Entropia Melancarkan Aladdin Untuk Servis Internet Benda (IoT) B2C Hasil Usaha Sama Rudra Labs

KUALA LUMPUR, Malaysia, 9 April 2019 /PRNewswire/ — Entropia, pakar runding pemasaran era baharu dengan usaha sama Rudra Labs telah melancarkan Aladdin, tawaran terkini yang membuka peluang melalui Internet Benda (IoT) buat para peniaga bagi mengembangkan perniagaan mereka.

Rudra Labs ditubuhkan pada 2016 dengan beberapa syarikat yang beroperasi di Singapura dan Hyderabad. Rudra Lab merupakan pakar dalam rekaan dan penghasilan platform peranti IoT dengan kepakaran yang tinggi dalam perisian tegar, perkakas, awan IoT dan nafif serta sekuriti IoT.

Entropia yang berpangkalan di Kuala Lumpur dan Manila menawarkan kepakaran dalam usaha sama ini termasuk saranan nilai pelanggan (CVP), reka bentuk pengalaman pelanggan, data dan UI/UX.

Aladdin akan diterajui oleh CEO di Rudra Labs, Rajeev Bala. Beliau akan disokong oleh pasukan yang terdiri daripada 22 orang di HyderabadKuala LumpurManila dan Singapura. Pasukan ini akan memberikan khidmat dari hujung ke hujung bermula dengan nilai pemetaan ke pembangunan konsep ke pemprototaipan hingga ke pengeluaran akhir. Ia juga akan menutup gegelung penuh data pelanggan kepada jualan sebaik sahaja ianya mula digunakan.

Memetik kata-kata Rajeev Bala, Ketua Pereka Aladdin ketika pelancaran itu, “inilah masanya untuk jenama-jenama memberikan lebih dari sekadar kempen dan kandungan dengan menyediakan kemudahan IoT di tahap baharu buat pelanggan dan menyasarkan margin yang lebih tinggi buat mereka.”

“Dunia kini amat sengit dengan pelbagai jenis perniagaan, pangkalan IoT dapat membentuk nilai jenama yang lebih bermakna buat pengguna dan produk. Ini merupakan misi utama Aladdin,” ujar beliau.

“Kehidupan masa depan kini bergantung pada matriks sensor yang berfungsi di antara satu sama lain bagi memudahkan serta meningkatkan gaya hidup kita. Dengan itu, kita menjadikan setiap kehidupan lebih bermakna,” kata Prashant Kumar, Pengasas dan Rakan Kongsi Utama di Entropia.

Beliau juga berkata, “Aladdin terhasil bagi meningkatkan kekuatan sesuatu jenama dengan menggunakan objek terhubung demi pengalaman yang lebih baik serta menyelesaikan masalah setiap pelanggan. Ia juga membuka peluang ke dunia serba baharu tentang saranan nilai pelanggan yang mempunyai kuasa untuk mengubah banyak kategori.”

Untuk sebarang pertanyaan, hubungi:

Entropia Global  | E-mel : [email protected] 

Tentang Aladdin:

Di Aladdin.one, kami membantu setiap perniagaan memanfaatkan pengunaan kuasa Internet Benda (IoT) dalam membina serta mengukuhkan hubungan yang lebih bermakna dengan pengguna mereka. Ini bermaksud, dengan menyediakan jalan penyelesaian menggunakan IoT merentasi rantaian nilai pemasaran. Ia juga bermaksud menyediakan jalan penyelesaian untuk kes-kes baharu serta aliran pendapatan untuk setiap jenama.

Nama Aladdin diinspirasikan oleh kisah dongeng Arab yang terkenal. Aladdin di waktu ketika itu inginkan pertolongan dan kelihatan meronta-ronta dalam membuat keputusan telah menggunakan khidmat jin yang terkenal dengan kuasa magik bagi menyelesaikan masalah beliau.

Laman web: http://aladdin.one
Facebook: http://www.facebook.com/aladdiniot
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/aladdinsg

Sumber: Entropia

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bursa Malaysia Sahkan Perbincangan Pindah Ke TRX

KUALA LUMPUR, 18 Jun (Bernama) –Bursa Malaysia Bhd mengesahkan bahawa perbincangan dengan Mulia Property Development Sdn Bhd mengenai perpindahan ke Tun Razak Exchange (TRX) sedang berjalan, dengan butiran terperinci masih belum dimuktamadkan.

“Pengumuman selanjutnya hanya akan dibuat apabila terdapat perkembangan penting mengenai perkara itu,” kata pengendali bursa saham itu dalam makluman kepada Bursa hari ini.

Bursa Malaysia berkata demikian sebagai mengulas dua artikel bertajuk “Bursa Malaysia mulling move to TRX” and “In final negotiation stage, Bursa Malaysia’s headquarters to be moved to TRX,” (Bursa Malaysia timbang pindah TRX” dan “Rundingan di peringkat akhir, ibu pejabat Bursa Malaysia akan dipindahkan ke TRX)  yang dikeluarkan baru-baru ini.

Menurut artikel itu Bursa Malaysia dan Mulia Property sedang di peringkat akhir rundingan untuk memindahkan ibu pejabat bursa ke TRX. Sekiranya langkah itu menjadi kenyataan, Bursa Malaysia berkemungkinan akan menduduki dua tingkat bangunan Exchange 106.

Mulia Property adalah pemaju bangunan Exchange 106 setinggi 106 tingkat di TRX.

Ketika ini Bursa Malaysia beroperasi di Exchange Square, kompleks pejabat 16 tingkat yang terletak di Bukit Kewangan, di sini.

–BERNAMA