SEG International Bhd Catat Keuntungan Tertinggi Boleh Diagih kepada Pemegang Saham dalam 5 Tahun

KOTA DAMANSARA, Malaysia, 17 Jun 2019 /PRNewswire/ — SEG International Bhd (SEGi), semasa Mesyuarat Agung Tahunan Ketiga Puluh Tiga telah mencapai keuntungan tinggi 5 tahun sebelum cukai sebanyak RM47.8 juta pada tahun 2018. Keuntungan yang boleh diagihkan kepada pemegang saham diisytiharkan sebanyak RM42.2 juta pada tahun 2018 (meningkat sebanyak 4.9%).

Menuju masa depan, SEGi akan terus memacu transformasi bernilai tambah yang dapat memenuhi keperluan pasaran yang semakin berkembang melalui operasi-operasi teras Universiti dan Kolej SEGi. Falsafah SEGi ialah setiap pemegang kepentingan, termasuk pelajar, kakitangan, pembekal, komuniti dan pelabur adalah penting. Ia akan kekal amat berdaya saing, melanjutkan cita-cita antarabangsanya dan berusaha untuk memberikan pengalaman akademik yang luar biasa kepada pelajar, selari dengan objektif dalam menjadikan SEGi sebagai “Universiti Pilihan”. Ini dapat dicapai dengan menjadi universiti bertumpu kualiti dan dipacu masa depan. Strategi-strateginya selari untuk memperkasa SEGi bagi meningkatkan kecekapan, kapasiti dan keupayaannya terhadap pertumbuhan mampan menuju masa depan.

Selepas 42 tahun beroperasi, hari ini SEGi mempunyai sekitar 20,000 pelajar di 5 kampusnya di seluruh Malaysia. SEGi telah berkembang maju lantaran banyak faktor, namun khususnya hasil daripada dedikasi ke arah kecemerlangan dalam menyediakan pendidikan pengajian tinggi yang berkualiti.

SEGi dikenali di seluruh wilayah tersebut sebagai pusat untuk penyelidikan, kesarjanaan dan pengajaran. Kombinasi antara reputasi akademik yang mantap, dengan memberi penekanan pada kebolehpekerjaan, kemahiran masa depan dan pengalaman pelajar yang berkualiti, telah membawa kepada pengiktirafan jenama yang kukuh serta kejayaan kemasukan pelajar. Strategi-strategi ini berserta komitmen ke arah penambahbaikan berterusan menjadikan SEGi sebagai institusi pendidikan ternama, sinonim dengan kecemerlangan pendidikan dan nilai untuk wang.

SEGi melihat perkongsian luar negaranya sebagai bahagian penting dalam strategi antarabangsanya. Jaringan perkongsian universiti asingnya merupakan komponen penting untuk bantuan global dan komitmen SEGi terhadap pengantarabangsaan. Program-program ijazah SEGi kini ditawarkan dengan kerjasama universiti-universiti di UK, AS dan Australia, menarik minat pelajar-pelajar daripada pelbagai latar belakang dan bangsa. Ini dilengkapi dengan program-program bantuan global yang hebat serta pakej-pakej kewangan yang fleksibel untuk menjadikan pengajian tinggi lebih berpatutan buat semua.

Sumber: SEG International Bhd (SEGi)

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UOB Malaysia Ubah Pengalaman Perbankan Digital Untuk Pelanggan Korporat Melalui UOB Infinity

Kuala Lumpur, Malaysia, 10 Ogos 2022 – Pelanggan korporat UOB Malaysia dapat mengurus keperluan perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah dan diperibadikan tidak lama lagi.

UOB Infinity menawarkan papan pemuka dalam talian yang boleh disesuaikan, justeru membenarkan pelanggan memberi keutamaan dan memaparkan maklumat yang paling penting bagi mereka secara visual. Pelanggan korporat, dengan sepintas lalu, dapat melihat keadaan kewangan syarikat, termasuk pasaran luar negara mereka.

Pada platform digital ini, pelanggan boleh menguruskan pelbagai aktiviti perbankan domestik dan rentas sempadan, daripada menyemak akaun UOB di beberapa pasaran sehinggalah kepada melakukan pembayaran tempatan dan antarabangsa, tanpa perlu log masuk ke berbilang platform.

Untuk pelanggan dalam perjalanan, UOB Infinity juga boleh dimuat turun sebagai aplikasi mudah alih. Log masuk biometriknya melalui soft token membolehkan akses yang lebih pantas dan kebenaran transaksi yang dipermudahkan sambil mengekalkan keselamatan. Soft token aplikasi mudah alih ini dilengkapi dengan pengesahan berbilang faktor bagi membolehkan syarikat meluluskan dan menjelaskan transaksi.

