Jeddah Season Bawakan Dunia dengan Pengalaman Berbilang Budaya di Arab Saudi

JEDDAH, Arab Saudi, 10 Julai 2019 /PRNewswire/ — Beberapa tahun kebelakangan ini telah menyaksikan perubahan lautan di Arab Saudi, tatkala Kerajaan Arab Saudi meneruskan laluan ekonomi dan kepelbagaian budayanya sejajar dengan matlamat dalam Wawasan 2030, hala tuju bercita-cita tinggi Kerajaan untuk masa depan. Aspek utama rancangan ini ialah pembangunan selanjutnya sektor perjalanan dan pelancongan, dengan Kerajaan Arab Saudi mengambil langkah berani untuk meninjau potensi yang belum diterokai sebagai destinasi untuk pengembara santai. Secara tradisinya menarik aliran mantap pengunjung antarabangsa melalui industri pelancongan agamanya yang berkembang maju, Arab Saudi kini meletakkan kedudukannya sebagai destinasi global yang utama dengan tarikan sejagat melalui pengenalan kepada tempat-tempat tarikan yang menarik dan acara-acara hiburan bertaraf dunia.

Telah lama dianggap sebagai ibu kota kebudayaan Arab Saudi, bandar pantai Jeddah kini menjadi pelopor untuk dorongan ini bagi mengukuhkan kedudukan Kerajaan Arab Saudi sebagai destinasi pelancong dengan pelbagai tawaran kepada pengunjung dari seluruh dunia. Secara tradisinya berperanan sebagai gerbang utama untuk jemaah haji yang berkunjung ke bandar-bandar suci Mekah dan Madinah, Jeddahmempunyai lokasi yang mengagumkan dan kepelbagaian budaya yang beraneka serta lebih mesra dikenali sebagai ‘Pengantin Laut Merah’. Destinasi meriah ini kini memperluaskan daya tarikan antarabangsanya kepada khalayak yang lebih luas melalui Jeddah Season, program acara menarik yang meraikan yang terbaik dalam muzik, seni dan budaya.

Musim lautan dan budaya

Kite-Surfing-Competition

Bermula dari 8 Jun hingga 18 Julai 2019, Jeddah Season ialah salah satu program bermusim unik yang berlangsung di seluruh negara pada tahun ini sebagai sebahagian daripada inisiatif ‘Saudi Seasons (Musim-musim Saudi)’, siri acara sepanjang tahun yang bertujuan untuk meletakkan Kerajaan Arab Saudi dengan kukuh di tengah-tengah peta pelancongan global. Diinspirasikan oleh reputasi bandar ini sebagai destinasi utama untuk aktiviti-aktiviti berasaskan air dan sejarahnya sebagai hab berbilang budaya untuk pengembara antarabangsa, festival ini diadakan di bawah tema ‘Lautan dan Budaya’. Pelancong mahupun penduduk berpeluang untuk menikmati pelbagai pengalaman yang menarik bermula dengan konsert secara langsung, persembahan teater dan pameran seni hinggalah kepada komediri serta acara-acara sukan utama.

Lebih 150 acara diadakan merentas lima destinasi utama dalam bandar; Obhor, yang membolehkan pengunjung menikmati sukan air, pantai awam dan kegiatan pantai yang lain; Jeddah Bersejarah, pusat lama tercinta bandar ini dan tapak Warisan Dunia UNESCO yang merangkumkan suasana beraneka dan asli Jeddah klasik; AlJohara, hab antarabangsa terkini untuk sukan; Jeddah Waterfront, yang merupakan pusat kepada taman, restoran dan aktiviti air; dan AlHamra, terkenal dengan tebing yang indah dipenuhi dengan butik, pusat membeli belah, restoran dan Jeddah Fountain – yang tertinggi seumpamanya di dunia.

Hiburan bertaraf dunia dengan tarikan sejagat

Obhur Fountain

Peminat-peminat sukan boleh menantikan perlawanan bola keranjang dan bola tampar pantai, berserta acara tinju yang menampilkan juara tinju profesional dunia Amir Khan. Sementara itu, ‘Le Teatro Circus’ membawakan gabungan menarik antara sarkas akrobatik, teater barat dan persembahan muzik secara langsung ke Arab Saudi buat julung kalinya. Tempat-tempat tarikan tambahan termasuk tayangan pawagam kawasan terbuka, pertunjukan Perarakan Kereta harian dan ‘Festival XJED’ di Jeddah Waterfront, yang menampilkan pesta meriah dengan restoran sementara, hiburan dan aktiviti.

