HONOR Lancar HONOR View20 Baharu di China

Pelancaran Pertama Telefon Pintar Unggulan dengan Ciri-ciri Utama Dunia

– Telefon pintar pertama HONOR dikuasakan oleh cip set dwi-NPU dan Kirin 980 untuk pasaran global

– HONOR View20 tawarkan sistem kamera 48MP dan 3D pertama di dunia

– Paparan Pandangan Penuh luar biasa dengan kamera dalam skrin

– Pelancaran telefon pintar elit ditonjolkan oleh kolaborasi jenama fesyen MOSCHINO 

BEIJING, 28 Disember 2018 /PRNewswire/ — HONOR, e-jenama telefon pintar yang terkemuka, hari ini secara rasminya melancarkan telefon unggulan terkininya dalam pasaran China, HONOR View20, padat dengan ciri-ciri sofistikated yang telahpun diharapkan oleh pengguna daripada telefon unggulan, dengan ciri-ciri teknikal dan prestasi cemerlang dipadankan dengan reka bentuk dan gaya yang tiada tandingan. HONOR View20 akan disediakan pada harga bermula daripada RMB 2,999. Jualan rasmi di China akan bermula pada 28 Disember.

Majlis pelancaran China HONOR View20

HONOR View20 dilengkapi dengan sistem kamera 48MP dan 3D belakang pertama dunia dan kamera 25MP menghadap depan yang disepadukan ke dalam paparan. Reka bentuk paparan Pandangan Penuh inovatif ini tidak memberi kesan kepada fungsi paparan, sebaliknya ia membolehkan pengalaman tontonan tanpa-takuk, mencapai nisbah 91.8% badan-kepada-skrin yang mengagumkan dan membolehkan pengguna mengambil foto sebaik mungkin, kesemuanya secara serentak.

Dari perspektif reka bentuk, HONOR View20 memecah kebiasaan telefon pintar unggulan tradisional dari segi dimensi dan gaya. Ia merupakan telefon pintar pertama yang menggunakan teknologi nanolitografi termaju bagi membangunkan tekstur nano yang tidak kelihatan pada badan telefon. Generasi keempat salutan vakum-nano dan proses tekstur aurora tidak kelihatan mewujudkan kecerunan warna bentuk-V yang jelas dan dinamik dengan kesan berkilauan. Di samping itu, HONOR memperkenalkan kolaborasi pindah silang bersama jenama fesyen Itali MOSCHINO serta melancarkan edisi reka bentuk bersama HONOR View20 MOSCHINO.
Kolaborasi HONOR X MOSCHINO

Kejelasan Ultra AI 48MP pertama dunia dan kamera TOF 3D

Bagi fotografi telefon pintar, tiada ada yang lebih penting daripada kualiti serta kejelasan foto dan HONOR View20 membawakan ciri-ciri ini ke tahap baharu. Kamera belakang HONOR View20 merupakan yang pertama seumpamanya dikuasakan oleh sensor imej CMOS bertindan Sony IMX586 yang menampilkan 48 megapiksel berkesan pada unit sensor 1/2-inci demi menghasilkan kualiti imej yang cemerlang. Hasilnya, anda akan dapat melihat butiran lebih beraneka dan warna yang lebih bertenaga pada tangkapan dioptimum AI yang diambil menggunakan HONOR View20.

Di samping itu, cip set dwi-NPU dan Kirin 980 dwi-ISO telah meningkatkan keupayaan pemprosesan imej dan kamera telefon masing-masing sebanyak 134% dan 46%. Digabungkan dengan kuasa sensor 48MP kamera yang sedia mengagumkan, hasilnya merupakan potensi fotografi mudah alih yang belum pernah disaksikan sebelum ini.

Satu lagi kamera belakang ialah kamera TOF 3D yang membuatkan telefon ini berupaya mencipta dimensi baharu dalam fotografi dan videografi yang memberikan sifat kebolehgunaan yang lebih besar dan keseronokan kepada pengguna. Ia dapat menghitung jarak berdasarkan masa pergerakan daripada isyarat cahaya dan mempunyai fungsi-fungsi termasuk penderiaan kedalaman, penjejakan berangka dan rakaman gerakan waktu nyata.

