Webnovel Kongsi Trend Baharu Penerbitan Dalam Talian di Pesta Buku London

LONDON, 18 Mac 2019 / PRNewswire / – Webnovel, cabang kesusasteraan China Literature (0772.HK),syarikat kesusasteraan dalam talian dan inkubator IP China yang terkemuka, membawa penerbitan yang asli dan diterjemahkan ke Pesta Buku London (“Pesta”). Syarikat juga menganjurkan ucapan oleh Liu Yuren, Pengarah Kandungan Webnovel, di mana beliau bercakap mengenai trend baharu dalam bidang penerbitan dalam talian. Lebih-lebih lagi, Webnovel melancarkan kartun berjenama semasa Pesta dan mendapat maklum balas yang menggalakkan daripada ramai peminat.

Webnovel menganjurkan satu perbincangan di Pesta Buku London untuk bertukar-tukar idea dengan lebih banyak penerbit, pembangun kandungan dan pembaca di luar negara mengenai trend baharu dan model perniagaan penerbitan dalam talian. Yuren Liu, Pengarah Kandungan Webnovel, bercakap tentang bagaimana transaksi mikro dan model pembelian dalam permainan boleh digunakan dalam industri penerbitan dalam talian, dan strategi Webnovel untuk meneruskan dengan model sedemikian.
Ucapan Yuren Liu di Pesta Buku London
Di samping itu, syarikat juga membawa Pocket Reader ke Pesta – pembaca e-buku yang dibangunkan oleh China Literature yang boleh dimuatkan dalam saku. Produk ini mempunyai ciri suara, membolehkan pembaca mendengar buku-buku. Ia juga boleh menyokong kad SIM dan dilengkapi dengan paparan E-Ink.

Ditubuhkan pada tahun 2017 sebagai portal China Literature di luar negara, Webnovel menawarkan platform komprehensif untuk kesusasteraan dalam talian. Ia telah mengumpulkan lebih daripada 16,000 penulis antarabangsa dan lebih daripada 200 penerjemah dan kumpulan individu, yang telah menerbitkan lebih daripada 23,000 novel asal, 300 novel yang diterjemahkan dan beberapa kartun animasi web Cina dan Korea yang diterjemahkan. Terbitan terkini di Webnovel termasuk Reborn: Evolving from NothingLibrary of Heaven’s PathThe King’s Avatar, dan banyak lagi.

Halaman utama Webnovel
Webnovel telah membangunkan model perniagaan dan ekosistem yang unik di mana penulis, platform dan pembaca dapat bekerjasama untuk membentuk semula industri penerbitan dalam talian. Webnovel menawarkan sokongan daripada penciptaan kisah kepada penerbitan dengan nasihat penulisan profesional daripada pasukan editorial syarikat. Juga, bayaran royalti yang cemerlang dan sistem Jaminan Kerja Dikontrak memastikan pendapatan penulis. Lebih-lebih lagi, pengarang di platform juga mempunyai peluang untuk mengkomersialkan karya mereka. Mereka boleh membawa watak dan cerita mereka melangkau halaman web, membangunkan karya mereka dalam filem, siri TV, kartun, dan permainan video.
Webnovel menawarkan pengguna perkhidmatan komuniti interaktif yang menarik dan pelbagai, di mana mereka boleh mengikuti perkembangan terkini daripada pengarang, mengulas ulasan, dan mempelajari budaya di sebalik suatu karya. Mereka juga boleh berkongsi pengalaman membaca dan menulis mereka dalam pelbagai komuniti dalam talian.

Latar Belakang Webnovel

Webnovel, sebuah hab cerita fiksyen global, telah dilancarkan pada tahun 2017 sebagai portal China Literature di luar negara, yang merupakan kesusasteraan dalam talian dan inkubator IP China yang terkemuka. Dengan platform yang komprehensif di laman sesawang dan dalam aplikasi, ia komited dengan penyebaran global novel web, membawa lebih banyak nilai kepada pengarang di seluruh dunia dan menyampaikan novel web berkualiti tinggi dan pengalaman membaca yang cemerlang kepada pembaca global. Muat turun aplikasi Webnovel pada Android dan iOS.

Latar Belakang China Literature

China Literature (0772.HK) ditubuhkan pada Mac 2015. Sebuah platform terkemuka pembacaan dan inkubasi harta intelek (IP) sastera digital yang sah, China Literature mempunyai koleksi terkenal jenama kandungan bacaan digital Cina termasuk QQ Reading dan qidian.com. Syarikat telah menyimpan lebih daripada 10 juta karya digital, menjadi tuan rumah 7.3 juta penulis, dan meliputi lebih daripada 200 kategori kandungan. Dengan beratus-ratus juta pengguna di China, China Literature telah menjadi pemimpin di pasaran dari segi kualiti dan kuantiti kandungan, pengaruh penulis, dan nilai IP. Saham Syarikat disenaraikan di Papan Utama Bursa Saham Hong Kong pada 8 November 2017.

Sumber: China Literature

Saham Berkaitan: HongKong:0772OTC-PINK:CHLLY

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UOB Malaysia Ubah Pengalaman Perbankan Digital Untuk Pelanggan Korporat Melalui UOB Infinity

Kuala Lumpur, Malaysia, 10 Ogos 2022 – Pelanggan korporat UOB Malaysia dapat mengurus keperluan perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah dan diperibadikan tidak lama lagi.