Barisan penghibur pada musim ini termasuk pelbagai artis antarabangsa termasuk kumpulan Amerika yang ikonik, Backstreet Boys, bintang K-pop Super Junior dan DJ EDM seperti Martin Garrix, Afrojack dan Marshmello. Kaliber artis-artis antarabangsa yang terlibat memperlihatkan dorongan Kerajaan Arab Saudi untuk menawarkan hiburan bertaraf dunia kepada pengunjung, sekaligus turut memenuhi harapan yang semakin meningkat daripada khalayak tempatan.

Mengekalkan keseimbangan budaya

Meskipun sifatnya yang membawa perubahan besar, Jeddah Season adalah lebih daripada sekadar tarikan bertemakan global; festival ini turut menekankan budaya dan tradisi unik Kerajaan Arab Saudi melalui acara-acara seperti perarakan persembahan cerita rakyat Saudi setiap hari dan persembahan daripada artis-artis tempatan. Pendampingan unsur tradisional dan moden ini menggambarkan sejauh mana Arab Saudi berjaya mengurus pengenalan kepada hiburan global, dan dalam masa yang sama meraikan warisan kebanggaannya. 

Undangan kepada dunia

Dalam langkah untuk mengukuhkan lagi tarikan Arab Saudi kepada pengunjung antarabangsa, perubahan terkini kepada keperluan visa menjadikannya lebih senang dan lebih mudah untuk pelancong menerokai daya tarikan Kerajaan Arab Saudi berbanding sebelum ini. Pengunjung yang menjelajah ke Arab Saudi untuk Jeddah Season 2019 kini boleh mendapatkan visa pelancong mereka secara terus melalui laman sesawang e-visa Sharek (sharek.sa), yang membolehkan pengunjung memproses e-visa mereka hanya dalam masa tiga minit atau kurang. Prosedur yang pantas dan ringkas ini merupakan simbolik kepada pendekatan yang lebih terbuka yang bersedia untuk menarik bilangan pengunjung yang mencatat rekod ke Kerajaan Arab Saudi.

Dengan menumpu pada kemajuan perjalanan dan pelancongan di samping mengekalkan warisan dan tradisi berbezanya, Arab Saudi membuka peluang menarik untuk pertukaran kebudayaan yang meriah dan pembangunan ekonomi yang dipercepatkan. Inisiatif-inisiatif seperti Musim Jeddah menunjukkan kepada dunia bahawa tetamu-tetamu dari seluruh pelosok dunia dialu-alukan dan menandakan permulaan era baharu untuk Kerajaan Arab Saudi, tatkala ia menumpu pada masa depan dengan yakin dan merancang laluan menuju kemakmuran yang berkekalan.  

#JeddahSeason

www.Jeddah.sa

@jed_season  

Sumber: Jeddah Season

Iklan

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Perbankan Pintar Dipacu Data Tingkatkan Kewangan Inklusif di Asia Tenggara

SHANGHAI, 20 September 2019 /PRNewswire/ — Huawei telah bekerjasama dengan Chinasoft International (CSI) untuk melancarkan Penyelesaian Data Kewangan Pintar berdasarkan repositori data tertumpu di HUAWEI CONNECT 2019. Penyelesaian ini direka untuk membantu institusi-institusi kewangan di Asia Tenggara dan pasaran-pasaran lain menjadikan perkhidmatan kewangan pintar tanpa batasan boleh diakses kepada orang awam, sekaligus meningkatkan kecekapan perniagaan dan memacu inovasi.

Pada masa depan, perkhidmatan kewangan tanpa batasan akan bergerak maju melangkaui sempadan fizikal bank-bank dan mendekati orang ramai di merata tempat. Sebagai contoh, pembayaran mudah alih di China telah meningkat sebanyak 36 kali ganda daripada 1.674 bilion pada tahun 2013 kepada 60.531 bilion pada tahun 2018, dengan perkhidmatan kewangan yang mudah kini menjadi suatu kebiasaan. Perkhidmatan pintar akan menggantikan kewangan dipacu pengalaman untuk menjadi kewangan pintar dipacu data, lalu menyediakan perkhidmatan mesra pelanggan di samping turut membantu bank-bank dengan kecekapan operasi, kawalan risiko dan proses membuat keputusan. Industri perbankan China telah mencapai kelulusan pinjaman 1 minit dengan menyepadukan analisis Data Raya dengan penyiasatan kredit tradisional.

