10 Hartanah Yang Paling Mendapat Perhatian Pengunjung iProperty.com.my Sepanjang PKP

iProperty.com.my menyenaraikan 10 hartanah yang paling banyak dilihat di Malaysia oleh pembeli rumah semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Senarai di bawah merupakan hartanah yang merekodkan paparan tertinggi (dari seluruh laman web) dalam kalangan pengunjung laman web kami sejak bermula PKP iaitu dari 18 Mac hingga 18 April 2020.

Dengan menggunakan aplikasi data raya iProperty.com, iaitu iPropertyiQ.com., data paparan direkod dan pemberat populariti setiap hartanah ditunjukkan dalam peratusan (%).

Definisi paparan: Apabila pengguna mengklik pada satu penyenaraian dan tiba di laman penyenaraian tersebut, itu dikira sebagai satu view atau paparan. Angka ini pula bukan paparan yang unik. Jika pengguna mengklik pada penyenaraian yang sama beberapa kali, itu dikira sebagai paparan berganda. Ambil perhatian bahawa data yang dikumpul hanyalah untuk paparan di laman web dan tidak termasuk paparan di aplikasi telefon pintar (iProperty.com.my app).

Nombor 10: The Riyang – Kuchai Lama
Peratusan paparan : 7.77%
Jenis hartanah : Kondominium

The Riyang terletak di dalam perbandaran maju dikenali sebagai Happy Garden. Kawasan ini pilihan yang tepat untuk mereka yang berkeluarga kerana The Riyang direka dan dibina dengan kehidupan berkeluarga sebagai konsep utama. Persekitarannya dilengkapi kawalan keselamatan yang baik. Di samping itu, kondominium ini mempunyai ciri – ciri mewah seperti gimnasium dengan pemandangan kolam renang, gelanggang bola keranjang tertutup dan jakuzi. The Riyang menawarkan pemandangan indah latar langit Kuala Lumpur dan taman dengan pelbagai pohon yang ditanam rapi di sekitar kediaman.

Nombor 9: 10 Mont Kiara @ MK 1 – Mont Kiara
Peratusan paparan : 7.78%
Jenis hartanah : Kondominium

10 Mont Kiara dilengkapi kemudahan seperti bank dan restoran serta pasar raya runcit Cold Storage yang berhampiran. Para ibu bapa yang mempunyai anak yang bersekolah pasti lega dengan kehadiran Mont Kiara International School yang juga berhampiran kondominium ini. Mont Kiara turut dikelilingi kejiranan lain yang meriah seperti Bangsar dan Damansara. Ini memudahkan penghuni mengunjungi pusat hiburan dan rekreasi di sana.

Nombor 8: Four Seasons Place – KLCC
Peratusan paparan: 7.8%
Jenis hartanah: Kondominium

Four Seasons Place baru dibuka pada 2018. Meski baharu dibuka, kondominium ini telah menjadi penentu standard baharu keanggunan dan kualiti terbaik. Lokasinya yang bersebelahan Menara Berkembar Petronas meletakkannya di tengah-tengah kemewahan. Dari kondominium ini anda dapat melihat keseluruhan seni bina kontemporari pusat bandar raya Kuala Lumpur. Segala kemudahan yang anda perlukan ada di kediaman ini seperti spa, gimnasium, malah kolam renang dengan pemandangan
ibu kota. Di tingkat bawah terdapat pusat beli-belah Robinsons yang memudahkan penghuni mengunjungi restoran dan membeli barangan runcit.

Nombor 7: Westside Three – Desa Park City
Peratusan paparan : 8.10%
Jenis hartanah: Kondominium

Desa ParkCity dikenali sebagai antara kejiranan paling popular di Malaysia. Kawasan ini juga merupakan antara yang paling cepat berkembang. Pusat tumpuan di Desa ParkCity adalah The Central Park yang menawarkan kemudahan seperti The Waterfront at Park City dan The SportsCenter. Juga, terdapat kelab golf persendirian di sini di mana penghuni boleh beristirahat atau bersukan di kolam renang dan gelanggang tenis. Dari kondominium Westside Three, anda boleh melihat keseluruhan The Central Park termasuk taman komunitinya.