UOB Infinity menawarkan papan pemuka dalam talian yang boleh disesuaikan, justeru membenarkan pelanggan memberi keutamaan dan memaparkan maklumat yang paling penting bagi mereka secara visual. Pelanggan korporat, dengan sepintas lalu, dapat melihat keadaan kewangan syarikat, termasuk pasaran luar negara mereka.

Pada platform digital ini, pelanggan boleh menguruskan pelbagai aktiviti perbankan domestik dan rentas sempadan, daripada menyemak akaun UOB di beberapa pasaran sehinggalah kepada melakukan pembayaran tempatan dan antarabangsa, tanpa perlu log masuk ke berbilang platform.

Untuk pelanggan dalam perjalanan, UOB Infinity juga boleh dimuat turun sebagai aplikasi mudah alih. Log masuk biometriknya melalui soft token membolehkan akses yang lebih pantas dan kebenaran transaksi yang dipermudahkan sambil mengekalkan keselamatan. Soft token aplikasi mudah alih ini dilengkapi dengan pengesahan berbilang faktor bagi membolehkan syarikat meluluskan dan menjelaskan transaksi.

Puan Ng Wei Wei, Ketua Pegawai Eksekutif, UOB Malaysia, berkata, “Pelancaran UOB Infinity hari ini merupakan satu lagi bukti komitmen UOB Malaysia dalam membantu syarikat korporat menyesuaikan diri dengan realiti baharu ekonomi digital. Kami telah membangunkan UOB Infinity untuk menangani pelbagai keperluan korporat selepas mempertimbangkan pandangan daripada pelanggan kami. Ini termasuk keperluan perdagangan dan keupayaan untuk menjejaki syarikat mereka dalam masa nyata di semua pasaran di mana mereka beroperasi. Matlamat kami adalah untuk membantu pelanggan meningkatkan kecekapan operasi mereka dan membuat keputusan perniagaan yang lebih baik melalui pendigitalan, selain membantu mereka merebut peluang serantau melalui kesalinghubungan Bank.”

Kepastian dan ketelusan yang lebih tinggi apabila membuat pembayaran rentas sempadan

UOB Infinity juga menangani kekurangan penjejakan dalam masa nyata apabila pelanggan korporat membuat pembayaran rentas sempadan. Penyelesaian digital ini menyediakan pemberitahuan masa nyata kepada perniagaan melalui SMS atau e-mel apabila pembayaran mereka berjaya dikreditkan ke dalam akaun penerima, oleh itu mereka tidak perlu bersusah payah menyemak status transaksi secara manual.

Pelanggan juga akan dimaklumkan tentang caj untuk transaksi rentas sempadan, termasuk caj daripada bank perantara. Ciri ini memberi perniagaan lebih ketelusan tentang kos yang ditanggung untuk transaksi tersebut. Ini membantu mengelakkan berlakunya pertikaian dalam jumlah akhir yang diterima oleh penerima akibat caj yang terlibat.

Encik Lucas Chew, Ketua Negara Perbankan Transaksi, UOB Malaysia berkata, “Dengan UOB Infinity, pelanggan korporat kami dapat mengurus perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah, bijak dan diperibadikan melalui antara muka mesra pengguna dan kefungsian baharu yang lebih luas. Syarikat korporat juga dapat mengurus aliran tunai mereka dengan lebih cekap selain melihat maklumat akaun dalam masa nyata di beberapa pasaran dan juga mengakses pelbagai transaksi perbankan domestik dan rentas sempadan secara dalam talian. Melangkaui kemudahan ini, kami juga telah memastikan bahawa transaksi mereka boleh dijalankan dengan selamat melalui token digital Infinity Secure kami.”

Aplikasi mudah alih dengan rangkaian fungsi pembayaran yang komprehensif

Peningkatan dalam penggunaan pembayaran elektronik untuk transaksi perniagaan pada masa kini bermakna aplikasi UOB Infinity membolehkan pelanggan korporat mengurus semua keperluan pembayaran mereka dengan cekap melalui peranti mudah alih.

Pelanggan boleh membuat pelbagai jenis pembayaran – daripada pembayaran bil tempatan kepada pemindahan dana domestik dan rentas sempadan. Aplikasi ini menyokong perkhidmatan seperti GIRO Antara Bank, DuitNow, JomPAY, Sistem Pemindahan Dana dan Sekuriti secara Elektronik Masa Nyata (RENTAS) dan juga pemindahan bertelegraf.

UOB sentiasa menyokong pelanggannya dalam usaha mereka ke arah mengamalkan pembayaran dan kutipan secara digital. Pada separuh pertama 2022, UOB Malaysia menyaksikan peningkatan lebih lima kali ganda dalam bilangan transaksi korporat DuitNow berbanding tempoh yang sama pada tahun lepas.

Untuk terus memacu penggunaan kutipan tanpa sentuh, pelanggan juga boleh menjana kod QR melalui UOB Infinity untuk meminta bayaran DuitNow daripada pembeli mereka.

Aplikasi mudah alih UOB Infinity boleh dimuat turun daripada Google Play dan Apple App Store. Pelanggan juga boleh menyediakan log masuk biometrik mereka sendiri untuk mengakses aplikasi mudah alih ini dengan lebih mudah. Pengguna platform perbankan internet perniagaan sedia ada UOB Malaysia, UOB BIBPlus, boleh log masuk ke UOB Infinity dengan maklumat yang sama.

Untuk maklumat lanjut tentang UOB Infinity, sila layari: www.uob.com.my/infinity.