Absen Diiktiraf Sebagai Salah Sebuah Syarikat Terurus Terbaik China

SHENZHEN, China22 April 2019 /PRNewswire/ — Pengeluar paparan LED profesional, Absen (SZSE: 300389), diumumkan sebagai salah sebuah “Syarikat Terurus Terbaik” Cina dalam Program Anugerah Syarikat-syarikat Terurus Terbaik (BMC) Deloitte pada Mac 2019.

Program BMC ialah satu inisiatif global bagi tujuan mengenal pasti dan mengiktiraf syarikat-syarikat swasta yang mempunyai idea pengurusan termaju dan prestasi perniagaan yang cemerlang. Ia dimulakan di Chinapada Ogos 2018.

Mengulas tentang anugerah berkenaan, Ketua Pegawai Kewangan Absen, Chelsea Huang berkata, “Anugerah Syarikat-syarikat Terurus Terbaik menilai segenap aspek sesebuah organisasi dan kami amat berbangga kerana Absen telah memenuhi semua syarat. Anugerah berprestij ini ialah pengiktirafan yang hebat untuk kejayaan keseluruhan Absen berdasarkan hala tuju strategik yang jelas dan struktur organisasi, prestasi kewangan yang cemerlang, keupayaan pengurusan risiko yang mantap serta budaya korporat yang menginspirasikan. Anugerah ini akan meningkatkan keyakinan kami untuk terus meningkatkan pengurusan perniagaan kami selain produk dan perkhidmatan kami.”

Panel penilaian menjalankan proses kelayakan dan penilaian terperinci berdasarkan pelbagai kriteria di bawah tajuk strategi, keupayaan, komitmen dan prestasi kewangan. Absen membuatkan panel kagum menerusi “kecemerlangan pengurusan” dan diiktiraf sebagai salah sebuah syarikat terurus terbaik dari segi “kepimpinan industri, pemikiran global, strategi jangka panjang, pembangunan inovatif dan berorientasikan kakitangan.”

Dengan reputasi dalam penyediaan paparan LED berkualiti tinggi, jenama Absen yang memenangi anugerah, yang meraikan kejayaan 10 tahun berturut-turut sebagai No. 1 dalam pengeksportan panel LED, memberi tumpuan pada perniagaan paparan LED selama lebih 18 tahun lamanya. Ia memiliki pengilangan canggih dan jaringan khidmat pelanggan maju dengan 15 syarikat tempatan dan luar negara di seluruh dunia selain meletakkan kepentingan yang utama kepada inovasi. Pada tahun 2018, Absen mencapai pendapatan sebanyak hampir 2 bilion RMB, dengan pertumbuhan 29% berbanding tahun sebelumnya. Pelaburannya dalam penyelidikan dan pembangunan (R&D) adalah 3% lebih tinggi berbanding syarikat-syarikat lain dalam industri.

Iklan

Apa yang membezakan Absen khususnya daripada syarikat-syarikat lain dalam industri ialah kestabilan kewangannya yang luar biasa, yang membolehkannya untuk dipercayai oleh pelanggan-pelanggan global seperti Chinese Football Association Super League (CSL).

“Dengan melancarkan program BMC pertama di China, Deloitte bekerjasama dengan rakan-rakan kongsi dalam pelbagai sektor untuk menamakan calon, menyemak semula maklumat calon, mengadakan semakan semula dan pementoran di lapangan Makmal Ketua Pegawai Eksekutif Terurus Terbaik serta mengurus semakan semula oleh Jawatankuasa Semakan Bebas. Senarai akhir dengan 23 pemenang menunjukkan kecemerlangan pengurusan merentas sektor-sektor berbeza,” kata Zhao Jian, rakan kongsi utama Program BMC.

Sumber: Absen.com

Saham Berkaitan: Shenzhen:300389

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Program Khidmat Masyarakat Education Malaysia Global Services Bersama Dr. Takayuki Akahoshi

KUALA LUMPUR, Malaysia, 9 April, 2019 /PRNewswire/ — Dr. Takayuki Akahoshi merupakan salah seorang pakar mata yang paling inovatif dan berjaya pada masa kini. Pengarah Oftalmologi di Mitsui Memorial Hospitaldi Tokyo, Jepun itu merupakan pakar bedah katarak yang berwibawa dan masyhur di peringkat antarabangsa, terutamanya dalam pembangunan teknik ‘phaco prechop‘ dan instrumen yang membahagikan nukleus kanta sebelum pengemulsian phaco, yang mana proses pengaluran nukleus tidak lagi diperlukan.

