Crocs Buat Kenyataan menerusi Tahun Ketiga Kempen “Come As You Are” Tampilkan Zooey Deschanel, Natalie Dormer & Ramai Lagi

3 April 2019 /PRNewswire/ — Crocs, Inc. (NASDAQ: CROX), peneraju global bagi kasut kasual yang inovatif untuk wanita, lelaki dan kanak-kanak, hari ini melancarkan tahun ketiga kempen pemasaran “Come As You Are”. Duta-duta jenama global, termasuk pelakon wanita memenangi anugerah, penyanyi-penggubah lagu dan pengarah Zooey Deschanel, bersama-sama pelakon wanita British Natalie Dormer akan menggalakkan pengguna untuk mengisytiharkan bahawa mengekspresikan diri sendiri, berasa selesa dan kelihatan bergaya tidak saling eksklusif.

Untuk pelancaran rasmi kempen ini, Crocs menyiarkan video yang menonjolkan betapa mudahnya untuk berasa selesa menjadi diri sendiri.

“Ketika kami melangkah ke tahun ketiga kempen ‘Come As You Are,’ kami berkembang maju bukan sekadar pesanan dan penampilan kami tetapi seluruh rupa dan rasa daripada kempen pemasaran kami,” kata Terence Reilly, Ketua Pegawai Pemasaran, Crocs. “Crocs membuat pengisytiharan berani bahawa anda boleh memiliki gaya dan keselesaan tanpa mengira siapapun anda atau ke mana haluan hidup anda.”

Deschanel dan Dormer turut disertai oleh pelakon wanita, penari dan peragawati Cina Gina Jin, pelakon wanita Korea Selatan dan ahli penyanyi wanita berkumpulan gugudan Kim Se-Jeong serta pelakon wanita dan peragawati Jepun Suzu Hirose untuk kempen sepanjang tahun ini.

“Memandangkan keselesaan datang dalam banyak bentuk dan saiz, duta-duta jenama global kami akan memakai dan bercakap tentang beberapa gaya kami yang paling popular dalam suasana yang relevan mengikut minat dan personaliti mereka,” kata Reilly.

Produk dan koleksi paling popular Crocs akan dipamerkan sepanjang kempen termasuk LiteRide™, Crocband Platform, Crocs Serena, Swiftwater™ dan semestinya Classic Clog yang ikonik.

Kempen “Come As You Are” akan dapat dilihat melalui pelbagai bahan digital, sosial, cetakan dan pemasaran dalam kedai dengan tumpuan khusus kepada Amerika Syarikat, Jerman, China, Jepun dan Korea Selatan. Di samping itu, Crocs akan mencari Duta Peminat Crocs 2019 yang dapat menunjukkan bagaimana mereka menanggapi “Come As You Are” dan mengenakan Crocs untuk mengejar minat mereka. Butiran tambahan tentang pertandingan Duta Peminat Crocs 2019 akan dikongsi pada penghujung bulan ini.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kempen “Come As You Are”, kunjungi www.crocs.com/comeasyouare.

Latar Belakang Crocs, Inc.

 

Crocs, Inc. (Nasdaq: CROX) ialah peneraju dunia bagi kasut kasual inovatif untuk wanita, lelaki dan kanak-kanak, menggabungkan antara keselesaan dan gaya dengan nilai yang diketahui dan disukai oleh pengguna. Sebahagian besar kasut dalam koleksi Crocs mengandungi bahan Croslite™ iaitu teknologi kasut dibentuk yang proprietari, menyediakan keselesaan luar biasa dengan setiap langkah.

Pada tahun 2019, Crocs memperkukuh misinya agar “setiap orang berasa selesa menjadi diri mereka sendiri” menerusi tahun ketiga kempen Come As You Are™ globalnya. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Crocs atau Come As You Are, sila layari www.crocs.com atau ikuti @Crocs melalui Facebook, Instagram dan Twitter.

Sumber: Crocs, Inc.

Pautan Berkaitan:

Saham Berkaitan: NASDAQ-NMS:CROX

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Belajar Ilmu Pengurusan Dan Perancangan Kewangan Dalam Seminar Bijak Merancang Wang

“KENAPA PENTING MENGURUS WANG?”

