Boost Menyambut Tahun Harimau dengan 18 Juta Boost Stars Bertuah dan Ganjaran Menarik untuk Rakyat Malaysia

Menjelang Tahun Baru Cina, Boost menghadiahkan 18 juta Boost Stars serta ganjaran dan tawaran hebat yang takkan ingin dilepaskan pada kempen ‘Roar into 2022, Hu Wants More Huat?’*. Berlangsung dari 8hb Januari sehingga 15hb Februari, mereka yang meraikan Tahun Baru Cina boleh mulakan persiapan untuk sambutan meriah di Tahun Harimau, dan menyambut kesihatan dan kemakmuran sepanjang 2022.

“Tahun Baru Cina adalah antara musim perayaan paling dinantikan di Malaysia, kerana melambangkan saat harapan disemai dan aspirasi diperbaharui. Ketika Malaysia menjangka musim pemulihan daripada segala cabaran yang melanda tahun lalu, kami menawarkan pelbagai tawaran menarik dari peniaga dalam dan luar talian, supaya para pengguna dapat menjimat ketika berbelanja. Kami juga berharap tawaran ini boleh membuka lembaran baharu di tahun baharu,” kata Sheyantha Abeykoon, Ketua Pegawai Eksekutif Boost.

Tambah “huat”>anda dengan penjimatan lebih daripada RM230,000 dan Ang Pow RM8 percuma

Untuk berkongsi keceriaan musim perayaan dan menyebarkan “huat” di musim menjelang Tahun Baru Cina, Boost menyediakan penjimatan bernilai lebih daripada RM230,000 melalui Ang Pow RM8 percuma.

Ang Pow RM8 boleh ditebus di Katalog BoostUP pada 8hb Januari, 18hb Januari, 28hb Januari serta 8hb Februari. Pengguna boleh menebus RM8 Ang Pow di Partner Wallet, untuk membeli-belah di dalam dan luar talian, membayar bil, dan banyak lagi. Jangan lupa untuk singgah pada tarikh tersebut untuk mendapat jimatan apabila membeli-belah di musim Tahun Baru Cina! 

Selain itu, Boost menambah keriangan kepada sambutan Tahun Baru Cina, dengan cashback sebanyak RM130,000 apabila membeli daripada peniaga tertentu:

  • Belanja minimum RM20 untuk menerima RM3 cashback
  • Membeli-belah dengan perbelanjaan minimum RM80 untuk menerima RM8 cashback
  • Terima RM18 cashback apabila berbelanja RM180

Terima Boost Stars bertuah dengan penjimatan bernilai lebih daripada RM168,000

Memahami pengguna pasti mempunyai senarai barang pembelian yang panjang ketika bersiap untuk hari perayaan, Boost akan memberi Boost Star tambahan apabila anda membeli-belah di peniaga tertentu.

Sama ada membeli barangan dapur, membeli pakaian Tahun Baru Cina yang sudah lama dihasratkan atau bersiap untuk perjalanan balik kampung, pastikan keperluan anda lengkap tersedia dengan Lazada, Taobao, Christy Ng, Doublewoot, Watsons Online, Estee Lauder, Malaysia Airlines, dan banyak lagi untuk menerima Boost Stars yang membawa tuah:

  • Untuk memulakan musim perayaan, pada 8hb Januari, Boost akan menganjurkan Online Boost Day bulanan, di mana anda boleh membeli-belah di rakan niaga dalam talian untuk menikmati 888 Boost Stars dengan perbelanjaan minimum RM38.
  • Bermula dari 10hb Januari sehingga 15hb Februari, nikmati 8X Boost Stars dengan perbelanjaan minimum dalam talian sebanyak RM88.
  • Tidak lupa juga, belanja minimum RM88 di kedai peniaga luar talian Boost seperti Eu Yan Sang, Bake with Yen dan Hai Di Lao, dan terima ganjaran 8,888 Boost Stars dari 4hb Februari sehingga 15hb Februari.
  • Menggandakan keceriaan, setiap transaksi yang dilakukan dari 8hb Januari sehingga 15hb Februari akan melayakkan anda untuk satu cabutan bagi peluang memenangi 188,888 Boost Stars. 88 pemenang bertuah akan dipilih di seluruh negara sepanjang kempen, jadi lekas sediakan senarai membeli-belah anda!

Selain itu, Boost Stars yang dikumpul boleh digunakan untuk menebus baucar di Katalog BoostUP dan memberi penjimatan dan menyertai BoostUP Pick & Win untuk peluang membawa pulang hadiah eksklusif.

Sebarkan tuah virtual dengan eAng Pow

Memandangkan banyak keluarga mungkin tidak dapat bertemu di musim Tahun Baru Cina ini, Boost memperkenalkan semula ciri popular eAng Pow, bagi memastikan tradisi pertemuan keluarga tidak pudar. Dengan eAng Pow, pengguna boleh menyebarkan tuah dan ucapan virtual kepada keluarga dan kawan tersayang di mana-mana sahaja di Malaysia.

Pengguna boleh memilih daripada corak paket eAng Pow yang ceria, dan menulis salam khusus untuk rakan dan sanak saudara. Musim perayaan juga masa untuk berbakti kepada komuniti yang memerlukan. Pengguna boleh memilih untuk menyampaikan eAng Pow sebagai eDerma kepada senarai NGO dan badan kebajikan yang terdapat di aplikasi Boost, bagi membantu mereka yang mengalami kesukaran untuk membina semula kelangsungan hidup berikutan 2021 yang penuh cabaran.