Sebagai satu penghormatan, Dr. Takayuki Akahoshi menerima jemputan ke Malaysia sebagai destinasi terbaru untuk berkongsi kepakaran beliau. Justeru itu, Education Malaysia Global Services (EMGS) dengan kerjasama Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) amat berbesar hati untuk mengadakan program khidmat masyarakat di Pusat Perubatan UKM (PPUKM), Kuala Lumpur; Hospital Langkawi, Kedah; dan Hospital Queen Elizabeth, Sabah mulai 23 April 2019 sehingga 30 April 2019 sebagai salah satu tanggungjawab sosial korporat (CSR) kami.

Dr. Akahoshi akan menjalankan pembedahan tersebut secara ‘live‘ (siaran langsung) di PPUKM dan Hospital Langkawi. Beliau akan menawarkan rawatan menggunakan teknik yang diciptanya kepada penduduk tempatan yang terpilih secara percuma. Di samping itu, program ini juga melibatkan proses ‘skill transfer’ kepada doktor pakar dan doktor pakar pelatih dalam bidang ini di Malaysia.

Beliau akan menyampaikan syarahan kepada pakar oftalmologi, pelatih oftalmologi dan pegawai perubatan lainnya di setiap lokasi. Beliau bersama pakar-pakar tempatan jemputan akan turut menyampaikan syarahan di Simposium Pembedahan Katarak Kebangsaan (National Cataract Surgery Symposium atau NCSS 2019) yang akan berlangsung 26-28 April 2019 di PPUKM, CherasKuala Lumpur. Simposium seperti ini julung kali diadakan di peringkat kebangsaan di Malaysia.

Kerajaan Malaysia telah menumpukan banyak sumber untuk membangunkan bidang ini. Pada masa ini, terdapat tiga (3) Universiti Awam (UA) yang menawarkan kursus dan latihan dalam bidang oftalmologi iaitu Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Universiti Malaya (UM) dan Universiti Sains Malaysia (USM).

Iklan

Hospital Mata Kebangsaan Tun Hussein Onn telah dibina untuk menawarkan rawatan dan memberikan pendidikan dalam penjagaan mata kepada orang awam. Di bawah sayapnya, Bank Mata Kebangsaan turut tubuhkan untuk menggalakkan pendermaan organ mata, manakala Institut Nasional Sains Oftalmik (NIOS) pula bertanggungjawab untuk menjalankan latihan dan penyelidikan dalam bidang ini.

Latihan pembedahan katarak ini adalah wajib bagi setiap pelatih dalam memahirkan diri untuk menjadi seorang pakar dalam bidang oftalmologi. Sehingga kini terdapat seramai 606 orang ahli berdaftar di bawah Persatuan Oftalmologi Malaysia. Dengan program-program latihan yang bersesuaian, diharapkan agar jumlah pengamal perubatan yang pakar dalam bidang ini akan meningkat.

Lawatan Dr. Akahoshi merupakan peluang terbaik untuk merangsang kemajuan pengajaran dan pembelajaran (P&P) serta pembangunan profesional berterusan (CPD) di Malaysia, terutamanya bagi pakar oftalmologi dan pakar lain yang berkaitan. Ia juga sebagai satu penanda aras terutamanya di rantau ini, bahawa perkembangan bidang oftalmologi di Malaysia sedang mengalami lonjakan baru.

Dr. Takayuki Akahoshi juga pernah merawat YAB Tun Dr. Mahathir bin Mohamad, Perdana Menteri Malaysia pada tahun 2015.

Sumber: Education Malaysia Global Services

Iklan

Perhimpunan Kekayaan Keluarga Terbesar dan Paling Berpengaruh Dunia Anthony Ritossa

DUBAI, UAE, 14 Januari 2019/PRNewswire/ —

Dubai sekali lagi akan menjadi tumpuan di persada dunia tatkala Sidang Kemuncak Pelaburan Pejabat Keluarga Global ke-8 anjuran Anthony Ritossa menjadi tuan rumah kepada kumpulan yang menggamit perhatian, terdiri daripada keluarga-keluarga ternama dari seluruh dunia. Membawakan tema “Melabur dalam Era Baharu”, acara eksklusif tersebut sekali lagi akan melangkaui jangkaan sebagai perhimpunan pejabat keluarga global yang terbesar dan paling berpengaruh sepanjang zaman.