Kamera TOF 3D dapat mengubah HONOR View20 menjadi konsol permainan dikawal gerakan dan membolehkan anda bermain permainan gerakan 3D yang belum pernah dirasai sebelum ini. Selain itu, ia juga membolehkan watak-watak 3D menari mengikut gerakan anda pada telefon anda dan anda boleh berkongsi video tarian yang melucukan ini bersama rakan-rakan anda.

Paparan Pandangan Penuh luar biasa dengan kamera dalam skrin

Paparan bertakuk, salah satu trend 2018 yang paling popular, dibangunkan bagi memenuhi kehendak terhadap nisbah skrin-kepada-badan yang lebih tinggi. Walau bagaimanapun, perkara yang dapat dilakukan dengan penyelesaian ini adalah terhad. Sebagaimana kita yang tidak sabar-sabar untuk melihat bagaimana pengeluar telefon pintar akan membawakan reka bentuk selangkah lebih maju, HONOR View20 dipersembahkan, memaparkan paparan Pandangan Penuh yang luar biasa dengan kamera depan dalam skrin, justeru menandakan era baharu bagi reka bentuk paparan. Lubang yang amat kecil dengan ukuran diameter hanya 4.5mm berbanding 6.0mm dihasilkan pada sudut kiri atas telefon berkenaan bagi menempatkan kamera menghadap depan dan memberi peningkatan besar pada ruang paparan.

Tidak lagi menggerudi lubang yang menembusi kesemua lapisan pada skrin dengan hanya panel kaca yang melapisi kamera. HONOR mengekalkan beberapa lapisan dengan menggunakan tindanan teknologi 18-lapisan yang amat rumit. Teknik ini dapat mengurangkan impak pada struktur paparan dengan berkesan bagi meningkatkan ketahanan dan mengurangkan gangguan cahaya daripada paparan demi meningkatkan kualiti foto keseluruhan. 18 lapisan proses yang rumit ditambah baik, agar ruang paparan pada kamera skrin baharu dapat dikurangkan dengan ketara, membawakan penggguna dengan pengalaman skrin penuh hampir 100%.

HONOR X MOSCHINO: Penginovasi Teknologi Bertemu Fesyen Berkualiti

Bagi menandakan pelancaran sesuatu yang diwakili oleh telefon pintar unggulan dengan kualiti terbaik, HONOR turut berkolaborasi dengan jenama fesyen Itali yang ikonik MOSCHINO bagi menghasilkan rangkaian produk berinspirasi MOSCHINO yang eksklusif, pernyataan fesyen yang ideal untuk penggemar fesyen telefon yang utama.

Mengumumkan pelancaran China bagi HONOR View20, En. George Zhao, Presiden HONOR, berkata: “Siri View HONOR menawarkan teknologi canggih dan prestasi unggulan bagi membawakan pengalaman pengguna yang unggul. Edisi HONOR V20 MOSCHINO ialah hasil pindah silang berani yang merevolusikan pengalaman fesyen pengguna lebih muda di serata dunia.

“Pakaian dan aksesori MOSCHINO diperakui di seluruh dunia atas kebolehan berjenaka, inovasi dan keunikannya yang istimewa, membawakan tema-tema berani yang memecah sempadan fesyen. Bagi menandakan pelancaran awal ini, HONOR teruja kerana dapat berkolaborasi dengan syarikat fesyen yang disegani untuk rangkaian produk eksklusif ini yang menonjolkan nilai estetika reka bentuk elegan View20 dan kemuncak pencapaian teknikal.”

MOSCHINO turut menyatakan bahawa “HONOR dan MOSCHINO merupakan kombinasi sempurna, HONOR ialah jenama yang amat bergaya, baharu dan mengikut trend dan kedua-dua konsep estetika dan jenama kami menyasarkan pengguna yang lebih muda dan lebih moden. HONOR akan menjadi jenama terbaik untuk mencipta gaya hidup kontemporari ini bersama MOSCHINO.”

