Zurich Malaysia, Aplikasi TheNoor Beri Perlindungan Kemalangan Peribadi Percuma Untuk Rakyat Malaysia

Zurich Malaysia dan aplikasi gaya hidup Muslim TheNoor memberikan perlindungan kemalangan peribadi (PA) percuma untuk membantu rakyat Malaysia di masa yang mencabar ini.

30,000 pengguna pertama TheNoor yang membeli kad Touch ‘n Go edisi terhad TheNoor melalui aplikasi tersebut akan mendapat perlindungan percuma selama tiga bulan, di mana bulan pertama dilindungi oleh Zurich General Takaful Malaysia Berhad (Zurich General Takaful) manakala dua bulan berikutnya oleh TheNoor.

Pelan PA ini adalah berdasarkan prinsip-prinsip Syariah yang menawarkan perlindungan menyeluruh untuk kematian akibat kemalangan, kecacatan kekal, dan pendapatan hospital. Promosi ini sah sehingga tawaran ditebus
sepenuhnya.

Pengguna boleh terus menikmati perlindungan PA oleh Zurich General
Takaful ini dengan kos yang sangat berpatutan, iaitu RM1 sebulan selepas
tempoh percuma.

Ketua Pegawai Eksekutif Zurich General Takaful Nazrul Hisham Abdul
Hamid berkata, “Kami tekad untuk membina masa depan yang lebih cerah
untuk rakyat Malaysia. Kemajuan teknologi membolehkan kita hidup dan
belajar dengan cara yang berbeza berbanding sebelum ini, dengan
kemudahan tambahan. Inilah yang mendorong kolaborasi kami dengan
aplikasi TheNoor, untuk memenuhi keperluan pelanggan yang semakin
meningkat, dengan lebih baik. Kami mahu pengguna aplikasi mempunyai
akses mudah untuk mendapatkan perlindungan melalui produk Zurich yang sesuai dan dengan harga yang berpatutan untuk menambahbaik kehidupan mereka. Pelanggan kini dapat memperoleh perlindungan PA hanya dengan beberapa langkah melalui aplikasi tersebut.”

“TheNoor adalah aplikasi gaya hidup Muslim yang baru dilancarkan dan
kami bangga dapat bekerjasama dengan Zurich General Takaful untuk
menawarkan PA unik yang akan dihargai oleh pengguna kami. Kami telah
memudahkan cara untuk pengguna mendapatkan perlindungan secara
langsung daripada aplikasi melalui ciri baharu kami ‘TheNoorCommerce’.
Sebagai tanda penghargaan kepada pengguna yang memohon kad Touch
‘n Go TheNoor, kami dengan senang hati memberikan dua bulan
perlindungan tambahan di atas perlindungan PA percuma bulan pertama
yang disediakan oleh Zurich General Takaful,” kata Ketua Pegawai
Eksekutif, Noor Neelofa binti Mohd Noor.

TheNoor adalah syarikat berpandukan Syariah yang bertujuan untuk
memberikan maklumat berguna untuk mempertingkatkan gaya hidup
Muslim. Ciri-ciri istimewanya adalah termasuk bacaan Al-Quran, transliterasi dan tafsiran pelbagai bahasa dalam bentuk teks dan audio, jadual solat di seluruh dunia, pencarian lokasi masjid dan arah kiblat masa nyata. Pengguna aplikasi juga layak mendapat ganjaran lain seperti tawaran istimewa atau potongan harga.

Zurich Malaysia adalah istilah rujukan kolektif bagi anak-anak syarikat Zurich Insurance Group (Zurich) yang beroperasi di Malaysia: Zurich General Insurance Malaysia Berhad, Zurich Life Insurance Malaysia Berhad, Zurich General Takaful Malaysia Berhad dan Zurich Takaful Malaysia Berhad. Zurich Malaysia menawarkan pelbagai penyelesaian insurans dan takaful yang komprehensif; membantu individu dan juga pemilik perniagaan memahami dan melindungi diri, perniagaan dan juga asset mereka daripada risiko. Zurich Malaysia mempunyai rangkaian cawangan bersepadu di 40 lokasi dan juga agensi dan saluran pengedaran yang berdedikasi di seluruh negara untuk memenuhi keperluan pelanggan. Untuk maklumat lanjut mengenai Zurich Malaysia, layari www.zurich.com.my.

Zurich General Takaful Malaysia Berhad (ZGTMB) adalah salah sebuah pengendali takaful am terkemuka di Malaysia. Ia merupakan ahli Zurich Insurance Group dan satu-satunya penyedia tunggal produk takaful am yang patuh syariah dalam kumpulan Zurich. Dengan kepakaran pasaran takaful lebih sedekad, ZGTMB menawarkan perlindungan takaful am yang meluas merangkumi motor, perjalanan, harta benda, kewangan dan peribadi, syarikat kecil hingga sederhana selain perlindungan risiko untuk industri besar. Bersama-sama kakitangan yang berdedikasi, tenaga kerja agensi, pengedar dan rakan niaga serta sokongan rangkaian cawangan di seluruh negara, ZGTMB komited untuk membantu para pelanggan memahami dan melindungi aset berharga dan perniagaan mereka daripada risiko. Untuk maklumat lanjut mengenai ZGTMB, layari www.zurich.com.my.

Noor Luminous Sdn Bhd adalah pemilik dan pengendali TheNoor yang
ditubuhkan pada 17 Julai 2020 oleh 3 usahawan Malaysia, iaitu Dato’ Hj Ahmad Tajuddin, Hjh Noor Neelofa Mohd bin Mohd Noor dan Hj Mohd Izzairi bin Yamin. ‘TheNoor’ didirikan untuk mendorong dan mendukung umat Islam di seluruh dunia melalui rangkaian perkhidmatan dan produk ciri luar biasa yang tiada tandingannya. ‘TheNoor’ boleh dimuat turun secara percuma melalui Apple Store dan Google Store. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai ‘TheNoor’, sila lawati www.thenoor.co.

