Top Broker Di Malaysia Oleh Bursa Malaysia Berhad

Bursa Malaysia Berhad (Bursa) sebelum ini mengeluarkan satu kenyataan berkenaan dengan ‘Top Performing Brokers And Market Intermediaries. Dalam kenyataan tersebut, pengiktirafan itu diberikan terhadap sumbangan dan pencapaian pihak-pihak terlibat dalam pembangunan dan kerancakan pasaran modal setahun lalu berdasarkan kepada Kempen Pelabur Runcit 2021.

Malacca Securities Sdn Bhd, Hong Leong Investment Bank Bhd, CGS-CIMB Securities Sdn Bhd dan RHB Investment Bank Bhd adalah antara pemenang utama Kempen Pelabur Runcit 2021. Malacca Securities Sdn Bhd menerima penghormatan terbanyak, 27 kesemuanya, termasuk 4 Anugerah Broker Terbaik.

Mengekori rapat di belakang ialah Hong Leong Investment Bank Bhd dengan 15 anugerah. CGS-CIMB Securities Sdn Bhd dan RHB Investment Bank Bhd, sebaliknya, masing-masing menerima 6 anugerah termasuk satu 1 Anugerah Broker Terbaik, dan 5 anugerah termasuk 2 Anugerah Broker Terbaik.

Walaupun 2021 terbukti sebagai tahun yang mencabar di peringkat global, Bursa menunjukkan daya tahan yang hebat dan menunjukkan prestasi yang baik sepanjang tahun. Penyertaan runcit kami meningkat kepada 35.2 peratus pada 2021, menandakan satu lagi rekod tertinggi daripada rekod tertinggi sebelumnya iaitu 34.3 peratus yang dicapai pada 2020.

Peningkatan dalam penyertaan runcit pada 2021 sudah pasti adalah hasil perkongsian dan kerjasama yang lancar antara Bursa dan Organisasi yang Menyertai. Bagi pihak Bursa Malaysia, saya ingin mengucapkan terima kasih dan penghargaan yang tulus kepada semua rakan kongsi broker dan pengantara pasaran

Datuk Muhamad Umar Swift, Ketua Pegawai Eksekutif Bursa Malaysia

Bursa akan terus bekerjasama dengan rakan kongsi pembrokeran untuk meningkatkan usaha menambah baik pasaran dan memacu penyertaan runcit yang lebih tinggi melalui inisiatif yang disasarkan. Ini adalah untuk menyokong salah satu matlamat pembangunan terutamanya dalam pasaran modal, iaitu meningkatkan celik kewangan dalam kalangan pelabur runcit dan menggalakkan pelaburan.

Kami ada menawarkan solusi kepada dilema ini.

Topik-topik yang bakal kami kongsikan

1. Mindset Power
2. Teknik Compounding
3. Jenis Chart
4. 11 Jenis Reversal Candlestick
5. Market Phase
6. Breakout Downtrend Line
7. Kajian Saham
8. Kenali Top 4 Sell Signal
9. Pemilihan Winning Stock
10. Setup Trading Platform Yang Mudahkan Jual Beli

…Dan banyak lagi …

Haa. Ramai yang puas hati dengan Webinar Swing Trading sebelum ini. Ramai kata mudah faham. Nak tahu apa kata alumni Webinar Swing Trading sebelum ini? Jom tengok video yang disediakan!

https://www.facebook.com/watch/?v=1322166808601507

Alhamdulillah, terkini kami telah terbitkan buku ‘Malaysia Melabur Saham’.

BUKU INI WAJAR DIMILIKI OLEH MEREKA YANG BERANI BERIMPIAN !

Pastinya anda selalu terdengar atau terbaca tentang peluang menggandakan pendapatan dalam pasaran saham patuh syariah di Bursa Malaysia. Ramai yang masih berkira-kira sebab belum berani dan tak pasti.

Jika anda benar-benar berminat untuk terlibat tetapi masih belum memulakan langkah pertama, buku ini teramat sesuai.

Ianya ringkas, padat dan sarat dengan contoh-contoh berbentuk grafik.

Kenapa Kena Miliki Buku Ini?

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa.

Anda nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak dapat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

Miliki Buku Ini Sekarang!!

Tak semua orang boleh belajar menerusi video, jadi boleh baca buku ini di masa lapang. Nak Google semua artikel pun memakan masa. Sebab itu buku ini telah terjual lebih daripada 2,000 naskah!

Kami faham ramai nak mula melabur saham, tapi nak tahu dulu asasnya?

Tak sempat nak belajar secara face-to-face, jom mulakan dengan membaca buku ini.

Senang faham sebab buku ini penuh dengan gambar dan contoh-contoh.

Ditulis oleh mereka yang berpengalaman, kita sama-sama belajar sampai faham.

TERKINI: Miliki Buku Malaysia Melabur Saham di Shopee

Previous ArticleNext Article

Carsome Peroleh Kemudahan Pembiayaan RM100 Juta Daripada AmBank

KUALA LUMPUR, 16 Julai (Bernama) — Carsome Group memperoleh kemudahan pembiayaan sebanyak RM100 juta daripada AmBank Group bagi mengembangkan kecairannya dan meningkatkan kapasitinya untuk pertumbuhan masa depan.

Kemudahan pembiayaan itu akan memperkasakan Carsome serta meningkatkan kapasitinya untuk berkembang dan berinovasi, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Ketua Pegawai Eksekutif Eric Cheng berkata kemudahan pembiayaan yang penting itu menyokong model perniagaan Carsome, mengukuhkan keupayaan kewangan kumpulan dan menekankan komitmennya dalam menawarkan penyelesaian yang boleh diakses dan meningkatkan pengalaman pemilikan kereta.

“Melalui Carsome Capital, kami akan memanfaatkan kerjasama ini untuk mengembangkan lagi tawaran perkhidmatan kami, meluaskan impak dan terus berinovasi dalam ekosistem automotif di seluruh Asia Tenggara,” katanya.

Syarikat itu berkata dengan sokongan AmBank, ia mampu mempercepatkan lagi proses urus niaga kereta terpakai Carsome, menawarkan pengalaman yang komprehensif dan tanpa kerumitan kepada pelanggannya.

Ditubuhkan pada 2015, Carsome berkembang pesat menjadi platform e-dagang kereta bersepadu terbesar di Asia Tenggara, menawarkan perkhidmatan komprehensif seperti pemeriksaan kereta, jualan, pembiayaan dan sokongan selepas jualan.

— BERNAMA