Crocs Buat Kenyataan menerusi Tahun Ketiga Kempen “Come As You Are” Tampilkan Zooey Deschanel, Natalie Dormer & Ramai Lagi

3 April 2019 /PRNewswire/ — Crocs, Inc. (NASDAQ: CROX), peneraju global bagi kasut kasual yang inovatif untuk wanita, lelaki dan kanak-kanak, hari ini melancarkan tahun ketiga kempen pemasaran “Come As You Are”. Duta-duta jenama global, termasuk pelakon wanita memenangi anugerah, penyanyi-penggubah lagu dan pengarah Zooey Deschanel, bersama-sama pelakon wanita British Natalie Dormer akan menggalakkan pengguna untuk mengisytiharkan bahawa mengekspresikan diri sendiri, berasa selesa dan kelihatan bergaya tidak saling eksklusif.

Untuk pelancaran rasmi kempen ini, Crocs menyiarkan video yang menonjolkan betapa mudahnya untuk berasa selesa menjadi diri sendiri.

“Ketika kami melangkah ke tahun ketiga kempen ‘Come As You Are,’ kami berkembang maju bukan sekadar pesanan dan penampilan kami tetapi seluruh rupa dan rasa daripada kempen pemasaran kami,” kata Terence Reilly, Ketua Pegawai Pemasaran, Crocs. “Crocs membuat pengisytiharan berani bahawa anda boleh memiliki gaya dan keselesaan tanpa mengira siapapun anda atau ke mana haluan hidup anda.”

Deschanel dan Dormer turut disertai oleh pelakon wanita, penari dan peragawati Cina Gina Jin, pelakon wanita Korea Selatan dan ahli penyanyi wanita berkumpulan gugudan Kim Se-Jeong serta pelakon wanita dan peragawati Jepun Suzu Hirose untuk kempen sepanjang tahun ini.

“Memandangkan keselesaan datang dalam banyak bentuk dan saiz, duta-duta jenama global kami akan memakai dan bercakap tentang beberapa gaya kami yang paling popular dalam suasana yang relevan mengikut minat dan personaliti mereka,” kata Reilly.

Produk dan koleksi paling popular Crocs akan dipamerkan sepanjang kempen termasuk LiteRide™, Crocband Platform, Crocs Serena, Swiftwater™ dan semestinya Classic Clog yang ikonik.

Kempen “Come As You Are” akan dapat dilihat melalui pelbagai bahan digital, sosial, cetakan dan pemasaran dalam kedai dengan tumpuan khusus kepada Amerika Syarikat, Jerman, China, Jepun dan Korea Selatan. Di samping itu, Crocs akan mencari Duta Peminat Crocs 2019 yang dapat menunjukkan bagaimana mereka menanggapi “Come As You Are” dan mengenakan Crocs untuk mengejar minat mereka. Butiran tambahan tentang pertandingan Duta Peminat Crocs 2019 akan dikongsi pada penghujung bulan ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kempen “Come As You Are”, kunjungi www.crocs.com/comeasyouare.

Latar Belakang Crocs, Inc.

 

Crocs, Inc. (Nasdaq: CROX) ialah peneraju dunia bagi kasut kasual inovatif untuk wanita, lelaki dan kanak-kanak, menggabungkan antara keselesaan dan gaya dengan nilai yang diketahui dan disukai oleh pengguna. Sebahagian besar kasut dalam koleksi Crocs mengandungi bahan Croslite™ iaitu teknologi kasut dibentuk yang proprietari, menyediakan keselesaan luar biasa dengan setiap langkah.

Pada tahun 2019, Crocs memperkukuh misinya agar “setiap orang berasa selesa menjadi diri mereka sendiri” menerusi tahun ketiga kempen Come As You Are™ globalnya. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Crocs atau Come As You Are, sila layari www.crocs.com atau ikuti @Crocs melalui Facebook, Instagram dan Twitter.

Sumber: Crocs, Inc.

