Touch ‘n Go eDompet dan Fave bekerjasama tawarkan pulangan tunai kepada pengguna eDompet di Malaysia

  • Touch ‘n Go eDompet bersepadu dengan Fave menawarkan aliran pembayaran imbas serba baharu, lebih mudah di dalam aplikasi eDompet yang menawarkan ganjaran pulangan tunai
  • Lebih daripada 18 juta pengguna Touch ‘n Go eDompet boleh menikmati pulangan tunai dan setem The Goal Hunter apabila mengimbang kod QR Fave DuitNow di lebih 17,000 lokasi saudagar di Malaysia
  • Fave menawarkan ganjaran tambahan semasa tempoh pelancaran kempen dari 7 Januari hingga 31 Mac 2023.
(L to R: Alan Ni, Ketua Pegawai Eksekutif TNG Digital and Joel Neoh, Ketua Pegawai Eksekutif Fave)

Kuala Lumpur, 11 Januari 2023 — Fave, aplikasi pembayaran pintar Asia Tenggara, mengumumkan perkongsiannya dengan pemilik dan pengendali TNG Digital Sdn Bhd (“TNG Digital”) Touch ‘n Go eDompet, dan pelancaran Program Kesetiaan Fave dalam Touch ‘n Go eDompet. Menerusi perkongsian dengan Fave, pengguna Touch ‘n Go eDompet kini boleh mengimbas mana-mana QR Fave DuitNow, dan memperoleh pulangan tunai sehingga 15 peratus di 17,000 kedai dan peruncit F&B. Cawangan yang mengambil bahagian termasuk Subway, Auntie Anne’s, San Francisco Coffee, Puma, Clarks dan banyak lagi.

Perkhidmatan baharu ini akan mencipta pengalaman pembayaran digital yang mudah, cepat dan bermanfaat pada satu platform. Lebih daripada 18 juta pengguna Touch ‘n Go eDompet akan mendapat pulangan tunai setiap kali mereka membayar pembelian dengan mengimbas kod QR DuitNow keluaran Fave dengan pengimbas Touch ‘n Go eDompet dan menolaknya daripada jumlah yang perlu dibayar pada pembelian seterusnya . Pengguna juga akan dapat memautkan akaun Fave mereka dan mengimport semua pulangan tunai, melihat dan menggunakan pulangan tunai untuk pembelian mereka untuk mencipta pengalaman bersatu dan memaksimumkan simpanan mereka.

Perkongsian itu memperkukuh bagaimana visi Fave seiring dengan Touch ‘n Go eDompet dalam menyediakan mod pembayaran yang lancar dan mudah sambil memberi ganjaran kepada generasi baharu pengguna pintar dalam transaksi harian mereka. Peniaga kini akan mempunyai akses kepada lebih daripada 18 juta pengguna Touch ‘n Go eDompet di seluruh negara melalui Fave DuitNow QR dan memanjangkan pulangan tunai kesetiaan mereka kepada lebih ramai pelanggan, menyatukan mereka di bawah satu platform FaveBiz.

“Kami teruja untuk bekerjasama dengan Touch ‘n Go eDompet yang menunjukkan usaha berterusan kami untuk mewujudkan ekosistem pembayaran bersepadu yang meningkatkan pengalaman pengguna dan mencipta lebih nilai dengan setiap transaksi digital untuk semua rakyat Malaysia. Perkongsian ini menyepadukan kedua-dua keupayaan fintech pada satu platform tunggal, membolehkan aliran pembayaran yang lebih lancar, pantas dan lebih mudah. Bagi peniaga kami, perkongsian ini membantu mereka menguasai perniagaan baharu sambil mengekalkan pelanggan sambil kami mengharungi ketidaktentuan landskap runcit bersama-sama,” kata Joel Neoh, Ketua Pegawai Eksekutif Fave.

“Program ganjaran adalah strategi yang terbukti untuk mengembangkan dan mengekalkan bahagian pasaran. Selain memanfaatkan Program Kesetiaan Fave, perkongsian baharu ini memberikan akses kepada keupayaan Fave untuk menawarkan pilihan ganjaran dan penjimatan yang akan menggalakkan pengguna membeli-belah secara digital. Kami berbesar hati untuk bekerjasama dengan Fave bagi terus menyediakan pelanggan lama dan baharu kami dengan lebih banyak perkhidmatan nilai tambah ditambah dengan fleksibiliti untuk membayar dan berurus niaga,” kata Alan Ni, Ketua Pegawai Eksekutif TNG Digital.

Bermula 7 Januari hingga 31 Mac 2023, pengguna Touch ‘n Go eDompet yang membuat pembelian dengan mengimbas kod QR Fave DuitNow dengan pengimbas Touch ‘n Go eDompet akan menerima diskaun tambahan 10% (terhad pada RM2) di samping Pulangan Tunai Rakan Kongsi Fave. Pengguna juga boleh mengumpul setem Kempen The Goal Hunter Touch ‘n Go eDompet untuk setiap transaksi RM10 dan ke atas sepanjang tempoh kempen.

Berikut adalah langkah-langkah untuk mendapatkan pulangan tunai Fave dan cara memautkan akaun Fave sedia ada kepada “ikon Fave” dalam Touch ‘n Go eDompet:

1. Imbas QR Fave DuitNow dengan Touch ‘n Go eDompet anda

2. Ketik “Yes I Want It” untuk meneruskan pembayaran

3. Selesaikan transaksi 

Untuk memautkan akaun untuk mengimport pulangan tunai kegemaran:

4. Ketik ikon Fave dalam Touch ‘n Go eDompet anda

5. Ketik “Pautkan akaun Kegemaran anda”

6. Masukkan nombor telefon anda untuk pautan akaun Fave

7. Setelah pautan akaun berjaya, pulangan tunai anda akan digabungkan ke dalam akaun Fave anda

Untuk maklumat lanjut sila kunjungi: https://www.touchngo.com.my/promotion/

Previous ArticleNext Article

Unifi Lancar Pelan Pascabayar UNI5G Unstoppable Terbaharu

KUALA LUMPUR, 1 Dis (Bernama) — Cabang perniagaan kepada pengguna Telekom Malaysia Bhd, Unifi, hari ini melancarkan pelan pascabayar dan pelan keluarga UNI5G #Unstoppable terbaharunya, memenuhi pelbagai keperluan rakyat Malaysia dan membawakan pengalaman 5G dalam kehidupan seharian mereka.

Ketua Pegawai Komersial Segmen Pengguna Unifi Jasmine Lee berkata pelan mudah alih baharu ini menyediakan pelbagai nilai tambahan, membentuk semula sempadan ketersambungan dan digital yang memenuhi keperluan individu dan keluarga.

“Dalam memperkasakan negara digital, pelan baharu ini menjadikan teknologi 5G lebih mudah diakses oleh rakyat Malaysia, dengan tumpuan penggunaan untuk seluruh keluarga.

“Dengan liputan mudah alih yang merangkumi lebih 95 peratus daripada populasi negara dan baru-baru ini dinobatkan sebagai pemenang Ookla® 2023 dalam menyampaikan pengalaman video mudah alih terbaik di Malaysia, pelan UNI5G kami memperkasakan individu dan keluarga untuk memanfaatkan 5G, tanpa menjejaskan kualiti dan dengan harga mampu milik,” katanya kepada media selepas pelancaran produk itu di sini hari ini. 

Ookla adalah peneraju global dalam risikan rangkaian dan pandangan berkaitan ketersambungan.

Pelanggan boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai pelan mudah alih baharu melalui laman web Unifi di https://unifi.com.my/mobile/postpaid. 

— BERNAMA