‘Homeless to Billionaire’ Rangkumkan Kisah Hartawan Hartanah Andres Pira dan Prinsip-Prinsip Kekayaan

KUALA LUMPUR, Malaysia, 17 Julai 2019 /PRNewswire/ — Berikutan kejayaan pelancaran baru-baru ini di Bandar Raya New York pada bulan April 2019, penulis Forbesbooks Andres Pira, pengasas Success Events Asia membawakan Buku Paling Laris No. 1 Amazon ‘Homeless To Billionaire: The 18 Principles of Wealth Attraction and Creating Unlimited Opportunity’ ke Malaysia di Amazon.com.

Buku Paling Laris No. 1 Amazon ‘Homeless To Billionaire’ membawakan sebuah pengembaraan seorang lelaki biasa yang berubah menjadi hartawan, Andres Pira dan 18 prinsip beliau untuk menarik kekayaan, mencipta peluang bagi meraikan penemuan diri. Diinspirasikan oleh perubahan besar dalam hidup beliau sendiri, Andres memperincikan perjalanan perniagaan beliau bermula sebagai ahli telepasaran di Sweden, menjadi gelandangan di pantai Phuket dan kemudiannya menjadi salah seorang jutawan Thailand.

Penulis Sweden itu membeli tiket sehala ke Thailand ketika berusia 20 tahun menggunakan wang $2,000 daripada peninggalan datuknya. Hidup sengsara di Stockholm, beliau tiba di Thailand dengan berbekalkan $100, tanpa kenalan, pekerjaan atau mengetahui bahasa Thai. Tanpa hala tuju, beliau tiba di Phuket dan akhirnya menghabiskan hidup dengan menganggur dan tidur di salah sebuah pantai yang indah di Phuket. Terlalu malu untuk meminta bantuan daripada keluarga, beliau menghubungi seorang rakan di Sweden untuk meminjam wang. 
 
“Saya tidak akan beri kamu wang, tetapi saya akan beri kamu sebuah buku,” kata rakan tersebut. Dengan rasa lapar dan marah dengan kata-kata rakannya, Andres membaca The Secret: The Law of Attraction dengan hati dan perut yang sedang berantakan. Hari berikutnya beliau memulakan langkah untuk membuktikan kesilapan “hukum tarikan”, kerana tiada apa yang boleh dilakukannya selain itu. Tak disangka-sangka, kecurigaannya bertukar menjadi kepercayaan dan buku tersebut telah mengubah hidupnya dengan cara yang tidak pernah dibayangkan.

Mengikuti mentor-mentor beliau seperti Brian Tracy, Jack Canfield dan Bob Proctor, seorang pengembara milenia tanpa arah tuju membuat keputusan untuk mengamalkan bacaan, prinsip-prinsip yang dipelajari sendiri, dan hukum tarikan. Kepintaran berniaga beliau terus membuat pembaharuan bersama kakitangan serta pelanggan beliau, mengubah beliau menjadi seorang ahli perniagaan yang berkebolehan dalam segenap aspek, penuh dengan kajian kes serta pengajaran hebat.

Apakah ertinya untuk menarik kehebatan? Bagi Andres, ia bererti kebolehan memanifestasikan hukum tarikan. Langkah-langkah mudah untuk menarik kekayaan besar dan peluang-peluang yang tidak terhad bermula dengan melaksanakan prinsip-prinsip perniagaan praktikal untuk menjadikan perkara yang anda tarik suatu kenyataan. Ia lebih daripada pemikiran positif, menurut buku tersebut, namun pelaksanaannya adalah perkara penting.

Selain Thailand, negara yang digelarnya sebagai tempat kediaman, ‘Homeless To Billionaire’ paling relevan untuk penduduk Asia Tenggara. Hakikat bahawa seorang warga asing yang tidak berpelajaran dengan segala penghalang yang menyekat beliau boleh berjaya dan mengumpul kekayaan yang besar di sebuah negara asing, bermakna masih ada harapan untuk setiap orang. Andres menghabiskan masa selama bertahun-tahun belajar tentang tabiat, teknik dan pemikiran orang-orang paling kaya sebelum mengamalkannya pada diri beliau sendiri. Sekiranya beliau dapat melakukannya, anda juga mampu.

Dengan kata pengantar oleh Jack Canfield, ‘HomelessTo Billionaire: The 18 Principles of Wealth Attraction and Creating Unlimited Opportunity’ kini boleh didapati di Amazon dengan penghantaran seluruh dunia. Klik di sini untuk mendapatkan naskhah anda. https://www.amazon.com/Homeless-Billionaire-Principles-Attraction-Opportunity/dp/1946633860/

“Ketika saya menulis buku Chicken Soup for the Soul, saya tidak pernah membayangkan bahawa lebih satu juta orang akan membaca buku saya. Jangkaan saya adalah apabila satu juta orang membaca buku Andres, beliau tidak akan terkejut kerana beliau telah belajar untuk menjangkakan kejayaan. Beliau akan menuntut kejayaan, percaya bahawa ia akan berlaku dan melihat ia tercapai. Apa yang diajar oleh Andres kepada saya, si penulis buku Chicken Soup ini, adalah sekiranya seorang guru melakukan tugasnya dengan betul, sudah pasti sampai satu masa, guru itu pula yang akan jadi pelajar.” Jack Canfield, Penulis Buku Paling Laris Amerika & penulis bersama Chicken Soup for the Soul

