Genecare Bekerjasama Dengan Jupiter Chain Lancar Platform Pemprofilan Genetik Selamat Dalam Talian

SINGAPURA, 7 Jun 2019 /PRNewswire/ — Ujian genetik ialah teras penjagaan kesihatan pencegahan. Pelanggan mesti terlebih dahulu memahami susun atur genetik mereka untuk mengurangkan risiko mendapat sakit atau penyakit. Syarikat utama ASEAN, Genecare, ialah satu syarikat pengujian genetik yang membolehkan pelanggan memahami risiko mereka dengan lebih baik. Syarikat menggunakan jujukan genom keseluruhan untuk mengesan varians genetik pelanggan dan kerentanan terhadap penyakit atau keabnormalan.

Genecare bekerjasama dengan Jupiter Chain lancar platform pemprofilan genetik selamat dalam talianSetelah siap, hasilnya akan dimuat naik ke aplikasi Genecare yang dipanggil NexTx. Ia mengandungi profesional perubatan dan penyedia perkhidmatan gaya hidup yang menawarkan nasihat yang tepat dan disasarkan berdasarkan profil genetik klien untuk konsultasi penjagaan kesihatan pencegahan.

Sebagai contoh, pakar perubatan akan menawarkan cadangan perubatan yang disesuaikan, sementara pembekal perkhidmatan gaya hidup, seperti kelab kecergasan, boleh membuat pelan senaman yang dibuat khusus berdasarkan susun atur genetik pelanggan. Penyedia kemudiannya akan dapat memasukkan pemerhatian dan cadangan mereka ke dalam profil klien.

Teknologi NexTx mengurangkan masa untuk mengesan maklumat di seluruh sistem yang berbeza. Namun begitu, walaupun ia kelihatan mudah, terdapat kebimbangan yang meluas mengenai privasi kerana sebarang bentuk data perubatan adalah sangat sensitif. Untuk menangani kebimbangan ini, Genecare sedang bekerjasama dengan Jupiter Chain untuk mendayakan teknologi rantaian blok untuk ekosistem NexTx.

“Tanpa teknologi rantaian blok, sentiasa wujud risiko pelanggaran data. Data peribadi yang terbocor, boleh menyebabkan hasil yang memudaratkan, seperti rekod perubatan yang dimanipulasi atau rawatan diskriminasi daripada yang lain kerana sejarah perubatan yang terdedah. Dengan Jupiter Chain, pengguna akan mempunyai satu lapisan keselamatan yang melindungi data mereka,” kata Encik Lew Hon Kean, Ketua Pegawai Eksekutif Genecare.

Jupiter Chain ialah platform data yang pintar dan boleh dipersetujui yang membolehkan pengguna mengekalkan privasi data dengan menyulitkan data mereka dan memerlukan persetujuan sebelum pihak lain dapat mengakses maklumat yang diperlukan untuk melaksanakan analitik data besar.

Iklan

“Dengan Jupiter Chain, pembekal perkhidmatan hanya memperoleh hasil penilaian dan tidak akan melihat data genetik. Ini memastikan privasi pengguna dan pada masa yang sama membolehkan mereka mendapat akses kepada produk dan perkhidmatan penjagaan kesihatan yang disesuaikan,” kata Dr Ernie Teo, Ketua Pegawai Teknologi Jupiter Chain.

Latar Belakang Genecare

Genecare ialah syarikat penjagaan kesihatan pencegahan persis yang diasaskan pada tahun 2017 untuk mereka bentuk penyelesaian penjagaan kesihatan yang menyeluruh untuk pelanggan melalui ujian genetik (Maklumat), IOT (Pemantauan) dan dispenser pintar (Penyelesaian). Misi syarikat adalah untuk membantu orang ramai memperbaiki kehidupan mereka berdasarkan konsep 3P (Precision, Predictive and Preventive) (Persis, Ramal dan Cegah). Genecare dianugerahkan Anugerah Jenama Kesihatan & Kesejahteraan Malaysia pada tahun 2018.

