Incomm Lancar Kad Hadiah Google Play di Malaysia

ATLANTA, 12 Februari 2019 /PRNewswire/ – InComm, syarikat teknologi produk dan pembayaran prabayar yang terkemuka, hari ini mengumumkan telah melancarkan kad hadiah Google Play di Malaysia, menjadi pengedar pertama menerusi perkongsian strategik dengan Razer Inc. dan anak syarikatnya, MOL Global, Inc. (MOL), pendaya e-pembayaran yang terkemuka. Kad hadiah Google Play akan tersedia di lebih daripada 2,250 kedai 7-Eleven di seluruh Malaysia.

“Kami teruja untuk memberikan satu lagi pilihan pembayaran kepada pengguna 7-Eleven untuk menikmati berjuta-juta aplikasi Android, permainan, muzik, filem, TV, buku, majalah, dan banyak lagi melalui Google Play,” kata Malcolm Areington, Pengarah Serantau, InComm Asia Tenggara. “Ini saling menguntungkan bagi kedua-dua belah pihak pembeli dan penjual kerana kami juga mengharapkan kerjasama ini untuk memacu trafik jejak tambahan kepada rakan kongsi kami di Malaysia.”

Preecha Praipattarakul, Naib Presiden Kanan bahagian Perkhidmatan Razer berkata: “Razer berbesar hati bekerjasama dengan InComm dan 7-Eleven untuk membawa kad hadiah Google Play ke Malaysia. Para pemain kini boleh membeli kad hadiah Google Play untuk membeli permainan kegemaran mereka dengan mudah dan tanpa bayaran tambahan.”

Ketua Pegawai Eksekutif 7-Eleven Malaysia, Colin Harvey menyimpulkannya dengan berkata, “Kami mengambil tahu apa yang pelanggan inginkan dan kami sentiasa berusaha untuk memenuhi keperluan mereka dengan memperkenalkan perkhidmatan dan produk terkini yang paling menarik dan yang menjadi rebutan. Kami percaya Kad Hadiah Google Play akan menjadi daya tarikan utama kepada pembeli kami dan memperkukuh kedudukan kami sebagai peruncit tunggal dengan perkhidmatan sehenti 24 jam yang terkemuka di negara ini kerana kami terus mencari cara baharu untuk meningkatkan pengalaman membeli-belah orang ramai bersama kami.”

InComm memasuki pasaran Malaysia pada tahun 2014 dan tidak lama kemudian ia menjadi pemimpin pasaran POSA (teknologi pengaktifan titik jualan) di negara ini. Ia menubuhkan perkongsian dengan MOL, pendaya e-pembayaran terkemuka untuk barangan dan perkhidmatan dalam talian di pasaran baru muncul dan maju, dan 7-Eleven, pada tahun yang sama.

Latar Belakang InComm

InComm logo. (PRNewsFoto/InComm)

Dengan membina lebih banyak nilai ke dalam setiap transaksi melalui teknologi pembayaran inovatif, InComm mencipta pengalaman perniagaan yang lancar dan berharga. Produk dan perkhidmatan unik InComm – yang terdiri daripada pusat membeli-belah hadiah untuk platform pembayaran yang dipertingkat – menghubungkan syarikat-syarikat dalam pelbagai industri termasuk runcit, penjagaan kesihatan, tol dan transit, insentif dan perkhidmatan kewangan kepada kumpulan pengguna yang sentiasa berkembang. Dengan lebih daripada 25 tahun pengalaman, lebih 500,000 titik pengedaran, 366 paten global dan kehadiran di lebih daripada 30 negara, InComm memimpin industri prabayar dan pembayaran dari ibu pejabatnya di Atlanta, Ga. Ketahui lebih lanjut di www.InComm.com.

Sumber: InComm

Pautan Berkaitan: http://www.incomm.com
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UOB Malaysia Ubah Pengalaman Perbankan Digital Untuk Pelanggan Korporat Melalui UOB Infinity

Kuala Lumpur, Malaysia, 10 Ogos 2022 – Pelanggan korporat UOB Malaysia dapat mengurus keperluan perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah dan diperibadikan tidak lama lagi.

UOB Infinity menawarkan papan pemuka dalam talian yang boleh disesuaikan, justeru membenarkan pelanggan memberi keutamaan dan memaparkan maklumat yang paling penting bagi mereka secara visual. Pelanggan korporat, dengan sepintas lalu, dapat melihat keadaan kewangan syarikat, termasuk pasaran luar negara mereka.

Pada platform digital ini, pelanggan boleh menguruskan pelbagai aktiviti perbankan domestik dan rentas sempadan, daripada menyemak akaun UOB di beberapa pasaran sehinggalah kepada melakukan pembayaran tempatan dan antarabangsa, tanpa perlu log masuk ke berbilang platform.