Mulai 2-4 Mac, lebih 400 pejabat keluarga elit, pemilik perniagaan konglomerat ternama, sheikh, keluarga diraja, syarikat pelaburan persendirian, individu berpengaruh dalam perniagaan antarabangsa, dana kekayaan berdaulat dan ahli profesional industri dari seluruh Timur Tengah dan seluruh dunia akan berhimpun di Four Seasons Resort Jumeirah Beach. Mewakili lebih $3 trilion dalam kekayaan pelabur, kumpulan penting tersebut akan membincangkan dan membahaskan topik-topik yang tepat pada masanya kepada keluarga-keluarga utama dunia menerusi apa yang dijanjikan untuk menjadi pengalaman yang menyentuh perasaan dan tidak dapat dilupakan.

“Ia merupakan satu penghormatan untuk menjadi tuan rumah kepada kumpulan pelabur yang begitu ternama di Dubai dan untuk berperanan sebagai penghubung antara keluarga-keluarga Timur Tengah dan rakan-rakan setara mereka di Eropah, Amerika Syarikat, Asia dan Amerika Latin. Kami semua berharap dapat berangkaian dan bertukar-tukar idea seterusnya untuk memulakan perjalanan penemuan antara rakan-rakan sealiran dalam persekitaran yang selamat. Sama seperti di acara-acara terdahulu, kami akan menonjolkan pakar-pakar dunia terkenal yang mengemukakan strategi-strategi yang boleh diambil untuk menjana pulangan, acara-acara dunia yang tepat pada masanya, asas kepada legasi seumur hidup dan peluang pelaburan,” kata Anthony Ritossa, Pengerusi Ritossa Family Office, sebuah perniagaan keluarga yang bermula sejak 600 tahun lalu dalam Empayar Venice di Eropah.

“Sidang Kemuncak tersebut dikhususkan kepada perbualan rakan-ke-rakan secara persendirian yang berdasarkan jemputan sahaja, perangkaian dan kepimpinan pemikiran rentas sempadan dan akan mendidik keluarga-keluarga sealiran yang besar bagaimana untuk terus berada di hadapan dan memantau trend-trend baru muncul dan trend-trend kekal dalam pengurusan kekayaan,” kata beliau.

“Acara Sidang Kemuncak Pejabat Keluarga Global ke-7 di Dubai merupakan pencapaian puncak kejayaan Anthony Ritossa dan semua yang mengambil bahagian. Sidang kemuncak berkenaan diiktiraf sebagai perhimpunan pejabat keluarga terbesar dan paling eksklusif seluruh dunia sepanjang zaman dan ia merupakan satu penghormatan untuk memberi naungan kepada acara hebat sedemikian. Sama seperti Sidang-sidang Kemuncak terdahulu, banyak keluarga ternama dari seluruh dunia berhimpun untuk menghadiri perbincangan tahap tinggi bagaimana untuk memperkaya legasi keluarga, berkembang, mengekalkan kekayaan dan berkongsi idea. Kami tidak sabar-sabar menantikan acara-acara masa akan datang,” kata Mohamed Al Ali Ketua Pegawai Eksekutif & Penasihat, Sheikh Ahmed Al Maktoum International Investments Enterprise, UAE.

“Sidang kemuncak tersebut merupakan gabungan yang baik antara keluarga, produk dan perkhidmatan. Perkongsian tentang aktiviti semasa dan trend masa depan ini adalah amat penting dalam perhimpunan sedemikian sebagai wadah untuk bergerak maju menuju tahun 2019,” kata Y.A.M. Putera Michel de Yougoslavie Cucunda Raja Umberto dari Itali & Putera Paul dari Yugoslavia, Monaco.

