Netcore Peroleh Quinto.ai, Syarikat Baharu Robot Sembang AI dalam kesemua Perjanjian IP dan Bakat

MUMBAI, IndiaApril 23, 2019 /PRNewswire/ — Netcore Solutions, sebuah syarikat teknologi Pemasaran Global, memperoleh Quinto.ai, sebuah syarikat baharu robot sembang AI. Menerusi pemerolehan IP dan bakat, Netcore mendapat akses kepada enjin robot sembang berkuasa AI perbualan Quinto dan kakitangannya. Pengasas bersama Quinto Hrishikesh Rajpathak turut menyertai Netcore sebagai Ketua Saintis Data dan akan memimpin inisiatif-inisiatif Pembelajaran Mesin dan Analitik Perbualannya. Hrishikesh membawa lebih 12 tahun pengalaman dalam teknologi Pembelajaran Mesin, Pembelajaran Mendalam dan Pemprosesan Bahasa Tabii (NLP). Beliau pernah bekerjasama dengan pelbagai pelanggan antarabangsa dalam sains hayat dan domain BFSI sebagai perunding AI. Beliau bersama-sama menubuhkan Quinto 4 tahun yang lalu sebagai sebuah platform cadangan makanan yang kemudiannya bertukar menjadi platform AI perbualan.

Quinto membolehkan perniagaan-perniagaan mengautomasikan perbualan dengan pelanggan serta meningkatkan pengalaman pelanggan. Perniagaan-perniagaan merentas vertikal boleh menggunakan robot sembang Quinto.ai yang sentiasa aktif sepanjang masa untuk penemuan produk automatik, cadangan, jualan Dalaman serta sembang secara Langsung. Quinto boleh digabungkan dengan Facebook Messenger, WhatsApp, Slack serta platform-platform sembang popular yang lain.

Dengan Quinto, Smartech Netcore berupaya mengendalikan perbualan dalam perjalanan pengautomatan yang menggunakan Quinto. Ini akan menjadi ciri yang pertama seumpamanya dalam industri. Dengan adanya Hrishikesh dalam syarikat, Netcore akan terus mengukuhkan kepimpinannya melalui platform AI/ML ‘Raman’ dan akan menembusi bidang Analitik Perbualan.

Kalpit Jain, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, Netcore Solutions, berkata, “Menerusi pertumbuhan Platform Sembang seperti WhatsApp dan Facebook Messenger, Pembantu Suara seperti Siri dan Alexa serta Smart Speakers, tidak hairanlah Gartner meramalkan bahawa menjelang tahun 2020, pelanggan akan mengurus 85% daripada hubungan mereka dengan perusahaan tanpa perlu berinteraksi dengan manusia. Kami percaya bahawa AI Perbualan akan menjadi aset strategik untuk Pemasar dalam tindanan Teknologi Pemasaran dan ia akan membentuk semula cara jenama-jenama dan pelanggan-pelanggan berinteraksi antara satu sama lain.”

Hrishikesh Rajpathak berkata, “Apa yang membuatkan ini sebagai perjanjian yang hebat ialah sinergi antara tumpuan Netcore terhadap pemasaran perbualan dan platform robot sembang AI Quinto. Saya teruja untuk menjadi sebahagian daripada Netcore dan menyumbang ke arah inisiatif-inisiatif generasi seterusnya merentas domain-domain pemasaran dan juga pengautomatan jualan.

Sebelum ini Quinto disokong oleh Rebel Foods Pvt Ltd (dahulunya dikenali sebagai Faasos Food Services Pvt Ltd), yang kini menarik diri daripada perjanjian ini.

Perjanjian ini diurus oleh Investment Bank Equirus Capital melalui Propeluss, platform pemeteraian perjanjian pintar.

Latar Belakang Netcore

Netcore Solutions Pvt Ltd

Netcore, sebuah syarikat Teknologi Pemasaran global yang menawarkan penyelesaian untuk membantu jenama-jenama dan perusahaan-perusahaan dalam pemerolehan, penglibatan dan pengekalan pelanggan. Penyedia penyelesaian Pengautomatan Pemasaran, Analitik dan AI/ ML yang pertama dan terkemuka di India, Netcore ditubuhkan pada tahun 1997 oleh En. Rajesh Jain, seorang pelopor Internet. Suit produk Netcore termasuk Smartech dan Pepipost. Smartech ialah platform pemasaran pertumbuhan berkuasa AI. Pepipost ialah produk penghantaran Emel berasaskan API.

Netcore menyediakan perkhidmatan kepada kumpulan mantap melibatkan lebih 3000 perusahaan merentas vertikal industri seperti Jet Airways, Thomas Cook, Go Air, Clear Trip, HDFC, Kotak, Axis Bank, ICICI Bank, UTI, Facebook, Reliance, Vodafone, Godrej , ITC, OLA, Pfizer, OLX dan jenama-jenama Antarabangsa Seek Asia, Tokopedia, Blibli, Standard Chartered, FCMB, GT Bank dan banyak lagi. Netcore, menerusi teknologi pemasaran inovatifnya, menyerahkan lebih 7 Bilion emel & lebih 3 Bilion SMS sebulan, mencipta lebih 11 Bilion Sambungan Pelanggan sebulan dan mengendalikan lebih 30 Bilion Acara sebulan. Ibu pejabat Netcore terletak di Mumbai, India dengan pejabat-pejabatnya berada di SEA, AS, MEA serta kumpulan kakitangannya mencakupi lebih 500 orang.