Untuk pelanggan dalam perjalanan, UOB Infinity juga boleh dimuat turun sebagai aplikasi mudah alih. Log masuk biometriknya melalui soft token membolehkan akses yang lebih pantas dan kebenaran transaksi yang dipermudahkan sambil mengekalkan keselamatan. Soft token aplikasi mudah alih ini dilengkapi dengan pengesahan berbilang faktor bagi membolehkan syarikat meluluskan dan menjelaskan transaksi.

Puan Ng Wei Wei, Ketua Pegawai Eksekutif, UOB Malaysia, berkata, “Pelancaran UOB Infinity hari ini merupakan satu lagi bukti komitmen UOB Malaysia dalam membantu syarikat korporat menyesuaikan diri dengan realiti baharu ekonomi digital. Kami telah membangunkan UOB Infinity untuk menangani pelbagai keperluan korporat selepas mempertimbangkan pandangan daripada pelanggan kami. Ini termasuk keperluan perdagangan dan keupayaan untuk menjejaki syarikat mereka dalam masa nyata di semua pasaran di mana mereka beroperasi. Matlamat kami adalah untuk membantu pelanggan meningkatkan kecekapan operasi mereka dan membuat keputusan perniagaan yang lebih baik melalui pendigitalan, selain membantu mereka merebut peluang serantau melalui kesalinghubungan Bank.”

Kepastian dan ketelusan yang lebih tinggi apabila membuat pembayaran rentas sempadan

UOB Infinity juga menangani kekurangan penjejakan dalam masa nyata apabila pelanggan korporat membuat pembayaran rentas sempadan. Penyelesaian digital ini menyediakan pemberitahuan masa nyata kepada perniagaan melalui SMS atau e-mel apabila pembayaran mereka berjaya dikreditkan ke dalam akaun penerima, oleh itu mereka tidak perlu bersusah payah menyemak status transaksi secara manual.

Pelanggan juga akan dimaklumkan tentang caj untuk transaksi rentas sempadan, termasuk caj daripada bank perantara. Ciri ini memberi perniagaan lebih ketelusan tentang kos yang ditanggung untuk transaksi tersebut. Ini membantu mengelakkan berlakunya pertikaian dalam jumlah akhir yang diterima oleh penerima akibat caj yang terlibat.

Encik Lucas Chew, Ketua Negara Perbankan Transaksi, UOB Malaysia berkata, “Dengan UOB Infinity, pelanggan korporat kami dapat mengurus perbankan mereka dengan cara yang lebih mudah, bijak dan diperibadikan melalui antara muka mesra pengguna dan kefungsian baharu yang lebih luas. Syarikat korporat juga dapat mengurus aliran tunai mereka dengan lebih cekap selain melihat maklumat akaun dalam masa nyata di beberapa pasaran dan juga mengakses pelbagai transaksi perbankan domestik dan rentas sempadan secara dalam talian. Melangkaui kemudahan ini, kami juga telah memastikan bahawa transaksi mereka boleh dijalankan dengan selamat melalui token digital Infinity Secure kami.”

Aplikasi mudah alih dengan rangkaian fungsi pembayaran yang komprehensif

Peningkatan dalam penggunaan pembayaran elektronik untuk transaksi perniagaan pada masa kini bermakna aplikasi UOB Infinity membolehkan pelanggan korporat mengurus semua keperluan pembayaran mereka dengan cekap melalui peranti mudah alih.

Pelanggan boleh membuat pelbagai jenis pembayaran – daripada pembayaran bil tempatan kepada pemindahan dana domestik dan rentas sempadan. Aplikasi ini menyokong perkhidmatan seperti GIRO Antara Bank, DuitNow, JomPAY, Sistem Pemindahan Dana dan Sekuriti secara Elektronik Masa Nyata (RENTAS) dan juga pemindahan bertelegraf.

UOB sentiasa menyokong pelanggannya dalam usaha mereka ke arah mengamalkan pembayaran dan kutipan secara digital. Pada separuh pertama 2022, UOB Malaysia menyaksikan peningkatan lebih lima kali ganda dalam bilangan transaksi korporat DuitNow berbanding tempoh yang sama pada tahun lepas.

Untuk terus memacu penggunaan kutipan tanpa sentuh, pelanggan juga boleh menjana kod QR melalui UOB Infinity untuk meminta bayaran DuitNow daripada pembeli mereka.

Aplikasi mudah alih UOB Infinity boleh dimuat turun daripada Google Play dan Apple App Store. Pelanggan juga boleh menyediakan log masuk biometrik mereka sendiri untuk mengakses aplikasi mudah alih ini dengan lebih mudah. Pengguna platform perbankan internet perniagaan sedia ada UOB Malaysia, UOB BIBPlus, boleh log masuk ke UOB Infinity dengan maklumat yang sama.

Untuk maklumat lanjut tentang UOB Infinity, sila layari: www.uob.com.my/infinity.