Haier Perkenalkan COSMOPlat Diperkasa-5G di Hannover Messe, Terangi Masa Depan Internet Perindustrian

HANNOVER, Jerman, 8 April 2019 / PRNewswire / – Haier, pengeluar penyelesaian kehidupan yang disesuaikan membawakan 179 penyelesaian kediaman pintar dalam 28 senario ke Hannover MESSE, mempamerkan versi COSMOPlat yang dipertingkat, platform penyelesaian penyesuaian besar-besaran yang terbesar di dunia dan memperkenalkan realisasi inovatif tema pameran, “Industri Bersepadu – Kecerdasan Perindustrian”.

Mula-mula dilancarkan pada 2016, COSMOPlat yang dibangunkan secara bebas oleh Haier menyepadukan keseluruhan proses kilang dan rantaian bekalan secara digital, termasuk interaksi, R&D, dan perolehan, untuk melayani pelanggan individu dengan lebih baik. Peningkatan tahun ini menggabungkan pelbagai teknologi perkilangan pintar maju dan 5G untuk membuka lembaran baharu bagi penyesuaian besar-besaran, merintis platform pengesahan penyesuaian “pintar + 5G” yang pertama di dunia dengan kemungkinan aplikasi yang mendalam bagi industri yang pelbagai seperti seramik, pertanian, pembuatan kediaman bergerak, acuan, dan jentera. Sebagai tambahan kepada sebilangan besar pelanggan perusahaan, Haier menarik beberapa pakar industri terkemuka ke reruainya, termasuk Henning Kagermann, bapa perindustrian Industri 4.0 untuk mendigitalkan pengeluaran perindustrian, dan Francisco Betti, ketua Industri Pembuatan Maju dalam Forum Ekonomi Dunia (WEF).

“Saya sangat teruja melihat kemajuan yang dicapai oleh lelaran terkini COSMOPlat, yang kini disepadukan dengan teknologi canggih seperti 5G dan AI,” kata Kagermann berikutan lawatannya ke reruai Haier. “Bukan sahaja Haier memberi khidmat kepada perusahaan besar, tetapi ia memperkasakan PKS untuk berubah dan menaik taraf. Hasil daripada peningkatan dan pengoptimuman masa nyata, sebilangan besar pelanggan dapat menikmati kecekapan yang lebih tinggi dan pengalaman yang lebih berpusatkan pengguna.”

Sebagai syarikat China pertama yang dipilih untuk rangkaian WEF bagi “Manufacturing Lighthouses”, sebuah komuniti pengeluar terkemuka yang menyepadukan teknologi Industri 4.0, Haier memanfaatkan pameran untuk menjadi penganjur bersama Forum Kilang Rumah Api WEF dengan Bosch, Phoenix Contact, Rold, Sandvik, dan Tata Steel. Bersama-sama, syarikat-syarikat ini mengumumkan Inisiatif Program Rumah Api Hannover, yang bertujuan untuk menetapkan dan melaksanakan norma-norma industri untuk standard, teknologi, bakat, keselamatan, dan banyak lagi. Sebagai pemimpin kerjasama ini, COSMOPlat Haier akan memanfaatkan ekosistem terbukanya untuk mempromosikan dan memupuk inisiatif ini.

Setakat ini, COSMOPlat telah membangunkan 15 sub-platform untuk industri yang berbeza, dengan 12 pangkalan demonstrasi di enam wilayah, termasuk timur China dan utara China. Model ini terus dilaksanakan di 20 negara, mengubah industri pakaian, makanan, perumahan, perjalanan, kesihatan, pendidikan, dan industri-industri lain agar pengguna global dapat menikmati pengalaman gaya hidup yang dipertingkat yang terbuka luas menerusi penyesuaian besar-besaran.

