Lemnisk Jalin Kerjasama Dengan Infosys Finacle bagi Penyelesaian Pemasaran Digital untuk Bank

BENGALURU, India, 9 Mei 2019 /PRNewswire/ — Lemnisk dengan sukacitanya mengumumkan perkongsiannya dengan Infosys Finacle. Lemnisk, Platform Data Pelanggan yang pintar dan selamat untuk Perkhidmatan Kewangan, memeterai perkongsian dengan Finacle sebagai sebahagian daripada program Finacle FinTech Connect mereka.

Finacle FinTech Connect ialah satu inisiatif inovasi ekosistem yang menghimpunkan bank, Teknologi Kewangan (FinTech) dan Finacle. Melalui program ini, Finacle mengenal pasti penyelesaian Teknologi Kewangan yang meyakinkan dari seluruh dunia dan menginovasi Bersama mereka untuk membantu mempercepatkan inovasi untuk bank-bank. Menerusi Perkongsian ini, Lemnisk dan Finacle akan menawarkan penyelesaian bersama yang akan membolehkan Pemasar-pemasar Kewangan meningkatkan penglibatan dan penukaran pelanggan untuk institusi-institusi kewangan mereka melalui pemperibadian 1:1 serta pengaturan saluran dipacu AI.

“Tatkala bank-bank memperbaharui semula landskap perniagaan dan teknologi mereka agar kekal relevan dalam dunia digital, jalinan kerjasama dengan ekosistem Teknologi Kewangan menjadi satu kemestian utama. Melalui program FinTech Connect kami, kami dapat memupuk ekosistem kolaboratif yang melibatkan bank-bank dan syarikat-syarikat baharu Teknologi Kewangan bagi mempercepatkan inovasi bermatlamat. Lemnisk ialah platform Teknologi Kewangan terkini yang menyertai ekosistem kami dan kami tidak sabar-sabar untuk bekerjasama dengan mereka,” kata Venkatramana Gosavi, Ketua Jualan Global, Infosys Finacle.

“Kami berasa gembira dapat menjadi Rakan Kongsi Pilihan Finacle Fintech Connect 2019. Platform Data Pelanggan Lemnisk sudahpun memperkasa beberapa perusahaan BFSI yang terkemuka di dunia. Perkongsian Finacle dapat memperkukuh tawaran CDP kami untuk bank-bank dan menonjolkan wawasan kami untuk menjadi penyedia penyelesaian bertumpu vertikal. Menjadi sebahagian daripada program Finacle dapat memberi peluang kepada kami untuk bekerjasama dengan pasukan-pasukan penyelidikan dan pembangunan (R&D) Finacle dan juga membantu kami memperkenalkan platform kami kepada pelanggan-pelanggan Finacle di lebih 100 negara. Kami berharap dapat menyaksikan tahun 2019 yang amat produktif,” kata Subra Krishnan, Ketua Pegawai Eksekutif, Lemnisk.

Latar Belakang Infosys Finacle

Infosys Finacle Logo

Finacle ialah suit penyelesaian perbankan digital yang utama dalam industri daripada EdgeVerve Systems, sebuah subsidiari produk milik penuh Infosys. Finacle membantu institusi-institusi kewangan tradisional dan baru muncul untuk memacu transformasi yang benar-benar bersifat digital bagi mencapai pengalaman pelanggan yang lancar, peranan ekosistem yang lebih besar, interaksi dipacu wawasan dan pengautomatan merata. Hari ini, bank-bank di lebih 100 negara bergantung pada Finacle untuk menawarkan perkhidmatan kepada lebih satu bilion pengguna dan 1.3 bilion akaun.

Penyelesaian Finacle dapat menangani perbankan teras, perbankan omnisaluran, pembayaran, perbendaharaan, pengasalan, pengurusan kecairan, perbankan Islam, pengurusan kekayaan, analitik, kecerdasan buatan dan juga keperluan rantaian blok institusi-institusi kewangan bagi mendorong kecemerlangan perniagaan. Satu penilaian yang dibuat terhadap 1250 bank terkemuka di dunia mendedahkan bahawa institusi-institusi yang dikuasakan oleh Penyelesaian Perbankan Teras Finacle, secara puratanya menikmati 7.2% mata lebih rendah bagi nisbah kos-kepada-pendapatan berbanding yang lain.

Untuk mengetahui lebih lanjut, kunjungi www.finacle.com

Latar Belakang Lemnisk

Lemnisk Logo

Lemnisk ialah Platform Data Pelanggan Pintar dan Selamat yang dibina untuk pemasar-pemasar Perbankan, Insurans dan Perkhidmatan Kewangan. Pemasar-pemasar memanfaatkan Lemnisk untuk memaksimumkan penglibatan dan penukaran pelanggan merentas saluran. Keupayaan-keupayaan utama termasuk:

– CDP yang menyelesaikan isu pengguna dengan unik merentas sumber dan saluran data berbeza.

– Model dan algoritma data tersuai dicipta untuk Perbankan, Insurans dan Perkhidmatan Kewangan lain.

– Pengaturan pintar perjalanan setiap pelanggan berdasarkan kecenderungan pelanggan terhadap saluran pemasaran dan memberikan penglibatan yang lebih tinggi.

– Pemperibadian-Hiper yang dapat menghasilkan pesanan dan pengalaman pemasaran unik pada waktu nyata untuk setiap pengguna merentas berbilang titik sentuh pemasaran.