Menurut IDC, penghantaran HONOR meningkat sebanyak 27.1% pada tiga suku pertama tahun 2018, berbanding penurunan daripada tahun sebelumnya sebanyak 3.1% dalam pasaran telefon pintar global. Menerusi pertumbuhan perniagaan yang mantap, HONOR melangkah ke hadapan dengan imej dan kisah jenama baharu. Pada Tahun Baharu akan datang, HONOR akan menerima pakai identiti visual baharu dan logo baharu dengan warna-warna yang menyentuh perasaan bagi menonjolkan kepelbagaian dan keterangkuman jenama ini.

Selari dengan slogan baharu, “HONOR MY WORLD”, HONOR memperkenalkan misi baharu untuk mencipta dunia baharu yang pintar yang menjadi milik golongan muda. Honor komited untuk menawarkan pengalaman pintar yang bergaya dan bersifat sejagat kepada belia seluruh dunia dan menetapkan trend bagi budaya perintis dan gaya hidup moden.

Pelancaran peringkat global HONOR View20 bakal berlangsung di Parispada 22 Januari. Lebih banyak sorotan ciri produk untuk pasaran global akan didedahkan tidak lama lagi.

Jemputan pelancaran Paris HONOR View20
Latar Belakang HONOR

HONOR ialah e-jenama telefon pintar terkemuka. Jenama ini dicipta bagi memenuhi keperluan pengguna natif digital menerusi produk-produk yang dioptimumkan dengan fungsi internet, yang menawarkan pengalaman pengguna yang unggul, mengilhamkan tindakan, memupuk daya kreativiti dan memperkasa golongan muda untuk mencapai impian mereka. Dengan berbuat demikian, HONOR telah menjadikan dirinya unik dengan menonjolkan keberaniannya melakukan perkara dengan cara berbeza serta mengambil langkah yang diperlukan untuk mengalu-alukan kehadiran teknologi dan juga inovasi terkini untuk pelanggannya.

Untuk maklumat lanjut, sila kunjungi HONOR secara dalam talian di www.hihonor.com atau ikuti kami di:

https://www.facebook.com/honorglobal/
https://twitter.com/honorglobal
https://www.instagram.com/honorglobal/
https://www.youtube.com/c/honorofficial/

Sumber: HONOR

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Moomoo Lancar Aplikasi Super Pelaburan Semua Dalam Satu di Malaysia; Memperkasakan Pendigitalan Kewangan Tempatan

  • Antara firma pembrokeran digital global pertama yang dikurniakan Lesen Perkhidmatan Pasaran Modal; komited ke arah menggalakkan keterangkuman kewangan dan memangkin pertumbuhan dalam pasaran modal tempatan
  • Teknologi tercanggih, perdagangan yang serba lancar dan akses percuma kepada sumber komprehensif bertaraf profesional yang bakal mengubah pengalaman pelaburan untuk rakyat Malaysia

Kuala Lumpur, Malaysia – Selasa, 27 Februari 2024 – Moomoo, aplikasi super pelaburan semua dalam satu tercanggih dilancarkan secara rasmi di Malaysia hari ini. Berbekalkan misi untuk menggalakkan inovasi kewangan tempatan dan memperkasakan pengguna, syarikat itu bakal menyediakan pengalaman pelaburan digital yang profesional, boleh dipercayai dan berinovasi kepada pelabur Malaysia.

Komited ke arah Inovasi Teknologi dan Keterangkuman Kewangan: Memacu Pendigitalan Kewangan Malaysia

Futu Malaysia Sdn. Bhd. (“Moomoo MY”) adalah antara firma pembrokeran digital global pertama yang dikurniakan Lesen Perkhidmatan Pasaran Modal oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (“SC”). Lesen itu membolehkan Moomoo MY menawarkan perkhidmatan perdagangan dan penjelasan sekuriti dan derivatif untuk kedua-duanya. Syarikat itu telah mengadakan majlis pelancaran rasmi di Kuala Lumpur hari ini yang dihadiri oleh Ketua Pegawai Eksekutif Bursa Malaysia Berhad, Datuk Muhamad Umar Swift; Rakan Kongsi Kanan, Naib Presiden Kanan dan Ketua Asia Tenggara dan Oseania Futu Holding Limited, Robin Xu; Ketua Pegawai Eksekutif Moomoo Malaysia, Ivan Mok; Ketua Pegawai Operasi Moomoo Malaysia, Dennis Jee; serta eksekutif-eksekutif kanan yang lain. 