Latar Belakang Jupiter Chain

Dihasilkan oleh JEDTrade, projek Jupiter Chain ialah platform Pertukaran Data Boleh Dipersetujui Pintar yang bertujuan untuk mewujudkan privasi yang mengekalkan rantaian blok gabungan yang membolehkan penggunaan analitik. Pemilik data boleh mengawal data mereka dan memberikan akses kepada pihak lain untuk menerima perkhidmatan yang disesuaikan. Untuk maklumat lanjut mengenai projek ini, sila lawati jupiterchain.tech.

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Absen Diiktiraf Sebagai Salah Sebuah Syarikat Terurus Terbaik China

SHENZHEN, China22 April 2019 /PRNewswire/ — Pengeluar paparan LED profesional, Absen (SZSE: 300389), diumumkan sebagai salah sebuah “Syarikat Terurus Terbaik” Cina dalam Program Anugerah Syarikat-syarikat Terurus Terbaik (BMC) Deloitte pada Mac 2019.

Program BMC ialah satu inisiatif global bagi tujuan mengenal pasti dan mengiktiraf syarikat-syarikat swasta yang mempunyai idea pengurusan termaju dan prestasi perniagaan yang cemerlang. Ia dimulakan di Chinapada Ogos 2018.

Mengulas tentang anugerah berkenaan, Ketua Pegawai Kewangan Absen, Chelsea Huang berkata, “Anugerah Syarikat-syarikat Terurus Terbaik menilai segenap aspek sesebuah organisasi dan kami amat berbangga kerana Absen telah memenuhi semua syarat. Anugerah berprestij ini ialah pengiktirafan yang hebat untuk kejayaan keseluruhan Absen berdasarkan hala tuju strategik yang jelas dan struktur organisasi, prestasi kewangan yang cemerlang, keupayaan pengurusan risiko yang mantap serta budaya korporat yang menginspirasikan. Anugerah ini akan meningkatkan keyakinan kami untuk terus meningkatkan pengurusan perniagaan kami selain produk dan perkhidmatan kami.”

Panel penilaian menjalankan proses kelayakan dan penilaian terperinci berdasarkan pelbagai kriteria di bawah tajuk strategi, keupayaan, komitmen dan prestasi kewangan. Absen membuatkan panel kagum menerusi “kecemerlangan pengurusan” dan diiktiraf sebagai salah sebuah syarikat terurus terbaik dari segi “kepimpinan industri, pemikiran global, strategi jangka panjang, pembangunan inovatif dan berorientasikan kakitangan.”

Dengan reputasi dalam penyediaan paparan LED berkualiti tinggi, jenama Absen yang memenangi anugerah, yang meraikan kejayaan 10 tahun berturut-turut sebagai No. 1 dalam pengeksportan panel LED, memberi tumpuan pada perniagaan paparan LED selama lebih 18 tahun lamanya. Ia memiliki pengilangan canggih dan jaringan khidmat pelanggan maju dengan 15 syarikat tempatan dan luar negara di seluruh dunia selain meletakkan kepentingan yang utama kepada inovasi. Pada tahun 2018, Absen mencapai pendapatan sebanyak hampir 2 bilion RMB, dengan pertumbuhan 29% berbanding tahun sebelumnya. Pelaburannya dalam penyelidikan dan pembangunan (R&D) adalah 3% lebih tinggi berbanding syarikat-syarikat lain dalam industri.

Iklan

Apa yang membezakan Absen khususnya daripada syarikat-syarikat lain dalam industri ialah kestabilan kewangannya yang luar biasa, yang membolehkannya untuk dipercayai oleh pelanggan-pelanggan global seperti Chinese Football Association Super League (CSL).

“Dengan melancarkan program BMC pertama di China, Deloitte bekerjasama dengan rakan-rakan kongsi dalam pelbagai sektor untuk menamakan calon, menyemak semula maklumat calon, mengadakan semakan semula dan pementoran di lapangan Makmal Ketua Pegawai Eksekutif Terurus Terbaik serta mengurus semakan semula oleh Jawatankuasa Semakan Bebas. Senarai akhir dengan 23 pemenang menunjukkan kecemerlangan pengurusan merentas sektor-sektor berbeza,” kata Zhao Jian, rakan kongsi utama Program BMC.