Untuk mengetahui lebih lanjut, kunjungi  www.lemnisk.co

Sumber: Lemnisk

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PruBSN Meraikan Musim Perayaan Dengan Lestari; Bawa Mesej Kelestarian Di Seluruh Negara Melalui Inisiatif CSR

Kuala Lumpur, April 2, 2024 – Prudential BSN Takaful Berhad (“PruBSN”), Pengendali Takaful Keluarga No.1 di Malaysia selama 10 tahun berturut-turut, memperkasakan komuniti melalui inisiatif tanggungjawab sosial korporat (“CSR”) sepanjang kempen bulan Ramadan dan Aidilfitri. 721 orang sukarelawan dalam kalangan ejen dan warga kerja PruBSN di seluruh negara telah menggembleng tenaga dalam program seharian menyantuni komuniti. Program ini dijalankan secara serentak di semua 14 buah negeri seluruh Malaysia.

Berkongsi semangat Ramadan melalui amalan memberi sumbangan, sukarelawan PruBSN dengan kerjasama Yayasan MyPrihatin (“YMP”), telah memasak dan mengagihkan sebanyak 12,000 bungkus bubur lambuk ke pelbagai lokasi termasuk masjid, madrasah dan institusi pengajian tinggi di kesemua 14 buah negeri. Selain itu, para sukarelawan turut bersama membersihkan kawasan Tanah Perkuburan Islam Pantai Dalam, Kuala Lumpur bagi menyediakan persekitaran yang selesa dan memudahkan orang awam untuk berziarah khususnya pada Aidilfitir yang akan datang.

Ketua Pegawai Eksekutif PruBSN, Wan Saifulrizal Wan Ismail berkata,” Kami telah mengumpulkan lebih 4,000 jam sukarelawan melalui semua inisiatif ini. Di PruBSN, kami bukan sahaja menyediakan jaminan kewangan kepada rakyat Malaysia tetapi para petugas dan ejen kami turut mempunyai aspirasi untuk menjadi juara kelestarian dalam menghulurkan bantuan dan memupuk perubahan positif dalam kalangan komuniti dan alam sekitar.”

“Inisiatif-inisiatif CSR ini adalah sebahagian daripada perangkaan ESG atau agenda kelestarian kami. Sebagai pengendali takaful, komitmen kami terhadap kelestarian berkait rapat dengan prinsip-prinsip Islam sejajar dengan Matlamat Pembangunan Lestari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (“UNSDG”). Ini adalah seiring pendekatan strategik kami untuk mengintegrasikan nilai ekonomi, alam sekitar dan sosial di samping mendokong standard etika ke arah masa depan yang lebih inklusif, saksama dan
mampan,” tambah beliau.

PruBSN telah menaja perlindungan takaful untuk lebih 148,000 keluarga-keluarga yang kurang bernasib baik sejak tahun 2018 melalui inisiatif Microtakaful Jariyah. Salah satu aktiviti untuk mengumpulkan dana tersebut adalah kempen menderma di bulan Ramadan, One Donation, One Family (“ODOF”). Kempen ODOF yang telah memasuki tahun ke-5 ini, mensasarkan untuk menyediakan perlindungan takaful percuma selama 1 tahun sebanyak RM10,000 bagi membantu golongan berpendapatan rendah melalui program PruBSN Microtakaful Jariyah. PruBSN dijangka akan membuat kutipan sebanyak lebih RM 60,000 untuk musim perayaan kali ini dengan sumbangan kolektif daripada para petugas, ejen, pelanggan dan orang ramai.

PruBSN turut menghasilkan sebuah penceritaan yang penuh emosi melalui video Raya bertajuk “Kisah Raya Papa”. Sebuah penceritaan dramatic mengenai warisan yang meninggalkan nilai-nilai sedekah jariyah dan kasih sayang seorang bapa yang tidak berbelah bagi terhadap anak-anak perempuannya. Kisah ini dibintangi oleh selebriti-selebriti terkenal seperti Arash Mohamad, Aishah Azman, Mas Anizan dan ramai lagi pelakon yang berbakat. Penceritaan ini mengekspresikan makna di sebalik “Ta’awun” seperti yang diterapkan dalam prinsip takaful melibatkan sifat ihsan dan nilai pertolongan bersama.

Bersempena dengan kempen menyambut perayaan Aidilfitri dengan lebih mesra alam, PruBSN turut berkolaborasi bersama Pencetus Ummah (PU) Amin untuk menyampaikan mesej-mesej utama mengenai kepentingan kelestarian daripada perspektif Islam kepada orang ramai. Selain itu, tahun ini PruBSN juga akan mengedarkan “duit raya” dengan sampul duit edisi eksklusif yang dihasilkan menggunakan kertas yang diperakui Forest Stewardship Council (“FSC”). Pensijilan ini adalah bukti kepada komitmen PruBSN
terhadap penjagaan alam sekitar yang merangkumi perhutangan lestari.

Pada tahun lepas, PruBSN telah memperkenalkan Dana Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) yang dikenali sebagai Takafulink Dana ESG Global. Takafulink Dana ESG Global menjangkakan untuk memperkukuhkan pertumbuhan mampan yang disasarkan untuk menepati UNSDG serta menyediakan kaedah baru bagi pelaburang yang bertanggungjawab untuk para pelabur yang menyokong Gerakan ESG dengan menghasilkan impak global yang positif.