Untuk maklumat lanjut tentang Smartech Netcore – platform pemasaran pertumbuhan berkuasa AI, kunjungi: https://www.netcoresmartech.com

Untuk maklumat lanjut tentang Netcore, kunjungi https://netcore.in

Sumber: Netcore Solutions Pvt. Ltd

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

PruBSN Meraikan Musim Perayaan Dengan Lestari; Bawa Mesej Kelestarian Di Seluruh Negara Melalui Inisiatif CSR

Kuala Lumpur, April 2, 2024 – Prudential BSN Takaful Berhad (“PruBSN”), Pengendali Takaful Keluarga No.1 di Malaysia selama 10 tahun berturut-turut, memperkasakan komuniti melalui inisiatif tanggungjawab sosial korporat (“CSR”) sepanjang kempen bulan Ramadan dan Aidilfitri. 721 orang sukarelawan dalam kalangan ejen dan warga kerja PruBSN di seluruh negara telah menggembleng tenaga dalam program seharian menyantuni komuniti. Program ini dijalankan secara serentak di semua 14 buah negeri seluruh Malaysia.

Berkongsi semangat Ramadan melalui amalan memberi sumbangan, sukarelawan PruBSN dengan kerjasama Yayasan MyPrihatin (“YMP”), telah memasak dan mengagihkan sebanyak 12,000 bungkus bubur lambuk ke pelbagai lokasi termasuk masjid, madrasah dan institusi pengajian tinggi di kesemua 14 buah negeri. Selain itu, para sukarelawan turut bersama membersihkan kawasan Tanah Perkuburan Islam Pantai Dalam, Kuala Lumpur bagi menyediakan persekitaran yang selesa dan memudahkan orang awam untuk berziarah khususnya pada Aidilfitir yang akan datang.

Ketua Pegawai Eksekutif PruBSN, Wan Saifulrizal Wan Ismail berkata,” Kami telah mengumpulkan lebih 4,000 jam sukarelawan melalui semua inisiatif ini. Di PruBSN, kami bukan sahaja menyediakan jaminan kewangan kepada rakyat Malaysia tetapi para petugas dan ejen kami turut mempunyai aspirasi untuk menjadi juara kelestarian dalam menghulurkan bantuan dan memupuk perubahan positif dalam kalangan komuniti dan alam sekitar.”

“Inisiatif-inisiatif CSR ini adalah sebahagian daripada perangkaan ESG atau agenda kelestarian kami. Sebagai pengendali takaful, komitmen kami terhadap kelestarian berkait rapat dengan prinsip-prinsip Islam sejajar dengan Matlamat Pembangunan Lestari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (“UNSDG”). Ini adalah seiring pendekatan strategik kami untuk mengintegrasikan nilai ekonomi, alam sekitar dan sosial di samping mendokong standard etika ke arah masa depan yang lebih inklusif, saksama dan
mampan,” tambah beliau.

PruBSN telah menaja perlindungan takaful untuk lebih 148,000 keluarga-keluarga yang kurang bernasib baik sejak tahun 2018 melalui inisiatif Microtakaful Jariyah. Salah satu aktiviti untuk mengumpulkan dana tersebut adalah kempen menderma di bulan Ramadan, One Donation, One Family (“ODOF”). Kempen ODOF yang telah memasuki tahun ke-5 ini, mensasarkan untuk menyediakan perlindungan takaful percuma selama 1 tahun sebanyak RM10,000 bagi membantu golongan berpendapatan rendah melalui program PruBSN Microtakaful Jariyah. PruBSN dijangka akan membuat kutipan sebanyak lebih RM 60,000 untuk musim perayaan kali ini dengan sumbangan kolektif daripada para petugas, ejen, pelanggan dan orang ramai.

PruBSN turut menghasilkan sebuah penceritaan yang penuh emosi melalui video Raya bertajuk “Kisah Raya Papa”. Sebuah penceritaan dramatic mengenai warisan yang meninggalkan nilai-nilai sedekah jariyah dan kasih sayang seorang bapa yang tidak berbelah bagi terhadap anak-anak perempuannya. Kisah ini dibintangi oleh selebriti-selebriti terkenal seperti Arash Mohamad, Aishah Azman, Mas Anizan dan ramai lagi pelakon yang berbakat. Penceritaan ini mengekspresikan makna di sebalik “Ta’awun” seperti yang diterapkan dalam prinsip takaful melibatkan sifat ihsan dan nilai pertolongan bersama.

Bersempena dengan kempen menyambut perayaan Aidilfitri dengan lebih mesra alam, PruBSN turut berkolaborasi bersama Pencetus Ummah (PU) Amin untuk menyampaikan mesej-mesej utama mengenai kepentingan kelestarian daripada perspektif Islam kepada orang ramai. Selain itu, tahun ini PruBSN juga akan mengedarkan “duit raya” dengan sampul duit edisi eksklusif yang dihasilkan menggunakan kertas yang diperakui Forest Stewardship Council (“FSC”). Pensijilan ini adalah bukti kepada komitmen PruBSN
terhadap penjagaan alam sekitar yang merangkumi perhutangan lestari.

Pada tahun lepas, PruBSN telah memperkenalkan Dana Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) yang dikenali sebagai Takafulink Dana ESG Global. Takafulink Dana ESG Global menjangkakan untuk memperkukuhkan pertumbuhan mampan yang disasarkan untuk menepati UNSDG serta menyediakan kaedah baru bagi pelaburang yang bertanggungjawab untuk para pelabur yang menyokong Gerakan ESG dengan menghasilkan impak global yang positif.