Nombor 6: Skyluxe On The Park, Bukit Jalil
Peratusan paparan: 8.11%
Jenis hartanah: Kediaman servis

Kawasan ini popular dalam kalangan bakal jaguh sukan yang inginkan kawasan tempat tinggal yang membayangkan minat mendalam mereka terhadap sukan. Terletak berdekatan Taman Rekreasi Bukit Jalil dan Bukit Jalil Golf Course serta dikelilingi kehijauan alam semula jadi, Skyluxe On The Park sememangnya kediaman impian bagi penggiat aktiviti luar.

Nombor 5: Pavilion Hilltop, Mont Kiara
Peratusan paparan: 8.23%
Jenis hartanah: Kondominium

Pavilion Hilltop di Mont Kiara merupakan mercu kemewahan di kalangan kondominium yang terdapat di negara ini. Kediaman ini mempunyai banyak kemudahan bertaraf dunia di serata tujuh tingkatnya seperti taman asuhan kanak-kanak dan surau. Tambahan pula, kondominium Pavilion Hilltop mempunyai sambungan mudah ke beberapa lebuh raya termasuk Lebuhraya Utara-Selatan, DUKE, Penchala Link dan SPRINT. Pavilion Hilltop menjadi rebutan terutama dalam kalangan yang baru berkahwin dan mereka yang berkeluarga untuk membina hidup.

Nombor 4: EkoCheras, Cheras
Peratusan paparan: 11.13%
Jenis hartanah: Kediaman servis

Cheras merupakan kawasan yang menjadi rebutan dalam kalangan mereka yang berkeluarga kerana lokasinya di pinggir Kuala Lumpur yang jauh dari kesibukan kota. Kewujudan beberapa pusat beli-belah seperti EkoCheras Mall, Sunway Velocity dan Aeon Mall Taman Maluri sudah cukup untuk memenuhi keperluan penduduk.

Nombor 3: Seni Mont Kiara, Mont Kiara
Peratusan paparan: 12.40%
Jenis hartanah: Kondominium

Masyhur sebagai salah satu kawasan elit di Malaysia, Mont Kiara dikenali kerana banyak kediaman berprestij di dalamnya dan salah satu kediaman mewah ini ialah Seni Mont Kiara. Kondominium mewah ini bukan sahaja menjadi rebutan kerana seni binanya yang bergaya, tetapi juga kerana lokasinya yang berhampiran beberapa kawasan tumpuan utama. Penghuni Seni Mont Kiara hanya perlu memandu 15 minit untuk ke pusat membeli-belah 1Utama, Publika and KLCC.

Nombor 2: One KL, KLCC
Peratusan paparan : 13.52%
Jenis hartanah : Kondominium

Terletak di tengah-tengah kesibukan Kuala Lumpur, KLCC menjadi kawasan tumpuan untuk hiburan, urusan perniagaan dan rekreasi. Di sini juga letaknya Menara Berkembar Petronas yang ikonik dan menjadi simbol kemajuan negara. KLCC merupakan tempat untuk menikmati kehidupan penuh tenaga dalam persekitaran yang meriah dengan berlatarbelakangkan bangunan pencakar langit. Ramai orang tertarik dengan kehidupan di bandar besar seperti KL kerana ia memudahkan di samping kediaman seperti One KL yang menawarkan pemandangan memukau ibu negara Malaysia ini.

Nombor 1: The Tamarind, Tanjong Tokong, Penang
Peratusan paparan: 15.16%
Jenis hartanah: Kediaman servis

Terkenal dengan jolokan ‘Mutiara Timur’, Pulau Pinang merupakan antara kawasan yang paling pesat mengalami urbanisasi di Malaysia dengan seni bina unik yang menggambarkan kehadiran kuasa kolonial British di pulau ini suatu masa dahulu. Ramai yang mencari rumah untuk dijadikan kediaman di Pulau Pinang kerana tarikan budaya, pantai yang indah dan makanan yang enak. Pulau Pinang menjadi kunjungan ramai kerana ada banyak tempat untuk menikmati pelbagai juadah tempatan yang menyelerakan. Ramai orang gemar makan di tepi pantai dan tinggal berdekatan dengan pantai di lokasi seperti The Tamarind di Tanjong Tokong yang hanya 3km dari pusat bandar raya George Town.