Pendapatan bulanan besar, dapat bonus, dapat harta pusaka yang besar, dapat wang pesaraan yang besar, wang EPF dan sebagainya;

Kesemuanya ini akan hilang dan anda akan kembali kepada keadaan sebelumnya JIKA ANDA TIDAK PANDAI MERANCANG WANG TERSEBUT

Perancangan kewangan bukan soal merancang untuk menjadi kaya raya atau hartawan atau jutawan.

Perancangan kewangan adalah tentang mencapai matlamat kewangan dan pengurusan harta dengan baik di dunia dan akhirat.

Bahagia itu dari hati, bukan dari wang. Tetapi ketiadaan wang boleh menyebabkan hidup gundah gulana.

Jom Ke “Seminar Bijak Merancang Wang”


Satu seminar yang mampu membantu anda merancang kewangan dengan lebih teliti dan dalam masa yang sama meningkatkan aset untuk masa depan anda.

SIAPA YANG PERLU HADIR?

✓ Individu yang ingin mengubah tabiat kewangan kearah lebih baik
✓ Pasangan yang ingin meningkatkan asset dan melupuskan liability
✓ Individu yang terkeliru dengan Tool-tool kewangan
✓ Fresh Grad yang ingin belajar mengurus gaji
✓ Perlu bantuan untuk membaiki profil kewangannya

Anda Akan Belajar 7 Modul Mantap

Modul 1 – Pengurusan Aliran Tunai

 • Cashflow atau aliran tunai ini ialah asas dalam perancangan kewangan yang meliputi aspek PENDAPATAN dan PERBELANJAAN
 • Dalam modul ini, akan diterangkan tentang formula I-E=S supaya perbelanjaan tidak melebihi pendapatan setiap bulan dan tahun.

Modul 2 – Perancangan Aset

 • Nett worth ialah perancangan aset dan pengurusan hutang.
 • Dalam modul ini pula akan diterangkan tentang formula A>L supaya dapat menyediakan aset dan dana yang cukup untuk menghadapi masa hadapan serta hutang yang terkawal supaya ia tidak membebankan hari tua kelak.

Modul 3 – Merancang Simpanan

 • Ia menjadi teras kepada pengurusan kewangan. Jika seseorang itu gagal untuk menguruskan SIMPANANnya dengan baik, agak sukar untuk dia mengurus instrumen-instrumen kewangan yang lain.
 • SIMPANAN menjadi faktor utama untuk peringkat-peringkat pengurusan kewangan seterusnya.

Modul 4 – Takaful Sebagai perlindungan kekayaan

 • Mitos dalam takaful
 • Strategi melanggan takaful yang menguntungkan
 • Tip memilih takaful -Rahsia takaful yang tidak diceritakan oleh ejen

Modul 5 – Pelaburan

 • Rahsia pelaburan terbaik
 • Tip pelaburan kalis inflasi
 • Strategi “Dolar Cost Averaging“
 • Kisah-kisah sontot.

Modul 6 – Penyucian Harta

 • Rahsia kekayaan jutawan muslim
 • Waqaf: Kekuatan ekonomi umat islam
Modul 7 – Pewarisan
 • Pusaka: Blind spot dalam kewangan
 • Siapa waris faraidh kita?
 • Siapa yang memerlukan wasiat?
 • Rancang harta sepencarian seawal perkahwinan.

Belajar Daripada Afyan Mat Rawi, Perancang Kewangan Yang Terbaik

Iklan

Alliance Islamic Bank, YaPEIM Jalin Kerjasama Bantu PKS Dan B40

Alliance Islamic Bank Berhad (Alliance Islamic Bank) dan Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) hari ini menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) selama tiga tahun untuk memberi peluang kepada pelanggan Alliance Islamic Bank, yang terdiri daripada perusahaan kecial dan sederhana (PKS) untuk menjadi pembekal kepada Program FoodBank YaPEIM.

Ekosistem yang saling memberi manfaat kepada kedua pihak ini menawarkan pilihan pembekal tambahan kepada YaPEIM untuk memperoleh makanan dan keperluan asas pada kadar kompetitif yang akan disumbangkan kepada komuniti yang terpinggir.

Bagi PKS pula, program ini menawarkan peluang pasaran baharu untuk mereka menjual produk selain membantu komuniti yang memerlukan. 

