Seraphim Bina Kilang Modul Solar Sel-Separuh Termaju di Shanxi China Utara

CHANGZHOU, China, 13 Mac 2019 /PRNewswire/ — Jiangsu Seraphim Solar System Co., Ltd. (Seraphim) mengumumkan bahawa baru-baru ini ia menubuhkan loji baharu di wilayah Shanxi, utara China untuk mengeluarkan modul-modul sel-separuh berkecekapan tinggi khususnya.

Loji baharu tersebut, dibangunkan bersama-sama Shanxi Lu’An Photovoltaics Technology Co. Ltd., akan menggunakan jentera kilang termaju bagi mengeluarkan satu gigawatt modul-modul ultra cekap setiap tahun, termasuk modul-modul sel-separuh standard, sel-separuh dwikaca dan sel-separuh dwimuka, menurut Seraphim, pengeluar produk solar utama dunia di China.

Loji tersebut akan memulakan operasinya pada awal Mei 2019.

Seraphim berkata bahawa produk-produk dwimukanya menggunakan dua lapisan kaca yang digabungkan dengan sel-sel PV dua belah termaju, yang dapat menjana sehingga 25 peratus tenaga elektrik lebih bersih berbanding modul-modul standard. Teknologi dwimuka dijangka mendominasi pasaran solar disebabkan oleh kos tenaga teraras (LCOE) yang lebih rendah dan Seraphim mengambil langkah penting untuk membekalkan permintaan yang pantas berkembang ini.

“Kemudahan-kemudahan amat berautomatik Seraphim dan Lu’An mempunyai sistem kawalan kualiti terkini yang dibangunkan secara dalaman, yang kini dapat mengurangkan kos pengeluaran dan overhed pengurusan kira-kira sebanyak 50 peratus. Matlamat utama kami adalah untuk menjadikan jenama Seraphim sinonim dengan produk-produk yang berkesan kos dan andal kepada semua pengguna akhir kami,” kata Polaris Li, presiden Seraphim.

“Perkongsian dengan Seraphim melambangkan jalinan kerjasama antara perusahaan-perusahaan milik negara dan persendirian untuk menghubungkan rantaian bekalan huluan dan hiliran,” kata Deng Ming, pengerusi Lu’An Photovoltaics Technology Co. Ltd., dengan menambah bahawa beliau dapat meramalkan bagaimana jalinan kerjasama ini dapat membantu meningkatkan prestasi produk, memacu jualan dan mempertingkat daya saing.

Sejak ditubuhkan pada tahun 2011, Seraphim mengkhusus dalam penyelidikan, pembangunan, pengeluaran, inovasi dan jualan produk-produk fotovolta (PV). Setakat ini, lebih 6GW produk Seraphim telahpun dipasang di lebih 40 negara seluruh dunia.

Lu’An Photovoltaics Technology Co. Ltd., subsidiari Lu’an Group milik negara, mempunyai kapasiti pengeluaran integrasi PV 4.3GW.

Sumber: Seraphim

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UOB Malaysia Ubah Pengalaman Perbankan Digital Untuk Pelanggan Korporat Melalui UOB Infinity

Kuala Lumpur, Malaysia, 10 Ogos 2022 – Pelanggan korporat UOB Malaysia dapat mengurus keperluan perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah dan diperibadikan tidak lama lagi.

UOB Infinity menawarkan papan pemuka dalam talian yang boleh disesuaikan, justeru membenarkan pelanggan memberi keutamaan dan memaparkan maklumat yang paling penting bagi mereka secara visual. Pelanggan korporat, dengan sepintas lalu, dapat melihat keadaan kewangan syarikat, termasuk pasaran luar negara mereka.

Pada platform digital ini, pelanggan boleh menguruskan pelbagai aktiviti perbankan domestik dan rentas sempadan, daripada menyemak akaun UOB di beberapa pasaran sehinggalah kepada melakukan pembayaran tempatan dan antarabangsa, tanpa perlu log masuk ke berbilang platform.

Untuk pelanggan dalam perjalanan, UOB Infinity juga boleh dimuat turun sebagai aplikasi mudah alih. Log masuk biometriknya melalui soft token membolehkan akses yang lebih pantas dan kebenaran transaksi yang dipermudahkan sambil mengekalkan keselamatan. Soft token aplikasi mudah alih ini dilengkapi dengan pengesahan berbilang faktor bagi membolehkan syarikat meluluskan dan menjelaskan transaksi.