Pautan Berkaitan:

Saham Berkaitan: NASDAQ-NMS:CROX

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Elevating Front Camera Vivo jadi Pengubah Industri

SHENZHEN, China, 25 Januari 2019 /PRNewswire/ — Vivo telah mengalami tahun hebat dalam melancarkan inovasi-inovasi sebenar pada tahun 2018. Baru-baru ini, syarikat menerbitkan sebuah video untuk menonjolkan penyelesaian inovatif yang utama dalam industri — Elevating Front Camera.

Logo Vivo
Pada masa lalu, jenama-jenama mencuba untuk mengecilkan bezel sisi dan mengurangkan saiz takuk bagi memperoleh paparan skrin penuh, namun demikian takuk masih kekal. Untuk Vivo, ia mula meneroka cara-cara untuk merintis status quo ini, bertujuan untuk mencipta pengalaman paparan telefon kurang-bezel untuk pengguna.

Setelah bertahun-tahun menyelidik dan menguji pelbagai reka bentuk, Vivo membawakan telefon pintar konsep APEX™ FullView™ dengan Elevating Front Camera ikonik di MWC 2018. Cabaran untuk Vivo kemudiannya adalah untuk mengubah telefon konsep ini menjadi kenyataan.

Hanya 4 bulan selepas penampilan sulungnya di MWC, Vivo menunaikan janjinya untuk menjadikan impian telefon kurang-bezel suatu kenyataan dengan NEX – telefon pintar keluaran besar-besaran yang pertama dengan Elevating Front Camera. Ini merupakan kamera periskop kecil yang timbul apabila mengambil swafoto dan masuk ke dalam secara automatik apabila pengguna tidak lagi menggunakan mod swafoto. Telefon kurang-bezel yang sebenar akhirnya tercapai.

Vivo memperbaharui semula peraturan dalam industri telefon pintar dengan mengikis sepenuhnya takuk menerusi hasil ciptaan rintis ini. Menerusi teknologi hebat sedemikian yang kini tersedia kepada pengguna, Vivo semestinya akan membawa Elevating Front Camera selangkah ke hadapan pada tahun 2019.

Sumber: Vivo

Iklan

Pemergian Abdul Wahid Jantan – Sifu Technical Analyst

Kita telah dikejutkan dengan pemergian Encik Abdul Wahid Jantan yang merupakan Ahli Felo MATA yang telah banyak melahirkan ilmuan dalam bidang Technical Analysis di Malaysia.

Allahyarham menggunakan Pendekatan Matematik untuk melakukan Financial Technical Analysis (FTA), dan ramai pengurus-pengurus dana, pedagang minyak, pedagang pasaran saham, pedagang forex, ahli ekonomi dan penganalisa telah belajar dengan beliau. Di antara metodologi yang dipopularkan beliau adalah Wahid Time of Occurrence (WTO), AWJ ELLIOTT WAVE, AWJ LINE dan banyak lagi.

Sedikit latarbelakang Allahyarham Abdul Wahid Jantan:

Abdul Wahid Jantan merupakan Perunding Utama untuk AWJ Consulting dan merupakan Presiden dan CEO untuk Pegasus Resources Sdn Bhd. Beliau memulakan kerjayanya sebagai seorang jurutera petroleum dengan CONOCO Oil Refinery di England. Beliau kemudiannya menyertai Merrill Lynch & Co sebagai pedagang komoditi, tenaga, mata wang, niaga hadapan kewangan.

Seterusnya, beliau telah bekerja dengan Telerate AP–Dow Jones kemudiannya bersama dengan REUTERS Ltd dalam sektor perniagaan, maklumat kewangan dan IT. Beliau pernah menjadi Pengarah Urusan bagi Asia-Pacific Petroleum Refining Corp Ltd (APRC) dan dilantik sebagai perunding dan ketua pembiayaan korporat dan institusi untuk Bank Islam Malaysia.

Salam Takziah Kepada Keluarga Abdul Wahid Jantan.