“Wabak COVID-19 yang melanda bukan sahaja memberi kesan buruk kepada PKS, malah kepada para individu dan keluarga kategori B40. Kerjasama dengan YaPEIM menyediakan peluang kepada kami untuk memberi kesan positif kepada lebih ramai pihak yang memerlukan, terutamanya komuniti yang kurang bernasib baik dan PKS ketika berdepan dengan keadaan yang mencabar sekarang. YaPEIM dapat menambah senarai vendor bagi memastikan bekalan yang cukup untuk keperluan program FoodBank YaPEIM. Sementara itu, PKS pula mendapat peluang perniagaan dan pemasaran yang baharu,” kata Ketua Pegawai Eksekutif Alliance Islamic Bank, En. Rizal IL-Ehzan bin Fadil Azim.

Pemangku Ketua Pengarah YaPEIM, Pn. Parihah Hasan berkata, “Kami di YaPEIM percaya kerjasama yang dirintis dengan pihak Alliance Islamic Bank ini akan terus membuka lebih banyak ruang kerjasama dalam pelbagai bidang strategik terutamanya dalam menyokong pembangunan dan pemerkasaan usahawan yang mampu bersaing, berdaya tahan dalam situasi ekonomi semasa.”

YaPEIM hari ini menyampaikan sumbangan kepada 500 penerima dalam bentuk barangan keperluan asas bagi mengurangkan beban mereka semasa perintah kawalan pergerakan bersyarat dan sempena bulan Ramadan.

Para penerima terdiri daripada Polis Bantuan Hospital Kuala Lumpur, Projek Perumahan Rakyat (PPR) Desa Rejang, PPR Sri Kota, PPR Hiliran Ampang, Sekolah Agama Rakyat Kafa Integrasi Solahiyyah Damai, Sukarelawan Al Rahmah Kuala Langat, Surau Al Ikhwan Sungai Buluh, Pangsapuri Taman Industri Lembah Jaya Ampang, Sukarelawan Hospital Sungai Buluh, dan Persatuan Jaringan Islam Global Masa Depan.

Menerusi MoU ini, kedua-dua pihak akan bekerjasama menganjurkan pelbagai inisiatif tambahan seperti e-bazaar Ramadan dan CMASA.my, yang merupakan platform perdagangan dalam talian YaPEIM. Para PKS yang diperkenalkan oleh AIS akan disenaraikan pada platform ini sebagai penjual atau pembekal. Kolaborasi ini merupakan pengembangan strategik program Halal in One oleh Alliance Islamic Bank yang membantu PKS untuk berjaya dalam pasaran Halal. Langkah ini juga selaras dengan usaha kumpulan perbankan menerusi kempen #SupportLokal yang dilancarkan baru-baru ini, bertujuan membantu perniagaan yang terkesan akibat COVID-19.

Turut dirancang adalah usaha untuk meluaskan kerjasama merangkumi platform lain seperti Alliance Islamic Bank SocioBiz, sebuah platform crowdfunding sosial yang membantu individu yang kurang bernasib baik meningkatkan kualiti hidup mereka dengan mencapai kebebasan kewangan melalui perniagaan. Bagi membantu enterpris sosial, orang ramai boleh menderma menerusi www.alliancebank.com.my/sociobiz.

Program FoodBank YaPEIM bertujuan untuk memberi sumbangan kepada 250,000 penerima. Sehingga kini, YaPEIM telah membelanjakan sebanyak RM1,748,076.85 untuk 76,976 orang penerima dalam bentuk wang tunai, makanan kering atau sedia untuk dimakan di seluruh Malaysia, termasuk Sabah dan Sarawak.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang kerjasama ini, sila layari www.alliancebank.com.my atau www.yapeim.my.

Tentang Alliance Islamic Bank Berhad

Alliance Islamic Bank Berhad (AIS) ialah subsidiari milik penuh Alliance Bank Malaysia Berhad (Alliance Bank), dan menawarkan pelbagai pilihan produk dan perkhidmatan patuh Shariah untuk para pengguna dan juga perniagaan.

AIS merupakan promoter dan penyokong inisiatif yang mewujudkan impak positif kepada perniagaan, komuniti dan persekitaran.  

Tentang Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM)

Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) adalah sebuah yayasan yang memainkan fungsi dan peranannya dalam membangun sosioekonomi melalui pelaksanaan aktiviti Teras Sosial Bisnes, Bisnes dan Pembangunan Sosioekonomi dan Amal Jariah. Di bawah teras Pembangunan Sosioekonomi dan Amal Jariah, YaPEIM terus komited dalam menyantuni masyarakat dalam kumpulan B40 dengan pelaksanaan pelbagai program di bawah Kluster Kebajikan, Keusahawanan dan Sosioeknonomi.

