Haier bakal Perkenal Penyelesaian Kediaman Pintar 7-Jenama untuk Pengguna Global Sesuaikan Kehidupan Pintar

SHANGHAI, 12 Mac 2019 /PRNewswire/ — Jenama perkakas rumah No. 1 di dunia, Haier Home Appliance, selanjutnya dirujuk sebagai “Haier”, bakal memperkenalkan Penyelesaian Kediaman Pintar berbilang jenamanya yang dikhususkan untuk meningkatkan kemudahan kehidupan pintar di Ekspo Dunia Perkakas & Barangan Eletktronik 2019 (AWE 2019) di Shanghai, China.

Menerusi portfolio dinamik melibatkan jenama-jenama global, Haier menyelaraskan pembangunan 7 jenamanya bagi membawakan Penyelesaian Kediaman Pintar yang meliputi empat senario kehidupan rumah sepenuhnya, iaitu bilik tidur pintar, bilik mandi pintar, ruang tamu pintar dan dapur pintar. Di peringkat global, Haier, Casarte, Leader, GE Appliances, Fisher & Paykel, AQUA dan Candy, setiap satunya melayani segmen pengguna dan gaya hidup yang berbeza.

“Sejak 34 tahun yang lalu, Haier berubah daripada jenama perkakas rumah utama, dengan catatan rekod 10 tahun berturut-turut untuk jualan yang utama di dunia, kepada jenama ekosistem kediaman pintar yang berpandangan ke hadapan,” kata Wang Ye, Naib Presiden dan Pengurus Besar Kediaman Pintar bagi Haier Home Appliance Industry Group. “Tatkala industri perkakas rumah global menembusi era kediaman pintar, Haier hadir dan sedia menemani pelanggan di seluruh dunia semasa mereka meneroka kemungkinan kediaman pintar yang baru ditemui.”

Penyelesaian Kediaman Pintar Haier, yang akan dipamerkan di Dewan N5, memaparkan pencapaian yang berikut dalam teknologi kediaman pintar:

  • Set kediaman pintar lengkap pertama dalam industri: Meliputi empat ruang utama dan tujuh bilik penyelesaian, Penyelesaian Kediaman Pintar rintis Haier dijayakan oleh banyak produk kediaman pintar daripada tujuh jenamanya, yang dapat digunakan bersama-sama oleh pengguna global untuk memenuhi keperluan makanan, pakaian, kehidupan dan hiburan mereka.
  • Peneraju dalam penyesuaian: Ketika banyak pengusaha industri menumpu pada model-model standard, Haier membawakan kemungkinan kepada pengguna untuk menyesuaikan produk dan penyelesaian, selain merealisasikan intelligentization dan menaik taraf mengikut tingkah laku dan keperluan sebenar mereka, pada bila-bila masa.  
  • Gaya hidup pintar dan lancar: Lebih daripada sekadar perkakasan, Haier membawakan gaya hidup didayakan Internet. Dari segi membasuh pakaian, Haier bukan sahaja menyediakan mesin basuh, tetapi dapat mengurus sepenuhnya pembasuhan, perlindungan, penyimpanan, perpasangan pakaian dan pembelian hasil daripada platform pemasaran pakaian pintar yang memantau seluruh kitar hayat pakaian. Sementara itu, ekosistem makanan Haier menggabungkan lebih 200 sumber merentas 7 kategori termasuk makanan, hiburan, ladang dan pakar pemakanan, seraya membolehkannya mengurus pembelian, penyimpanan, memasak, membersih dan menjaga kesihatan untuk keluarga di mana-mana jua.
  • Tahap kepintaran dan interkomunikasi baharu: Meskipun industri ini dipenuhi peranti kawalan suara dan pengaktifan pasif, segelintir daripadanya dapat disalingkaitkan. Haier bukan sahaja menawarkan peranti aktif, tetapi ia boleh disalingkaitkan dan disalinghubungkan. Di AWE 2019, produk-produk termasuk pembesar suara pintar yang hanya menggunakan satu perkataan untuk mengawal semua peranti kediaman pintar dan penyaman udara yang dapat mengesan dan menentukan persekitaran bagi menyelaraskan suhu sewajarnya.