Iklan

“Beberapa tahun yang lalu, saya pernah mempengerusikan, memoderasikan dan berucap dalam banyak Sidang Kemuncak Pejabat Keluarga dan Pelaburan di seluruh dunia, namun demikian sidang kemuncak ini sememangnya telah meninggikan standardnya. Saya berbesar hati untuk mempengerusikan dan memoderasikan Sidang Kemuncak Pelaburan Pejabat Keluarga Global Ritossa,” kata Hussein Sayed, penyampai CNBC Arabia & Ketua Strategi Pasaran, ForexTime (FXTM), UAE.

“Ini merupakan satu-satunya sidang kemuncak global yang mana kemewahan dan pengaruh menggabungkan kuasa sinergi bagi melonjakkan platform-platform rintis melibatkan perdagangan, kekayaan dan peluang-peluang yang tidak tergambar kepada perniagaan global disruptif masa depan,” kata Sheila Barry Driscoll Billionaire Foundation, AS.

“Sidang Kemuncak hebat anda ternyata menjadi persidangan terbaik yang pernah saya hadiri. Ia hanya disebabkan oleh usaha dan pengurusan hebat anda, yang menjadikannya benar-benar berjaya, amat mendorong dan memberi manfaat kepada semua peserta,” kata Hadi Al Alawi Pengerusi, & Ketua Pegawai Eksekutif, Al Hayat Group, Kerajaan Bahrain.

“Apa yang membuatkan acara-acara ini suatu yang luar biasa ialah ia dianjurkan oleh pejabat keluarga untuk pejabat keluarga yang sealiran,” kata Giuseppe Ambrosio, Presiden, Monaco Single & Multi-Family Office International Association.

“Sidang Kemuncak Ritossa merupakan yang terbaik dalam persekitaran yang sempurna – kami berjaya mencapai nilai pelaburan sebanyak US$ 360juta,” kata Nick Ayton, Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif, Chainstarter & Family Office Crypto Advisor, UK.

Untuk butiran tentang acara-acara masa depan dan Sidang Kemuncak Pelaburan Pejabat Keluarga Global ke-8 berdasarkan jemputan di Dubai, sila emelkan kepada [email protected] atau kunjungi http://www.RitossaSummits.com. Untuk melihat senarai peserta acara, sila layari – http://ritossasummits.com/agenda.pdf .

Sumber: Ritossa Family Office

Iklan

Maybank2U Bakal Berwajah Baru – Lebih Mesra & Muda

Lama dah tunggu. Sebelum ini CIMB Clicks dah berwajah baru, sekarang giliran Maybank pula. Ia diumumkan dalam satu majlis pelancaran bersama media.

Laman Maybank2u serba baru ini boleh diakses oleh semua pengguna, melalui alamat www.maybank2u.com.my/new.

Maybank2u baru ni nampak lebih mudah, diperibadikan dan memang berubah habis.

Mungkin ada yang belum mampu berubah ke rupa baru Maybank2u ini usah risau, anda masih boleh menggunakan antaramuka yang lama.

Excited sebab lepas ni:

    • Boleh nampak jelas baki simpanan, kad kredit, pinjaman di satu paparan
    • Boleh set gambar sekuriti sendiri. Kalau tak sebelum ni gambar mouse, bola, cincin.
    • Boleh set theme, takdelah asyik nampak warna hitam kuning saja.
    • Boleh menjejak corak perbelanjaan kad debit & kredit (Spending Pattern Tracker)

Maybank2u yang baru ini bakal live secara rasmi pada 19 April 2018 ini juga akan dilancarkan ke pasaran utama Maybank di luar negara seperti Singapura, Indonesia dan Filipina.

Paparan Baki Simpanan

Iklan

Paparan Kad Kredit & Treats Point

Paparan Pinjaman dengan Maybank

Security Image

Theme

 

 

Iklan

CyberScout Bangunkan Model Pengedaran Insurans Siber Inovatif dengan Dua Perkongsian Baharu di Asia Tenggara

CyberScout jalin kerjasama dengan Pioneer Insurance & Surety Corp. (Pioneer Insurance) dan MSIG Mingtai Insurance Co. untuk bawakan tawaran insurans siber berasaskan retainer dan terbenam yang pertama kepada pasaran Asia Tenggara. Mereka akan bersama-sama menyediakan perkhidmatan yang memenangi anugerah, termasuk respons pelanggaran 24/7 berbilang bahasa, bantuan siber pengguna, perkhidmatan perunding jarak jauh dan forensik data kepada individu dan perniagaan bersaiz kecil serta sederhana di Taiwan dan Filipina.