Innalillahiwainnahirojiun…

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Ya Allah Ya Tuhanku ampunilah dia, rahmatilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah kematiannya, lapangkanlah kuburnya, jadikanlah syurga sebagai ganti tempat tinggalnya dan berilah kesabaran kepada ahli keluarganya, semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. AlFatihah

. بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم
ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞امين

Kredit Gambar: FB Malaysian Association of Technical Analysts – MATA

Iklan

Makeblock Umum Perkongsian Pendidikan Dengan Penyelesaian Simpanan Gratnells

SHENZHEN, China, 15 November 2018 /PRNewswire/ — Makeblock, penyedia penyelesaian pendidikan STEAM yang terkemuka, mengumumkan kolaborasi mereka dengan Gratnells, sistem simpanan bilik darjah yang terkenal di dunia, bagi menyediakan penyelesaian pendidikan STEAM yang canggih untuk pasaran pendidikan Cina. Makeblock akan bekerjasama dengan Gratnells untuk menyediakan sistem pengurusan bilik darjah STEAM yang mudah dan termaju, bagi mewujudkan ruang bilik darjah yang menarik yang dapat melibatkan para pelajar, membolehkan akses terurus kepada sumber dan mengilhamkan daya kreativiti.

Merangkumi kit robotik pendidikan STEAM dan sumber-sumber kurikulum, Makeblock menyediakan penyelesaian perkakasan, perisian dan kandungan paling lengkap, pengaturcaraan grafik dan pertandingan robotik tahap tertinggi, menyasarkan pasaran pendidikan dan hiburan STEAM untuk sekolah, institusi pendidikan dan keluarga dengan tujuan untuk mencapai penyepaduan mendalam antara teknologi dan pendidikan.

“Perkongsian kami dengan Gratnells benar-benar saling menguntungkan memandangkan ia disambut dengan semangat yang begitu tinggi daripada pendidik-pendidik di mana-mana juga,” kata Jasen Wang, Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Makeblock. “Kami sentiasa berusaha untuk berkolaborasi dengan syarikat-syarikat yang sealiran seperti Gratnells, yang mana tumpuan utamanya adalah untuk meningkatkan pendidikan kanak-kanak.”

Makeblock ialah sebuah syarikat multinasional dengan lebih 500 kakitangan dan syarikat-syarikat subsidiari di A.S., Belanda, Jepun dan Hong Kong. Ia bekerjasama dengan lebih 1,600 rakan kongsi saluran global dan menjalankan perniagaan di lebih 140 negara dan menjalin penglibatan dengan Microsoft serta rakan-rakan kongsi strategik seperti SoftBank C&S Jepun. Lebih 20,000 sekolah di seluruh dunia mendapat manfaat daripada penyelesaian STEAM Makeblock.

“Kami teruja untuk menjalin kerjasama dengan Makeblock tatkala kami terus berkembang merentas persekitaran pendidikan,” kata Spencer Randon, Pengarah Komersial untuk Gratnells. “Dengan mempaketkan Makeblock dalam bekas simpanan Gratnells, penggunaan dan simpanan Makeblock menjadi lebih cekap, membolehkan para guru meluangkan lebih banyak masa terhadap hal yang benar-benar penting, iaitu mengajar dengan tujuan untuk meningkatkan hasil pembelajaran.”

Sejak 40 tahun lalu, Gratnells menjalin kerjasama dengan pembuat-pembuat perabot sekolah yang utama di peringkat antarabangsa yang mencipta dan mengkomersialkan model-model perabot menggunakan sistem bekas simpanan. Bekas simpanan Gratnells terbukti amat popular dan kini dapat dilihat hampir di setiap bilik darjah.

Bekas simpanan Gratnells yang diuji BSI dan memenangi anugerah antarabangsa direka untuk penggunaan pendidikan berat. Bekas-bekas ini didatangkan dengan 12 warna dan empat ketinggian berbeza (Bekas simpanan leper 3 inci F1; bekas simpanan kedalaman 6 inci F2, bekas simpanan kedalaman tambahan 9 inci F25 dan bekas simpanan jumbo 12 inci F3), membolehkan para guru untuk memilih bekas simpanan yang sesuai untuk keperluan mereka. Meskipun semua bekas simpanan Gratnells dibina untuk tahan lama, kesemua bekas tersebut boleh dikitar semula sepenuhnya.