iProperty.com.my berpangkalan di Kuala Lumpur, Malaysia dengan bilangan pekerjanya melebihi 200 orang. Dengan lebih 3 juta lawatan setiap bulan, iProperty.com.my merupakan portal hartanah pendahulu pasaran yang menawarkan carian dalam dua bahasa iaitu Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. iProperty.com.my juga menawarkan aplikasi penyelesaian kepada konsumer seperti LoanCare, penunjuk kelayakan pinjaman perumahan; saluran News & Lifestyle dengan pelbagai kandungan berkaitan hartanah yang bermanfaat kepada pengguna; acara-acara yang menghubungkan pembeli hartanah dengan ejen dan pemaju; dan banyak lagi. Untuk berita berkaitan REA Group dan iProperty.com.my, layari www.iproperty.com.my/newsroom dan ketahui permintaan dan trend hartanah kediaman, perkembangan teknologi dan produk serta banyak
lagi.

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

OneWeb Lakar Sejarah dengan Misi Pelancaran Pertama Buahkan Hasil

LONDON, 1 Mac 2019 /PRNewswire/ —

  • Pelancaran enam satelit pertama merupakan langkah pertama dalam perjalanan untuk menyediakan ketersambungan global yang sebenar dan merapatkan jurang digital
  • Lancar isyarat pada permulaan kempen pelancaran satelit terbesar dalam sejarah dan peralihan daripada bukti-konsep yang berjaya kepada pengkomersialan OneWeb

OneWeb, sebuah syarikat komunikasi global dengan misi untuk membawakan fungsi ketersambungan kepada semua orang, di mana-mana jua, hari ini mengumumkan kejayaan pelancaran enam satelit jalur lebar pertamanya di atas kenderaan pelancar Soyuz dari Pusat Angkasa Guiana di Kourou, French Guiana.

Pelancaran berlaku pada 27 Februari jam 21:37 malam UTC. Enam satelit OneWeb ini dipisahkan daripada roket dalam dua kumpulan. Pemerolehan isyarat disahkan untuk kesemua enam satelit. Satelit-satelit OneWeb dikeluarkan oleh OneWeb Satellites, satu usaha sama antara OneWeb dan Airbus Defence and Space.

Pelancaran ini menandakan permulaan kempen pelancaran satelit yang terbesar dalam sejarah dan peralihan daripada bukti-konsep yang berjaya kepada pengkomersialan OneWeb. Melancarkan lebih 30 satelit bagi setiap roket, program pelancaran bulanan OneWeb akan mengembangkan gugusannya kepada lebih 650 satelit bagi membolehkan demonstrasi pelanggan pada tahun 2020 dan menyediakan liputan komersial global sepenuhnya menjelang tahun 2021.

Rangkaian OneWeb akan menyediakan kombinasi unik antara daya pemprosesan data yang tinggi, kependaman rendah, liputan global yang sebenar ke kutub dan pelbagai terminal pengguna untuk berbilang pasaran. Satelit-satelit OneWeb akan berkomunikasi dengan Bumi melalui jalur-jalur spektrum Ka dan Ku. Jalur-Ka akan digunakan untuk komunikasi antara Rangkaian Bumi (yang menghubungkan sistem OneWeb kepada Internet) dan satelit-satelit; manakala jalur Ku akan digunakan untuk komunikasi antara satelit-satelit dan terminal-terminal pengguna yang akan menyampaikan sambungan Internet kepada pengguna.

OneWeb mengumumkan semalam tentang penandatanganan oleh dua pelanggan pertamanya, memperlihatkan permintaan terhadap penyelesaian liputan global. Model perniagaan OneWeb membolehkan OneWeb menyediakan perkhidmatan secara tidak langsung melalui rakan-rakan kongsi penjual semula, atau secara terus kepada pelanggan akhir, contohnya dalam hal syarikat penerbangan atau pengendali kapal.

Adrian Steckel, Ketua Pegawai Eksekutif OneWeb, berkata: “Kejayaan pelancaran ini merupakan suatu pencapaian bersejarah untuk OneWeb dan menandakan permulaan fasa baharu untuk syarikat kami tatkala kami mula meluaskan gugusan satelit kami sebagai persediaan untuk memulakan perkhidmatan komersial sepenuhnya. Saya juga berasa bangga kerana kami dapat mengumumkan penandatanganan oleh dua pelanggan pertama kami, justeru memperlihatkan permintaan terhadap perkhidmatan OneWeb.

