Firma Penasihat Kewangan Terbesar Malaysia Berkolaborasi Dengan Firma Perakaunan

VKA Wealth Planners Sdn Bhd, sebuah firma penasihat kewangan yang diluluskan oleh Bank Negara Malaysia (BNM) dan berlesen oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) telah menandatangani satu perjanjian kerjasama dengan Nizam & Co. Nizam & Co adalah sebuah firma perakaunan berlesen di bawah Malaysian Institute of Accountant (MIA)

“Ini adalah sejarah dalam industri kewangan di Malaysia,” kata Datuk Paduka Javern Lim, Pengarah Urusan Kumpulan VKA Financial. VKA adalah antara Firma Penasihat Kewangan terawal yang ditubuhkan pada tahun 2003 dan diluluskan oleh Bank Negara Malaysia dan Lesen oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia. Sejak itu secara aktif menyumbang ke arah pembangunan industri khidmat nasihat dan perancangan kewangan di Malaysia.

Menurut Pengarah Urusan Nizam & Co En Ahmad Nizam Samsudin,  dia bersetuju bahawa industri kewangan di Malaysia memerlukan idea baru dalam membantu Malaysia mengharungi cabaran Revolusi Perindustrian Keempat (IR4.0)

Memudahkan SME dan Syarikat Korporat

Kerjasama ini berteras konsep PENYELESAIAN KEWANGAN SETEMPAT. Ini secara tak langsung memudahkan rakyat Malaysia mendapatkan perkhidmatan kewangan seperti perancangan kewangan dan perakaunan dengan mudah dan pantas. Hakikatnya ini bukanlah sesuatu yang baru di Australia. Tetapi bagi Malaysia ini adalah sesuatu yang baru perlu dilakukan dalam  menghadapi cabaran-cabaran yang akan datang bersama-sama dengan Revolusi Perindustrian Keempat (IR4.0)

Pencapaian Baru

Ini secara tak langsung akan meningkatkan lagi industri perancangan kewangan di Malaysia mencapai tahap yang lebih tinggi. Seluruh rakyat Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak termasuk boleh mendapatkan khidmat perancangan kewangan tanpa berat sebelah dibawah firma VKA selaras dengan matlamat VKA itu sendiri sebagai “Firma Perancangan Kewangan Pilihan Utama Rakyat Malaysia”

Sebarang pertanyaan, boleh hubungi:

Hanif Yahaya
0188716761
[email protected]

Untuk maklumat lanjut, boleh layari:

www.vka.com.my
https://nizamco.com/

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Letusan Gunung Ruang: Beberapa Penerbangan Malaysia Airlines, AirAsia Ke Sabah & Sarawak Dibatalkan

KOTA KINABALU, 18 April (Bernama) — Beberapa penerbangan Malaysia Airlines dan AirAsia antara Sabah, Sarawak dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dibatalkan hari ini berikutan letusan gunung berapi di Gunung Ruang, Indonesia.

Malaysia Airlines dalam kenyataan di akaun media sosial rasmi X hari ini memaklumkan syarikat penerbangan itu akan membatalkan beberapa penerbangan yang terjejas dan menasihatkan penumpang untuk menyemak status penerbangan terkini dan saranan perjalanan masing-masing.

“Pembatalan penerbangan pada 18 April 2024 berikutan letusan gunung berapi Gunung Ruang. Berikutan letusan gunung berapi yang berlaku di Gunung Ruang, Indonesia, Malaysia Airlines akan membatalkan beberapa penerbangan ke/dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KUL) ke Sabah dan Sarawak,” kata kenyataan itu.

Sementara itu, pejabat Timbalan Menteri Pertanian dan Keselamatan Makanan Datuk Arthur Joseph Kurup dalam kenyataan berkata penerbangan membawa mendiang Tan Sri Joseph Kurup (pengasas Parti Bersatu Rakyat Sabah dan bekas Timbalan Ketua Menteri Sabah) ke Kota Kinabalu yang dijadualkan hari ini telah dibatalkan.

“Saya akan memaklumkan masa penerbangan terkini selepas menerima maklum balas daripada MAS (Malaysia Airlines),” katanya.

AirAsia dalam kenyataan pula berkata lapan daripada penerbangan berjadual antara KLIA dan Tawau telah dibatalkan. Turut dibatalkan adalah lapan penerbangan antara KLIA dan Kota Kinabalu, menjadikan sebanyak 16 penerbangan yang terjejas antara KLIA, Kota Kinabalu dan Tawau.

Menurutnya ia telah memaklumkan kepada semua penumpang yang terjejas, manakala penumpang dalam perjalanan ke atau dari destinasi yang terkesan digalakkan untuk menyemak e-mel dan telefon mudah alih berdaftar mereka untuk pemberitahuan mengenai pembatalan.

“Para tetamu AirAsia yang melakukan perjalanan ke/dari destinasi yang terjejas digalakkan untuk menyemak status penerbangan terkini mereka di airasia.com/flightstatus.

“AirAsia akan terus memantau situasi gunung berapi Gunung Ruang dan akan memberikan lebih banyak maklumat perkembangan terkini,” kata kenyataan itu.

— BERNAMA