“Lepas 18 Jam Saya Dapat Hasil RM19,884.74 Yang Dijanjikan”

Assalamualaikum kepada semua rakan-rakan…Sini saya ada satu perkara yg amat penting nak berkongsi dengan kalian. Perkara ni saya pun tak sangka akan muncul dlm kehidupan saya.

Nama saya Norasitah dari Pulau Pinang. Kerja saya sebagai pekerja di butik, gaji saya sebulan hanya RM1,500. Bapa saya tak kerja sementara sebab syarikat yang bapa saya kerja dah bankrup, mak saya sebagai pelayan di kedai restoran. Pada 17 July, semasa saya dekat luar makan dengan kawan, kawan saya bagitau ada sebuah syarikat bernama Akaxia Kepital yang pakar sedia bantu trade dengan dapat pulangan hasil yang tinggi, boleh dapat mengubah kehidupan.

Syarikat ni ada satu pakej pelaburan, dalam pakej ni adalah 4 jenis pelan untuk melabur. Pelan Red, Bronze, Silver dan Diamond . Mula-mula saya juga tak percaya dunia ni takkan ada keuntungan macam ni, kerana saya tak berani lepas tu saya pilih pelan Bronze.

InsyaAllah lepas 18 jam saya dapat hasil RM19,884.74 yg dijanjikan dgn rasa amat bersyukur. Alhamdullilah… Saya share link utk berterima kasih syarikat Akaxia Kepital dan harap dapat tolong orang yang susah.

Berjaya baca contoh ayat iklan Facebook di atas sampai habis?

Selain hantu, skim cepat kaya adalah benda yang orang kita suka sangat percaya.

Sebenarnya kami terkejut kerana masih ramai rakyat Malaysia yang masih boleh dipedayakan dengan ayat iklan sebegini. Sedih juga ada. Takkan ada konsep kita kasi duit, kita duduk diam dan tiba-tiba boleh dijanjikan dapat duit semudahnya.

Kalau ada pun yang mirip tetapi sah dan dikawalselia adalah seperti pelaburan Unit Trust dan Private Mandate. Bezanya pelaburan yang sah adalah dilarang memberikan sebarang janji % atau jaminan berapa pulangan boleh dapat.

Jika anda berminat untuk membuat pelaburan, pastikan anda berurusan dengan Marketing Representative atau ejen yang sah sahaja.

Untuk Private Mandate, anda boleh membuat semakan di laman web Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Untuk Unit Trust pula, pastikan ejen tersebut mempunyai lesen yang sah yang dikeluarkan oleh Federation of Investment Managers Malaysia (FIMM).

Ditipu berkali-kali

Kami pernah berjumpa dengan mangsa scammer yang pernah ditipu berkali-kali, seolah-olah tidak serik. Mula-mula menyesal, tetapi tak lama lepas tu boleh percaya pula dengan skim baru.

Entahlah.

Orang kita memang mudah cair dengan benda-benda yang cepat.

Putih dalam masa 3 hari.

Boroi dalam masa 24 jam.

RM1,000 dalam masa sebulan / seminggu / sehari.

Ingatlah, jika disebut pulangannya dijamin dan untung yang diberi berbentuk harian, bulanan, malah paling hebat ikut jam, itu adalah signal terbesar scammer.

Sasaran penyangak sebegini adalah mereka yang kerja kerajaan kerana mudah buat personal loan. Berhati-hati. Penganjur dan ejen-ejen pengutip duit deposit ini juga bukan calang-calang orang. Jangan tertipu dengan gambar profile yang dah sah-sah gambar orang lain.

Come on rakyat Malaysia, you can do better than this.

Duit i-Citra anda bukanlah untuk dileburkan.

Jika nampak iklan-iklan sebegini, jangan teraga-agak untuk melaporkan akaun Facebook tersebut sebagai scam/fraud.

Tingkatkan ilmu agar tidak mudah ditipu. Kami dah tulis banyak artikel tentang pelaburan yang sah di Malaysia. Boleh baca di sini.

Baca juga Kompilasi Ayat Penyedap Hati Terbaru Geng-Geng Skim Cepat Kaya

Previous ArticleNext Article

TikTok Wujud Shopping Mall, Beli Sambil Berhibur

Tahukah anda, aplikasi TikTok bukanlah semata-mata platform untuk berhibur? Anda juga boleh membeli-belah seperti berada di sebuah mall!

Untuk pengetahuan anda, kini TikTok telah melancarkan Shopping Mall mereka yang tersendiri. Inilah peluang anda untuk beli barang atau berniaga sambil bertiktok.

Dengan kewujudan shopping mall di TikTok ini, ia membolehkan pengguna membeli dan menjual barangan secara dalam talian pada aplikasi TikTok. Bagi anda yang berminat untuk menjual di TikTok Shopping Mall, anda perlu mendaftar akaun TikTok sebagai seller terlebih dahulu. 

Sementara itu, bagi pelanggan yang ingin membeli di TikTok, mereka hanya perlu mencari barang yang dikehendaki di TikTok menggunakan akaun TikTok mereka sendiri.