“OneWeb ditubuhkan untuk menyediakan akses kepada semua orang, di mana-mana jua dan pelancaran ini merupakan langkah pertama ke arah menjadikan matlamat kami suatu kenyataan serta bagi membawakan akses Internet yang amat diperlukan kepada orang ramai tanpa mengira di mana mereka berada.”

Adrian Steckel menyambung: “Sistem kami akan berupaya untuk menawarkan kependaman yang jauh lebih rendah dan kelajuan lebih pantas. Kami mereka bentuk sistem kami untuk mewujudkan jejak liputan untuk seluruh planet – termasuk kawasan luar bandar yang sebelum ini tidak terhubung, lautan dan ruang angkasa.

“Dunia kita kini semakin terhubung dan kami tidak mahu sesiapa pun ketinggalan. Gugusan kami akan menyamakan daya saing dan menghubungkan komuniti, kawasan dan industri yang sehingga kini dikecualikan daripada akses Internet yang pantas dan andal. Apa yang kami lakukan di sini merupakan satu projek yang bercita-cita tinggi dan saya amat berbangga dengan pasukan kerana membolehkan kami meraih pencapaian penting ini.”

Bagi meraikan pelancaran pertama OneWeb dan selaras dengan misi dan visi syarikat, OneWeb menyatakan komitmen untuk menghubungkan enam buah sekolah di enam kawasan yang tidak terhubung di dunia. Menerusi kempen yang dikenali sebagai #EmpowerHumanity, OneWeb akan menghubungkan sebuah sekolah di: AlaskaEcuadorHondurasKyrgyzstanNepal dan Rwanda. Setiap sekolah tersebut pula seterusnya memilih nama untuk enam satelit pertama OneWeb. Ahli-ahli dalam pasukan OneWeb telah menjelajah ke sekolah-sekolah ini untuk bertemu dengan pelajar-pelajar dan mengajar mereka tentang satelit dan angkasa. Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang kempen Empower Humanity (Memperkasa Kemanusiaan) dan lihat lebih lanjut tentang sekolah-sekolah tersebut dengan mengunjungi laman sesawang OneWeb atau melalui saluran-saluran media sosial kami: TwitterInstagram dan YouTube.

Latar Belakang OneWeb

Misi OneWeb adalah untuk menyediakan akses Internet kepada semua orang, di mana-mana jua. OneWeb membina rangkaian komunikasi menerusi gugusan satelit Orbit Rendah Bumi yang akan menyediakan fungsi ketersambungan kepada berbilion-bilion individu di seluruh dunia. Rangkaiannya yang berkelajuan tinggi dan berkependaman rendah akan menawarkan penyelesaian mobiliti yang mengubah hasilnya kepada industri-industri yang bergantung pada ketersambungan global. http://www.oneweb.world

Sumber: OneWeb

Iklan

Takrifkan Intipati Masa Depan, Pertandingan Reka Bentuk Tema Telefon Pintar Global DIGIX HUAWEI Dilancar Secara Rasmi

SHENZHEN, China, 16 April 2019 /PRNewswire/ — Pertandingan Reka Bentuk Tema Telefon Pintar Global DIGIX HUAWEI dilancarkan secara rasmi pada 11 April, mengundang pereka-pereka hebat dan peminat-peminat seni dari seluruh dunia untuk menghantar reka bentuk antara muka tematik mereka, termasuk ilustrasi, animasi dan grafik 3D. Menerusi tema ‘Hello, New Art’, pertandingan ini bertujuan untuk menghasilkan gabungan antara seni dan teknologi, berkongsi reka bentuk terkini dan trend estetik bersama pengguna global.

Hakim-hakim Berwibawa global memudahcarakan untuk mewujudkan arena reka bentuk profesional antarabangsa

Panel hakim yang hebat telahpun dilantik termasuk Xiaokang Liu (Pengasas KL&K Creative Strategics), Jun Fei (Profesor Sekolah Reka Bentuk, Central Academy of Fine Arts), Bai Cha (Salah Seorang Kartunis Paling Popular China), María José Pérez-Luque (Ketua program Multimedia dan Reka Bentuk Grafik, ESNE, Madrid), Alejandro Magallenes (Anggota Alliance Graphique Internationale), Jun Liang (Ketua Pengarah Reka Bentuk Pengalaman Pengguna Huawei UCD), Alexandre Plicque Gurlitt (Pereka Visual Kanan, Paris Aesthetic Research Center) dan pakar-pakar reka bentuk terkemuka yang lain agar dapat mewujudkan arena reka bentuk yang paling berpengaruh dalam industri telefon mudah alih.

