Hamilton dan Bottas Tenang di Pelancaran Global PETRONAS Syntium with degree(s) CoolTech(TM) di Turin

TURIN, Itali, 25 Februari 2019 /PRNewswire/ —

Juara Dunia F1 lima kali Lewis Hamilton dan rakan pasukan Valtteri Bottas hari ini mempertontonkan apa yang diperlukan untuk mempunyai prestasi cemerlang di bawah tekanan –  tenang memperkenalkan rangkaian baharu PETRONAS Syntium with °CoolTech™, menandakan kemasukan PETRONAS ke dalam pasaran pelincir enjin kereta hybrid.

Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport menyertai tetamu di Pusat Penyelidikan & Teknologi canggih PETRONAS di Turin untuk melancarkan PETRONAS Syntium with °CoolTech™ dalam pertandingan hentian pit Formula One yang dinamik untuk menentukan siapa yang boleh kekal tenang di bawah tekanan.

Lewis dan Valtteri mencabar para tetamu yang berkumpul untuk meniru hentian pit Formula One mengatasi masa, bekerja dalam pasukan di bawah pemerhatian Pasukan Utama, Toto Wolff. Para peserta kekal tenang di bawah tekanan masa tatkala menggantikan semua empat roda sewaktu para pemandu mengendalikan alat pengganti tayar dengan mahir.

Aktiviti ini menunjukkan kelebihan PETRONAS Syntium with °CoolTech™ – melawan haba enjin yang berlebihan dan melaksanakan tugas dengan baik dalam keadaan tekanan yang paling tinggi. Sama seperti prestasi enjin yang optimum, individu-individu dan pasukan juga mencapai tahap yang paling tinggi apabila mereka kekal tenang.

Juara dunia F1 lima kali Lewis Hamilton berkata: “Kami telah menemui formula kejayaan dalam perjalanan kami dengan PETRONAS tetapi kami perlu terus berusaha maju. Setiap kejayaan yang telah kami capai telah diperoleh bersama sebagai satu pasukan dan kami tahu bahawa kami mempunyai prestasi yang baik di kejuaraan – kemenangan yang terbaik diperoleh ketika kami kekal tenang, tidak gopoh dan teratur di bawah tekanan. Sama ada enjin atau pasukan kami. Begitu hebat apabila menyaksikan perkembangan teknologi tidak pernah berhenti di PETRONAS. ”

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif PLI, Giuseppe D’Arrigomenambah: “Sama seperti manusia, enjin yang terdedah kepada keadaan yang penuh tekanan perlu dipelihara untuk memastikan prestasi yang optimum. Teknologi cecair PETRONAS direka bentuk untuk memberikan prestasi di bawah tekanan, seperti yang terbukti dengan cemerlang kejayaan Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport dalam F1 Constructors’ World Championship dalam tempoh lima tahun kebelakangan. Hari ini, kami gembira dapat membawa kepada pengguna kami cecair yang dihasilkan dengan teknologi kami yang meraih kejayaan.”

Selepas kejayaan 2018, di mana PLI berjanji untuk mendedikasikan 75% pelaburan penyelidikan dan teknologi di sebalik projek pengurangan pelepasan CO2, syarikat berharap untuk mempunyai lebih banyak peluang untuk menggunakan teknologi cecairnya demi memenuhi janji ini.

Rangkaian pelincir PETRONAS Syntium with °CoolTech™ yang baharu akan tersedia di seluruh dunia dalam pelancaran berperingkat mulai Mac 2019.

Sumber: PETRONAS

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!