Sumber: Haier Home Appliances

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Alliance Bank Tawar Pilihan Pembiayaan PKS Digital Patuh Shariah Untuk PKS Mikro Dan Kecil

Kuala Lumpur, 2 Ogos 2022 – Alliance Bank Malaysia Berhad (“Alliance Bank” atau “Bank”) telah memperkenalkan pilihan pembiayaan patuh Shariah yang baharu untuk membantu perniagaan mikro dan kecil, terutamanya yang beroperasi dalam industri halal atau yang memilih sumber dana yang dibenarkan oleh Islam.

Pilihan pembiayaan digital yang cepat dan mudah dimohon yang berasaskan konsep murabahah komoditi (tawarruq) ini membolehkan perniagaan mikro dan kecil mendapat pembiayaan sehingga RM500,000 secara mudah dengan kaedah digital sepenuhnya. Pembiayaan ini disediakan kepada perniagaan yang telah beroperasi sekurang-kurangnya selama tiga tahun dengan perolehan tahunan minimum sebanyak RM500,000.

“Kami kini berkembang untuk menawarkan produk-produk patuh Shariah sepenuhnya sebagai pilihan tambahan untuk para pemilik perniagaan bagi memenuhi keperluan kewangan mereka selain daripada pinjaman PKS digital konvensional. Menerusi proses permohonan digital yang mudah dan pantas, pemilik perniagaan boleh memohon dan menjejak status permohonan pada bila-bila masa di mana-mana sahaja. Sasaran kami pada tahun ini adalah untuk menyediakan pembiayaan PKS digital sebanyak RM200 juta bagi membantu para pemilik perniagaan berkembang melalui penyelesaian PKS Digital kami,” kata Encik Kevin Shum, Naib Presiden Kanan dan Ketua PKS Digital Alliance Bank.

Sebagai tambahan kepada bantuan kewangan, Alliance Bank menyokong pemilik perniagaan menerusi pelbagai pilihan penyelesaian digital bagi membantu mereka menguruskan dan mengembangkan perniagaan mereka dengan lebih cekap selain memasuki pasaran baharu. Portal Penyelesaian BizSmart® yang disediakan oleh Bank menyediakan lebih 200 produk dan perkhidmatan oleh rakan niaga untuk membantu perniagaan mencapai kepada lebih ramai pelanggan, mendigitalkan dan melaksanakan amalan mampan pada kadar yang lebih rendah dengan memanfaatkan rangkaian PKS Bank yang kukuh. Bank juga akan melancarkan produk-produk baharu khusus untuk memenuhi keperluan perniagaan mikro dan kecil dalam tempoh beberapa bulan yang akan datang.

“Sebagai Bank yang sudah sekian lama menyokong perniagaan di Malaysia, kami faham bahawa perniagaan mikro dan kecil, terutamanya perniagaan yang baharu, mungkin berdepan dengan cabaran untuk mendapatkan saluran kredit perniagaan disebabkan mereka masih belum dapat membina sejarah kredit yang baik. Oleh yang demikian, kami turut menawarkan saluran kemudahan mikro bagi membantu mereka memenuhi keperluan aliran tunai jangka pendek dan pada masa yang sama membantu mereka membina sejarah kredit. Dengan profil kredit perniagaan yang sihat, kami seterusnya akan dapat menyediakan saluran kredit yang lebih besar untuk keperluan mengembangkan perniagaan mereka pada masa hadapan,” tambah En. Shum.

Pilihan pembiayaan patuh Shariah PKS Digital Alliance Bank membolehkan pemilik perniagaan meningkatkan modal kerja mereka dengan kadar keuntungan siling yang telah ditetapkan untuk semua struktur pembiayaan. Ia menawarkan tempoh sehingga tujuh tahun dengan kadar berubah daripada serendah kadar pembiayaan asas + 3.50% setahun (kadar pembiayaan asas semasa kini pada 5.92% setahun).

Untuk maklumat lanjut tentang penyelesaian PKS Digital Alliance Bank, sila layari https://www.alliancebank.com.my/digitalsme.