Iklan

Koleksi Crocs Reviva(TM) Baharu Berikan Lantunan Menyegarkan dan Keselesaan Sepanjang Hari

14 Februari 2019 /PRNewswire/ — Crocs, Inc. (NASDAQ: CROX), peneraju global bagi kasut kasual yang inovatif untuk wanita, lelaki dan kanak-kanak, hari ini mengumumkan penampilan sulung Crocs Reviva, teknologi keselesaan baharu dan koleksi untuk musim Bunga/Panas 2019. Menampilkan lapik dalam kasut dengan gelembung udara terbina dalam, teknologi Crocs Reviva™ memberikan lantunan yang menyegarkan, kesan urutan yang melegakan serta keselesaan sepanjang hari.

Flip Crocs Reviva™ baharu memberikan lapik dalam kasut dengan gelembung udara terbina dalam untuk kesan urutan yang melegakan.

 

Crocs Reviva kini boleh didapati di lokasi-lokasi jualan Crocs terpilih dan akan disediakan di Crocs.com bermula pada bulan Feburari. Koleksi ini termasuk tawaran gaya harian yang diperluas menerusi sandal, flip dan slide silhouette untuk wanita dan lelaki.

“Crocs terus menginovasi dalam aspek keselesaan pada tahap luar biasa dan Koleksi Crocs Reviva tidak terkecuali,” kata Michelle Poole, Ketua Pegawai Produk & Pembarangan Crocs. “Dengan lapik dalam kasut tersendiri yang sejajar dengan peta tekanan kaki, Koleksi Crocs Reviva memberikan pengguna dengan pilihan keselesaan sepanjang hari yang unik pada harga yang hebat.”

Kekal setia kepada ciri khas Crocs, Koleksi Reviva by Crocs™ bersifat ringan dan menyokong serta mempunyai bahagian atas kasut Croslite dibentuk untuk koleksi yang tahan lama, boleh dibasuh dan kalis air.

“Sama ada anda sedang melaksanakan tugasan atau bersantai di kolam, Koleksi Crocs Reviva semestinya menjadi penambahan selesa yang menyegarkan untuk koleksi kasut anda,” sambung Poole. “Di samping itu, dengan gelembung udara yang boleh dilihat, anda bukan sahaja dapat merasai keselesaan Crocs Reviva, tetapi juga dapat menyaksikan betapa Crocs Reviva akan menyuntik semangat kepada hari anda.”

Latar Belakang Crocs, Inc.

Crocs, Inc. (Nasdaq: CROX) ialah peneraju dunia bagi kasut kasual inovatif untuk wanita, lelaki dan kanak-kanak, menggabungkan antara keselesaan dan gaya dengan nilai yang diketahui dan disukai oleh pengguna. Setiap pasang kasut dalam koleksi Crocs mengandungi bahan Croslite™, iaitu teknologi kasut dibentuk yang proprietari, menyediakan keselesaan luar biasa dengan setiap langkah.

Pada tahun 2019, Crocs menyatakan bahawa mengekspresikan diri anda dan berasa selesa adalah saling melengkapi. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Crocs atau kempen Come As You Are global kami, sila layari www.crocs.com atau ikuti @Crocs melalui Facebook, Instagram dan Twitter.

Sumber: Crocs, Inc.

Iklan

iProperty.com.my: Permintaan Nasional Untuk Hartanah Kediaman Subsale Pada H1 2020 Cuma Susut -2.5% Walaupun Berdepan Dengan COVID-19

iProperty.com.my hari ini melancarkan laporan dwi tahunannya, H1 2020 Portal Demand Analytics, yang memberikan gambaran menyeluruh permintaan hartanah subsale berpandukan angka kunjungan iProperty.com.my dan data penyenaraian hartanah bagi hartanah subsale di Malaysia dengan tumpuan khusus pada Kuala Lumpur, Selangor, Pulau Pinang dan Johor.

Analisis ini dibentangkan oleh Premendran Pathmanathan, Pengurus Besar Penyelesaian Data Pelanggan REA Group Asia, dalam satu sidang video dalam talian. Analisis tersebut melihat kepada tiga jenis hartanah iaitu rumah teres, kondominium dan kediaman servis.