Pereka-pereka jemputan istimewa bakal cipta hasil kerja konsepsi, menafsirkan intipati seni baharu

Sebagai persediaan untuk pertandingan ini, panel berpengaruh yang terdiri daripada pakar-pakar reka bentuk diundang untuk menghasilkan himpunan karya agung yang bergaya dan imaginatif, bagi menunjukkan kepada audiens definisi seni baharu. Senarai panel adalah seperti berikut:

Ye Luying, pengilustrasi yang tersenarai dalam Senarai Forbes Under 30 Asia
Wu Sijun, artis muda
LOST7, pengilustrasi popular
Paulo Villagrán, Salah Seorang Pengilustrasi Paling Terkenal Mexico
Wang Yunfei, pengilustrasi popular
FIREYE, pengilustrasi popular

Bebas menunjukkan kekuatan anda dalam empat kategori utama

Pertandingan Reka Bentuk Tema Global tahun ini dibahagikan kepada empat kategori berasingan termasuk ilustrasi, animasi, grafik 2D dan grafik 3D. Para pereka boleh memilih untuk menghantar hasil kerja ke dalam mana-mana kategori untuk bersaing bagi memenangi hadiah dan mendemonstrasikan keunikan mereka dalam bidang seni tertentu.

Menerusi pertandingan reka bentuk bertaraf dunia ini, pereka-pereka dari seluruh dunia akan bersaing di pentas yang sama dan menafsirkan seni baharu dengan daya kreativiti yang luar biasa. Reka bentuk seni akan digiatkan semula oleh pereka-pereka berbakat berkenaan dalam usaha menerokai estetik futuristik.

Ganjaran besar untuk bakat reka bentuk anda

Lapan anugerah utama disediakan untuk 134 pemenang, dengan hadiah keseluruhan bernilai lebih $330,000 dolar AS dan termasuk Hadiah Utama Pemenang Global, Anugerah Bintang Masa Depan, Anugerah Paling Popular dan sebagainya. Selain ganjaran tunai, sebagai sebahagian daripada program sokongan pereka, Dana Kreatif istimewa diwujudkan bagi memberi insentif kepada hasil ciptaan karya seni dan menjamin artis-artis dengan pendapatan yang sepadan. Dalam masa yang sama, pertandingan ini akan dilancarkan di lebih 170 negara dan wilayah. Semua penyertaan akan berpeluang menerima pendedahan daripada berbilion-bilion melalui saluran dalam talian dan luar talian seluruh dunia, lalu membawakan pengalaman luar biasa kepada ratusan juta pengguna telefon pintar Huawei.

Tema-tema mudah dihasilkan dengan menggunakan Huawei Themes Development Tool 9.0

Sejajar dengan pertandingan ini, Huawei melancarkan secara rasminya Theme Development Tool 9.0. Alatan pembangunan tema yang baru dinaik taraf itu menyokong penyuntingan visualisasi tema, prebiu dalam talian berbilang kesan dan pempakejan satu klik bahan-bahan, seraya membolehkan para pereka menghapuskan pembangunan skrip skrin kunci yang rumit dan sebagainya, mewujudkan persekitaran mesra pereka dan memberi lebih banyak masa untuk kerja-kerja penciptaan.

Maklumat acara yang tidak boleh dilepaskan: Penyertaan anda akan memberi kesan kepada masa depan estetik reka bentuk tema telefon pintar 

Tema ini merupakan salah satu ukuran artistik utama telefon pintar dan pereka tema merupakan pakar dalam menjayakan gabungan antara seni dan teknologi. Selain itu, ratusan juta pengguna akan dipengaruhi oleh setiap perincian pada reka bentuk tema tersebut.