Sumber: Absen.com

Saham Berkaitan: Shenzhen:300389

Iklan

Anchanto: Pakar Pengurusan Operasi eDagang anda, 7 Perkara Anda Perlu Tahu

Baru-baru ini, Anchanto telah menarik pehatian orang ramai terutamanya mereka yang terlibat dalam perniagaan online atau eDagang.

Jom kita kenali Anchanto dengan lebih mendalam lagi.

1. Siapa Anchanto Ni?

Anchanto merupakan syarikat B2B global yang berpengkalan di Singapura yang membolehkan para peniaga menguruskan operasi eDagang dari hujung ke hujung menerusi produk SaaS dan perkongsian. Sejak penubuhan Anchanto pada tahun 2011, ianya kini disokong oleh para pelabur di seluruh Asia Pasifik.

Hari ini, pelanggan dan operasi syarikat meliputi lebih daripada 14 buah negara dengan pejabat di Malaysia, Singapura, Indonesia, Filipina, Australia, Korea Selatan dan Indian.

Di antara pelanggan yang menggunakan perkhidmatan Anchanto adalah Nestle, MYDIN, Pos Malaysia, Skechers, Senheng, Momentum Commerce, Luxasia, DKSH, Bonia, Melissa Shoes, Wako, Focus Point, L’Oreal, HP, Fossil, SnT Logistics, DHL eCommerce, Asendia Asia dan banyak lagi.

2. Apakah Masalah Yang Dihadapi Pasaran?

Penduduk Asia mempunyai perangai yang sedikit berbeza, di mana pelanggan lebih kepada ‘layari-dan-beli’ berbanding ‘cari-dan-beli’. Maka, para peniaga perlu wujud di pelbagai tempat dan saluran jualan; maka mereka memerlukan platform yang mudah untuk mencapai lebih ramai pengguna.

Pada masa yang sama, peniaga dan syarikat logistic mempunyai masalah untuk mengurus gudang dan inventori mereka bagi memenuhi keperluan eDagang sekiranya masih menggunakan sistem tradisional. Hanya dengan menggunakan teknologi baulah mereka boleh menjalankan operasi merentas pelbagai saluran dan mengurus penghantaran.

3. Siapakah Golongan Sasaran?

Jenama global, peruncit, pengedar, penyedia perkhidmatan, industri kecil dan sederhana, penyeda logistik dan pengendali pos, serta perniagaan yang ingin mengurus operasi eDagang dengan lebih efisien.

4. Bagaimana Anchanto Menyelesaikan Masalah Ini?

Teras Anchanto adalah menghasilkan produk yang membuatkan logistik eDagang dan jualan pelbagai saluran lebih mudah bagi orang ramai di rantau Asia Pasifik ini.

Iklan

Produk pertama Anchanto iaitu Wareo, adalah Sistem Pengurusan Gudang bagi membolehkan perniagaan mengurus Gudang bagi eDagang (B2C) dan perniagaan runcit (B2B). Masalah utama yang dihadapi orang ramai adalah, sistem pengurusan Gudang sedia ada tidak dibina untuk keperluan perniagaan eDagang. Dengan adanya Wareo, platform ini dapat mengurus operasi B2B dan B2C dengan lebih produktif.

Banyak perniagaan di Asia Pasifik juga mempunyai masalah untuk mengurrus operasi jualan di sebalik tabir seperti pengurusan integrasi IT, mengurus Sistem Pengurusan Maklumat Produk dan mengedarkan katalog mereka merentas pelbagai saluran. Di sinilah munculnya produk kedua iaitu SelluSeller, platform pengurusan jualan eDagang yang membolehkan para peniaga mengurus operasi mereka dengan lebihi cekap. Ianya diintegrasi dengan pasar online, kedai online, perisian perakaunan, logistic dan ERP seperti SAP bagi membolehkan peniaga mendapatkan keseimbangan di antara teknologi dan integrasi.