Untuk maklumat lanjut sila log masuk ke www.makeblock.com dan www.gratnells.com.

Latar Belakang Makeblock

Ditubuhkan pada tahun 2013, Makeblock Co., Ltd, ialah penyedia penyelesaian pendidikan STEAM yang terkemuka. Misi mereka adalah untuk membantu orang ramai mengubah idea mereka menjadi kenyataan dan untuk membawa pendidikan ke tahap seterusnya. Menawarkan kit robot boleh diprogram yang mudah digunakan, platform binaan blok elektronik, platform robotik Pembuat, kursus dan aplikasi pengaturcaraan visual, ia menyasarkan untuk menyerlahkan potensi penuh mereka. Dengan membangunkan produk perkakasan dan perisian ini serta acara-acara operasi, Makeblock menurunkan tahap ambang pencapaian penciptaan agar setiap orang dapat merealisasikan idea mereka dan menikmati pengalaman penciptaan.

Latar Belakang Gratnells

Gratnells ialah peneraju dunia bagi penyelesaian simpanan sekolah, mereka bentuk, membangunkan dan mengeluarkan sistem simpanan memenangi anugerah untuk pasaran pendidikan. Mengkhusus dalam simpanan sekolah dan bekerjasama dengan rakan-rakan kongsi strategik bermula dengan pengeluar perabot yang terkemuka kepada pembekal kit STEAM termaju, bekas simpanan Gratnells menjadi sistem simpanan ikonik pilihan, diguna pakai oleh sekolah-sekolah dan pembekal-pembekal peralatan di lebih 65 negara. Gratnells turut meluaskan lingkungan rangka dan kart sekolah rendah dan sekolah menengah mereka bagi melibatkan taska dan pusat pembelajaran awal, selain menjadi salah satu pembekal utama kepada hospital dan penyedia perkhidmatan kesihatan.

Sumber: Makeblock

Iklan

OneWeb Lakar Sejarah dengan Misi Pelancaran Pertama Buahkan Hasil

LONDON, 1 Mac 2019 /PRNewswire/ —

  • Pelancaran enam satelit pertama merupakan langkah pertama dalam perjalanan untuk menyediakan ketersambungan global yang sebenar dan merapatkan jurang digital
  • Lancar isyarat pada permulaan kempen pelancaran satelit terbesar dalam sejarah dan peralihan daripada bukti-konsep yang berjaya kepada pengkomersialan OneWeb

OneWeb, sebuah syarikat komunikasi global dengan misi untuk membawakan fungsi ketersambungan kepada semua orang, di mana-mana jua, hari ini mengumumkan kejayaan pelancaran enam satelit jalur lebar pertamanya di atas kenderaan pelancar Soyuz dari Pusat Angkasa Guiana di Kourou, French Guiana.

Pelancaran berlaku pada 27 Februari jam 21:37 malam UTC. Enam satelit OneWeb ini dipisahkan daripada roket dalam dua kumpulan. Pemerolehan isyarat disahkan untuk kesemua enam satelit. Satelit-satelit OneWeb dikeluarkan oleh OneWeb Satellites, satu usaha sama antara OneWeb dan Airbus Defence and Space.

Pelancaran ini menandakan permulaan kempen pelancaran satelit yang terbesar dalam sejarah dan peralihan daripada bukti-konsep yang berjaya kepada pengkomersialan OneWeb. Melancarkan lebih 30 satelit bagi setiap roket, program pelancaran bulanan OneWeb akan mengembangkan gugusannya kepada lebih 650 satelit bagi membolehkan demonstrasi pelanggan pada tahun 2020 dan menyediakan liputan komersial global sepenuhnya menjelang tahun 2021.

Rangkaian OneWeb akan menyediakan kombinasi unik antara daya pemprosesan data yang tinggi, kependaman rendah, liputan global yang sebenar ke kutub dan pelbagai terminal pengguna untuk berbilang pasaran. Satelit-satelit OneWeb akan berkomunikasi dengan Bumi melalui jalur-jalur spektrum Ka dan Ku. Jalur-Ka akan digunakan untuk komunikasi antara Rangkaian Bumi (yang menghubungkan sistem OneWeb kepada Internet) dan satelit-satelit; manakala jalur Ku akan digunakan untuk komunikasi antara satelit-satelit dan terminal-terminal pengguna yang akan menyampaikan sambungan Internet kepada pengguna.

