Siti Khadijah Berkembang Ke Singapura, Buka Butik Pertama Di Arab Street

SINGAPURA, 31 Julai (Bernama) — Kumpulan Siti Khadijah, syarikat Malaysia yang mengeluarkan telekung serta barangan gaya hidup seharian mengembangkan operasi perniagaannya ke Singapura, iaitu negara ketiga selepas Malaysia dan Indonesia. 

Dalam satu kenyataan, menurutnya ia telah membuka butik di Arab Street, Singapura pada Sabtu.

Siti Khadijah berkembang menjadi jenama nasional terkemuka sambil merintis pasaran khusus untuk telekung di Malaysia dengan pembukaan lebih daripada 49 butik di Malaysia, tiga butik di Indonesia dan satu di Singapura, katanya.

Ketua Pegawai Eksekutif kumpulan Mohammad Munzir Aminuddin berkata jenama ini berhasrat untuk mendekatkan produk ini kepada rakyat Singapura serta menyumbang kepada pembangunan sosioekonomi negara tersebut.

Diasaskan pada 2019 oleh Padzilah Enda Sulaiman, Siti Khadijah menumpukan kepada penghasilan pakaian solat yang inovatif dengan reka bentuk muka yang dicipta oleh jenama itu sendiri.

Menurut kenyataan itu, Siti Khadijah akan memberi tumpuan untuk meningkatkan perniagaan dan pertumbuhannya terutamanya di pasaran antarabangsa, bukan sahaja di rantau Asia Tenggara, malah di seluruh dunia.

“Pasaran yang semakin berkembang dan kesesuaian jenama yang kukuh menyediakan asas baik untuk Siti Khadijah mempertingkat pertumbuhan omnichannel atau semua saluran di seluruh dunia,” katanya.

Selain telekung, jenama ini turut mengeluarkan antaranya pakaian lelaki dan wanita, hijab, sejadah dan bag yang boleh didapati di butik yang baru dibuka di Singapura.

Sepanjang tempoh pelancaran, pelanggan Siti Khadijah Singapura boleh menikmati baucar bernilai S$20 dengan perbelanjaan minimum S$100 dalam satu resit di butik ini.

— BERNAMA

Previous ArticleNext Article

Tempahan EV smart #1 Kini Dibuka Secara Rasmi

KUALA LUMPUR, 22 Sept (Bernama) — Proton Holdings Bhd dan smart Malaysia menandatangani memorandum perjanjian (MoA) yang dipertingkatkan di Nanning, China hari ini dan sehubungan itu akan menerima tempahan untuk kenderaan elektrik (EV), smart #1.

Smart Malaysia ialah rakan kongsi strategik serantau bagi jenama smart, satu jenama teknologi dan automobil premium berkuasa elektrik sepenuhnya.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Zhang Qiang berkata syarikat itu berbangga berada di Asean, dengan smart Automobile bakal membuat penghantaran pertamanya bagi smart #1 di Malaysia.

“Pencapaian ini bermakna smart Malaysia kini bersedia untuk bermula dengan penghantaran kenderaan kepada pelanggan pada suku keempat 2023 dengan sembilan pengedar kami yang sudah bersiap sedia untuk menyambut mereka,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Pembeli kini boleh menempah smart #1 melalui aplikasi Hello smart dengan bayaran tempahan RM1,000 yang boleh dikembalikan semula.

Barisan model smart #1 yang akan dijual di Malaysia terdiri daripada model Pro, Premium dan BRABUS yang telah disesuaikan khusus untuk pasaran Malaysia.

Varian Pro dan Premium mempunyai reka bentuk yang bergaya dan menawarkan pengalaman pemanduan yang mengujakan sebagai kenderaan elektrik pintar.

Bagi model smart #1 BRABUS pula, ia adalah kereta super berprestasi tinggi yang menampilkan reka bentuk luaran menarik dan dalaman yang terang serta prestasi yang dipertingkatkan bagi melancarkan nadi elektrik jentera itu.

Harga di atas jalan tanpa insurans untuk smart #1 Pro, Premium dan BRABUS ialah di antara RM200,000 hingga RM250,000 seunit.

Bagi 501 pelanggan pertama yang membuat tempahan akan menerima pakej #1 ‘Early Bird’ berharga RM1,001 dalam bentuk kredit pengecasan melalui aplikasi Hello smart.

— BERNAMA