5. Apakah Keunikan Anchanto?

Berbanding syarikat lain di dalam pasaran, semua platform Anchanto dibangunkan dengan pengalaman peribadi mengurus gudang di Singapura selama 2 tahun. Samada Wareo atau SelluSeller, produk ini dibina bagi membolehkan perniagaan menggunakannya serta-merta. Sebelum mengeluarkannya di pasaran, ianya telah dibangunkan dan diuji Bersama-sama jenama terkenal seperti Garnier, L’Oreal, Maybelline dan banyak lagi.

Namun, keunikan terbesar Anchanto adalah cara mereka memahami keperluan pengguna dan merekabentuk penyelesaian yang tepat untuk mereka.

Apakah Sasaran Anchanto Bagi Malaysia? Dan Rantau Asia Pasifik?

Anchanto mensasarkan pertumbuhan sebanyak 3 kali ganda daripada pendapatan bagi tahun 2019. Memandangkan Malaysia merupakan pasaran yang penting, kebanyakan pendapatan akan datang dari sini.

Bagi memenuhi sasaran ini, lebih ramai pekerja akan dibawa masuk dan dijangkakan ada 2 produk baru yang bakal dilancarkan pada tahun ini.

6. Siapakah Pesaing Terbesar Anchanto?

Sejak penubuhan syarikat 9 tahun yang lalu, pesaing terbesar adalah sikap sambil lewa bakal pelanggan dengan kemunculan transformasi digital dalam dunia perniagaan. Sikap ini ditambah dengan kebergantungan kepada sistem legasi yang telah pun berusia dan sepatutnya ditukar.

7. Di Mana Anchanto Akan Berada Dalam Masa 5 Tahun Yang Akan Datang?

Fokus Anchanto masih di rantau Asia Pasifik yang merangkumi pelbagai pasaran seperti Malaysia, Singapura, Filipina, Indonesia dan Australia; dengan beberapa negara lebih maju daripada yang lain.

Seterusnya, Anchanto bercadang untuk merentas sempadan dan menemui bakal pelanggan di negara-negara seperti Amerika Syarikat, Britain, Sepanyol, Jerman, Itali dan Kanada; dengan mensasarkan untuk menjadi syarikat yang berteraskan kepada para pelanggan.

Iklan

Boost dan iPrice Membawa Jutaan Produk dan Perbandingan Harga kepada Pengguna E-Dompet

Berikutan kerjasama baharu antara e-dompet tempatan Boost dengan Kumpulan iPrice, pengguna e-dompet Boost kini boleh mengakses jutaan produk daripada ribuan peniaga di seluruh Malaysia. Syarikat pengagregat e-dagang ternama tesebut menjanjikan pengalaman membeli-belah yang terbaik untuk pengguna Boost, dengan menyediakan pelantar yang boleh membandingkan produk, harga dan jadual penghantaran.

Di samping itu, ia juga menawarkan baucer dan kupon kepada pengguna. Dengan menggunakan e-dompet gaya hidup tempatan Boost, konsumer kini boleh membandingkan harga secara mudah dan memperoleh tawaran terbaik dengan pengalaman lebih selamat dan mengujakan. 

“Boost sedang menerajui inovasi e-dompet dan kami berikhtiar untuk mencari rakan kerja strategik yang sesuai untuk membawa pengalaman membeli-belah yang terbaik kepada pengguna kami.

Kami lebih tekad untuk memacu solusi berinovasi melalui e-dompet gaya hidup keluaran kami terutamanya ketika menjalani hidup norma baharu akibat ancaman COVID-19. Ternyata kami ingin menjadikan pengalaman membeli-belah tanpa kontak dan tanpa tunai cara yang paling selamat dan mudah.