“Kemasukan Moomoo ke Malaysia menggariskan komitmen kami terhadap pemerkasaan pelbagai pasaran kewangan menerusi teknologi. Berpegang kepada misi kami untuk ‘Menjadikan pelaburan lebih mudah, bukan bersendirian’, kami berusaha untuk menggalakkan kesaksamaan maklumat, pembukaan akses, dan penciptaan nilai dalam ekonomi Malaysia yang dinamik. Menerusi teknologi, kami bertujuan untuk menggalakkan kesaksamaan maklumat, membuka lebih banyak akses kepada pelaburan dan pengurusan kekayaan, serta mencipta nilai untuk pelabur dan pasaran modal tempatan. Ekonomi Malaysia yang  dinamik, ditambah pula dengan sokongan dasar baru-baru ini, telah menyaksikan pembangunan pesat dalam pasaran modalnya. Sebagai sebuah platform pelaburan yang menghubungkan 21 juta pelabur runcit di seluruh dunia, kami membayangkan kerjasama dengan bursa-bursa, badan-badan pengawalseliaan, dan rakan-rakan kongsi dalam tempoh terdekat untuk menjadi sebuah gerbang yang menghubungkan produk pelaburan Malaysia dengan pasaran modal dan pelabur global,” kata Rakan Kongsi Kanan, Naib Presiden Kanan dan Ketua Asia Tenggara dan Oseania Futu Holding Limited, Robin Xu.

“Malaysia dengan populasi yang agak muda telah menyaksikan peningkatan dari segi minat dalam pelaburan terarah sendiri. Komitmen negara terhadap pembangunan teknologi dan inovasi telah mendorong kami untuk memilih Malaysia sebagai destinasi kedua untuk mengembangkan kehadiran kami di Asia Tenggara selepas Singapura. Dengan perkembangan pesat landskap fintech (teknologi kewangan) di Malaysia dan rangka kerja pengawalseliaan yang bersifat menyokong, wujud permintaan yang jelas untuk penyelesaian pelaburan berinovasi. Kami yakin bahawa kami dapat mencipta semula kejayaan yang telah kami saksikan di Singapura di sini dan berganding bahu dengan para pelabur dan peserta pasaran untuk meningkatkan lagi daya saing pasaran modal dan infrastruktur kewangan Malaysia di peringkat serantau dan antarabangsa,” tambah Xu.

Ketua Pegawai Eksekutif Bursa Malaysia Berhad, Datuk Muhamad Umar Swift, mengalu-alukan kemasukan Moomoo MY ke Malaysia, dan sebagai Organisasi Peserta Bursa. “Dalam pasaran yang dipacu oleh teknologi hari ini, adalah penting untuk industri memanfaatkan sepenuhnya data dan alat digital untuk menjadikan pelaburan lebih mudah diakses dan lebih cekap. Pelabur mahukan pilihan, dan kami menggalakkan semua Organisasi Peserta untuk menggunakan kuasa teknologi baharu bagi meningkatkan pengalaman pelaburan para pelabur, dan menggalakkan lagi keterangkuman kewangan di Malaysia. Kami mengucapkan tahniah kepada Moomoo MY atas pelancaran aplikasi pelaburan yang berinovatif sempena kemasukannya ke Malaysia.”

Memecahkan Halangan: Mendemokrasikan Peluang Pelaburan

Selain memperkasakan infrastruktur kewangan tempatan, Moomoo Malaysia juga komited untuk memudahkan setiap pelabur memulakan perjalanan pelaburan mereka dan menjamin masa depan kewangan mereka. Menerusi pelbagai alat penganalisisan canggih dan bertaraf profesional termasuk Peta Haba, Penyaring Saham, Penjejakan Institusi, Rantaian Industri, dan Pemantau Pasaran, Moomoo mengubah landskap pelaburan menerusi inovasi teknologi.