Cao Chong, Presiden Industri Perkhidmatan Kewangan di Huawei Enterprise, mengulas, “Transformasi dan pembangunan industri kewangan dipacu oleh teknologi utama seperti Data Raya, AI dan rantaian blok. Mewujudkan kewangan pintar tanpa batasan dan menerima pakai seni bina yang dipacu data, didayakan AI, terbuka dan teragih akan menjadi amat penting demi kejayaan institusi-institusi kewangan untuk maju ke hadapan.”

Tatkala bank-bank berusaha untuk merealisasikan nilai data, bank-bank biasanya menghadapi pelbagai cabaran termasuk berbilang jenis data yang datangnya daripada pelbagai saluran, kesukaran berkisarkan analisis data tertumpu dan penggunaan data yang lemah. Penyelesaian Data Kewangan Pintar Huawei menawarkan penyelesaian lengkap untuk menangani cabaran-cabaran ini dengan menyediakan tiga lapisan – infrastruktur data pintar, repositori data tertumpu dan pendayaan data serta perniagaan. Ini memastikan akses data yang cekap, analisis data tertumpu dan aplikasi lapisan atas didayakan oleh perkhidmatan data, membantu bank-bank mencapai pemasaran jitu, kawalan risiko waktu sebenar dan operasi yang mantap.

Penyelesaian Data Kewangan Pintar Huawei telahpun mendayakan beberapa institusi kewangan di China untuk mencipta aplikasi senario-tertentu yang inovatif. Sebagai contoh, ia telah membantu bank runcit bertaraf tinggi melaksanakan kawalan risiko pintar waktu sebenar dan memintas transaksi yang mencurigakan bernilai lebih CNY1 bilion setiap tahun. Ia turut membantu sebuah syarikat insurans mengenal pasti dengan pintar kes penipuan yang mencurigakan, lalu mengurangkannya sebanyak lebih 50%.

Vincent Zhu, Naib Pengurus Besar Unit Perniagaan Tenggara di Chinasoft International (CSI), memperkenalkan penyelesaian bersama dan mendedahkan bahawa CSI telah bekerjasama dengan bank terkemuka di Asia Tenggara untuk melaksanakan inovasi dan pengujian bersama untuk pelbagai senario seperti menyediakan perkhidmatan pintar dan mencapai kawalan risiko waktu sebenar. Projek ini dijangka dimulakan untuk kegunaan komersial pada tahun 2019 dan merupakan satu pencapaian penting untuk kolaborasi Huawei-CSI dalam industri kewangan Asia Tenggara.

Zhu berkata: “Senarai tindakan komersial di Malaysia akan menjadi rujukan berharga untuk institusi-institusi kewangan lain di Asia Tenggara. Sepanjang 3 hingga 5 tahun akan datang, Huawei dan CSI akan membantu perusahaan-perusahaan kewangan di Asia Tenggara melaksanakan perkhidmatan kewangan pintar tanpa batas bagi meningkatkan pengalaman pelanggan dan kecekapan perniagaan, mempercepatkan peluang pertumbuhan dan mengurangkan kos. Pada masa depan, bank-bank akan semakin memberi tumpuan pada senario kewangan pintar dengan sokongan daripada penyedia perkhidmatan data dan repositori data tertumpu. Era kewangan AI semakin menghampiri.”

Tiga kelebihan yang membezakan pada penyelesaian bersama ini ialah ia bersifat tertumpu, pintar dan cekap. Ia membantu bank-bank menakrifkan semula repositori data tertumpu untuk kewangan dan mencapai analisis data yang lebih pintar dan pada waktu sebenar, mempercepatkan penukaran daripada data kepada nilai serta transformasi digital.

Sumber: Huawei

Sumber Berkaitan: https://www.huawei.com/en/

Iklan

ShoppRe.com, Idea Unik oleh 2 Usahawan Wanita, Mudahkan Pembeli Global Membeli Daripada Gedung India

DUBAI, Emiriah Arab Bersatu, 7 Disember 2018 /PRNewswire/ —

INR 100 Juta dilabur dalam ShoppRe, berfungsi sebagai penghubung antara mereka yang tinggal di luar negara dan Laman Beli Belah India seperti Flipkart, Myntra, Amazon dan sebagainya

ShoppRe.com, sebuah syarikat penghantaran & penggabungan Antarabangsa, yang mengoptimumkan e-dagang rentas sempadan dari India, mula bertapak di Dubai menerusi beberapa kempen pemasaran.

