Hamilton dan Bottas Tenang di Pelancaran Global PETRONAS Syntium with degree(s) CoolTech(TM) di Turin

TURIN, Itali, 25 Februari 2019 /PRNewswire/ —

Juara Dunia F1 lima kali Lewis Hamilton dan rakan pasukan Valtteri Bottas hari ini mempertontonkan apa yang diperlukan untuk mempunyai prestasi cemerlang di bawah tekanan –  tenang memperkenalkan rangkaian baharu PETRONAS Syntium with °CoolTech™, menandakan kemasukan PETRONAS ke dalam pasaran pelincir enjin kereta hybrid.

Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport menyertai tetamu di Pusat Penyelidikan & Teknologi canggih PETRONAS di Turin untuk melancarkan PETRONAS Syntium with °CoolTech™ dalam pertandingan hentian pit Formula One yang dinamik untuk menentukan siapa yang boleh kekal tenang di bawah tekanan.

Lewis dan Valtteri mencabar para tetamu yang berkumpul untuk meniru hentian pit Formula One mengatasi masa, bekerja dalam pasukan di bawah pemerhatian Pasukan Utama, Toto Wolff. Para peserta kekal tenang di bawah tekanan masa tatkala menggantikan semua empat roda sewaktu para pemandu mengendalikan alat pengganti tayar dengan mahir.

Aktiviti ini menunjukkan kelebihan PETRONAS Syntium with °CoolTech™ – melawan haba enjin yang berlebihan dan melaksanakan tugas dengan baik dalam keadaan tekanan yang paling tinggi. Sama seperti prestasi enjin yang optimum, individu-individu dan pasukan juga mencapai tahap yang paling tinggi apabila mereka kekal tenang.

Juara dunia F1 lima kali Lewis Hamilton berkata: “Kami telah menemui formula kejayaan dalam perjalanan kami dengan PETRONAS tetapi kami perlu terus berusaha maju. Setiap kejayaan yang telah kami capai telah diperoleh bersama sebagai satu pasukan dan kami tahu bahawa kami mempunyai prestasi yang baik di kejuaraan – kemenangan yang terbaik diperoleh ketika kami kekal tenang, tidak gopoh dan teratur di bawah tekanan. Sama ada enjin atau pasukan kami. Begitu hebat apabila menyaksikan perkembangan teknologi tidak pernah berhenti di PETRONAS. ”

Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif PLI, Giuseppe D’Arrigomenambah: “Sama seperti manusia, enjin yang terdedah kepada keadaan yang penuh tekanan perlu dipelihara untuk memastikan prestasi yang optimum. Teknologi cecair PETRONAS direka bentuk untuk memberikan prestasi di bawah tekanan, seperti yang terbukti dengan cemerlang kejayaan Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport dalam F1 Constructors’ World Championship dalam tempoh lima tahun kebelakangan. Hari ini, kami gembira dapat membawa kepada pengguna kami cecair yang dihasilkan dengan teknologi kami yang meraih kejayaan.”

Selepas kejayaan 2018, di mana PLI berjanji untuk mendedikasikan 75% pelaburan penyelidikan dan teknologi di sebalik projek pengurangan pelepasan CO2, syarikat berharap untuk mempunyai lebih banyak peluang untuk menggunakan teknologi cecairnya demi memenuhi janji ini.

Rangkaian pelincir PETRONAS Syntium with °CoolTech™ yang baharu akan tersedia di seluruh dunia dalam pelancaran berperingkat mulai Mac 2019.

Sumber: PETRONAS
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UOB Malaysia Ubah Pengalaman Perbankan Digital Untuk Pelanggan Korporat Melalui UOB Infinity

Kuala Lumpur, Malaysia, 10 Ogos 2022 – Pelanggan korporat UOB Malaysia dapat mengurus keperluan perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah dan diperibadikan tidak lama lagi.

UOB Infinity menawarkan papan pemuka dalam talian yang boleh disesuaikan, justeru membenarkan pelanggan memberi keutamaan dan memaparkan maklumat yang paling penting bagi mereka secara visual. Pelanggan korporat, dengan sepintas lalu, dapat melihat keadaan kewangan syarikat, termasuk pasaran luar negara mereka.

Pada platform digital ini, pelanggan boleh menguruskan pelbagai aktiviti perbankan domestik dan rentas sempadan, daripada menyemak akaun UOB di beberapa pasaran sehinggalah kepada melakukan pembayaran tempatan dan antarabangsa, tanpa perlu log masuk ke berbilang platform.