Pelabur Malaysia kini mempunyai akses kepada Moomoo, yang menawarkan pelbagai ciri termasuk akses kepada lebih 1,000 saham Malaysia dan 9,000 saham AS, ETF, alat penganalisisan yang dikuasakan oleh AI, sumber penyelidikan, keupayaan carta lanjutan, data masa sebenar, dan berita terkini daripada lebih 150 agensi media terkemuka – semuanya boleh didapati secara terus dalam platform Moomoo. Pemegang akaun universal Moomoo MY akan menikmati akses percuma kepada 3 sebut harga kedalaman pasaran saham Malaysia Tahap 1 dan 60 sebut harga kedalaman pasaran saham AS Tahap 2. Platform ini juga akan menawarkan dagangan tanpa komisen[i] ke atas saham serta ETF bagi pasaran Malaysia dan AS untuk jangka masa yang terhad.

Ketua Pegawai Eksekutif Moomoo Malaysia, Ivan Mok menegaskan, “Pengguna kami akan mendapat manfaat daripada akses tanpa had kepada peralatan dan sumber bertaraf profesional, yang selalunya dikaitkan dengan perkhidmatan premium. Ini mengukuhkan lagi komitmen kami terhadap usaha memberikan peluang yang sama rata, menjadikan pelaburan terarah sendiri mudah, senang, dan boleh diakses oleh semua orang, tanpa mengira tahap pengalaman mereka.”

Memperkasakan Keterangkuman dan Celik Kewangan

Selain menyediakan pengalaman dagangan yang lebih baik dan lancar kepada para pengguna, Moomoo MY juga komited ke arah meningkatkan kadar celik kewangan dengan menawarkan lebih daripada 600 kursus pelaburan percuma menerusi Pembelajaran Moo. Komitmen ini memastikan bahawa semua pelabur,  sama ada yang baharu atau berpengalaman, mempunyai akses kepada bahan pendidikan bagi meningkatkan kepakaran mereka dan sentiasa mendahului trend industri.

Satu lagi ciri unik platform ini ialah komuniti dalam taliannya yang aktif dan bertenaga, menghubungkan lebih daripada 1,000 pakar dan pemimpin pendapat utama (KOL) dalam komuniti pelaburan global yang terdiri daripada lebih 21 juta ahli. Komuniti Moo bertindak sebagai hab untuk kerjasama pembelajaran, membolehkan para peserta bertukar idea, maklumat, dan pengalaman pelaburan, serta memupuk semangat saling sokong-menyokong demi pertumbuhan dan pembangunan bersama.

“Moomoo menggabungkan akses serta pelbagai peralatan dan sumber pendidikan yang komprehensif dengan sempurna, bagi memberikan pengalaman pelaburan yang dapat menembusi sempadan tradisional. Platform kami direka khusus untuk mengubah cara orang ramai melabur, dan memperkasakan pelabur Malaysia dengan peralatan dan sumber yang mereka perlukan untuk bukan sahaja mengambil bahagian, tetapi juga berjaya dalam pasaran kewangan,” ujar Ketua Pegawai Operasi Moomoo Malaysia, Dennis Jee.

Promosi Eksklusif untuk Pelabur Malaysia

Sempena pelancaran rasminya, Moomoo MY turut melancarkan promosi dan faedah eksklusif untuk pelabur Malaysia. Mulai hari ini hingga 31 Mac 2024, pengguna baharu[ii] yang berjaya membuka akaun universal Moomoo MY dan meletakkan deposit berjumlah RM8000 akan layak untuk mendapatkan saham Apple secara percuma[iii]. Mereka yang berjaya membuka akaun universal Moomoo MY dengan deposit terkumpul RM500 akan menerima ganjaran tunai RM100[iv].

Selain itu, pedagang yang membuat sekurang-kurangnya satu transaksi menggunakan akaun universal Moomoo MY mereka di sepanjang tempoh promosi tersebut, akan menerima akses percuma selama satu bulan untuk data pasaran MY Tahap 2. Pengguna boleh mengumpulkan sehingga 6 bulan data pasaran MY Tahap 2 secara percuma semasa tempoh ini[v].

