Firma Penasihat Kewangan Terbesar Malaysia Berkolaborasi Dengan Firma Perakaunan

VKA Wealth Planners Sdn Bhd, sebuah firma penasihat kewangan yang diluluskan oleh Bank Negara Malaysia (BNM) dan berlesen oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) telah menandatangani satu perjanjian kerjasama dengan Nizam & Co. Nizam & Co adalah sebuah firma perakaunan berlesen di bawah Malaysian Institute of Accountant (MIA)

“Ini adalah sejarah dalam industri kewangan di Malaysia,” kata Datuk Paduka Javern Lim, Pengarah Urusan Kumpulan VKA Financial. VKA adalah antara Firma Penasihat Kewangan terawal yang ditubuhkan pada tahun 2003 dan diluluskan oleh Bank Negara Malaysia dan Lesen oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia. Sejak itu secara aktif menyumbang ke arah pembangunan industri khidmat nasihat dan perancangan kewangan di Malaysia.

Menurut Pengarah Urusan Nizam & Co En Ahmad Nizam Samsudin,  dia bersetuju bahawa industri kewangan di Malaysia memerlukan idea baru dalam membantu Malaysia mengharungi cabaran Revolusi Perindustrian Keempat (IR4.0)

Memudahkan SME dan Syarikat Korporat

Kerjasama ini berteras konsep PENYELESAIAN KEWANGAN SETEMPAT. Ini secara tak langsung memudahkan rakyat Malaysia mendapatkan perkhidmatan kewangan seperti perancangan kewangan dan perakaunan dengan mudah dan pantas. Hakikatnya ini bukanlah sesuatu yang baru di Australia. Tetapi bagi Malaysia ini adalah sesuatu yang baru perlu dilakukan dalam  menghadapi cabaran-cabaran yang akan datang bersama-sama dengan Revolusi Perindustrian Keempat (IR4.0)

Pencapaian Baru

Ini secara tak langsung akan meningkatkan lagi industri perancangan kewangan di Malaysia mencapai tahap yang lebih tinggi. Seluruh rakyat Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak termasuk boleh mendapatkan khidmat perancangan kewangan tanpa berat sebelah dibawah firma VKA selaras dengan matlamat VKA itu sendiri sebagai “Firma Perancangan Kewangan Pilihan Utama Rakyat Malaysia”

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi:

Hanif Yahaya
0188716761
[email protected]

Untuk maklumat lanjut, boleh layari:

www.vka.com.my
https://nizamco.com/

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!