Puan Ng Wei Wei, Ketua Pegawai Eksekutif, UOB Malaysia, berkata, “Pelancaran UOB Infinity hari ini merupakan satu lagi bukti komitmen UOB Malaysia dalam membantu syarikat korporat menyesuaikan diri dengan realiti baharu ekonomi digital. Kami telah membangunkan UOB Infinity untuk menangani pelbagai keperluan korporat selepas mempertimbangkan pandangan daripada pelanggan kami. Ini termasuk keperluan perdagangan dan keupayaan untuk menjejaki syarikat mereka dalam masa nyata di semua pasaran di mana mereka beroperasi. Matlamat kami adalah untuk membantu pelanggan meningkatkan kecekapan operasi mereka dan membuat keputusan perniagaan yang lebih baik melalui pendigitalan, selain membantu mereka merebut peluang serantau melalui kesalinghubungan Bank.”

Kepastian dan ketelusan yang lebih tinggi apabila membuat pembayaran rentas sempadan

UOB Infinity juga menangani kekurangan penjejakan dalam masa nyata apabila pelanggan korporat membuat pembayaran rentas sempadan. Penyelesaian digital ini menyediakan pemberitahuan masa nyata kepada perniagaan melalui SMS atau e-mel apabila pembayaran mereka berjaya dikreditkan ke dalam akaun penerima, oleh itu mereka tidak perlu bersusah payah menyemak status transaksi secara manual.

Pelanggan juga akan dimaklumkan tentang caj untuk transaksi rentas sempadan, termasuk caj daripada bank perantara. Ciri ini memberi perniagaan lebih ketelusan tentang kos yang ditanggung untuk transaksi tersebut. Ini membantu mengelakkan berlakunya pertikaian dalam jumlah akhir yang diterima oleh penerima akibat caj yang terlibat.

Encik Lucas Chew, Ketua Negara Perbankan Transaksi, UOB Malaysia berkata, “Dengan UOB Infinity, pelanggan korporat kami dapat mengurus perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah, bijak dan diperibadikan melalui antara muka mesra pengguna dan kefungsian baharu yang lebih luas. Syarikat korporat juga dapat mengurus aliran tunai mereka dengan lebih cekap selain melihat maklumat akaun dalam masa nyata di beberapa pasaran dan juga mengakses pelbagai transaksi perbankan domestik dan rentas sempadan secara dalam talian. Melangkaui kemudahan ini, kami juga telah memastikan bahawa transaksi mereka boleh dijalankan dengan selamat melalui token digital Infinity Secure kami.”

Aplikasi mudah alih dengan rangkaian fungsi pembayaran yang komprehensif

Peningkatan dalam penggunaan pembayaran elektronik untuk transaksi perniagaan pada masa kini bermakna aplikasi UOB Infinity membolehkan pelanggan korporat mengurus semua keperluan pembayaran mereka dengan cekap melalui peranti mudah alih.

Pelanggan boleh membuat pelbagai jenis pembayaran – daripada pembayaran bil tempatan kepada pemindahan dana domestik dan rentas sempadan. Aplikasi ini menyokong perkhidmatan seperti GIRO Antara Bank, DuitNow, JomPAY, Sistem Pemindahan Dana dan Sekuriti secara Elektronik Masa Nyata (RENTAS) dan juga pemindahan bertelegraf.

UOB sentiasa menyokong pelanggannya dalam usaha mereka ke arah mengamalkan pembayaran dan kutipan secara digital. Pada separuh pertama 2022, UOB Malaysia menyaksikan peningkatan lebih lima kali ganda dalam bilangan transaksi korporat DuitNow berbanding tempoh yang sama pada tahun lepas.

Untuk terus memacu penggunaan kutipan tanpa sentuh, pelanggan juga boleh menjana kod QR melalui UOB Infinity untuk meminta bayaran DuitNow daripada pembeli mereka.

Aplikasi mudah alih UOB Infinity boleh dimuat turun daripada Google Play dan Apple App Store. Pelanggan juga boleh menyediakan log masuk biometrik mereka sendiri untuk mengakses aplikasi mudah alih ini dengan lebih mudah. Pengguna platform perbankan internet perniagaan sedia ada UOB Malaysia, UOB BIBPlus, boleh log masuk ke UOB Infinity dengan maklumat yang sama.

Untuk maklumat lanjut tentang UOB Infinity, sila layari: www.uob.com.my/infinity.