaun dalam masa nyata di beberapa pasaran dan juga mengakses pelbagai transaksi perbankan domestik dan rentas sempadan secara dalam talian. Melangkaui kemudahan ini, kami juga telah memastikan bahawa transaksi mereka boleh dijalankan dengan selamat melalui token digital Infinity Secure kami.”

Aplikasi mudah alih dengan rangkaian fungsi pembayaran yang komprehensif

Peningkatan dalam penggunaan pembayaran elektronik untuk transaksi perniagaan pada masa kini bermakna aplikasi UOB Infinity membolehkan pelanggan korporat mengurus semua keperluan pembayaran mereka dengan cekap melalui peranti mudah alih.

Pelanggan boleh membuat pelbagai jenis pembayaran – daripada pembayaran bil tempatan kepada pemindahan dana domestik dan rentas sempadan. Aplikasi ini menyokong perkhidmatan seperti GIRO Antara Bank, DuitNow, JomPAY, Sistem Pemindahan Dana dan Sekuriti secara Elektronik Masa Nyata (RENTAS) dan juga pemindahan bertelegraf.

UOB sentiasa menyokong pelanggannya dalam usaha mereka ke arah mengamalkan pembayaran dan kutipan secara digital. Pada separuh pertama 2022, UOB Malaysia menyaksikan peningkatan lebih lima kali ganda dalam bilangan transaksi korporat DuitNow berbanding tempoh yang sama pada tahun lepas.

Untuk terus memacu penggunaan kutipan tanpa sentuh, pelanggan juga boleh menjana kod QR melalui UOB Infinity untuk meminta bayaran DuitNow daripada pembeli mereka.

Aplikasi mudah alih UOB Infinity boleh dimuat turun daripada Google Play dan Apple App Store. Pelanggan juga boleh menyediakan log masuk biometrik mereka sendiri untuk mengakses aplikasi mudah alih ini dengan lebih mudah. Pengguna platform perbankan internet perniagaan sedia ada UOB Malaysia, UOB BIBPlus, boleh log masuk ke UOB Infinity dengan maklumat yang sama.

Untuk maklumat lanjut tentang UOB Infinity, sila layari: www.uob.com.my/infinity.