Webnovel Kongsi Trend Baharu Penerbitan Dalam Talian di Pesta Buku London

LONDON, 18 Mac 2019 / PRNewswire / – Webnovel, cabang kesusasteraan China Literature (0772.HK),syarikat kesusasteraan dalam talian dan inkubator IP China yang terkemuka, membawa penerbitan yang asli dan diterjemahkan ke Pesta Buku London (“Pesta”). Syarikat juga menganjurkan ucapan oleh Liu Yuren, Pengarah Kandungan Webnovel, di mana beliau bercakap mengenai trend baharu dalam bidang penerbitan dalam talian. Lebih-lebih lagi, Webnovel melancarkan kartun berjenama semasa Pesta dan mendapat maklum balas yang menggalakkan daripada ramai peminat.

Webnovel menganjurkan satu perbincangan di Pesta Buku London untuk bertukar-tukar idea dengan lebih banyak penerbit, pembangun kandungan dan pembaca di luar negara mengenai trend baharu dan model perniagaan penerbitan dalam talian. Yuren Liu, Pengarah Kandungan Webnovel, bercakap tentang bagaimana transaksi mikro dan model pembelian dalam permainan boleh digunakan dalam industri penerbitan dalam talian, dan strategi Webnovel untuk meneruskan dengan model sedemikian.
Ucapan Yuren Liu di Pesta Buku London
Di samping itu, syarikat juga membawa Pocket Reader ke Pesta – pembaca e-buku yang dibangunkan oleh China Literature yang boleh dimuatkan dalam saku. Produk ini mempunyai ciri suara, membolehkan pembaca mendengar buku-buku. Ia juga boleh menyokong kad SIM dan dilengkapi dengan paparan E-Ink.

Ditubuhkan pada tahun 2017 sebagai portal China Literature di luar negara, Webnovel menawarkan platform komprehensif untuk kesusasteraan dalam talian. Ia telah mengumpulkan lebih daripada 16,000 penulis antarabangsa dan lebih daripada 200 penerjemah dan kumpulan individu, yang telah menerbitkan lebih daripada 23,000 novel asal, 300 novel yang diterjemahkan dan beberapa kartun animasi web Cina dan Korea yang diterjemahkan. Terbitan terkini di Webnovel termasuk Reborn: Evolving from NothingLibrary of Heaven’s PathThe King’s Avatar, dan banyak lagi.

Halaman utama Webnovel
Webnovel telah membangunkan model perniagaan dan ekosistem yang unik di mana penulis, platform dan pembaca dapat bekerjasama untuk membentuk semula industri penerbitan dalam talian. Webnovel menawarkan sokongan daripada penciptaan kisah kepada penerbitan dengan nasihat penulisan profesional daripada pasukan editorial syarikat. Juga, bayaran royalti yang cemerlang dan sistem Jaminan Kerja Dikontrak memastikan pendapatan penulis. Lebih-lebih lagi, pengarang di platform juga mempunyai peluang untuk mengkomersialkan karya mereka. Mereka boleh membawa watak dan cerita mereka melangkau halaman web, membangunkan karya mereka dalam filem, siri TV, kartun, dan permainan video.
Webnovel menawarkan pengguna perkhidmatan komuniti interaktif yang menarik dan pelbagai, di mana mereka boleh mengikuti perkembangan terkini daripada pengarang, mengulas ulasan, dan mempelajari budaya di sebalik suatu karya. Mereka juga boleh berkongsi pengalaman membaca dan menulis mereka dalam pelbagai komuniti dalam talian.

Latar Belakang Webnovel

Webnovel, sebuah hab cerita fiksyen global, telah dilancarkan pada tahun 2017 sebagai portal China Literature di luar negara, yang merupakan kesusasteraan dalam talian dan inkubator IP China yang terkemuka. Dengan platform yang komprehensif di laman sesawang dan dalam aplikasi, ia komited dengan penyebaran global novel web, membawa lebih banyak nilai kepada pengarang di seluruh dunia dan menyampaikan novel web berkualiti tinggi dan pengalaman membaca yang cemerlang kepada pembaca global. Muat turun aplikasi Webnovel pada Android dan iOS.

Latar Belakang China Literature

China Literature (0772.HK) ditubuhkan pada Mac 2015. Sebuah platform terkemuka pembacaan dan inkubasi harta intelek (IP) sastera digital yang sah, China Literature mempunyai koleksi terkenal jenama kandungan bacaan digital Cina termasuk QQ Reading dan qidian.com. Syarikat telah menyimpan lebih daripada 10 juta karya digital, menjadi tuan rumah 7.3 juta penulis, dan meliputi lebih daripada 200 kategori kandungan. Dengan beratus-ratus juta pengguna di China, China Literature telah menjadi pemimpin di pasaran dari segi kualiti dan kuantiti kandungan, pengaruh penulis, dan nilai IP. Saham Syarikat disenaraikan di Papan Utama Bursa Saham Hong Kong pada 8 November 2017.

Sumber: China Literature

Saham Berkaitan: HongKong:0772OTC-PINK:CHLLY

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bursa Malaysia Sahkan Perbincangan Pindah Ke TRX

KUALA LUMPUR, 18 Jun (Bernama) –Bursa Malaysia Bhd mengesahkan bahawa perbincangan dengan Mulia Property Development Sdn Bhd mengenai perpindahan ke Tun Razak Exchange (TRX) sedang berjalan, dengan butiran terperinci masih belum dimuktamadkan.

“Pengumuman selanjutnya hanya akan dibuat apabila terdapat perkembangan penting mengenai perkara itu,” kata pengendali bursa saham itu dalam makluman kepada Bursa hari ini.

Bursa Malaysia berkata demikian sebagai mengulas dua artikel bertajuk “Bursa Malaysia mulling move to TRX” and “In final negotiation stage, Bursa Malaysia’s headquarters to be moved to TRX,” (Bursa Malaysia timbang pindah TRX” dan “Rundingan di peringkat akhir, ibu pejabat Bursa Malaysia akan dipindahkan ke TRX)  yang dikeluarkan baru-baru ini.

Menurut artikel itu Bursa Malaysia dan Mulia Property sedang di peringkat akhir rundingan untuk memindahkan ibu pejabat bursa ke TRX. Sekiranya langkah itu menjadi kenyataan, Bursa Malaysia berkemungkinan akan menduduki dua tingkat bangunan Exchange 106.

Mulia Property adalah pemaju bangunan Exchange 106 setinggi 106 tingkat di TRX.

Ketika ini Bursa Malaysia beroperasi di Exchange Square, kompleks pejabat 16 tingkat yang terletak di Bukit Kewangan, di sini.

–BERNAMA