Previous ArticleNext Article

PruBSN Meraikan Musim Perayaan Dengan Lestari; Bawa Mesej Kelestarian Di Seluruh Negara Melalui Inisiatif CSR

Kuala Lumpur, April 2, 2024 – Prudential BSN Takaful Berhad (“PruBSN”), Pengendali Takaful Keluarga No.1 di Malaysia selama 10 tahun berturut-turut, memperkasakan komuniti melalui inisiatif tanggungjawab sosial korporat (“CSR”) sepanjang kempen bulan Ramadan dan Aidilfitri. 721 orang sukarelawan dalam kalangan ejen dan warga kerja PruBSN di seluruh negara telah menggembleng tenaga dalam program seharian menyantuni komuniti. Program ini dijalankan secara serentak di semua 14 buah negeri seluruh Malaysia.

Berkongsi semangat Ramadan melalui amalan memberi sumbangan, sukarelawan PruBSN dengan kerjasama Yayasan MyPrihatin (“YMP”), telah memasak dan mengagihkan sebanyak 12,000 bungkus bubur lambuk ke pelbagai lokasi termasuk masjid, madrasah dan institusi pengajian tinggi di kesemua 14 buah negeri. Selain itu, para sukarelawan turut bersama membersihkan kawasan Tanah Perkuburan Islam Pantai Dalam, Kuala Lumpur bagi menyediakan persekitaran yang selesa dan memudahkan orang awam untuk berziarah khususnya pada Aidilfitir yang akan datang.

Ketua Pegawai Eksekutif PruBSN, Wan Saifulrizal Wan Ismail berkata,” Kami telah mengumpulkan lebih 4,000 jam sukarelawan melalui semua inisiatif ini. Di PruBSN, kami bukan sahaja menyediakan jaminan kewangan kepada rakyat Malaysia tetapi para petugas dan ejen kami turut mempunyai aspirasi untuk menjadi juara kelestarian dalam menghulurkan bantuan dan memupuk perubahan positif dalam kalangan komuniti dan alam sekitar.”

“Inisiatif-inisiatif CSR ini adalah sebahagian daripada perangkaan ESG atau agenda kelestarian kami. Sebagai pengendali takaful, komitmen kami terhadap kelestarian berkait rapat dengan prinsip-prinsip Islam sejajar dengan Matlamat Pembangunan Lestari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (“UNSDG”). Ini adalah seiring pendekatan strategik kami untuk mengintegrasikan nilai ekonomi, alam sekitar dan sosial di samping mendokong standard etika ke arah masa depan yang lebih inklusif, saksama dan
mampan,” tambah beliau.

PruBSN telah menaja perlindungan takaful untuk lebih 148,000 keluarga-keluarga yang kurang bernasib baik sejak tahun 2018 melalui inisiatif Microtakaful Jariyah. Salah satu aktiviti untuk mengumpulkan dana tersebut adalah kempen menderma di bulan Ramadan, One Donation, One Family (“ODOF”). Kempen ODOF yang telah memasuki tahun ke-5 ini, mensasarkan untuk menyediakan perlindungan takaful percuma selama 1 tahun sebanyak RM10,000 bagi membantu golongan berpendapatan rendah melalui program PruBSN Microtakaful Jariyah. PruBSN dijangka akan membuat kutipan sebanyak lebih RM 60,000 untuk musim perayaan kali ini dengan sumbangan kolektif daripada para petugas, ejen, pelanggan dan orang ramai.

PruBSN turut menghasilkan sebuah penceritaan yang penuh emosi melalui video Raya bertajuk “Kisah Raya Papa”. Sebuah penceritaan dramatic mengenai warisan yang meninggalkan nilai-nilai sedekah jariyah dan kasih sayang seorang bapa yang tidak berbelah bagi terhadap anak-anak perempuannya. Kisah ini dibintangi oleh selebriti-selebriti terkenal seperti Arash Mohamad, Aishah Azman, Mas Anizan dan ramai lagi pelakon yang berbakat. Penceritaan ini mengekspresikan makna di sebalik “Ta’awun” seperti yang diterapkan dalam prinsip takaful melibatkan sifat ihsan dan nilai pertolongan bersama.

Bersempena dengan kempen menyambut perayaan Aidilfitri dengan lebih mesra alam, PruBSN turut berkolaborasi bersama Pencetus Ummah (PU) Amin untuk menyampaikan mesej-mesej utama mengenai kepentingan kelestarian daripada perspektif Islam kepada orang ramai. Selain itu, tahun ini PruBSN juga akan mengedarkan “duit raya” dengan sampul duit edisi eksklusif yang dihasilkan menggunakan kertas yang diperakui Forest Stewardship Council (“FSC”). Pensijilan ini adalah bukti kepada komitmen PruBSN
terhadap penjagaan alam sekitar yang merangkumi perhutangan lestari.

Pada tahun lepas, PruBSN telah memperkenalkan Dana Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) yang dikenali sebagai Takafulink Dana ESG Global. Takafulink Dana ESG Global menjangkakan untuk memperkukuhkan pertumbuhan mampan yang disasarkan untuk menepati UNSDG serta menyediakan kaedah baru bagi pelaburang yang bertanggungjawab untuk para pelabur yang menyokong Gerakan ESG dengan menghasilkan impak global yang positif.