Puan Ng Wei Wei, Ketua Pegawai Eksekutif, UOB Malaysia, berkata, “Pelancaran UOB Infinity hari ini merupakan satu lagi bukti komitmen UOB Malaysia dalam membantu syarikat korporat menyesuaikan diri dengan realiti baharu ekonomi digital. Kami telah membangunkan UOB Infinity untuk menangani pelbagai keperluan korporat selepas mempertimbangkan pandangan daripada pelanggan kami. Ini termasuk keperluan perdagangan dan keupayaan untuk menjejaki syarikat mereka dalam masa nyata di semua pasaran di mana mereka beroperasi. Matlamat kami adalah untuk membantu pelanggan meningkatkan kecekapan operasi mereka dan membuat keputusan perniagaan yang lebih baik melalui pendigitalan, selain membantu mereka merebut peluang serantau melalui kesalinghubungan Bank.”

Kepastian dan ketelusan yang lebih tinggi apabila membuat pembayaran rentas sempadan

UOB Infinity juga menangani kekurangan penjejakan dalam masa nyata apabila pelanggan korporat membuat pembayaran rentas sempadan. Penyelesaian digital ini menyediakan pemberitahuan masa nyata kepada perniagaan melalui SMS atau e-mel apabila pembayaran mereka berjaya dikreditkan ke dalam akaun penerima, oleh itu mereka tidak perlu bersusah payah menyemak status transaksi secara manual.

Pelanggan juga akan dimaklumkan tentang caj untuk transaksi rentas sempadan, termasuk caj daripada bank perantara. Ciri ini memberi perniagaan lebih ketelusan tentang kos yang ditanggung untuk transaksi tersebut. Ini membantu mengelakkan berlakunya pertikaian dalam jumlah akhir yang diterima oleh penerima akibat caj yang terlibat.

Encik Lucas Chew, Ketua Negara Perbankan Transaksi, UOB Malaysia berkata, “Dengan UOB Infinity, pelanggan korporat kami dapat mengurus perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah, bijak dan diperibadikan melalui antara muka mesra pengguna dan kefungsian baharu yang lebih luas. Syarikat korporat juga dapat mengurus aliran tunai mereka dengan lebih cekap selain melihat maklumat akaun dalam masa nyata di beberapa pasaran dan juga mengakses pelbagai transaksi perbankan domestik dan rentas sempadan secara dalam talian. Melangkaui kemudahan ini, kami juga telah memastikan bahawa transaksi mereka boleh dijalankan dengan selamat melalui token digital Infinity Secure kami.”

Aplikasi mudah alih dengan rangkaian fungsi pembayaran yang komprehensif

Peningkatan dalam penggunaan pembayaran elektronik untuk transaksi perniagaan pada masa kini bermakna aplikasi UOB Infinity membolehkan pelanggan korporat mengurus semua keperluan pembayaran mereka dengan cekap melalui peranti mudah alih.

Pelanggan boleh membuat pelbagai jenis pembayaran – daripada pembayaran bil tempatan kepada pemindahan dana domestik dan rentas sempadan. Aplikasi ini menyokong perkhidmatan seperti GIRO Antara Bank, DuitNow, JomPAY, Sistem Pemindahan Dana dan Sekuriti secara Elektronik Masa Nyata (RENTAS) dan juga pemindahan bertelegraf.

UOB sentiasa menyokong pelanggannya dalam usaha mereka ke arah mengamalkan pembayaran dan kutipan secara digital. Pada separuh pertama 2022, UOB Malaysia menyaksikan peningkatan lebih lima kali ganda dalam bilangan transaksi korporat DuitNow berbanding tempoh yang sama pada tahun lepas.

Untuk terus memacu penggunaan kutipan tanpa sentuh, pelanggan juga boleh menjana kod QR melalui UOB Infinity untuk meminta bayaran DuitNow daripada pembeli mereka.

Aplikasi mudah alih UOB Infinity boleh dimuat turun daripada Google Play dan Apple App Store. Pelanggan juga boleh menyediakan log masuk biometrik mereka sendiri untuk mengakses aplikasi mudah alih ini dengan lebih mudah. Pengguna platform perbankan internet perniagaan sedia ada UOB Malaysia, UOB BIBPlus, boleh log masuk ke UOB Infinity dengan maklumat yang sama.

Untuk maklumat lanjut tentang UOB Infinity, sila layari: www.uob.com.my/infinity.