Latar Belakang Haier 

Haier Home Appliance merupakan jenama perkakas kediaman No.1 di dunia, dengan 10.5% bahagian pasaran global. Jenamanya termasuk Haier, Casarte, dan Leader di China, GE Appliances di AS, Fisher & Paykel di New Zealand, dan AQUA di Jepun. Bertujuan untuk menyediakan pengalaman rumah pintar yang saling terhubung untuk pelanggan di mana-mana jua, Haier terus meningkatkan produk dan perkhidmatannya semasa membuat peralihan ke platform keusahawanan terbuka. Untuk maklumat lanjut, layari: http://www.haier.net/en/

Sumber: Haier Home Appliances

Pautan Berkaitan:

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Alliance Bank Tawar Pilihan Pembiayaan PKS Digital Patuh Shariah Untuk PKS Mikro Dan Kecil

Kuala Lumpur, 2 Ogos 2022 – Alliance Bank Malaysia Berhad (“Alliance Bank” atau “Bank”) telah memperkenalkan pilihan pembiayaan patuh Shariah yang baharu untuk membantu perniagaan mikro dan kecil, terutamanya yang beroperasi dalam industri halal atau yang memilih sumber dana yang dibenarkan oleh Islam.

Pilihan pembiayaan digital yang cepat dan mudah dimohon yang berasaskan konsep murabahah komoditi (tawarruq) ini membolehkan perniagaan mikro dan kecil mendapat pembiayaan sehingga RM500,000 secara mudah dengan kaedah digital sepenuhnya. Pembiayaan ini disediakan kepada perniagaan yang telah beroperasi sekurang-kurangnya selama tiga tahun dengan perolehan tahunan minimum sebanyak RM500,000.

“Kami kini berkembang untuk menawarkan produk-produk patuh Shariah sepenuhnya sebagai pilihan tambahan untuk para pemilik perniagaan bagi memenuhi keperluan kewangan mereka selain daripada pinjaman PKS digital konvensional. Menerusi proses permohonan digital yang mudah dan pantas, pemilik perniagaan boleh memohon dan menjejak status permohonan pada bila-bila masa di mana-mana sahaja. Sasaran kami pada tahun ini adalah untuk menyediakan pembiayaan PKS digital sebanyak RM200 juta bagi membantu para pemilik perniagaan berkembang melalui penyelesaian PKS Digital kami,” kata Encik Kevin Shum, Naib Presiden Kanan dan Ketua PKS Digital Alliance Bank.

Sebagai tambahan kepada bantuan kewangan, Alliance Bank menyokong pemilik perniagaan menerusi pelbagai pilihan penyelesaian digital bagi membantu mereka menguruskan dan mengembangkan perniagaan mereka dengan lebih cekap selain memasuki pasaran baharu. Portal Penyelesaian BizSmart® yang disediakan oleh Bank menyediakan lebih 200 produk dan perkhidmatan oleh rakan niaga untuk membantu perniagaan mencapai kepada lebih ramai pelanggan, mendigitalkan dan melaksanakan amalan mampan pada kadar yang lebih rendah dengan memanfaatkan rangkaian PKS Bank yang kukuh. Bank juga akan melancarkan produk-produk baharu khusus untuk memenuhi keperluan perniagaan mikro dan kecil dalam tempoh beberapa bulan yang akan datang.

“Sebagai Bank yang sudah sekian lama menyokong perniagaan di Malaysia, kami faham bahawa perniagaan mikro dan kecil, terutamanya perniagaan yang baharu, mungkin berdepan dengan cabaran untuk mendapatkan saluran kredit perniagaan disebabkan mereka masih belum dapat membina sejarah kredit yang baik. Oleh yang demikian, kami turut menawarkan saluran kemudahan mikro bagi membantu mereka memenuhi keperluan aliran tunai jangka pendek dan pada masa yang sama membantu mereka membina sejarah kredit. Dengan profil kredit perniagaan yang sihat, kami seterusnya akan dapat menyediakan saluran kredit yang lebih besar untuk keperluan mengembangkan perniagaan mereka pada masa hadapan,” tambah En. Shum.

Pilihan pembiayaan patuh Shariah PKS Digital Alliance Bank membolehkan pemilik perniagaan meningkatkan modal kerja mereka dengan kadar keuntungan siling yang telah ditetapkan untuk semua struktur pembiayaan. Ia menawarkan tempoh sehingga tujuh tahun dengan kadar berubah daripada serendah kadar pembiayaan asas + 3.50% setahun (kadar pembiayaan asas semasa kini pada 5.92% setahun).

Untuk maklumat lanjut tentang penyelesaian PKS Digital Alliance Bank, sila layari https://www.alliancebank.com.my/digitalsme.