“Kerjasama dengan iPrice merupakan satu lagi langkah penting dalam menyediakan lebih banyak pilihan dan nilai yang besar kepada pengguna. Bukan sahaja kami memperkenalkan kaedah baharu yang komprehensif untuk membeli-belah dalam talian, tetapi dengan iPrice, kami berharap untuk mewujudkan peluang untuk peniaga memanfaatkan ekosistem kami serta membolehkan pengalaman pengguna yang lebih memuaskan semua dalam satu platform.

Ini membuktikan bahawa Boost adalah aplikasi pilihan yang menawar rangkaian perkhidmatan lengkap, pada bila-bila saja dan di mana-mana sahaja,” kata Mohd Khairil Abdullah, Ketua Pegawai Eksekutif Boost.

Pengguna Boost kini boleh menikmati akses kepada jutaan produk melalui pengalaman membeli-belah yang lancar di aplikasi, sila rujuk pada langkah mudah berikut:

 1. Buka app Boost e-Wallet app dan klik “Do More” (ikon Boost)
 2. Klik “More”, tatal bawah ke “online shopping” dan klik ‘iPrice  ‘
 3. Semak produk, bandingkan harga, baca maklumat produk kemudian pilih produk yang ingin dibeli  
 4. Klik “checkout,” isikan maklumat anda, seterusnya klik “Pay with Boost”

“Kerjasama ini membantu kami memenuhi misi untuk bergelar peneman membeli-belah terulung di Asia Tenggara. Ia juga menawarkan pengguna kandungan e-Dagang walau di mana sahaja mereka berada. Kami menyedari bahawa pengguna di Malaysia kebanyakannya mengakses aktiviti Internet seperti membeli-belah atas talian melalui telefon pintar dan aplikasi.

Oleh itu, kami mengatur strategi untuk membawa kandungan perbandingan harga untuk menambah nilai perkhidmatan oleh Aplikasi Gaya Hidup Super seperti Boost,” kata Naib Pengerusi Eksekutif Kumpulan & Pengasas Bersama iPrice, David Chmelar.

Iklan

iPrice sejak awal lagi mengamalkan pendekatan yang mengetengahkan pengguna; sebahagian visi syarikat adalah untuk menyediakan maklumat terbaik kepada pengguna di Asia Tenggara, membolehkan mereka membuat keputusan berkaitan pembelian dengan bijak serta cara yang paling lancar dan mudah diakses.

Bukan sahaja iPrice menyediakan pengguna Boost dengan maklumat untuk memudahkan pembelian pintar melalui e-Dompet kegemaran semua, tetapi juga bakal memperkenalkan ribuan rakan pedagang kepada ekosistem Boost. 

Pendek kata, kerjasama ini akan membuka lebih banyak peluang e-Dagang untuk konsumer serta pedagang. Pedagang e-Dagang akan diperkenalkan kepada lebih banyak pelanggan serta trafik, manakala konsumer akan melayari perjalanan lebih lancar untuk menyemak harga dan maklumat produk sambil membeli-belah menggunakan kaedah pembayaran yang mudah dan selamat.

Ini memberikan kuasa pembelian yang lebih kukuh kepada pengguna Boost dan iPrice, yang pasti akan mewujudkan pengalaman lebih baik untuk pengguna secara keseluruhan.

About Boost

Boost is a homegrown lifestyle e-wallet that aims to revolutionise the way consumers transact daily. Combining lifestyle needs and cutting-edge digital technology, Boost strives to make transactions easier, faster, more secure and overall a more rewarding experience for consumers. The e-wallet app allows users to pay via their smartphone at participating locations without the hassle of using physical cash or cards. To date, over 8.7 million Boost users can now pay at over 197,000 merchant touchpoints nationwide. Android users can download Boost from the Play Store while iOS users can download from the App Store.

For more information, check out the website at https://www.myboost.com.my/ or follow Boost on Facebook (https://www.facebook.com/myboostapp/) and Instagram (https://www.instagram.com/myboostapp/).