Shopping Mall TikTok Bakal Memberi Manfaat Kepada Perusahaan Kecil Dan Sederhana (SME)

Dengan adanya TikTok Shopping Mall, ia secara tidak langsung membuka peluang perniagaan kepada Perusahaan Kecil dan Sederhana (SME) dalam bentuk berniaga sambil berhibur. 

Boleh dikatakan bahawa peluang yang diberikan ini juga mampu memberikan manfaat kepada mereka yang masih tidak mempunyai kedai fizikal ekoran masalah kos pelaburan yang sangat tinggi. Jadi, peniaga akan dapat menjalankan perniagaan secara menyeluruh dengan aplikasi TikTok dengan menjadi pencipta kandungan video pada kadar yang tertentu.

Selain itu, pengguna biasa juga turut mendapat manfaat yang sama dengan adanya TikTok Shopping Mall kerana mereka boleh membeli apa sahaja yang mereka mahukan sambil berhibur. 

Menarik lagi, fungsi yang ada pada TikTok Shopping Mall kini adalah promosi yang melibatkan baucar penghantaran percuma dan diskaun sehingga 99%. Rugi sangat jika anda belum guna aplikasi TikTok!

Kelebihan Berniaga Di Platform TikTok

Kini, pengguna TikTok di Malaysia boleh dikatakan mencecah 4 juta orang. Boleh dikatakan juga dalam 4 juta orang ini, kebanyakannya dalam kalangan pengguna berusia dalam lingkungan 16 tahun hingga 24 tahun. Oleh itu, mereka ini biasanya mempunyai kecenderungan minat yang amat tinggi dalam sesuatu perkara yang mereka suka atau gemari.

Namun, saban hari, pengguna yang berusia 25 tahun ke atas juga semakin meningkat ekoran peningkatan kandungan digital yang semakin berkualiti. Kita tahu bahawa pengguna yang berusia 25 tahun ke atas mempunyai buying power yang amat tinggi. Selain itu, mereka juga cenderung untuk mengikuti trend-trend yang terkini.

Apa yang dapat kita lihat di sini adalah berniaga di TikTok pasti dapat meraih pelanggan yang lebih ramai dan keuntungan yang pasti mengejutkan anda. Sudah pasti content yang dihasilkan oleh anda harus menarik perhatian golongan-golongan ini. Jika hasilnya menarik, pasti produk yang anda jual laku keras, betul tak?

Cara Daftar Akaun TikTok

Bagi anda yang berminat untuk mendaftar akaun Tiktok, anda boleh mengikuti langkah berikut.

  1. Muat turun aplikasi TikTok melalui Playstore bagi smartphone yang menggunakan sistem Android dan Appstore bagi pengguna sistem IOS (Apple) milik anda.
  2. Selepas siap memuat turun aplikasi TikTok, anda perlu mendaftar akaun terlebih dahulu. Di sini, anda boleh mendaftar dengan menggunakan emel, nombor telefon, Facebook, Instagram, Twitter atau akaun Google milik anda.
  3. Apabila selesai memilih cara pendaftaran di atas, anda perlu memasukkan butiran tarikh lahir anda pada ruangan yang dipaparkan. Kemudian, klik ‘Teruskan’ setelah selesai memasukkan butiran tarikh lahir anda.
  4. Selepas itu, akan tertera pula paparan untuk pengesahan melalui emel ataupun melalui nombor telefon. Di sini, anda perlu memastikan maklumat yang diisi adalah betul dan tepat bagi memastikan kod pengesahan diterima. Apabila selesai, klik pada kotak ‘Seterusnya’.
  5. Masukkan kod pengesahan yang diterima pada paparan seterusnya. Kod tersebut perlu dimasukkan untuk memastikan akaun yang dibuat oleh anda adalah asli.
  6. Selepas memasukkan kod tersebut, anda dikehendaki membuat kata laluan akaun dan sahkan kata laluan tersebut.
  7. Akhir sekali, paparan ‘I’m not a robot’ dipaparkan untuk pengesahan terakhir anda bagi memastikan anda adalah manusia dan bukannya bot komputer. Pada bahagian ini, anda perlu menyelesaikan captcha yang diberikan sebelum akaun TikTok anda boleh diguna.

Kesimpulannya, TikTok sememangnya terkenal dengan aplikasi hiburan dan keunikannya yang tersendiri. Idea mereka dalam mewujudkan shopping mall atas talian juga merupakan satu nafas baru buat kita semua dalam mengembangkan perniagaan.

Bagi anda yang mempunyai bakat yang terpendam, mungkin anda juga boleh berniaga sambil menunjukkan bakat tersebut kepada pelanggan-pelanggan anda nanti. TikTok juga dapat menaikkan bakat-bakat baru sekali gus memberi manfaat untuk kembangkan shopping mall anda.

Baca juga:

Dah follow TikTok Majalah Labur? Jemput follow TikTok kami untuk dapatkan maklumat yang ringkas, padat dan mudah difahami.