AirAsia Contoh Syarikat Yang Mengenakan Surcaj Kad Kredit Atau Debit

AirAsia telah dituduh melanggar ketetapan Bank Negara Malaysia (BNM) berkenaan larangan mengenakan surcaj untuk bayaran yang dibuat menggunakan kad kredit atau kad debit, dengan mengenakan caj pemprosesan ke atas tempahan yang dibuat secara online.

Malaysian Digital Economy Consumer Association (MDECA) telah mendakwa bahawa syarikat penerbangan tambang murah ini mungkin mengaut keuntungan sehingga RM80 juta melalui bayaran yang dikenakan ini, berdasarkan kepada caj pemprosesan sebanyak RM4 bagi setiap tempahan.

Peniaga Tidak Dibenarkan Mengenakan Caj Tambahan Untuk Guna Kad Kredit/Debit

Baru-baru ini, kami telah berkongsi bagaimana untuk membuat aduan menggunakan aplikasi BNM MyLINK dengan 5 langkah mudah.

Dua kesalahan utama yang berlaku di Malaysia adalah apabila kita sebagai pengguna dikenakan caj 2-3% jika ingin membayar menggunakan kad kredit atau debit. Keduanya, kita perlu membuat pembelian minima samada RM30 atau RM50 baru boleh swipe menggunakan kad.

Macam dah biasa kan kita kena dua perkara di atas?

Surcaj Untuk Pembayaran Online Pun Salah

Selain daripada itu, nampaknya kita juga sudah terbiasa dengan surcaj tambahan untuk pembayaran atas talian untuk sesuatu barang atau perkhidmatan.

Menurut kepada Setiausaha Agung MDECA Sha’ani Abdullah, “Amalan AirAsia yang mengenakan caj tambahan adalah satu contoh”.

Untuk penerbangan domestik iaitu KLIA ke Alor Setar, kita akan dikenakan caj berikut:

Tak percaya, cuba sendiri di laman web AirAsia. Siap kena caj 6% GST lagi ke atas Handling Fee ini.

“AirAsia membawa lebih daripada 27 juta penumpang pada tahun 2016. Dan dianggarkan 20 juta membuat bayaran secara online. Maka jika dikira dengan mudah, jika setiap daripada mereka ini dikenakan caj pemprosesan RM4, maka AirAsia telah mengaut sebanyak RM80 juta”, kata Sha’ani Abdullah.

Beliau menggesa BNM dan Malaysian Aviation Commission (Mavcom) bagi melindungi pengguna dan peniaga yang mahu menggunakan mod bayaran cashless ini, “yang mudah, menjimatkan kos, menggalakkan kelestarian, mengurangkan risiko dan banyak kelebihan lain”.

Sumber: Free Malaysia Today

Buat Aduan Secara Rasmi

Kita boleh buat aduan kepada BNM atau kepada pengeluar kad seperti Visa dan MasterCard berhubung dengan caj pemprosesan yang dikenakan syarikat-syarikat yang mengenakan surcaj tersebut. Ia mungkin berselidung di bawah nama Handling Fee atau Booking Fee.

Selain daripada AirAsia, ramai lagi yang mengenakan caj ini.

Siapa yang rajin tengok wayang, beli tiket online ada pula dikenakan Booking Fees:

Baru saja minggu lepas, admin bawa anak-anak menonton wayang dan ternyata ada Booking Fees seperti resit di atas. Kalau walk-in takde pula surcaj ini, jadi pengguna dikenakan bayaran ke atas sesuatu yang memudahkan pengguna.

Touch N Go kenakan surcaj 10% sebagai alternatif kepada cash untuk parking kenderaan pula bagaimana?

Sumber Gambar: Says

Komen

komen

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend