Boustead Properties Dan Klinik Segara Berkerjasama Untuk Menunjukkan Penghargaan Kepada Sukarelawan PPV Mega

Boustead Properties Berhad (Boustead Properties), dengan kerjasama Klinik Segara telah menyediakan 1,800 bungkus sajian makan malam selama 30 hari kepada para sukarelawan di Pusat Pemberian Vaksin (PPV) Mega Bersepadu Multimedia University (MMU) Cyberjaya, menerusi inisiatif #BousteadCares.

Inisiatif tersebut, yang bermula pada 23 Ogos 2021 bertujuan untuk menyantuni dan mendukung petugas sukarelawan di PPV yang bekerja untuk tempoh masa yang lama bagi memastikan proses dan operasi dikendalikan dengan lancar.

Ketua Pegawai Operasi Boustead Properties Eason Phan berkata, “Dalam suasana yang mencabar sekarang, kami tetap komited untuk menyokong usaha murni sukarelawan di pusat vaksin yang bekerja keras demi kebaikan masyarakat dan negara.

“Tugas melayan beribu-ribu orang dari segenap lapisan masyarakat sepanjang hari sudah tentu menguji kesabaran dan ketabahan sukarelawan kita. Oleh itu, kami ingin mereka tahu bahawa pengorbanan mereka tidak sia-sia, dan sumbangan makanan berkhasiat serta mengenyangkan yang disediakan oleh anak syarikat kami, Royale Chulan Hotels & Resorts ini adalah cara kami menunjukkan penghargaan kepada para sukarelawan atas sumbangan mereka yang tidak ternilai,” katanya.

Hampir 1,500 dos vaksin diberikan di PPV MMU setiap hari sejak memulakan operasi pada 15 Julai 2021. Para sukarelawan terdiri daripada petugas barisan hadapan dan pelajar universiti yang bersemangat untuk membantu masyarakat kita kembali menjalani kehidupan normal yang diharapkan oleh semua apabila negara mencapai imuniti kelompok.

Rakan Kongsi Kanan Kumpulan Klinik Segara, Dr Malkit Singh Sekhon berkata, “Kami amat berbesar hati kerana dapat bekerjasama dengan entiti korporat yang prihatin seperti Boustead Properties yang telah menunjukkan semangat kekitaan dan ehsan dengan menghulurkan bantuan kepada mereka yang mengalami kesulitan semasa pandemik.

“Setelah penat bekerja sehari suntuk, sajian ini pastinya akan benar-benar dihargai oleh para sukarelawan. Usaha mencapai imuniti kelompok menerusi pemvaksinan adalah matlamat nasional, dan menerusi kerjasama dengan syarikat-syarikat yang mempunyai pemikiran yang sama, kita semakin hampir mencapai matlamat ini setiap hari,” katanya, sambil menambah bahawa Klinik Segara telah menjadi penyewa di Pusat Beli-Belah the Curve sejak 16 tahun lepas. 

Di kala Pelan Pemulihan Negara dan usaha pemvaksinan semakin giat dilaksanakan, Eason menambah bahawa Kumpulan bercadang untuk terus memainkan peranan dalam membantu rakyat Malaysia meratakan keluk jangkitan.

Boustead Properties telah menjalankan pelbagai aktiviti tanggungjawab sosial korporat (CSR) #BousteadCares sepanjang pandemik, termasuk memberikan bantuan kepada mangsa banjir di negeri Johor, membantu komuniti kurang berkemampuan di Lembah Klang dan Semenyih, menyampaikan sumbangan makanan kepada petugas barisan hadapan, sumbangan motosikal kepada Balai Polis di Semenyih, serta membantu firma dan peruncit dengan matlamat meningkatkan kesejahteraan masyarakat dan negara.

Mengenai Boustead Properties Berhad

Boustead Properties Berhad (“Boustead Properties” atau “Syarikat”) adalah sebahagian daripada Boustead Holdings Berhad, salah satu konglomerat tertua di Malaysia. Perniagaan teras Boustead Properties adalah pembangunan hartanah, pengurusan hartanah, peruncitan dan pelaburan. Syarikat adalah pemaju utama perbandaran Mutiara Damansara dan terkenal di Skudai, Johor melalui pembangunan kediaman campurannya, Mutiara Rini.

Boustead Properties kini sedang membangunkan One Cochrane Residences yang terletak di daerah Cheras di Kuala Lumpur dan sedang melaksanakan pembangunan unggul seluas 1,200 ekar, Mutiara Hills di Semenyih. Boustead Properties membangunkan dan memiliki Curve, pusat membeli-belah mesra pejalan kaki pertama di Malaysia yang terletak di Mutiara Damansara.

Previous ArticleNext Article

Jom Sertai Larian Saham “Raging Bull Run 2024”

Jom ramai-ramai kita sertai larian saham “Raging Bull Run 2024” bersama keluarga dan kawan-kawan. Larian ini turut berkolaborasi dengan “KL Borneo Half Marathon” di mana flag-off akan dibuat di Dataran Merdeka.

Cabar diri untuk melakar sejarah peribadi bagi tahun 2024 dengan menyertai larian ini. Uji ketahanan fizikal dan mental. Biar badan sihat, jiwa kuat, hati senang.

Hadir awal, sama-sama kita sertai #gengsubuhmacamjumaat sebelum flag-off.

Tidak kira dari mana anda datang, mungkin anda datang dengan misi baharu, mungkin anda datang bersama rakan dan keluarga, atau mungkin anda akan jumpa jodoh di sini!

Kepada pelari yang berkeluarga, kategori Family Run juga ada.

Dapatkan diskaun early-bird yang menarik. T-shirt dan medal pun cantik wehhh! Tak percaya? Cuba tengok gambar di bawah:

Banyak hadiah cabutan bertuah untuk dimenangi.

Boleh mula berlatih dari sekarang dan kita jumpa nanti.

The Raging Bull Run 2024 x KL Borneo Half Marathon

👉🏼 Daftar di sini:

Tarikh: 14 Julai 2024 (Ahad)
Masa : 6:00 pagi
Lokasi : Dataran Merdeka, Kuala Lumpur

Anjuran KoPPZ (Koperasi PPZ-MAIWP) & penaja utama oleh Asri Ahmad Academy.

Flag Off dan Cut Off Time adalah seperti berikut:

Dapatkan tawaran diskaun untuk yuran bagi yang daftar awal!