Incomm Lancar Kad Hadiah Google Play di Malaysia

ATLANTA, 12 Februari 2019 /PRNewswire/ – InComm, syarikat teknologi produk dan pembayaran prabayar yang terkemuka, hari ini mengumumkan telah melancarkan kad hadiah Google Play di Malaysia, menjadi pengedar pertama menerusi perkongsian strategik dengan Razer Inc. dan anak syarikatnya, MOL Global, Inc. (MOL), pendaya e-pembayaran yang terkemuka. Kad hadiah Google Play akan tersedia di lebih daripada 2,250 kedai 7-Eleven di seluruh Malaysia.

“Kami teruja untuk memberikan satu lagi pilihan pembayaran kepada pengguna 7-Eleven untuk menikmati berjuta-juta aplikasi Android, permainan, muzik, filem, TV, buku, majalah, dan banyak lagi melalui Google Play,” kata Malcolm Areington, Pengarah Serantau, InComm Asia Tenggara. “Ini saling menguntungkan bagi kedua-dua belah pihak pembeli dan penjual kerana kami juga mengharapkan kerjasama ini untuk memacu trafik jejak tambahan kepada rakan kongsi kami di Malaysia.”

Preecha Praipattarakul, Naib Presiden Kanan bahagian Perkhidmatan Razer berkata: “Razer berbesar hati bekerjasama dengan InComm dan 7-Eleven untuk membawa kad hadiah Google Play ke Malaysia. Para pemain kini boleh membeli kad hadiah Google Play untuk membeli permainan kegemaran mereka dengan mudah dan tanpa bayaran tambahan.”

Ketua Pegawai Eksekutif 7-Eleven Malaysia, Colin Harvey menyimpulkannya dengan berkata, “Kami mengambil tahu apa yang pelanggan inginkan dan kami sentiasa berusaha untuk memenuhi keperluan mereka dengan memperkenalkan perkhidmatan dan produk terkini yang paling menarik dan yang menjadi rebutan. Kami percaya Kad Hadiah Google Play akan menjadi daya tarikan utama kepada pembeli kami dan memperkukuh kedudukan kami sebagai peruncit tunggal dengan perkhidmatan sehenti 24 jam yang terkemuka di negara ini kerana kami terus mencari cara baharu untuk meningkatkan pengalaman membeli-belah orang ramai bersama kami.”

InComm memasuki pasaran Malaysia pada tahun 2014 dan tidak lama kemudian ia menjadi pemimpin pasaran POSA (teknologi pengaktifan titik jualan) di negara ini. Ia menubuhkan perkongsian dengan MOL, pendaya e-pembayaran terkemuka untuk barangan dan perkhidmatan dalam talian di pasaran baru muncul dan maju, dan 7-Eleven, pada tahun yang sama.

Latar Belakang InComm

InComm logo. (PRNewsFoto/InComm)

Dengan membina lebih banyak nilai ke dalam setiap transaksi melalui teknologi pembayaran inovatif, InComm mencipta pengalaman perniagaan yang lancar dan berharga. Produk dan perkhidmatan unik InComm – yang terdiri daripada pusat membeli-belah hadiah untuk platform pembayaran yang dipertingkat – menghubungkan syarikat-syarikat dalam pelbagai industri termasuk runcit, penjagaan kesihatan, tol dan transit, insentif dan perkhidmatan kewangan kepada kumpulan pengguna yang sentiasa berkembang. Dengan lebih daripada 25 tahun pengalaman, lebih 500,000 titik pengedaran, 366 paten global dan kehadiran di lebih daripada 30 negara, InComm memimpin industri prabayar dan pembayaran dari ibu pejabatnya di Atlanta, Ga. Ketahui lebih lanjut di www.InComm.com.

Sumber: InComm

Pautan Berkaitan: http://www.incomm.com

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SC Keluarkan Panduan untuk Pempengaruh Kewangan 

Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC) telah mengemas kini Nota Panduan Penyediaan Nasihat Pelaburan (Nota Panduan). Ini berikutan peningkatan populariti pempengaruh kewangan (finfluencer) yang mempromosikan produk dan perkhidmatan pasaran modal  di media sosial, di samping mewujudkan kesedaran awam yang lebih besar. 

Kemas kini itu menjelaskan jangkaan kawal selia SC mengenai perkongsian finfluencer tentang pandangan kewangan dan cadangan mereka di media sosial. Matlamat SC adalah  untuk menegakkan keseimbangan pengawalseliaan terhadap aktiviti finfluencer kerana  khidmat nasihat pelaburan merupakan aktiviti terkawal di bawah undang-undang sekuriti. 

Khususnya, Nota Panduan menjelaskan bahawa aktiviti mempromosi produk pasaran  modal di platform media sosial mungkin memerlukan lesen daripada SC dalam keadaan  tertentu. Contohnya, perkongsian cerapan kewangan atau pengesyoran dalam mempromosikan produk pasaran modal tertentu kepada pengikut (followers) dengan jangkaan komisen atau ganjaran lain akan memerlukan lesen. 

Finfluencers harus mengambil perhatian bahawa penglibatan diri dalam aktiviti terkawal  tanpa lesen merupakan satu kesalahan yang boleh dihukum di bawah Akta Pasaran Modal  dan Perkhidmatan 2007 (CMSA). Mana-mana individu yang didapati bersalah boleh  didenda tidak melebihi RM10 juta atau penjara tidak melebihi sepuluh tahun atau kedua-duanya sekali. 

Untuk membimbing finfluencer dalam mematuhi CMSA, SC juga telah menerbitkan  maklumat grafik (infographic) dengan soalan lazim dan senarai semak. 

Finfluencer harus mengesahkan bahawa syarikat yang mereka promosi adalah dilesenkan  atau diluluskan oleh SC dengan menggunakan portal Semak Sebelum Labur SC. 

SC, dalam melaksanakan fungsi kawal selianya, memantau pasaran modal secara aktif  dan akan terus menangani sebarang perkembangan dan trend dengan, antara lain,  mengeluarkan panduan kepada orang ramai. SC akan mengambil tindakan, jika perlu, ke  arah memastikan pasaran yang adil dan teratur. 

Nota Panduan boleh dimuat turun di https://www.sc.com.my/regulation/guidance-notes and-guiding-principles dan maklumat grafik boleh didapati di  https://www.sc.com.my/investor-empowerment/info-on-finfluencer.