Iklan Raya AKPK – Jalan Cerita Pasal Nak Kutip Hutang

Kita mesti ingat orang yang beri pinjam ni banyak duit kan? Tapi kadangkala, orang yang suka beri pinjam ni pun susah juga.

Dan kita mesti ingat penghutang adalah mangsa keadaan sehingga memaksanya untuk berhutang, tetapi pernahkah kita terfikir bahawa pemberi hutang juga adalah mangsa. Yalah, kalau ramai sangat yang berhutang sampai tak reti-reti nak bayar hutang.

Jom kita layan video menarik daripada pihak Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit (AKPK).

Iklan Raya AKPK – Projek Azim dan Adik

Adakalanya bukan yang meminjam itu susah tetapi yang memberi pinjam.Adakalanya bukan penghutang yang dimangsakan tetapi pemiutang.Tontoni Video Raya AKPK kali ini dan nilaikan sendiri :)#ProjekAzimdanAdik

Posted by AGENSI KAUNSELING DAN PENGURUSAN KREDIT (AKPK) on Khamis, 16 Mei 2019

Di antara empat cara ni, yang mana satu anda akan pakai untuk kutip hutang?

  1. Beri Diskaun
  2. Buat Rampasan
  3. Menakut-nakutkan
  4. Memalukan

Apa Program Atau Perkhidmatan Yang Ditawarkan Oleh AKPK?

AKPK menawarkan tiga perkhidmatan utama:

  • Pendidikan Kewangan

AKPK menyediakan penyelesaian jangka panjang untuk masyarakat Malaysia melalui program pendidikan kewangan yang bertujuan untuk melahirkan masyarakat celik kewangan. Fokus utama modul pendidikan kewangan AKPK ialah asas pengurusan kewangan dan pengurusan kredit secara bijak.

  • aunseling Kewangan dan Nasihat

Kaunseling secara individu ini dilaksanakan oleh kaunselor AKPK. Kaunselor akan memberi khidmat nasihat mengenai bajet, pengurusan wang dan masalah pinjaman. AKPK juga membantu setiap pelanggan dalam menganalisa kedudukan kewangan mereka dan mengenalpasti pilihan yang ada dalam usaha membantu mereka kembali mengurus kewangan dengan betul. AKPK juga menawarkan nasihat bagi individu yang ingin mendapatkan panduan sebelum membuat sesuatu komitmen hutang yang besar.

  • rogram Pengurusan Kredit (PPK)

Individu yang menghadapi masalah pembayaran balik pinjaman atau pun yang merasa terbeban dengan bayaran bulanan yang tinggi boleh mendapatkan khidmat  AKPK bagi menstrukturkan semula pinjaman berkaitan di bawah program pengurusan kredit (PPK), AKPK, sekiranya layak.

Kalau Ada Masalah Hutang, Boleh Dapatkan Khidmat AKPK Secara Percuma

Masyarakat tidak harus bimbang untuk mendapatkan khidmat AKPK kerana AKPK adalah ‘sahabat’ kepada masyarakat dalam memberi dan meningkatkan kesedaran kewangan di kalangan masyarakat. AKPK juga sentiasa bersama masyarakat apabila mereka dibebani masalah bayaran hutang yang tinggi.

Oleh itu, jangan berlengah lagi untuk mendapatkan bantuan dan khidmat nasihat AKPK di mana-mana cawangan terdekat AKPK di seluruh negara sekiranya berdepan masalah. Ambil tindakan segera sebelum ianya berada di luar kawalan. Kami percaya anda datang ke AKPK dengan harapan dan akan pulang dengan senyuman.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi talian 03-2616 7766 atau layari laman web www.akpk.org.my.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!