Seraphim Bina Kilang Modul Solar Sel-Separuh Termaju di Shanxi China Utara

CHANGZHOU, China, 13 Mac 2019 /PRNewswire/ — Jiangsu Seraphim Solar System Co., Ltd. (Seraphim) mengumumkan bahawa baru-baru ini ia menubuhkan loji baharu di wilayah Shanxi, utara China untuk mengeluarkan modul-modul sel-separuh berkecekapan tinggi khususnya.

Loji baharu tersebut, dibangunkan bersama-sama Shanxi Lu’An Photovoltaics Technology Co. Ltd., akan menggunakan jentera kilang termaju bagi mengeluarkan satu gigawatt modul-modul ultra cekap setiap tahun, termasuk modul-modul sel-separuh standard, sel-separuh dwikaca dan sel-separuh dwimuka, menurut Seraphim, pengeluar produk solar utama dunia di China.

Loji tersebut akan memulakan operasinya pada awal Mei 2019.

Seraphim berkata bahawa produk-produk dwimukanya menggunakan dua lapisan kaca yang digabungkan dengan sel-sel PV dua belah termaju, yang dapat menjana sehingga 25 peratus tenaga elektrik lebih bersih berbanding modul-modul standard. Teknologi dwimuka dijangka mendominasi pasaran solar disebabkan oleh kos tenaga teraras (LCOE) yang lebih rendah dan Seraphim mengambil langkah penting untuk membekalkan permintaan yang pantas berkembang ini.

“Kemudahan-kemudahan amat berautomatik Seraphim dan Lu’An mempunyai sistem kawalan kualiti terkini yang dibangunkan secara dalaman, yang kini dapat mengurangkan kos pengeluaran dan overhed pengurusan kira-kira sebanyak 50 peratus. Matlamat utama kami adalah untuk menjadikan jenama Seraphim sinonim dengan produk-produk yang berkesan kos dan andal kepada semua pengguna akhir kami,” kata Polaris Li, presiden Seraphim.

“Perkongsian dengan Seraphim melambangkan jalinan kerjasama antara perusahaan-perusahaan milik negara dan persendirian untuk menghubungkan rantaian bekalan huluan dan hiliran,” kata Deng Ming, pengerusi Lu’An Photovoltaics Technology Co. Ltd., dengan menambah bahawa beliau dapat meramalkan bagaimana jalinan kerjasama ini dapat membantu meningkatkan prestasi produk, memacu jualan dan mempertingkat daya saing.

Sejak ditubuhkan pada tahun 2011, Seraphim mengkhusus dalam penyelidikan, pembangunan, pengeluaran, inovasi dan jualan produk-produk fotovolta (PV). Setakat ini, lebih 6GW produk Seraphim telahpun dipasang di lebih 40 negara seluruh dunia.

Lu’An Photovoltaics Technology Co. Ltd., subsidiari Lu’an Group milik negara, mempunyai kapasiti pengeluaran integrasi PV 4.3GW.

Sumber: Seraphim

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Unifi Lancar Pelan Pascabayar UNI5G Unstoppable Terbaharu

KUALA LUMPUR, 1 Dis (Bernama) — Cabang perniagaan kepada pengguna Telekom Malaysia Bhd, Unifi, hari ini melancarkan pelan pascabayar dan pelan keluarga UNI5G #Unstoppable terbaharunya, memenuhi pelbagai keperluan rakyat Malaysia dan membawakan pengalaman 5G dalam kehidupan seharian mereka.

Ketua Pegawai Komersial Segmen Pengguna Unifi Jasmine Lee berkata pelan mudah alih baharu ini menyediakan pelbagai nilai tambahan, membentuk semula sempadan ketersambungan dan digital yang memenuhi keperluan individu dan keluarga.

“Dalam memperkasakan negara digital, pelan baharu ini menjadikan teknologi 5G lebih mudah diakses oleh rakyat Malaysia, dengan tumpuan penggunaan untuk seluruh keluarga.

“Dengan liputan mudah alih yang merangkumi lebih 95 peratus daripada populasi negara dan baru-baru ini dinobatkan sebagai pemenang Ookla® 2023 dalam menyampaikan pengalaman video mudah alih terbaik di Malaysia, pelan UNI5G kami memperkasakan individu dan keluarga untuk memanfaatkan 5G, tanpa menjejaskan kualiti dan dengan harga mampu milik,” katanya kepada media selepas pelancaran produk itu di sini hari ini. 

Ookla adalah peneraju global dalam risikan rangkaian dan pandangan berkaitan ketersambungan.

Pelanggan boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai pelan mudah alih baharu melalui laman web Unifi di https://unifi.com.my/mobile/postpaid. 

— BERNAMA