Perkhidmatan Perbaharui Cukai Jalan, Lesen Memandu Menerusi MyEG Tidak Terjejas

KUALA LUMPUR, 14 Feb (Bernama) — Kalangan pemilik kenderaan masih boleh memperbaharui cukai jalan dan lesen memandu seperti biasa menerusi saluran dalam kumpulan MY EG Services (MyEG), termasuk fleksibiliti tambahan melepaskan penerimaan salinan fizikal dokumen mereka.

Dalam kenyataan kepada Bursa Malaysia hari ini, MyEG turut memberi jaminan bahawa perkhidmatan berkaitan lesen memandu dan cukai jalan berkenaan tetap berjalan lancar dan tidak terjejas.

“Kumpulan ini kekal komited untuk berkhidmat kepada rakyat Malaysia dengan menyediakan platform dalam talian yang selamat serta selesa,” katanya.

Maklumat lanjut mengenai perkhidmatan itu boleh diperoleh menerusi laman sesawang MyEG www.myeg.com.my atau menghubungi talian (03)7801 8888 serta akaun media sosialnya bagi mendapatkan perkembangan terkini.

Terdahulu, dagangan saham serta waran MyEG digantung dari  9 pagi hingga 10 pagi berikutan pengumuman berkaitan syarikat itu.

— BERNAMA

Previous ArticleNext Article

Unifi Lancar Pelan Pascabayar UNI5G Unstoppable Terbaharu

KUALA LUMPUR, 1 Dis (Bernama) — Cabang perniagaan kepada pengguna Telekom Malaysia Bhd, Unifi, hari ini melancarkan pelan pascabayar dan pelan keluarga UNI5G #Unstoppable terbaharunya, memenuhi pelbagai keperluan rakyat Malaysia dan membawakan pengalaman 5G dalam kehidupan seharian mereka.

Ketua Pegawai Komersial Segmen Pengguna Unifi Jasmine Lee berkata pelan mudah alih baharu ini menyediakan pelbagai nilai tambahan, membentuk semula sempadan ketersambungan dan digital yang memenuhi keperluan individu dan keluarga.

“Dalam memperkasakan negara digital, pelan baharu ini menjadikan teknologi 5G lebih mudah diakses oleh rakyat Malaysia, dengan tumpuan penggunaan untuk seluruh keluarga.

“Dengan liputan mudah alih yang merangkumi lebih 95 peratus daripada populasi negara dan baru-baru ini dinobatkan sebagai pemenang Ookla® 2023 dalam menyampaikan pengalaman video mudah alih terbaik di Malaysia, pelan UNI5G kami memperkasakan individu dan keluarga untuk memanfaatkan 5G, tanpa menjejaskan kualiti dan dengan harga mampu milik,” katanya kepada media selepas pelancaran produk itu di sini hari ini. 

Ookla adalah peneraju global dalam risikan rangkaian dan pandangan berkaitan ketersambungan.

Pelanggan boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai pelan mudah alih baharu melalui laman web Unifi di https://unifi.com.my/mobile/postpaid. 

— BERNAMA