Haier bakal Perkenal Penyelesaian Kediaman Pintar 7-Jenama untuk Pengguna Global Sesuaikan Kehidupan Pintar

SHANGHAI, 12 Mac 2019 /PRNewswire/ — Jenama perkakas rumah No. 1 di dunia, Haier Home Appliance, selanjutnya dirujuk sebagai “Haier”, bakal memperkenalkan Penyelesaian Kediaman Pintar berbilang jenamanya yang dikhususkan untuk meningkatkan kemudahan kehidupan pintar di Ekspo Dunia Perkakas & Barangan Eletktronik 2019 (AWE 2019) di Shanghai, China.

Menerusi portfolio dinamik melibatkan jenama-jenama global, Haier menyelaraskan pembangunan 7 jenamanya bagi membawakan Penyelesaian Kediaman Pintar yang meliputi empat senario kehidupan rumah sepenuhnya, iaitu bilik tidur pintar, bilik mandi pintar, ruang tamu pintar dan dapur pintar. Di peringkat global, Haier, Casarte, Leader, GE Appliances, Fisher & Paykel, AQUA dan Candy, setiap satunya melayani segmen pengguna dan gaya hidup yang berbeza.

“Sejak 34 tahun yang lalu, Haier berubah daripada jenama perkakas rumah utama, dengan catatan rekod 10 tahun berturut-turut untuk jualan yang utama di dunia, kepada jenama ekosistem kediaman pintar yang berpandangan ke hadapan,” kata Wang Ye, Naib Presiden dan Pengurus Besar Kediaman Pintar bagi Haier Home Appliance Industry Group. “Tatkala industri perkakas rumah global menembusi era kediaman pintar, Haier hadir dan sedia menemani pelanggan di seluruh dunia semasa mereka meneroka kemungkinan kediaman pintar yang baru ditemui.”

Penyelesaian Kediaman Pintar Haier, yang akan dipamerkan di Dewan N5, memaparkan pencapaian yang berikut dalam teknologi kediaman pintar:

  • Set kediaman pintar lengkap pertama dalam industri: Meliputi empat ruang utama dan tujuh bilik penyelesaian, Penyelesaian Kediaman Pintar rintis Haier dijayakan oleh banyak produk kediaman pintar daripada tujuh jenamanya, yang dapat digunakan bersama-sama oleh pengguna global untuk memenuhi keperluan makanan, pakaian, kehidupan dan hiburan mereka.
  • Peneraju dalam penyesuaian: Ketika banyak pengusaha industri menumpu pada model-model standard, Haier membawakan kemungkinan kepada pengguna untuk menyesuaikan produk dan penyelesaian, selain merealisasikan intelligentization dan menaik taraf mengikut tingkah laku dan keperluan sebenar mereka, pada bila-bila masa.  
  • Gaya hidup pintar dan lancar: Lebih daripada sekadar perkakasan, Haier membawakan gaya hidup didayakan Internet. Dari segi membasuh pakaian, Haier bukan sahaja menyediakan mesin basuh, tetapi dapat mengurus sepenuhnya pembasuhan, perlindungan, penyimpanan, perpasangan pakaian dan pembelian hasil daripada platform pemasaran pakaian pintar yang memantau seluruh kitar hayat pakaian. Sementara itu, ekosistem makanan Haier menggabungkan lebih 200 sumber merentas 7 kategori termasuk makanan, hiburan, ladang dan pakar pemakanan, seraya membolehkannya mengurus pembelian, penyimpanan, memasak, membersih dan menjaga kesihatan untuk keluarga di mana-mana jua.
  • Tahap kepintaran dan interkomunikasi baharu: Meskipun industri ini dipenuhi peranti kawalan suara dan pengaktifan pasif, segelintir daripadanya dapat disalingkaitkan. Haier bukan sahaja menawarkan peranti aktif, tetapi ia boleh disalingkaitkan dan disalinghubungkan. Di AWE 2019, produk-produk termasuk pembesar suara pintar yang hanya menggunakan satu perkataan untuk mengawal semua peranti kediaman pintar dan penyaman udara yang dapat mengesan dan menentukan persekitaran bagi menyelaraskan suhu sewajarnya.

Sumber: Haier Home Appliances

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Unifi Lancar Pelan Pascabayar UNI5G Unstoppable Terbaharu

KUALA LUMPUR, 1 Dis (Bernama) — Cabang perniagaan kepada pengguna Telekom Malaysia Bhd, Unifi, hari ini melancarkan pelan pascabayar dan pelan keluarga UNI5G #Unstoppable terbaharunya, memenuhi pelbagai keperluan rakyat Malaysia dan membawakan pengalaman 5G dalam kehidupan seharian mereka.

Ketua Pegawai Komersial Segmen Pengguna Unifi Jasmine Lee berkata pelan mudah alih baharu ini menyediakan pelbagai nilai tambahan, membentuk semula sempadan ketersambungan dan digital yang memenuhi keperluan individu dan keluarga.

“Dalam memperkasakan negara digital, pelan baharu ini menjadikan teknologi 5G lebih mudah diakses oleh rakyat Malaysia, dengan tumpuan penggunaan untuk seluruh keluarga.

“Dengan liputan mudah alih yang merangkumi lebih 95 peratus daripada populasi negara dan baru-baru ini dinobatkan sebagai pemenang Ookla® 2023 dalam menyampaikan pengalaman video mudah alih terbaik di Malaysia, pelan UNI5G kami memperkasakan individu dan keluarga untuk memanfaatkan 5G, tanpa menjejaskan kualiti dan dengan harga mampu milik,” katanya kepada media selepas pelancaran produk itu di sini hari ini. 

Ookla adalah peneraju global dalam risikan rangkaian dan pandangan berkaitan ketersambungan.

Pelanggan boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai pelan mudah alih baharu melalui laman web Unifi di https://unifi.com.my/mobile/postpaid. 

— BERNAMA