Untuk pelanggan dalam perjalanan, UOB Infinity juga boleh dimuat turun sebagai aplikasi mudah alih. Log masuk biometriknya melalui soft token membolehkan akses yang lebih pantas dan kebenaran transaksi yang dipermudahkan sambil mengekalkan keselamatan. Soft token aplikasi mudah alih ini dilengkapi dengan pengesahan berbilang faktor bagi membolehkan syarikat meluluskan dan menjelaskan transaksi.

Puan Ng Wei Wei, Ketua Pegawai Eksekutif, UOB Malaysia, berkata, “Pelancaran UOB Infinity hari ini merupakan satu lagi bukti komitmen UOB Malaysia dalam membantu syarikat korporat menyesuaikan diri dengan realiti baharu ekonomi digital. Kami telah membangunkan UOB Infinity untuk menangani pelbagai keperluan korporat selepas mempertimbangkan pandangan daripada pelanggan kami. Ini termasuk keperluan perdagangan dan keupayaan untuk menjejaki syarikat mereka dalam masa nyata di semua pasaran di mana mereka beroperasi. Matlamat kami adalah untuk membantu pelanggan meningkatkan kecekapan operasi mereka dan membuat keputusan perniagaan yang lebih baik melalui pendigitalan, selain membantu mereka merebut peluang serantau melalui kesalinghubungan Bank.”

Kepastian dan ketelusan yang lebih tinggi apabila membuat pembayaran rentas sempadan

UOB Infinity juga menangani kekurangan penjejakan dalam masa nyata apabila pelanggan korporat membuat pembayaran rentas sempadan. Penyelesaian digital ini menyediakan pemberitahuan masa nyata kepada perniagaan melalui SMS atau e-mel apabila pembayaran mereka berjaya dikreditkan ke dalam akaun penerima, oleh itu mereka tidak perlu bersusah payah menyemak status transaksi secara manual.

Pelanggan juga akan dimaklumkan tentang caj untuk transaksi rentas sempadan, termasuk caj daripada bank perantara. Ciri ini memberi perniagaan lebih ketelusan tentang kos yang ditanggung untuk transaksi tersebut. Ini membantu mengelakkan berlakunya pertikaian dalam jumlah akhir yang diterima oleh penerima akibat caj yang terlibat.

Encik Lucas Chew, Ketua Negara Perbankan Transaksi, UOB Malaysia berkata, “Dengan UOB Infinity, pelanggan korporat kami dapat mengurus perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah, bijak dan diperibadikan melalui antara muka mesra pengguna dan kefungsian baharu yang lebih luas. Syarikat korporat juga dapat mengurus aliran tunai mereka dengan lebih cekap selain melihat maklumat akaun dalam masa nyata di beberapa pasaran dan juga mengakses pelbagai transaksi perbankan domestik dan rentas sempadan secara dalam talian. Melangkaui kemudahan ini, kami juga telah memastikan bahawa transaksi mereka boleh dijalankan dengan selamat melalui token digital Infinity Secure kami.”

Aplikasi mudah alih dengan rangkaian fungsi pembayaran yang komprehensif

Peningkatan dalam penggunaan pembayaran elektronik untuk transaksi perniagaan pada masa kini bermakna aplikasi UOB Infinity membolehkan pelanggan korporat mengurus semua keperluan pembayaran mereka dengan cekap melalui peranti mudah alih.

Pelanggan boleh membuat pelbagai jenis pembayaran – daripada pembayaran bil tempatan kepada pemindahan dana domestik dan rentas sempadan. Aplikasi ini menyokong perkhidmatan seperti GIRO Antara Bank, DuitNow, JomPAY, Sistem Pemindahan Dana dan Sekuriti secara Elektronik Masa Nyata (RENTAS) dan juga pemindahan bertelegraf.

UOB sentiasa menyokong pelanggannya dalam usaha mereka ke arah mengamalkan pembayaran dan kutipan secara digital. Pada separuh pertama 2022, UOB Malaysia menyaksikan peningkatan lebih lima kali ganda dalam bilangan transaksi korporat DuitNow berbanding tempoh yang sama pada tahun lepas.

Untuk terus memacu penggunaan kutipan tanpa sentuh, pelanggan juga boleh menjana kod QR melalui UOB Infinity untuk meminta bayaran DuitNow daripada pembeli mereka.

Aplikasi mudah alih UOB Infinity boleh dimuat turun daripada Google Play dan Apple App Store. Pelanggan juga boleh menyediakan log masuk biometrik mereka sendiri untuk mengakses aplikasi mudah alih ini dengan lebih mudah. Pengguna platform perbankan internet perniagaan sedia ada UOB Malaysia, UOB BIBPlus, boleh log masuk ke UOB Infinity dengan maklumat yang sama.

Untuk maklumat lanjut tentang UOB Infinity, sila layari: www.uob.com.my/infinity.