Duta jenama – Cik Priyamani, Pelakon Pemenang Anugerah Kebangsaan dan suami beliau, En. Mustufa Raj, seorang ahli perniagaan terkenal – memulakan Pelancaran Rasmi di Flora Inn Hotel, Dubai, dengan melancarkan kempen iklan baharu.

“Saya benar-benar dapat memahami mereka yang baru sahaja berpindah ke luar negara dan amat merindui aktiviti membeli belah dari India. ShoppRe memberi peluang untuk membolehkan barangan India kegemaran anda dihantar terus ke depan pintu rumah anda,” kata Priyamani.

En. V.A. Hassan – Ketua Pegawai Eksekutif Flora Group of Hotels & SBK Real-Estate, Dubai– pelabur utama syarikat, melancarkan laman sesawang tersebut.

“Saya telah berada di Dubai selama lebih 4 dekad. Saya dapat menyaksikan permintaan tinggi terhadap produk-produk India seperti fesyen, makanan dan sebagainya yang popular di mana-mana juga, namun sukar diakses atau amat mahal harganya,”kata beliau.

Saira Hassan dan Nikkitha Shanker menubuhkan ShoppRe pada Oktober 2016. Setakat ini, mereka telah memenuhi pesanan bernilai INR 40 juta untuk lebih 15,000 pelanggan, yang bukan hanya terdiri daripada penduduk India, tetapi juga sejumlah besar warga bukan India; dan telah menghantar ke lebih 80 negara. Kepakaran mereka dalam kastam dan peraturan memberi akses malah kepada item-item yang istimewa seperti Produk-produk Ayurveda.

“Kami ingin menyelesaikan dua masalah utama: Kebanyakan penjual India tidak menawarkan penghantaran antarabangsa dan beberapa laman sesawang India tidak menerima pembayaran Kad Antarabangsa,”kata Saira.

“Misi kami adalah untuk memanfaatkan minat kami terhadap perkhidmatan dan kepakaran penghantaran unggul bagi menggembirakan pelanggan dengan setiap penghantaran daripada ShoppRe,” kata Nikkitha.

Latar Belakang ShoppRe:

Perkhidmatan ShoppRe termasuk:

Perkhidmatan ‘Beli & Hantar’ (‘Shop & Ship’ service) menawarkan pembeli belah antarabangsa dengan alamat penghantaran maya India dengan Lokar Peribadi. Belian disimpan bagi tempoh percuma selama 20 hari. Pakej kemudiannya digabungkan menjadi SATU pakej, menjimatkan sehingga 60-80% kos penghantaran. Pakej diserahkan hanya dalam tempoh 3-6 hari.

Perkhidmatan ‘Pembeli Belah Peribadi’ membeli belah bagi pihak pelanggan sekiranya mengalami sebarang kesukaran pembayaran.

‘Kurier ShoppRe’ membolehkan pelanggan menetapkan pengambilan pakej mereka dari mana-mana jua di India.

Facebookhttps://www.facebook.com/1819630241632764/posts/2169210046674780/

Sumber: ShoppRe.com

Iklan

Top 5 Baju Raya Paling Mahal Di Malaysia. Tak Sangka RM4,028 Pun Ada

“Cantik nyeee baju raya awak..Mana beli? Mesti mahal kan?”

Tekaan saya majoriti kaum wanita mesti suka kalau dipuji sebegitu rupa.

Mesti berbunga-bunga hati dibuatnya.

Oh ya, jika anda sedang Google baju raya murah, memang tak jumpa dalam artikel ini. Kali ini saya berhasrat menyenaraikan koleksi baju raya wanita eksklusif yang berharga di antara RM500 – RM4,000.

Apa yang saya perasan setiap tahun harga baju raya mesti semakin mahal dan mahal dari tahun ke tahun. Kalau tengok fesyen baju, baju kurung biasa pun boleh mencecah harga RM500 ke atas. Mahal mungkin disebabkan jenama itu sendiri, material kain dan paling bernilai – idea.

Saya tergerak hati untuk menjengah ke 2 laman butik online yang popular di Malaysia; Zalora & Fashion Vallet. Saya amat pasti ada baju raya yang harganya ‘gila babi’ dan hanya mampu tengok bagi sesetengah orang. Walaupun begitu, jika tiada permintaan masakan mereka ini berani meletakkan harga se’gila’ itu.

