Jom Beli Emas Untuk Masa Depan Yang Lebih Terjamin

Bila sebut tentang emas, tak ramai yang ingin mendekatinya – apatah lagi ingin membelinya. Ini kerana ramai di kalangan kita yang masih tidak faham mengenai kelebihan dan kenapa kita kena mula beli dan simpan emas.

Apa yang kita mungkin biasa dengar adalah, emas sering disebut sebagai instrumen yang kalis inflasi. Tapi tahukah kita bagaimana ianya berfungsi?

Jom kita ambil contoh mudah untuk buat perbandingan di antara wang ringgit dan emas. 

Wang yang bernilai RM1, pada 10 tahun lepas kita masih boleh beli sebungkus nasi lemak, secawan teh tarik, atau 3 keping kuih. Tapi hari ini apa yang kita boleh beli dengan duit RM1 yang sama?

Sebaliknya untuk emas, satu gram emas bersamaan dengan RM215 pada tahun 2011, tetapi hari ini nilai 1 gram emas telah mencecah RM270. Walaupun tak banyak, tetapi kenaikan ini dapat juga menyaingi susut nilai mata wang yang diakibatkan inflasi.

Ada lagi satu contoh terbaik untuk kita fahamkan. Percaya atau tidak nilai emas maintain sehingga ke hari ini? 

Jika kita kembali ke zaman Rasulullah SAW iaitu 1400 tahun yang lalu, seekor kambing boleh dibeli dengan 1 dinar wang emas. Hari ini pun kita boleh beli seekor kambing dengan 1 dinar wang emas.

Macam tak percaya kan?

Permintaan Emas Yang Tinggi

Selain daripada untuk mengatasi inflasi, emas dilihat sebagai komoditi yang bernilai. Walaupun dunia dilanda pandemik Covid-19, kita dapat lihat permintaan emas semakin meningkat menyebabkan harga emas naik ke paras tertinggi dalam sejarah.

Berbanding dengan pasaran saham yang crash apabila kegawatan ekonomi berlaku, harga emas pula melonjak naik. Ini kerana emas dilihat sebagai instrumen ‘safe haven’ dan kekal relevan dalam apa jua keadaan.

Susah Ke Nak Mula Simpan Emas?

Kalau ikut cara tradisional, memang agak sukar untuk kita mula beli emas. Ianya datang dalam bentuk fizikal dengan yang paling kecil adalah 1 gram. Dengan harga emas sekitar RM270 segram pada hari ini, tak ramai yang boleh mulakan.

Kemudian ada kerisauan pula sekiranya nak beli emas dalam kuantiti yang banyak. Nak simpan di rumah, takut hilang atau dicuri pula.

Kini Boleh Tekan-tekan Je Untuk Beli Emas Serendah RM5 dengan GoGold

Eh, macam tak percaya pula boleh beli emas dengan modal serendah RM5? Dengan hanya menggunakan aplikasi telefon pintar?

Seiring dengan perkembangan teknologi, semuanya kini di hujung jari.

Jom berkenalan dengan GoGold.

GoGold di GoPayz

Tapi sebelum itu, kita berkenalan dengan GoPayz terlebih dahulu. Bagi yang mungkin pertama kali dengar GoPayz,  

GoPayz menawarkan perkhidmatan kewangan secara digital yang membolehkan anda berinsurans, melabur & tukar wang asing. GoPayz juga mempunyai perkhidmatan Islamik seperti bayaran zakat, wakaf, derma, takaful & perkhidmatan gaya hidup untuk membeli-belah, bayar bill dan bermacam-macam lagi. Semua dalam satu aplikasi, semua pun ok. 

Terkini, GoGold pula dilancarkan. 

Apa Itu GoGold?

GoGold merupakan perkhidmatan perdagangan emas baharu di GoPayz yang membolehkan anda  beli emas digital serendah RM5. Ya, hanya RM5 saja. Berbanding platform lain, anda kena beli sekurang-kurangnya 1g emas tau!

Ianya patuh Syariah, sesuai sangat untuk mereka yang baru nak bermula untuk beli emas. Memang terjamin dan selamat! 

Memang kena sangat dengan jiwa anak muda yang inginkan kemudahan secara atas talian. Daripada mula daftar untuk buka akaun, sehingga ke beli dan jual emas – anda hanya perlukan telefon pintar.

Mudah kan?