Kami percaya bahawa sebilangan besar pereka dari seluruh dunia akan mengambil bahagian dalam pertandingan ini dengan begitu bersemangat! Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi laman sesawang rasmi: https://themes.cloud.huawei.com/contest/index.html atau buka aplikasi Huawei Themes untuk masuk ke halaman pendaftaran pertandingan dan mendaftar untuk mengambil bahagian!

Latar Belakang Huawei Consumer Business Group

Produk dan perkhidmatan Huawei boleh didapati di lebih 170 negara dan digunakan oleh satu pertiga daripada penduduk dunia. Sebanyak empat belas pusat penyelidikan & pembangunan (R&D) ditubuhkan di Amerika Utara, Eropah, Jepun, IndiaChina dan sebagainya. Huawei Consumer BG ialah salah satu daripada tiga unit perniagaan Huawei dan merangkumi telefon pintar, komputer peribadi (PC) dan tablet, peranti boleh pakai, peranti jalur lebar mudah alih, peranti keluarga dan perkhidmatan awan peranti, merupakan pengeluar telefon pintar ketiga terbesar di dunia. Kelebihan rangkaian global, kapasiti operasi global dan perkongsian global Huawei dibina menerusi 20 tahun kepakaran dalam industri telekomunikasi. Huawei Consumer BG dikhususkan untuk menyediakan teknologi terkini kepada pengguna di seluruh dunia dan berkongsi kegembiraan kemajuan teknologi bersama lebih ramai orang di seluruh dunia. Tunaikan janji dan jadikan impian suatu kenyataan.

Untuk maklumat lanjut sila kunjungi: http://consumer.huawei.com/en

Sumber: Huawei

Pautan Berkaitan:

Iklan

Allianz Malaysia Teruskan Kepelbagaian Di Tempat Kerja Dengan 23 Orang Kurang Upaya

Kuala Lumpur, 5 Mac 2019 – Manusia wujud dalam kepelbagaian, dan dengan kelainan tersebut, adanya variasi perwatakan, fizikal, dan kebolehan. Nelson Mendela pernah berkata bahawa masa depan yang cemerlang adalah milik semua orang termasuk orang yang kurang upaya.

Allianz Malaysia Berhad (Allianz Malaysia), telah lama mempraktikkan sifat terbuka kerana tidak pernah mengamalkan diskriminasi kepada sesiapa yang memasuki pintu kami, sama ada pekerja, ejen atau pelanggan. Syarikat ini mengekalkan kesaksamaan dan kepelbagaian dalam setiap aspek pekerjaan termasuk menggajikan Orang Kurang Upaya (OKU) sebagai pekerja.

Allianz4Good (AZ4G) Bahagian tanggungjawab sosial korporat syarikat, sentiasa bekerja keras untuk memberikan komuniti kurang bernasib baik liputan media yang secukupnya. Usaha AZ4G untuk meningkatkan kesedaran kepada golongan yang didiskriminasi telah mencapai lebih 40, 000 penerima, termasuk masyarakat kurang bernasib baik, warga emas, dan banyak lagi dari Semenanjung ke Timur Malaysia.

“Di Allianz Malaysia, kami menerima setiap lapisan  sosial dalam banyak cara dan membantu komuniti yang kurang bernasib baik melalui pelbagai inisiatif, salah satunya ialah pelantikan dan integrasi Orang Kurang Upaya (OKU) dalam tenaga kerja Allianz sejak 2015. Satu lagi cara yang telah kami pamerkan sokongan untuk komuniti OKU adalah melalui pembiayaan untuk Abilympics, persaingan berasaskan kemahiran untuk OKU sejak tahun 2015.

Selain itu, kami juga menyokong masyarakat yang terpinggir  yang lain seperti masyarakat Orang Asli serta kanak-kanak pelarian yang tinggal di Malaysia.” kata Ng Siew Gek, Ketua Allianz4Good di Allianz Malaysia.

Sempena Hari Tiada Diskriminasi pada 1 Mac, Allianz Malaysia telah memilih untuk menyokong masyarakat yang kurang bernasib baik dengan meningkatkan kesedaran tentang mereka di laman-laman media sosial Allianz Malaysia; Instagram, Facebook dan LinkedIn.