“Mereka yang inginkan bukti bahawa minda boleh mencipta realiti perlu membaca buku yang menginspirasikan ini. Andres yang masih muda berubah daripada gelandangan menjadi jutawan. Hebatnya lapan belas prinsip beliau. Ia berhasil!” Bob Proctor, penulis buku paling laris peringkat antarabangsa

Latar Belakang Andres Pira 

Daripada seorang gelandangan menjadi seorang jutawan hartanah yang memenangi anugerah, Ketua Pegawai Eksekutif Blue Horizon Developments Andres Pira telah mencapai satu lagi kejayaan penting sebagai penulis Forbesbooks, ‘Homeless To Billionaire: The 18 Principles of Wealth Attraction and Creating Unlimited Opportunity’. Andres mengurus lebih 19 syarikat, menggaji lebih 250 kakitangan dan menerima lebih 26 anugerah di bawah portfolio syarikat beliau. Beliau juga merupakan pengasas bagi ciri ceramah motivasi yang dikenali sebagai Success Events Asia, menarik minat penceramah-penceramah yang paling mendapat permintaan seperti Brian Tracy, Jack Canfield dan Dr. Joe Vitaleyang dikenali sebagai Success Events. Pada usia 37 tahun, beliau telah dipaparkan di peringkat antarabangsa dalam Forbes US, CNBC, Entrepreneur, Money.com dan banyak lagi. Andres kini menjelajah ke seluruh dunia untuk membimbing orang ramai melalui prinsip-prinsip tarikan kekayaan yang mengubah hidup beliau dan bagaimana untuk mencipta peluang-peluang tanpa had.

Sumber: Success Events Asia

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Alliance Bank Tawar Pilihan Pembiayaan PKS Digital Patuh Shariah Untuk PKS Mikro Dan Kecil

Kuala Lumpur, 2 Ogos 2022 – Alliance Bank Malaysia Berhad (“Alliance Bank” atau “Bank”) telah memperkenalkan pilihan pembiayaan patuh Shariah yang baharu untuk membantu perniagaan mikro dan kecil, terutamanya yang beroperasi dalam industri halal atau yang memilih sumber dana yang dibenarkan oleh Islam.

Pilihan pembiayaan digital yang cepat dan mudah dimohon yang berasaskan konsep murabahah komoditi (tawarruq) ini membolehkan perniagaan mikro dan kecil mendapat pembiayaan sehingga RM500,000 secara mudah dengan kaedah digital sepenuhnya. Pembiayaan ini disediakan kepada perniagaan yang telah beroperasi sekurang-kurangnya selama tiga tahun dengan perolehan tahunan minimum sebanyak RM500,000.

“Kami kini berkembang untuk menawarkan produk-produk patuh Shariah sepenuhnya sebagai pilihan tambahan untuk para pemilik perniagaan bagi memenuhi keperluan kewangan mereka selain daripada pinjaman PKS digital konvensional. Menerusi proses permohonan digital yang mudah dan pantas, pemilik perniagaan boleh memohon dan menjejak status permohonan pada bila-bila masa di mana-mana sahaja. Sasaran kami pada tahun ini adalah untuk menyediakan pembiayaan PKS digital sebanyak RM200 juta bagi membantu para pemilik perniagaan berkembang melalui penyelesaian PKS Digital kami,” kata Encik Kevin Shum, Naib Presiden Kanan dan Ketua PKS Digital Alliance Bank.

Sebagai tambahan kepada bantuan kewangan, Alliance Bank menyokong pemilik perniagaan menerusi pelbagai pilihan penyelesaian digital bagi membantu mereka menguruskan dan mengembangkan perniagaan mereka dengan lebih cekap selain memasuki pasaran baharu. Portal Penyelesaian BizSmart® yang disediakan oleh Bank menyediakan lebih 200 produk dan perkhidmatan oleh rakan niaga untuk membantu perniagaan mencapai kepada lebih ramai pelanggan, mendigitalkan dan melaksanakan amalan mampan pada kadar yang lebih rendah dengan memanfaatkan rangkaian PKS Bank yang kukuh. Bank juga akan melancarkan produk-produk baharu khusus untuk memenuhi keperluan perniagaan mikro dan kecil dalam tempoh beberapa bulan yang akan datang.

“Sebagai Bank yang sudah sekian lama menyokong perniagaan di Malaysia, kami faham bahawa perniagaan mikro dan kecil, terutamanya perniagaan yang baharu, mungkin berdepan dengan cabaran untuk mendapatkan saluran kredit perniagaan disebabkan mereka masih belum dapat membina sejarah kredit yang baik. Oleh yang demikian, kami turut menawarkan saluran kemudahan mikro bagi membantu mereka memenuhi keperluan aliran tunai jangka pendek dan pada masa yang sama membantu mereka membina sejarah kredit. Dengan profil kredit perniagaan yang sihat, kami seterusnya akan dapat menyediakan saluran kredit yang lebih besar untuk keperluan mengembangkan perniagaan mereka pada masa hadapan,” tambah En. Shum.

Pilihan pembiayaan patuh Shariah PKS Digital Alliance Bank membolehkan pemilik perniagaan meningkatkan modal kerja mereka dengan kadar keuntungan siling yang telah ditetapkan untuk semua struktur pembiayaan. Ia menawarkan tempoh sehingga tujuh tahun dengan kadar berubah daripada serendah kadar pembiayaan asas + 3.50% setahun (kadar pembiayaan asas semasa kini pada 5.92% setahun).

Untuk maklumat lanjut tentang penyelesaian PKS Digital Alliance Bank, sila layari https://www.alliancebank.com.my/digitalsme.