IPO MTAG Group Berhad Dah Boleh Beli Online

Lagi satu IPO baru bakal disenaraikan pada bulan September tahun ini, iaitu MTAG Group Berhad.

Sumber: Bursa Malaysia

Permohonan dibuka pada hari Isnin 19 Ogos 2019 dan akan ditutup pada hari Jumaat 6 September 2019. Ianya dijangka disenaraikan di papan ACE di Bursa Malaysia pada hari Rabu 25 September 2019.

Sumber: Bursa Malaysia

MTAG Group dijangka dapat dana sebanyak RM72 juta melalui IPO yang akan dijalankan ini. Sebanyak 136 juta saham baru akan dikeluarkan pada harga RM0.53 seunit.

Siapa MTAG Group Berhad Ni?

MTAG Group adalah sekumpulan syarikat yang terdiri daripada Toyo Sho Industrial Products Sdn Bhd, Intag Industrial Supplies Sdn Bhd, dan Intag Steel Hardware Sdn Bhd.

MTAG Group berpangkalan di Johor Bahru dan mempunyai kilang mereka yang tersendiri.

Apa Produk MTAG Group Berhad?

Sumber: https://mtaggroup.com/

Banyak juga produk keluaran mereka seperti label, stiker, pita pelekat dan keluli.

Prestasi Kewangan MTAG Group Berhad

Sumber: Prospektus

Terbaik juga kewangan syarikat untuk tiga tahun kebelakangan ini. Perolehan meningkat, keuntungan juga meningkat naik. Earnings Per Share (EPS) juga naik dengan mendadak.

Untuk Tujuan Apa MTAG Group Berhad Guna Duit RM72 Juta Daripada IPO?

Sumber: Prospektus

Perbelanjaan terbesar syarikat adalah untuk membeli tanah dan juga membina kilang yang baru bagi menyokong pertumbuhan syarikat. Hanya 13.8% saja yang akan digunakan untuk membayar hutang-hutang syarikat.

Siapa Di Sebalik Tabir MTAG Group Berhad?

Sumber: https://mtaggroup.com/corporate-info/directors-backgrounds/

Terbaik, dalam ramai-ramai pengarah lelaki, ada seorang juga pengarah wanita iaitu Puan Dyana Sofya.

Status Patuh Syariah MTAG Group Berhad

Kindly be informed that the Shariah status of MTAG Group Berhad is Shariah-Compliant by the Shariah Advisory Council of…

Posted by BIMB Securities Sdn Bhd on Isnin, 19 Ogos 2019

Alhamdulillah terbaik, menurut BIMB Securities (Bank Islam) adalah patuh Syariah. Jadi kita sebagai orang Islam boleh beli tanpa was-was.

Boleh Beli IPO MTAG Group Berhad Secara Online

Bagi mereka yang berminat nak beli IPO MTAG Group ni, boleh rujuk Tutorial Bergambar Mohon Saham IPO Menggunakan Maybank2U (TERKINI) dan Tutorial Bergambar Beli Saham IPO Menggunakan CIMB Clicks.

Rahsia Nak Lulus IPO Dengan Mudah

Tunggu sekejap, sebelum nak apply IPO ni pastikan kita tahu rahsia IPO nak senang lulus. Patutlah kita tengok ada orang bila dia mohon IPO je konfem dapat. Tapi kita ni yang dah banyak kali cuba, tapi tak dapat-dapat.

Nak tahu rahsianya, jemput baca Rahsia Nak Mudah Lulus Permohonan IPO di Malaysia.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Untung Bersih 99 Speed Mart Lonjak 13.4 Peratus Pada Suku Kedua

KUALA LUMPUR: 99 Speed Mart Retail Holdings Bhd (99 Holdings) mencatat keuntungan bersih RM163.95 juta bagi suku kedua berakhir 30 Jun 2026, meningkat 13.4 peratus daripada RM144.63 juta pada suku sama tahun lalu.

Hasil kumpulan meningkat 13.6 peratus tahun ke tahun kepada RM3.08 bilion daripada RM2.71 bilion sebelumnya, menurut syarikat itu dalam makluman kepada Bursa Malaysia hari ini.

“Peningkatan itu didorong terutamanya oleh pengembangan berterusan rangkaian cawangan, dengan pertambahan bersih 257 cawangan baharu tahun ke tahun, menjadikan jumlah keseluruhan kepada 3,151 cawangan setakat 30 Jun 2026 berbanding 2,894 cawangan setahun sebelumnya.

“Jumlah transaksi jualan meningkat 13.6 peratus kepada 146.4 juta, dengan nilai purata setiap bakul RM21,” menurut syarikat itu.

Bagi tempoh enam bulan berakhir 30 Jun 2026, 99 Holdings mencatat keuntungan bersih RM352.5 juta berbanding RM289.53 juta dalam tempoh sama tahun lalu.

Hasil bagi tempoh enam bulan pula meningkat kepada RM6.14 bilion daripada RM5.32 bilion sebelumnya.

Selain itu, platform e-dagang jualan pukal syarikat terus mencatat pertumbuhan kukuh apabila hasil meningkat 80.5 peratus tahun ke tahun kepada RM50.2 juta bagi enam bulan berakhir 30 Jun 2026.

Pengasas merangkap Ketua Pegawai Eksekutif 99 Holdings, Lee Thiam Wah, berkata momentum pertumbuhan positif pada suku berkenaan disokong pengembangan berterusan rangkaian cawangan serta pelaksanaan waktu operasi lebih awal di seluruh negara.

Thiam Wah berkata tumpuan berterusan terhadap kecekapan operasi turut mula memberikan manfaat ketara kepada kumpulan.

Menurutnya, inisiatif penjimatan tenaga dan penggunaan peralatan membantu mengurangkan kos utiliti serta meningkatkan kecekapan kos merentasi operasi kumpulan.

“Dengan rangkaian cawangan kami terus berkembang, kami kekal komited untuk memperkukuh rantaian bekalan bagi menyokong kecekapan operasi,” katanya.

Beliau berkata kumpulan itu juga terus memperluas penawaran produk bagi memenuhi keperluan pelanggan yang berubah susulan sambutan menggalakkan terhadap rangkaian peralatan rumah terpilih.

Rangkaian berkenaan kini diperluas ke semua cawangan di seluruh negara dan turut ditawarkan menerusi platform 99 Bulksales bagi memenuhi keperluan pelanggan korporat serta pembelian secara pukal.