“Perayaan Tahun Baru Cina ialah masa mengeratkan hubungan dan membuka lembaran baharu dengan iltizam di tahun baharu. Kita semua tahu yang perayaan takkan lengkap tanpa Ang Pow, dan kami berharap mereka yang jauh dari kawan dan keluarga di musim ini dapat memanfaatkan ciri eAng Pow kami dan berkongsi kebahagiaan dan rezeki melimpah-ruah dengan harapan tahun mendatang akan lebih sejahtera,” tambah Sheyantha.

Dalam kesibukan bersiap untuk merayakan Tahun Baru Cina, Boost ingin juga mengingatkan semua rakyat Malaysia untuk terus mengamalkan penjarakan sosial dan memilih bayaran tanpa tunai, demi pengalaman membeli-belah yang lebih selamat ketika kita masih berdepan ancaman COVID-19.

Dengan tawaran dan ganjaran menarik yang bermula 8hb Jan, para pengguna boleh membeli semua keperluan Tahun Baru Cina dengan selesa dari rumah. Lebih banyak tawaran hebat akan diperkenalkan sepanjang musim Tahun Baru Cina, jadi jangan lupa untuk mengikuti laman sosial kami di Facebook (facebook.com/myboostapp) dan Instagram (instagram.com/myboostapp). Sebagai alternatif, sila layari www.myboost.com.my.

*Tertakluk kepada terma dan syarat.

Mengenai Boost

Boost merupakan pegangan teknologi kewangan (fintech) milik Axiata yang menyatukan semua perkhidmatan kewangan merangkumi pembayaran, pinjaman alternatif berasaskan kecerdasan buatan (AI), insurans digital, perkhidmatan kandungan rentas sempadan dan solusi perniagaan. Kami menggabungkan teknologi kewangan (fintech), data dalaman dan AI untuk memenuhi permintaan pasaran yang semakin meningkat dan berkembang di seluruh rantau, dengan matlamat untuk menjadi penggerak spektrum penuh teknologi kewangan di Asia Tenggara. Perniagaan Boost diselaraskan kepada empat jenama utama:

Boost LifePerniagaan e-dompet Boost yang dilancarkan pada tahun 2017, memfokuskan kepada penawaran gaya hidup pengguna seperti pembayaran runcit dalam dan luar talian, pembayaran bil, insurans dan pengangkutan & kes penggunaan transit dengan ciri-ciri baharu yang selalu diperkenalkan dari semasa ke semasa.  
Boost BizSegmen untuk para peniaga yang menawarkan platform pembayaran untuk perusahaan pelbagai saiz, alat perniagaan dan solusi digitalisasi.  
Boost CreditSebelum ini dikenali sebagai Aspirasi, ia menempatkan perniagaan pembiayaan mikro & insurans mikro dan merupakan perintis pembiayaan Alternatif Digital di Malaysia dan Indonesia.  
Boost ConnectSebelum ini dikenali sebagai Apigate, ia merupakan perniagaan pengewangan digital dan penyedia ekosistem pelantar pembayaran pertumbuhan pelanggan yang menawarkan produk dan perkhidmatan inovatif. 

Pengguna boleh memuat turun Boost di Google Play Store, App Store atau HUAWEI AppGallery.

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.myboost.com.my atau ikut Boost di Facebook (www.facebook.com/myboostapp/) ataupun Instagram (www.instagram.com/myboostapp/).

Previous ArticleNext Article

Carsome Peroleh Kemudahan Pembiayaan RM100 Juta Daripada AmBank

KUALA LUMPUR, 16 Julai (Bernama) — Carsome Group memperoleh kemudahan pembiayaan sebanyak RM100 juta daripada AmBank Group bagi mengembangkan kecairannya dan meningkatkan kapasitinya untuk pertumbuhan masa depan.

Kemudahan pembiayaan itu akan memperkasakan Carsome serta meningkatkan kapasitinya untuk berkembang dan berinovasi, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Ketua Pegawai Eksekutif Eric Cheng berkata kemudahan pembiayaan yang penting itu menyokong model perniagaan Carsome, mengukuhkan keupayaan kewangan kumpulan dan menekankan komitmennya dalam menawarkan penyelesaian yang boleh diakses dan meningkatkan pengalaman pemilikan kereta.

“Melalui Carsome Capital, kami akan memanfaatkan kerjasama ini untuk mengembangkan lagi tawaran perkhidmatan kami, meluaskan impak dan terus berinovasi dalam ekosistem automotif di seluruh Asia Tenggara,” katanya.

Syarikat itu berkata dengan sokongan AmBank, ia mampu mempercepatkan lagi proses urus niaga kereta terpakai Carsome, menawarkan pengalaman yang komprehensif dan tanpa kerumitan kepada pelanggannya.

Ditubuhkan pada 2015, Carsome berkembang pesat menjadi platform e-dagang kereta bersepadu terbesar di Asia Tenggara, menawarkan perkhidmatan komprehensif seperti pemeriksaan kereta, jualan, pembiayaan dan sokongan selepas jualan.

— BERNAMA