Jabatan Sumber Manusia Allianz Malaysia berbesar hati melaporkan bahawa kami mempunyai 23 orang kakitangan OKU di Allianz Malaysia yang bertugas di pelbagai jabatan seperti Pengunderaitan dan Perkhidmatan Pelanggan. Allianz Malaysia bukan sahaja berbangga dengan inisiatif –inisiatif  Syarikat tetapi ingin menggesa orang ramai supaya lebih terbuka dan lebih mesra sesama manusia yang mempunyai keunikan tersendiri.

Pada masa hadapan, syarikat ini berharap untuk mengembangkan tenaga kerja OKU untuk mencari bakat-bakat yang tersembunyi untuk membantu melonjakkan syarikat ini ke era yang seratus peratus telus dan menerima semua lapisan maysarakat. Syarikat bukan sahaja berharap dapat mengurangkan stigma yang menindas komuniti yang kurang bernasib baik tetapi juga berharap dapat berganding bahu saling membantu  syarikat penanggung insurans yang lain. Di Allianz Malaysia, kami percaya bahawa umat manusia patut mendapat peluang untuk berkembang dengan pesat.

Mengenai Allianz di Malaysia

Syarikat pemegang pelaburan, Allianz Malaysia Berhad, subsidiari Allianz SE, mempunyai dua subsidiari insurans – Allianz General Insurance Company (Malaysia) Berhad (Allianz General) dan Allianz Life Insurance Malaysia Berhad (Allianz Life).

Allianz General adalah salah satu syarikat insurans am di Malaysia dan mempunyai spektrum yang meluas bagi perkhidmatan dalam talian peribadi; perniagaan perusahaan sederhana dan kecil (SME) dan industri yang berisiko besar. Premium Bertulis Kasar (GWP) untuk perniagaan insurans am pada tahun kewangan 2018 telah mencapai RM2.12 bilion.

Allianz Life menawarkan insurans hayat dan kesihatan dan produk-produk berkaitan pelaburan dan bagi tahun kewangan 2018, Allianz Life mencatatkan Premium Bertulis Kasar (GWP ) sebanyak RM2.38 bilion dan merupakan salah satu daripada penanggung insurans hayat yang paling pesat berkembang di Malaysia.

Allianz Malaysia mempunyai 33 cawangan di seluruh negara.

Pada tahun 2018, Allianz Malaysia telah dianugerahkan Pengurusan Hubungan Pelanggan untuk Pusat Panggilan Terbaik (Perak) dan Anugerah Penggunaan Inovatif Terbaik (Merit), iklan Allianz Road Rangers: 24 Hours Call Centre oleh Allianz General juga telah memenangi Iklan Terbaik dalam Perkhidmatan dan Institusi Kewangan di Anugerah YouTube Malaysia 2018. Pada tahun 2017, Allianz Malaysia Berhad telah dianugerahkan Inisiatif Tanggungjawab Korporat Terbaik (permodalan pemasaran bawah RM10 bilion) pada Anugerah Kelab Bilion Ringgit The Edge (The Edge Billion Ringgit Club Awards) 2017, manakala Allianz General tekah diperakui sebagai Syarikat Takaful Motor Terbaik dan Syarikat Insurans Motor Terbaik pada 2016 oleh iBanding.com.

Untuk maklumat lanjut mengenai Allianz Malaysia,layari allianz.com.my

Facebook: facebook.com/AllianzMalaysia/ | Instagram: instagram.com/allianzmalaysia/

Mengenai Allianz

Kumpulan Allianz merupakan salah satu syarikat insurans dan pengurus asset terbesar di dunia yang menyediakan perkhidmata untuk 92 juta pelanggan runcit dan korporat. Pelanggan Allianz mendapat manfaat daripada pelbagai perkhidmatan insurans peribadi dan korporat, yang terdiri daripada insurans harta dan kesihatan kepada perkhidmatan bantuan kepada insurans kredit dan insurans perniagaan global. Allianz merupakan salah satu pelabur terbesar yang menguruskan lebih 673 bilion euro bagi pihak pelanggan insuransnya. Selain itu, pengurus aset kami AllianzGI dan PIMCO mengurus lebih 1.4 trilion euro aset pihak ketiga. Terima kasih kepada penyepaduan kriteria ekologi dan sosial yang sistematik dalam proses perniagaan dan keputusan pelaburan kami, kami memegang kedudukan utama untuk penanggung insurans dalam Indeks Kelestarian Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index). Pada 2018, lebih 142,000 pekerja di lebih 80 buah negara mencapai jumlah pendapatan sebanyak 131 billion euro dan keuntungan operasi sebanyak 11.5 bilion euro.