Juga ada notifikasi agar kita sentiasa update tentang harga terkini emas. Kalau nak tahu, harga emas di GoGold mengikut harga langsung (live) berbanding platform emas lain yang ada sedikit tergendala. Orang kata, bila harga emas turun je kita kena beli dan top-up. Kerana harga emas akan sentiasa naik tahun demi tahun.

Dan kalau nak tahu, GoGold juga menawarkan susut nilai (perbezaan harga beli dan harga jual emas) yang terbaik di antara platform lain dalam pasaran.

Perbezaan harga spread GoGold dengan platform lain

Sekiranya anda nak tukar emas digital anda kepada emas fizikal, pun boleh. Maklumlah, nak juga merasa pegang emas yang dah beli itu dan bergambar dengannya.

Dengan hanya satu aplikasi, kini anda boleh beli dan jual emas dengan mudah.

Untuk pengetahuan semua, GoGold adalah rakan kerjasama ACE Capital Growth yang merupakan pedagang jongkong emas dalam negara & antarabangsa. Syarikat induk ACE Innovate Asia Berhad juga disenaraikan dalam Pasaran Leap Bursa.

Jika anda sedang tercari-cari tempat menyimpan untuk masa depan yang lebih terjamin maka inilah platform digital terbaik untuk anda.

Daftar Dan Beli EMAS Dengan GoGold Untuk Nikmati Ganjaran EMAS Digital

Sempena promosi pelancaran GoGold ini, GoGold ada promosi menarik untuk pembeli emas semua. Anda berpeluang memiliki EMAS Digital bernilai sehingga RM75,000!

Dengan 3 langkah saja, anda boleh dapat EMAS Digital PERCUMA.

Langkah 1: Muat turun & daftar GoPayz di App Store, Play Store & Huawei AppGallery.

Langkah 2: Naik taraf ke Dompet Digital Premium.

Langkah 3: Daftar akaun GoGold & dapat EMAS Digital PERCUMA.

Lepas tu, beli min. RM20 EMAS Digital & anda berpeluang memenangi 1 gm EMAS Digital tambahan!

Kena cepat-cepat sebab kalau lambat, anda tak dapat! Hanya daftar GoGold & tuntut EMAS Digital PERCUMA sekarang!

✨ GoPayz, Semua dalam satu aplikasi, #SemuaPunOk 👌

Muat turun GoPayz secara PERCUMA di bit.ly/3iqYtRM

Previous ArticleNext Article

Seminar Labur Saham Syariah Bersama Asri Ahmad Academy Kini Kembali Secara Bersemuka

Berita baik buat mereka yang nak belajar cara melabur saham dari mentor pelaburan saham syariah terkenal Datuk Haji Mohd Asri Bin Haji Ahmad, seminar Labur Saham kini kembali dengan sesi secara bersemuka.

Dianjurkan sejak 2011, seminar ini telah dihadiri lebih 263,000 peserta dari seluruh pelusuk negeri. Dua tahun lalu, sesi ini ditukar menjadi sesi webinar secara online akibat penularan wabak Covid-19.

Ramai yang cakap tak puas belajar secara online, nak dengar dan belajar secara berdepan.

Haa… Inilah peluang anda! Seminar Labur Saham Syariah kini kembali secara face to face.

Program Labur Saham Syariah ini akan diadakan pada 29 Januari 2023 (Ahad), di Shah Alam Convention Centre (SACC), Shah Alam. Belajar seharian dari jam  8.30 pagi – 4.30 petang.

Dalam program ini, para peserta akan didedahkan dengan langkah demi langkah dalam bahasa mudah difahami bagaimana menambah pendapatan ekstra melalui pelaburan saham yang sah, mudah dan patuh syariah di Bursa Malaysia.

Memang tak dinafikan, bila kita nak berguru ni, penting untuk kita lihat latarbelakang dan pencapaian guru tersebut. Macam Datuk Hj Mohd Asri sendiri, dari segi bidang pengajian pun ada, dari segi sijil profesioanal pun ada, dari segi pengalaman pun ada, dari segi pengiktirafan pihak berautoriti (Bursa Malaysia) pun cukup.

Pengalaman beliau dalam dunia untung rugi saham pula sudah masuk tahun ke 21.

Memang recommended dan sesuai untuk yang baru nak mula kenal dunia pelaburan saham.

Yang lagi best, seminar kali ini PERCUMA sahaja jika anda secara bertiga! Boleh bawa pasangan atau ajak kawan-kawan. Kalau nak daftar seorang pun boleh, yurannya masih mampu milik.

Daftar sini: Labur Saham Syariah @Shah Alam