SCOTTSDALE, Arizona, 28 Februari 2019 /PRNewswire/ — CyberScout, standard emas untuk identiti dan perkhidmatan pertahanan data, dengan sukacitanya mengumumkan dua perkongsian global baharu yang akan memperkenalkan penyelesaian insurans siber yang boleh diakses di Asia Tenggara. Individu-individu dan perniagaan-perniagaan bersaiz kecil hingga sederhana akan menerima perkhidmatan CyberScout yang memenangi anugerah dan terbaik dalam kelasnya melalui model pengedaran yang mantap dan inovatif yang direka untuk mendekati pasaran besar-besaran Asia yang kurang mendapat perhatian.

Pasaran insurans siber global dijangka mencecah nilai $14 bilion menjelang tahun 2022, dengan kadar pertumbuhan tahunan kompaun sebanyak 28 peratus, menurut Laporan Pasaran Insurans Siber. Walau bagaimanapun, sifat rumit risiko-risiko siber dan model-model pengedaran lapuk dahulunya pernah mengehadkan pertumbuhan pasaran untuk segmen-segmen pasaran yang sebelumnya diabaikan ini.

Jaringan respons global dalaman CyberScout mengatasi halangan-halangan berkenaan dan dikuasakan oleh perkhidmatan termasuk respons pelanggaran 24/7 dan bantuan siber pengguna, platform pengurusan risiko antarabangsa, sokongan berbilang bahasa, perkhidmatan perundingan jarak jauh dan forensik IT/data serta sokongan jualan dan pemasaran untuk rakan-rakan kongsi baharu.

Penyelesaian ini dibenamkan ke dalam portfolio produk, perkhidmatan dan pelanggan sedia ada tanpa perlu memilih untuk terlibat bagi memberi khidmat. Ini benar-benar menganggap Insurans Siber sebagai Insurans Kebakaran baharu; risiko sejagat yang tidak dapat diabaikan oleh mana-mana individu mahupun perniagaan.

Iklan

“Kedua-dua perkongsian baharu ini akan menyediakan akses kepada keupayaan respons global yang berkualiti tinggi kepada pengguna dan audiens Asia pasaran besar-besaran yang mana dahulunya tidak disediakan kepada mereka,” kata Pengarah Urusan CyberScout Matt Cullina. “Pioneer Insurance dan MSIG Mingtai merupakan rakan-rakan kongsi sempurna untuk menyebarkan pesanan bersama kami bahawa industri insurans akan bangkit dan melindungi perniagaan bersaiz kecil hingga sederhana yang lemah serta pengguna yang dahulunya tidak mendapat akses kepada insurans siber.”

“Produk-produk pasaran besar-besaran berkualiti tinggi yang dapat dibenamkan dalam seluruh portfolio pelanggan sedia ada dapat merendahkan risiko pengagregatan, menonjolkan inovasi dan mengurangkan perselisihan dalam proses penajajaminan,” tambah Tom Spier, Pengarah Komersial, Pasaran Global CyberScout. “Kami berasa gembira untuk menjadi bahagian kecil dalam evolusi dari segi bagaimana siber akan diagihkan pada masa depan. Respons pakar global akan menyokong kepakaran tempatan dari perspektif bahasa, perundangan dan perundingan. Kami yakin bahawa ini akan bersama-sama menjadi antara portfolio paling pantas berkembang seumpamanya dengan permintaan pelanggan yang sebenar menyokongnya.”

Latar Belakang CyberScout
CyberScout menetapkan standard emas untuk identiti dan perkhidmatan pertahanan data—bermula dengan perlindungan proaktif kepada pendidikan serta resolusi yang berjaya. Sejak tahun 2003, CyberScout menggabungkan pengalaman di lapangan dengan perkhidmatan peribadi sentuhan tinggi bagi membantu pelanggan-pelanggan komersial dan individu-individu mengurangkan risiko dan memaksimumkan pemulihan. Untuk mengetahui lebih lanjut, kunjungi www.CyberScout.com .

Source: CyberScout

Related Links:

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!