#1. Rico Rinaldi (RM1,908 – RM4,028)

Pernah dengar nama Rico Rinaldi? Saya sendiri baru kenal semasa menulis artikel ini. Ibu dan ayah beliau adalah warga Indonesia yang menetap dan menjadi penduduk tetap Malaysia sejak sebelum merdeka lagi. Beliau sebenarnya agak terkenal di kalangan pereka fesyen kerana sering memenangi pelbagai anugerah di peringkat antarabangsa.

Harga baju kurung moden rekaan beliau yang dijual di Zalora bermula dari RM1,908 – RM4,028. Tak berani nak komen dari segi rekaan kerana saya bukan pakarnya, anda nilaikan sendiri ok.

#2. Sapto Djojokartiko (RM550 – RM2,205)

Sapto Djojokartiko, seorang pereka fesyen terkemuka dari Indonesia yang sering menjadi tumpuan penggemar fesyen tempatan dan antarabangsa. Pada pendapat saya rekaan baju kurung modennya agak sofistikated.

Harga baju kurung moden rekaan beliau yang dijual di Fashion Vallet bermula dari RM550 – RM2,205.

#3. Rizalman (RM1,589 – RM409)

Nama Rizalman mungkin biasa didengar berbanding dua pereka fesyen tadi. Walaupun pereka fesyen selebriti terkenal ini masih muda, namun baru-baru ini beliau telah dikurniakan gelaran Datuk bersempena dengan hari keputeraan Sultan Pahang.

Harga baju kurung moden serta kebaya rekaan beliau yang dijual di Zalora bermula dari RM409 – RM1,589.

#4. Rizman Ruzaini (RM599 – RM1,199)

Masih ingat busana KLCC yang digayakan oleh Miss Universe Malaysia 2016, Kiran Jassal? Rizman Nordin dan Ruzaini Wan Jamil merupakan perekanya. Berapa pula harga koleksi rekaan mereka? Harga baju kurung moden rekaan mereka yang dijual di Fashion Vallet bermula dari RM599 – RM1,199.

#5. Jovian (RM400- RM600)

Jovian Mandagie bukanlah nama asing di kalangan penggemar fesyen di Malaysia. Beliau adalah salah satu daripada nama-nama besar dalam industri fesyen tempatan. Dalam senarai top 5 ini, baju rekaan beliau berada di nombor 5 kerana harga yang ditawarkan di Zalora bermula dari RM400 – RM600. (Sebelum ini ingat baju rekaan Jovian yang paling mahal!)

Betul, kita dituntut untuk memakai pakaian terbaik sewaktu musim perayaan. Kalau ada bajet, belilah. No problem. Jangan sampai pecah tabung. Raya ni bukan datang tiba tiba. Setiap tahun kita memang sudah tahu tarikhnya bila. Jadi boleh merancang bajet awal-awal.

Ikut kemampuan sendiri, mereka tak paksa pun kita beli.

Memetik kata-kata Menteri Belia dan Sukan;

“Golongan muda berbelanja seolah-olah mereka memperoleh pendapatan RM6,500 sebulan ketika purata gaji sebenar mereka hanya antara RM2,500 hingga RM2,800 sebulan,”

Pesanan saya, kalau boleh janganlah duit habis buat beli baju raya lebih banyak berbanding jumlah sedekah dekat mak ayah di kampung tu nanti.

Iklan

Kumpulan Ramsay Sime Darby Health Care Penuhi Perubahan Keperluan Penjagaan Kesihatan Menerusi Telehealth Plus

Ramsay Sime Darby Health Care (RSDH) telah memperkenalkan perkhidmatan penjagaan kesihatan terbaharu secara digital yang membolehkan pengguna untuk menghubungi pengamal kesihatan secara maya menerusi aplikasi kesihatan digital terbaharunya, ‘Telehealth Plus’, di mana pesakit boleh mendapatkan konsultasi secara atas talian semasa berada di rumah. Platform ini yang turut menyediakan pemeriksaan kesihatan am, bertujuan untuk memberikan akses mudah untuk lebih sejuta pesakitnya di peringkat tempatan dan antarabangsa dalam suasana hari ini.

Di Malaysia, kemudahan perubatan RSDH yang terdiri daripada Subang Jaya Medical Centre, Ara Damansara Medical Centre dan ParkCity Medical Centre telah memulakan perkhidmatan klinik secara maya melalui platform ini pada Jun 2020. Pesakit kini boleh menerima penjagaan susulan daripada pengamal perubatan profesional yang terdiri daripada pakar kardiologi, pakar onkologi, pakar bedah saraf, pakar kanak-kanak serta doktor am. Temujanji bersama pengamal perubatan profesional bersekutu seperti ahli terapi pemulihan dan cara kerja juga boleh dijadualkan.