Ekoran penularan wabak COVID-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang membantutkan aktiviti hartanah selama lebih lapan minggu, permintaan hartanah negara bagi separuh pertama 2020 (H1 2020) menurun sebanyak -2.5%. Berbanding H1 2019 Portal Demand Analytics yang diterbitkan untuk tahun lepas, permintaan bagi kediaman servis menguncup sebanyak -7.2% manakala permintaan bagi kondominium masih negatif dengan penurunan kedua-dua angka kunjungan dan penyenaraian hartanah

Median harga dan pertumbuhan modal bagi kedua-dua jenis hartanah ini turut menurun seiring dengan penularan wabak COVID-19 dan kekangan pergerakan yang disebabkan oleh PKP pada suku kedua 2020. Penurunan ini berpunca daripada ketidaktentuan sentimen pengguna seperti kehilangan punca pendapatan dan perubahan mendadak pada gaya hidup, keutamaan dan keadaan semasa individu.

Walau bagaimanapun, angka kunjungan dan penyenaraian hartanah bagi rumah teres meningkat pada H1 2020 dengan pertumbuhan modal sebanyak +2.21%. Ini menjadikan rumah teres satu-satunya jenis hartanah yang merekodkan pertumbuhan modal positif dalam tempoh yang sama. Walau bagaimanapun, pertumbuhan penyenaraian hartanah lebih tinggi berbanding pertumbuhan angka kunjungan. Ini membawa kepada penurunan permintaan keseluruhan sebanyak -3.3%

Analisis oleh iProperty.com.my ini juga menunjukkan penurunan angka pertumbuhan modal di bandar-bandar utama di Malaysia pada H1 2020. Pusat Bandaraya Kuala Lumpur merekodkan penurunan terbesar iaitu -7.07%, diikuti George Town (-5.42%), Petaling Jaya (-2.59%), Johor Bahru (-1.73%) dan Shah Alam (-1.11%). Trend ini memang telah dijangka memandangkan hartanah di kawasan bandar raya utama mempunyai harga tinggi dan akan paling terkesan apabila berlakunya peristiwa luar biasa seperti COVID-19.

Di Kuala Lumpur, COVID-19 telah menjejaskan permintaan terhadap kesemua jenis bangunan. Paling ketara, terdapat permintaan negatif terhadap rumah teres. Ini jauh berbeza dengan separuh pertama 2019 (H1 2019) apabila rumah teres berada pada tangga teratas pertumbuhan modal dan merupakan satu-satunya jenis bangunan yang merekodkan pertumbuhan positif. Begitu juga kondominium dan kediaman servis, kedua-duanya mencatatkan penurunan ketara bagi permintaan dan pertumbuhan modal. Walau bagaimanapun, permintaan keseluruhan terhadap hartanah subsale di ibu negara hanya mencatatkan penurunan yang kecil iaitu -0.3% pada H1 2020. Kedua-dua angka kunjungan dan penyenaraian hartanah bagi hartanah di Kuala Lumpur hanya menurun sedikit sahaja, di bawah garis trend positif.

Selangor merupakan satu-satunya negeri utama yang merekodkan permintaan positif pada H1 2020 iaitu +3.5% di samping peningkatan kunjungan secara keseluruhan dari tahun ke tahun. Walaupun bandar-bandar utama lain di Malaysia merekodkan permintaan yang negatif terhadap rumah, ibu negeri Selangor, Shah Alam, memperoleh angka permintaan +7.63% disebabkan banyaknya hartanah mampu milik di pinggir Lembah Klang. Di Selangor, permintaan terhadap rumah pada H1 2020 beralih ke bandar-bandar lebih kecil dan kawasan subbandar seperti Puncak Alam, Dengkil, Semenyih dan Cyberjaya. Trend ini didorong oleh pencarian rumah-rumah lebih besar disebabkan trend bekerja dari rumah yang semakin berterusan sejak PKP dikuatkuasakan.

Pulau Pinang mengalami kemerosotan kecil apabila permintaan hartanah subsale di negeri tersebut menurun sebanyak -6.5% pada H1 2020 akibat PKP dan penutupan kedua-dua sempadan negeri dan antarabangsa yang menjejaskan industri pelancongannya. Ini membawa kepada carian dan minat yang lebih rendah dalam kalangan pelabur luar negara. Permintaan hartanah di negeri utara ini merekodkan trend menurun pada ketiga-tiga jenis hartanah pada H1 2020. Namun, dari aspek positifnya, harga rumah teres di tanah besar masih lebih rendah berbanding harga rumah di pulau. Ini menandakan ada potensi untuk pertumbuhan modal di tanah besar pada masa hadapan.