OneWeb mengumumkan semalam tentang penandatanganan oleh dua pelanggan pertamanya, memperlihatkan permintaan terhadap penyelesaian liputan global. Model perniagaan OneWeb membolehkan OneWeb menyediakan perkhidmatan secara tidak langsung melalui rakan-rakan kongsi penjual semula, atau secara terus kepada pelanggan akhir, contohnya dalam hal syarikat penerbangan atau pengendali kapal.

Adrian Steckel, Ketua Pegawai Eksekutif OneWeb, berkata: “Kejayaan pelancaran ini merupakan suatu pencapaian bersejarah untuk OneWeb dan menandakan permulaan fasa baharu untuk syarikat kami tatkala kami mula meluaskan gugusan satelit kami sebagai persediaan untuk memulakan perkhidmatan komersial sepenuhnya. Saya juga berasa bangga kerana kami dapat mengumumkan penandatanganan oleh dua pelanggan pertama kami, justeru memperlihatkan permintaan terhadap perkhidmatan OneWeb.

“OneWeb ditubuhkan untuk menyediakan akses kepada semua orang, di mana-mana jua dan pelancaran ini merupakan langkah pertama ke arah menjadikan matlamat kami suatu kenyataan serta bagi membawakan akses Internet yang amat diperlukan kepada orang ramai tanpa mengira di mana mereka berada.”

Adrian Steckel menyambung: “Sistem kami akan berupaya untuk menawarkan kependaman yang jauh lebih rendah dan kelajuan lebih pantas. Kami mereka bentuk sistem kami untuk mewujudkan jejak liputan untuk seluruh planet – termasuk kawasan luar bandar yang sebelum ini tidak terhubung, lautan dan ruang angkasa.

“Dunia kita kini semakin terhubung dan kami tidak mahu sesiapa pun ketinggalan. Gugusan kami akan menyamakan daya saing dan menghubungkan komuniti, kawasan dan industri yang sehingga kini dikecualikan daripada akses Internet yang pantas dan andal. Apa yang kami lakukan di sini merupakan satu projek yang bercita-cita tinggi dan saya amat berbangga dengan pasukan kerana membolehkan kami meraih pencapaian penting ini.”

Bagi meraikan pelancaran pertama OneWeb dan selaras dengan misi dan visi syarikat, OneWeb menyatakan komitmen untuk menghubungkan enam buah sekolah di enam kawasan yang tidak terhubung di dunia. Menerusi kempen yang dikenali sebagai #EmpowerHumanity, OneWeb akan menghubungkan sebuah sekolah di: AlaskaEcuadorHondurasKyrgyzstanNepal dan Rwanda. Setiap sekolah tersebut pula seterusnya memilih nama untuk enam satelit pertama OneWeb. Ahli-ahli dalam pasukan OneWeb telah menjelajah ke sekolah-sekolah ini untuk bertemu dengan pelajar-pelajar dan mengajar mereka tentang satelit dan angkasa. Anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang kempen Empower Humanity (Memperkasa Kemanusiaan) dan lihat lebih lanjut tentang sekolah-sekolah tersebut dengan mengunjungi laman sesawang OneWeb atau melalui saluran-saluran media sosial kami: TwitterInstagram dan YouTube.

Latar Belakang OneWeb

Misi OneWeb adalah untuk menyediakan akses Internet kepada semua orang, di mana-mana jua. OneWeb membina rangkaian komunikasi menerusi gugusan satelit Orbit Rendah Bumi yang akan menyediakan fungsi ketersambungan kepada berbilion-bilion individu di seluruh dunia. Rangkaiannya yang berkelajuan tinggi dan berkependaman rendah akan menawarkan penyelesaian mobiliti yang mengubah hasilnya kepada industri-industri yang bergantung pada ketersambungan global. http://www.oneweb.world

Sumber: OneWeb

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!