About iPrice Group

iPrice Group is a meta-search website operating in seven countries across Southeast Asia namely; Malaysia Singapore, Indonesia, Thailand, Philippines, Vietnam, and Hong Kong. Currently, iPrice compares and catalogues more than 1.5 billion and receives about 20 million monthly visits across the region. iPrice currently operates three business lines: price comparison for electronics and health & beauty; product discovery for fashion and home & living; and coupons across all verticals.

Iklan

Data Intensity Bakal Perkenal Teknologi Pangkalan Data Berautonomi Oracle

BEDFORD, Massachusetts, 25 Mac 2019 /PRNewswire/ — Data Intensity berasa sukacita untuk menjadi Penaja Platinum Oracle OpenWorld Asia 2019 dan Penyampai Ucaptama Berautonomi di Pusat Ekspo dan Konvensyen Marina Bay Sands, Singapura, mulai 26-27 Mac 2019.

“Sebagai pengguna awal Gudang Data Berautonomi Oracle, Data Intensity berbangga dapat menjadi Rakan Kongsi Platinum Oracle dan memimpin penerimaan teknologi terkini Oracle,” ulas Ketua Pegawai Eksekutif, Tony Sumpster. “Kunjungi reruai kami di Oracle OpenWorld Asia dan berbincanglah bersama pakar-pakar kami untuk melihat bagaimana kami dapat membantu anda mencabar andaian, mereka bentuk demi hasil yang lebih baik dan memanfaatkan teknologi transformasi bagi mencipta kemungkinan masa depan, sekarang.”

Ketua Pegawai Teknologi Data Intensity, James Anthony dan Ketua Pegawai Pemasaran, June Manley turut terlibat dalam Sesi Ucaptama dan Sesi Permulaan sepanjang acara dua hari tersebut. James akan membincangkan bagaimana Data Intensity menggunakan Awan Gudang Data Berautonomi dengan Awan Analitik Oracle bagi menyediakan penyelesaian pantas kepada masalah perniagaan yang wujud sejak dahulu lagi; manakala June akan membincangkan bagaimana syarikat-syarikat yang berjaya berkembang bukan sekadar untuk bertindak balas terhadap keperluan pelanggan, kakitangan dan rakan kongsi, tetapi menumpu pada strategi dan teknologi yang dapat meluaskan transformasi digital.

Iklan

Pastikan anda tanda kalendar anda dan tidak melepaskan Sesi-sesi Ceramah Data Intensity yang berikut:

 • June Manley, Ketua Pegawai Pemasaran: Transformasi Digital: Masa Depan Perniagaan dan IT
  • Tarikh: Rabu, 27 Mac
  • Masa: 1:05 ptg – 2:25 ptg
  • Lokasi: Arena 1 (Tingkat 3)
 • James Anthony, Ketua Pegawai Teknologi: Robot Bakal Tiba – Oracle ADWC dan Data Intensity, kisah kejayaan pelanggan
  • Tarikh: Rabu, 27 Mac
  • Masa: 2:35 ptg – 3:10 ptg
  • Lokasi: Arena 5 (Tingkat 3)

Terokai masa depan, hari ini dengan Data Intensity. Ketahui lebih lanjut tentang Oracle OpenWorld Asia 2019 dengan mengunjungi halaman acara kami.

Latar Belakang Data Intensity
Data Intensity ialah penyedia perkhidmatan berbilang awan bebas yang terbesar, menumpu untuk mengurus aplikasi dan perkhidmatan bermisi kritikal dalam dunia awan hibrid. Penyelesaian dan perkhidmatan binaan khas kami menumpu pada Reka Bentuk kitar hayat, Pelaksanaan, Sokongan dan Operasi teknologi dan platform yang memperkasa proses perniagaan pelanggan kami. Pelanggan kami memilih kami — dan kekal bersama kami — kerana kerjasama dengan Data Intensity membolehkan mereka memberi tumpuan pada keperluan perniagaan kritikal mereka sementara kami menumpu pada aplikasi mereka dan pelaburan berbilang awan untuk memacu masa yang lebih pantas dalam memperoleh nilai.

Sumber: Data Intensity
Pautan Berkaitan:

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!