Di Johor, pasaran hartanah memang sedia lembap sejak sebelum penularan COVID-19 lagi dan masih suram pada H1 2020. Negeri di selatan tanah air ini dibelenggu masalah lambakan hartanah tertinggi di Malaysia. Angka kunjungan yang berkurang ditambah dengan peningkatan yang banyak dalam penyenaraian telah menurunkan permintaan hartanah sebanyak -22.8%. Penutupan sempadan antara Johor dan Singapura semasa PKP mungkin telah memudarkan sentimen pembelian dalam kalangan pengguna dan menjurus kepada penurunan dua digit pada H1 2020.

“Perlu diingat bahawa kesan pandemik ini terhadap pasaran hartanah tidaklah seteruk yang kita jangka pada awalnya. Ketika COVID-19 mula melanda Malaysia, laman web kami menunjukkan pengurangan kunjungan dan penyenaraian hartanah pada peringkat awal PKP. Namun angka kunjungan kami kembali pulih berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan pada akhir minggu pertama Jun, carian organik bagi penyenaraian hartanah subsale menyaksikan pemulihan sebanyak +41%,” kata Premendran Pathmanathan, Pengurus Besar Penyelesaian Data Pengguna REA Group Asia.

Tambah beliau, “Dengan kejatuhan aktiviti pasaran akibat PKP, pengumuman pakej Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA) memang tepat pada masanya. Pengecualian duti setem di bawah Kempen Pemilikan Rumah (Home Ownership Campaign atau HOC), pelonggaran Cukai Keuntungan Harta Tanah (CKHT) bagi yang ingin menjual rumah dan nisbah Pinjaman Untuk Nilai (Loan-to-Value atau LTV) yang lebih tinggi dijangka membantu memulihkan sektor hartanah dalam bulan mendatang.”

Menyentuh mengenai penerbitan H1 2020 Property Demand Analytics, Premendran berkata, “Mengambil kira suasana pandemik COVID-19 sekarang, memang besar sekali peranan yang dimainkan oleh data yang didorong permintaan kami ini. Data yang didorong permintaan (demand-driven data) di Malaysia penting dalam pembentukan dasar dan membuat keputusan subsidi berdasarkan bukti. Bagi pemaju, mereka boleh memanfaatkan data ini untuk merangka strategi bagi projek seterusnya dan memantau trend pengguna. Dengan adanya data ini, kami berharap semua pihak berkepentingan dapat menganalisis maklumat yang diberikan bagi memahami kehendak pasaran tempatan dengan lebih baik, yang juga merupakan gambaran permintaan pasaran. Penerbitan kami ini bertujuan memberi manfaat buat semua pihak berkepentingan supaya wujud keserasian antara pemain industri dan sentimen pasaran bagi membantu membuat keputusan. Apabila sudah ada keserasian antara semua pihak, usaha merangsang semula sektor hartanah di Malaysia dapat dijalankan.”

Mengenai REA Group & iProperty.com.my

REA Group di Asia mengendalikan laman web, pemasaran dan acara harta tanah digital yang menawarkan set perkhidmatan hartanah dan pemasaran projek paling komprehensif di Asia Tenggara termasuk di Malaysia (iProperty.com.my), Thailand (thinkofliving.com dan Prakard) serta seluruh wilayah China termasuk Tanah Besar China (myfun.com) dan Hong Kong (squarefoot.com.hk dan SMARTExpo).

iProperty.com.my berpangkalan di Kuala Lumpur, Malaysia dengan bilangan pekerjanya melebihi 200 orang. Dengan lebih 3 juta lawatan setiap bulan, iProperty.com.my merupakan portal hartanah pendahulu pasaran yang menawarkan carian dalam dua bahasa iaitu Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. iProperty.com.my juga menawarkan aplikasi penyelesaian kepada konsumer seperti LoanCare, penunjuk kelayakan pinjaman perumahan; saluran News & Lifestyle dengan pelbagai kandungan berkaitan hartanah yang bermanfaat kepada pengguna; acara-acara yang menghubungkan pembeli hartanah dengan ejen dan pemaju; dan banyak lagi.

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!