Iklan

Unit Amanah PMB Investment Terima Anugerah Unit Amanah Disyorkan 2019/2020 oleh FSMOne

PMB Investment Berhad (PMB Investment), sebuah anak syarikat milik penuh Pelaburan MARA Berhad (Pelaburan MARA), menerima pengiktirafan dalam Anugerah Unit Amanah Disyorkan 2019/2020 oleh FSMOne (dulu dikenali sebagai Fundsupermart) dalam kategori Core Equity – Malaysia Islamic melalui dana PMB Shariah Premier Fund, hari ini.

FSMOne Awards adalah penganugerahan yang diuruskan oleh iFAST Capital Sdn Bhd yang bukan sahaja menguruskan dana-dana di Malaysia, malah Singapura, Hong Kong dan juga China. Ini membuktikan dana-dana PMB Investment merupakan dana-dana yang bertaraf global.

Menurut Najmi Haji Mohamed, Ketua Pegawai Eksekutif PMB Investment, “’PMB Shariah Premier Fund merekodkan prestasi yang membanggakan bagi tempoh 3 dan 5 tahun iaitu pulangan sebanyak 11.11% bagi tempoh 3 tahun dan 22.90% bagi tempoh 5 tahun”. Tambah Najmi lagi, “pengiktirafan ini membuktikan PMB Investment mempunyai rekod prestasi dana yang cemerlang bagi tempoh jangka pendek dan panjang”. Kata Najmi, “Kami sangat gembira dengan prestasi PMB SPF. Apa yang penting melalui penganugerahan ini ialah para pelabur berpeluang menikmati kadar pulangan yang kompetitif. Meskipun berdepan dengan keadaan pasaran yang tidak menentu pada 2018, prestasi PMB SPF yang menggalakkan dapat direalisasikan dan dinikmati para pemegang unit”.

“Tambahan pula, kami kekal komited terhadap strategi diversifikasi pelaburan jangka panjang dengan berpandukan pengagihan strategik dana-dana ke sektor-sektor ekuiti yang menunjukkan pertumbuhan positif. Strategi ini terbukti berkesan terutamanya ketika pasaran tidak menentu, sekaligus menambahkan pengalaman dan keupayaan kami untuk mengatasi sebarang ketidakstabilan jangka masa pendek,” tambah Najmi.

Menurut Pemangku Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Pelaburan MARA, Tengku Ahmad Badli Shah Raja Hussin, kejayaan ini membuktikan dana-dana yang diuruskan PMB Investment adalah berprestasi tinggi dan memberikan pulangan yang mampan kepada para pelabur. Kami amat berbangga dengan pencapaian ini.

PMB SPF menawarkan peluang kepada pelabur untuk mencapai pertumbuhan modal dalam jangka masa sederhana hingga panjang melalui pelaburan dalam mana-mana 50 saham patuh syariah terbesar dari segi modal pasaran (pada masa pembelian) yang tersenarai di Bursa Malaysia.

Untuk rekod, PMB Shariah Premier Fund telah memenangi Best Malaysia Large-Cap Equity (Shariah) pada Majlis Penganugerahan Morningstar Malaysia 2019, memperoleh dua (2) anugerah individu dana unit amanah syariah terbaik Malaysia pada Majlis Penganugerahan Lipper Fund Awards from Refinitiv 2019 pada bulan Mac lalu dan menerima dua (2) Anugerah Dana Islam Global (Global Islamic Fund Awards) dari Lipper
Fund Awards From Refinitiv 2019.

Sehingga Jun 2019, Aset di Bawah Pengurusan (AUM) PMB Investment adalah berjumlah RM1.2 bilion dan menyasarkan AUM ini akan mencecah sehingga 5 bilion menjelang Disember 2022.

PMB Investment adalah sebuah syarikat milik penuh Pelaburan MARA Berhad, sebuah Syarikat Pengurusan Pelaburan Islam (Islamic Fund Management Company, IFMC), menguruskan 15 dana unit amanah, dua dana borong dan beberapa mandat portfolio dengan pelaburan dalam kelas-kelas asset ekuiti dan sukuk.

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!