Pelabur Malaysia boleh memuat turun aplikasi ini dari Apple App Store atau Google Play Store untuk memulakan perjalanan pelaburan mereka dengan Moomoo. Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Moomoo Malaysia dan perkhidmatannya, sila kunjungi www.moomoo.com/my.


[i] Pengguna yang membuka akaun pembrokeran Moomoo MY mulai hari ini hingga 31 Mac 2024 akan menikmati dagangan tanpa komisen selama 180 sahaja dari tarikh akaun berjaya dibuka. Tertakluk kepada Terma & Syarat penuh dan yuran-yuran lain yang dikenakan.

[ii] Kelayakan Kempen: Pengguna baharu yang berjaya membuka akaun universal Moomoo MY dan tidak membuat sebarang deposit ke dalam akaun sebelum 27 Februari 2024. Pelanggan tidak boleh mengambil bahagian dalam mana-mana promosi pelanggan baharu yang lain, termasuk aktiviti ‘Team up with A Friend to Get 1×Apple Stock’.

[iii] Untuk layak mendapatkan saham Apple percuma, anda mesti berjaya membuka akaun universal Moomoo MY dan mendepositkan jumlah terkumpul sekurang-kurangnya RM8,000 ke dalam akaun sebelum 11:59PM MYT pada 31 Mac 2024. Selepas deposit sebanyak RM8,000 berjaya dikumpulkan, anda juga mesti berjaya menuntut saham Apple menerusi laman pendaratan aktiviti. Saham Apple akan dikeluarkan selepas berjaya membuat deposit, dan akan diaktifkan sekiranya anda mengekalkan aset (termasuk tunai, saham dan aset lain) sebanyak RM8,000 (atau mata wang yang sama nilai) selama 30 hari. Disebabkan turun naik harga saham, jumlah nilai aset dibenarkan turun sebanyak 10% daripada jumlah yang dinyatakan. Kempen ini tidak mempunyai sebarang kaitan dengan mana-mana syarikat dan ahli gabungannya yang diberi ganjaran dengan saham. Saham Apple akan dikreditkan ke dalam akaun universal Moomoo MY anda dalam tempoh 3 hari kalendar. Saham Apple percuma hanya sah dalam tempoh 90 hari dari tarikh pengeluaran, jika tidak dituntut, saham Apple percuma ini akan luput.

[iv] Mereka yang berjaya membuka akaun universal Moomoo MY dan mendepositkan jumlah terkumpul sekurang-kurangnya RM500 sebelum 11.59pm pada 31 Mac 2024 akan menerima ganjaran tunai RM100 yang terdiri daripada kupon tunai RM50*1 dan kupon tunai saham RM10*5. Kupon tunai saham RM10*5 akan dikeluarkan dan diaktifkan selepas berjaya membuat deposit. Kupon tunai RM50*1 akan dikeluarkan selepas berjaya membuat deposit, dan akan diaktifkan jika anda mengekalkan aset (termasuk tunai, saham dan aset lain) sebanyak RM500 (atau mata wang yang sama nilai) selama 30 hari. Kupon saham dan kupon tunai itu sah dalam tempoh 90 hari dari tarikh pengeluaran.

[v] Dagang mana-mana saham AS dan/atau MY dengan akaun universal Moomoo MY sekurang-kurangnya sekali sebelum 11:59PM MYT pada 31 Mac 2024. Anda akan menerima 1 kupon untuk setiap dagangan, dengan maksimum 6 kupon. 6 kupon boleh digunakan untuk membuka 6 bulan data pasaran MY Tahap 2 secara percuma.

Penafian: Moomoo masih tidak menyediakan pilihan akaun patuh syariah kepada pengguna. Artikel ini adalah untuk tujuan hebahan sahaja. Segala keputusan perdagangan atau pelaburan adalah keputusan anda sendiri. Pihak Serius Kool Media Sdn Bhd; MajalahLabur.com tiada kaitan dengan jenama tersebut.