Platform ini yang juga boleh diakses melalui pelayar internet menggunakan komputer riba, tablet atau telefon pintar turut menggunakan teknologi inovatif yang mudah dan senang untuk digunakan terutamanya apabila penjarakan sosial serta interaksi yang tidak diperlukan sudah menjadi norma baharu. Ini membolehkan pesakit yang mempunyai kebimbangan mengenai Covid-19 yang telah turut menjejaskan sektor penjagaan kesihatan di seluruh dunia, untuk mendapatkan perkhidmatan perubatan pada masa yang tepat.   

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan RSDH, Encik Greg Brown, berkata, “Oleh kerana pandemik Covid-19 menyukarkan ramai pesakit untuk berkunjung ke hospital, kami telah melabur bagi menghasilkan sebuah aplikasi perkhidmatan secara komprehensif termasuk konsultasi menerusi panggilan video bagi pesakit yang tidak mahu berkunjung ke hospital dengan kerap buat masa ini. Dengan aplikasi ini, kami percaya pesakit akan lebih mengambil berat akan kesihatan mereka dan akan mendapatkan bantuan perubatan dengan lebih kerap dalam keselesaan kediaman mereka sendiri.”

“Walaupun pesakit akan mendapat kualiti perkhidmatan perubatan secara maya yang sama seperti di hospital, konsultasi secara maya tidak digalakkan untuk semua. Rangkaian doktor di seluruh hospital kami hanya tersedia bagi pesakit yang telah mendapat sekurang-kurangnya satu konsultasi secara bersemuka. Pesakit boleh memuat naik keputusan ujian serta laporan untuk diperiksa dan oleh itu, pemeriksaan kesihatan secara maya boleh dilakukan secara mudah dengan masa menunggu yang lebih pendek dan konsultasi boleh diuruskan dengan mudah melalui panggilan video,” kata Encik Brown.

“Mengintegrasikan perkhidmatan digital merupakan langkah yang penting dan tepat pada masanya. Kami kini mempunyai platform perkhidmatan kesihatan bagi semua hospital kami di Malaysia dan Indonesia. Rancangan jangka sederhana kami adalah untuk mempunyai satu platform integrasi termasuk Sistem Pengurusan Pesakit yang merangkumi sejarah perubatan secara elektronik bagi semua kumpulan hospital kami untuk memastikan perkhidmatan yang lancar bagi memenuhi keperluan penjagaan kesihatan pesakit yang sentiasa berubah,” tambah Encik Brown.

Pesakit boleh membuat temujanji susulan dan pembayaran secara elektronik atau e-payment, di samping menyimpan sejarah konsultasi dengan kad e-temujanji. Ubat-ubatan juga boleh ditetapkan melalui perkhidmatan ini dan pesakit boleh mendapatkan ubat melalui penghantaran ke rumah atau mengambil sendiri di hospital. Kumpulan RSDH juga sedang meneliti penghantaran perubatan kepada pesakit antarabangsa. Maklumat lanjut mengenai Telehealth Plus boleh didapati di www.sjmctelehealthplus.com, www.admctelehealthplus.com dan www.pmctelehealthplus.com.

MENGENAI RAMSAY SIME DARBY HEALTH CARE

Ramsay Sime Darby Health Care (RSDH) dimiliki secara sama rata oleh Sime Darby Berhad dan Ramsay Health Care. Entiti ini menggabungkan semua portfolio aset penjagaan kesihatan di Malaysia yang terdiri daripada Subang Jaya Medical Centre, Ara Damansara Medical Centre, ParkCity Medical Centre dan Ramsay Sime Darby Healthcare College, serta tiga hospital Ramsay Health Care di Indonesia, RS Premier Jatinegara, RS Premier Bintaro and RS Premier Surabaya. Tambahan juga, Ramsay Sime Darby Health Care memiliki Pusat Pembedahan Harian di Hong Kong. RSDH cekal dalam memberikan penjagaan pesakit berkualiti tinggi dan komited kepada slogan “People caring for people”. Dengan teknologi dan kemudahan yang canggih serta perunding yang berpengalaman dalam pelbagai jenis kepakaran, pasukan penjagaan kesihatan berpengalaman RSDH komited dalam penjagaan pesakit berkualiti tinggi, hasil klinikal, kebajikan kakitangan serta pakar dan kepentingan pihak berkepentingan.

Iklan

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!